|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
Napajanje ??? + Antec P180
Pozdrav! : hello2 : Imam nekoliko dilema pri odabiru napajanja za moju novu konfu. Kuciste je definitivno Antec P180 a maticna ploca Asus P5W. Sad, frend koji je uzeo iste komponente plus Tagan 430W nemodularno napajanje imao je problema pri spajanju atx konektora na maticnu (kabel je bio prekratak). Ja sam mslio uzeti Tagan Easycon 530W ali nakon citanja reviewa (http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=49064) nekako sam odustao a neznam niti koliko su mu zapravo dugi kablovi. E sad ja vas pitam, koje bi modularno napajanje bilo pametno uzeti od 500-600w da je tiho a duzina atx kabela BAREM 50cm i naravno kvalitetno ![]() Cijena nije neki presudni faktor ali ipak bi volio neki kompromis ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Aug 2005
|
Nemoj Tagana, odi na Seasonic, Silverstone, Antec ili Enermax, ak želiš baš modularno kod nas imaš jedino Silverstone i Enermax kolko ja znam. Ja imam Liberty 500w i duljina ATX kabla je 60 cm ak se dobro sjećam |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
ima i Antec i OCZ i Seasonic modularna napajanja i kod nas su dobavljiva IMHO ako imaš para baci oko na Seasonic M12 seriju iako je po meni to nepotrebno (no napajanje je mrak) drugo možeš vidit za NeoHE seriju od Anteca u Borgu ako ih još imaju duljine kablova na NeoHE 19" cable for the main 20+4-pin ATX connector 20" cable for the 4-pin Auxiliary 12V connector 23" cable with one PCI-e connector 2 x 29" cable with three 4-pin IDE drive connectors 2 x 30" cable with two SATA drive connectors 6" Molex-to-floppy adapter (with two floppy headers)
![]() |
#4 |
Extrema Thule
Datum registracije: Feb 2005
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
Silverstone Strider 600w/750w, sad vidim da ga na nabavi ne izbacuje, a nedavno sam ga vidio, sad ne znam točno dal je bila nabava ili cool-pc iz slovenije....al sam ga vidio prije koji tjedan |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
Oj, puno hvala na odgovorima ![]() Antec NeoHE ima 80mm vent, nebi to ![]() Tako da sam nekako ostao na Enermax Liberty 500/620W ili Seasonic 500/600W (S12/M12, kakva razlika?, osim u cijeni ![]() Wolverine ili subtex, kolika je zapravo razlika izmedju ta dva jer Enermax mogu dobiti u SLO (tako da dobijem jos porez nazad) hehe |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Moderator
|
Kojeg Silverstone-a nema u HR? Zašto nećeš Antec-a? Zbog 80mm venta? Zašto? Ako misliš da je bučno onda se jaaako varaš jer je to jedno od najtiših napajanja na tržištu i praktički je nečujno. Razlika između Enera i Seasonica -> baci oko tu za razliku u snazi http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=48485 Seasonic S12/M12 -> M12 ima još veću iskoristivost i modularan je npr M12 500W je u stvarnosti nešto jači od S12 600W i Enera Liberty 620W
![]() |
#12 |
Premium
|
Tko kaže da ga nema u Sloveniji. "Samo" treba platit 146€ ![]() https://www.cool-pc.org/cgi-bin/b2cs...d=1532&cat=141 ...inače Seasonic i Antec (kojeg proizvodi također Seasonic) su najtiša napajanja, tak da ne znam zašto te smeta 80mm vent ...dok moj Enermax je tih al nemogu reći da je nečujan, čuje se lagani propuh |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
|
Trazio sam Silverstone ST60F ili ST75F, na nabavi sam nasao samo ST56F.. Neznam, nekako sam usvojio zadrto misljenje da su 80mm glasnije od 120mm za isti protok zraka (jer se moraju brze vrtiti)... Oke, ful bi htio Seasonica M12 onda, samo da ga jos nadjem u Sloveniji i idesh... ![]() Slazem malo zahtjevniju masinu (6600, 2x320gb, 8800gts + jos dosta spojenih sranja) i u biti mi je dosta vazno da (ako se kasnije odlucim za SLI) netreba mjenjati napajanje. Moze li seasonic M12 500 to ![]() BTW, sad bas gledam i ovaj Strider i izgleda mrak sve super, 4x12v railovi (ko seasonic i 42A ukupno (vise od seasonica, istina dosta su drugacije izregulirani, manji maximalni naponi po railu) :O Mozda ipak padne to buduci da je u Slo ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Moderator
|
Evo ti test Anteca pa ti prosudi koliko je glasan ![]() (napajanje se doslovce ne čuje - HDD je glasniji) http://www.silentpcreview.com/article273-page5.html IMHO ako već imaš toliko para onda uzmi Seasonic M12 500W koji ti je i više nego dovoljan za onakvu konfu.
![]() |
#15 | |
Extrema Thule
Datum registracije: Feb 2005
|
Citiraj:
a što će ti toliko?? sasvim dosta je ST56F... hladan na dodir pri opterečenju i tih je ... što trebam dodati? usput kablovi i konerektori su za svaku pohvalu prekvalitetni.. ne bih išao na modularno... stalno uštekanje i skidanje gubi kontakt... ![]() nevidim čaga modularno ima potrebu? cijela konfa mi je priključena osim PCI-e kabla |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Premium
|
zvao ja jucer u cool-pc da mi naruce m12 ![]() hebes sve, dobit cu porez nazad i jos kupujem preko firme tako da ce doc dosta povoljno nakraju ![]() sad jos da nadjem negdje tuniq tower 120 i ides, razmisljam izmedju njega i tt big typhoon-a da mi hladi c2d e6600, moze malo savjeta opet? ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|