Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Audio, Video, Foto
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 12.11.2006., 11:08   #1
Gabre
Lika u mom srcu
Moj komp

Gabre's Avatar

Datum registracije: Jan 2004
Question Zvučne onboardAC97 i Live! istovremeno?

stvar je ovakva...

do neodavno sam koristio zvučnu karticu sa matične, tzv. Onboard AC97...
na nju sam imao spojen receiver preko zadnjeg panela, sa tri kabela, a na receiver spojeno na Ext. decoder...
također sam imao spojen prednji panel sa kućišta na matičnu, tako da sam mogao koristiti i slušalice+mic, u isto vrijeme sa receiverom...

i onda...
kupim ja polovnu Live! 5.1 karticu, jer nisam bio baš zadovoljan zvukom ove onboard, odnosno, falio mi je digitalni izlaz na njoj, da bi mogao digitalno spojit receiver na zvučnu....

e sad... ne mogu više spojiti prednji panel sa kućišta na zvučnu, i gubim funkciju prije gore navedenu....
sad mene zanimam da li se može podesiti i kako, da mi istovremeno rade i onboard i Live!?

još nisam spojio zvučnu sa receiverom digitalnim kablom, jer ne znam gdje nabaviti takav kabel... s jedne strane 3.5mm a s druge RCA konektor na receiveru...

koristim sada kx drivere, jer imaju bolje riješeno prebacivanje modova slušanja i tih pizdarija.. imaju nekako i opciju ac97 ovo ono, ali ja to baš nisam povezao...
ako ima tko sličnu kombinaciju neka se javi...
Gabre je offline   Reply With Quote
Staro 12.11.2006., 12:01   #2
Flytech
galaxy 2 galaxy
Moj komp

Flytech's Avatar

Datum registracije: Aug 2006
Citiraj:
Autor Gabre Pregled postova
još nisam spojio zvučnu sa receiverom digitalnim kablom, jer ne znam gdje nabaviti takav kabel... s jedne strane 3.5mm a s druge RCA konektor na receiveru...
u bilo kojem dućanu informatičke opreme....uzmi neki malo bolji (Bandridge ak ima) za čišći zvuk
Flytech je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 12.11.2006., 12:18   #3
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Citiraj:
e sad... ne mogu više spojiti prednji panel sa kućišta na zvučnu, i gubim funkciju prije gore navedenu....
sad mene zanimam da li se može podesiti i kako, da mi istovremeno rade i onboard i Live!?
Većina ploči ima na sebi jumper kojim odlučuješ hoćeš li on-board zvučnu koristiti za zvučnike ili front panel. Također imaš i pinove na ploči na koji se priključuje front panel. Dakle, jumper stavi na front panel, front panel stavi na pinove na ploči, a receiver ubodi u Live-icu. Da si napisao koju ploču imaš, mogao bih biti još konkretniji.
Staro 12.11.2006., 13:07   #4
Gabre
Lika u mom srcu
Moj komp

Gabre's Avatar

tnx, ASROCK Dual Sata2...
Staro 12.11.2006., 13:10   #5
Gabre
Lika u mom srcu
Moj komp

Gabre's Avatar

Citiraj:
Autor Flytech Pregled postova
u bilo kojem dućanu informatičke opreme....uzmi neki malo bolji (Bandridge ak ima) za čišći zvuk
nema ono što meni treba, a to je s jedne strane 3.5mm utikač (kao ono na slušalicama) a s druge strane cinch (RCA konektor) .... ja ga nisam našao nigdje...
Staro 12.11.2006., 21:07   #6
Dr. Beast
Premium

Datum registracije: May 2006
Citiraj:
nema ono što meni treba, a to je s jedne strane 3.5mm utikač (kao ono na slušalicama) a s druge strane cinch (RCA konektor) .... ja ga nisam našao nigdje...
Imaš kupiti takav adapter ili ga sam napraviš (3.5mm mono M -> RCA F).
Dr. Beast je offline   Reply With Quote
Staro 12.11.2006., 23:04   #7
Gabre
Lika u mom srcu
Moj komp

Gabre's Avatar

ok, potražit ću sutra.. a trebam i kabla 4 m... pretpostavljam da bi se dalo sve nać u chipoteci...

danas sam gledao manual od ploče, i ne vidim neki jumper za prednji panel... ?
Staro 13.11.2006., 03:07   #8
Gabre
Lika u mom srcu
Moj komp

Gabre's Avatar

kako će funkcionirati zvuk iz filmova koji su u AC3 formatu (surround), kada spojim zvučnu preko digitalnog izlaza na receiver? jer onda ulogu dekodera preuzima receiver, a koliko ja znam, receiveri nemaju podršku za AC#? ili zvučna ipak dekodira taj ac3 prije nego pošalje na receiver?
Staro 13.11.2006., 09:20   #9
Dr. Beast
Premium

Datum registracije: May 2006
Citiraj:
kako će funkcionirati zvuk iz filmova koji su u AC3 formatu (surround), kada spojim zvučnu preko digitalnog izlaza na receiver? jer onda ulogu dekodera preuzima receiver, a koliko ja znam, receiveri nemaju podršku za AC#? ili zvučna ipak dekodira taj ac3 prije nego pošalje na receiver?
E to ne bih znao jer nisam probao...
Dr. Beast je offline   Reply With Quote
Staro 13.11.2006., 11:04   #10
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Citiraj:
danas sam gledao manual od ploče, i ne vidim neki jumper za prednji panel... ?
Gledaj bolje. Manual str. 8, oznake 27 i 28. Detalje imaš na str. 18 tj. 16. Ono što me malo zbunjuje je da možeš imati zvuk i naprijed i iza (jumperi JR1 i JL1 - str. 16).
Oglas

Oglas
Staro 13.11.2006., 12:46   #11
Gabre
Lika u mom srcu
Moj komp

Gabre's Avatar

Citiraj:
Autor coconut Pregled postova
Gledaj bolje. Manual str. 8, oznake 27 i 28. Detalje imaš na str. 18 tj. 16. Ono što me malo zbunjuje je da možeš imati zvuk i naprijed i iza (jumperi JR1 i JL1 - str. 16).
ovo radi kad je onboard zvučna u upotrebi, ali otkako sam stavio live! više mi prednji panel ne radi, kužiš? jer ovo gdje spajaš front panel, je u biti spajanje na zvučnu sa ploče, na njene pinove... tako mi je spojeno...

i radilo mi je i naprijed i nazad... naprijed sam imao psojne sluške, a nazad na receiver... jedino kad bi imao istovremeno ukopčane i slušalice onda bi mi bila slabijaglasnoća na receiveru, no nije teško izvući konektor od slušalica, ionako mi smeta naprijed kad ih ne koristim..

stvar je softverskog podešavanja a ne pinova, koje ja ne mogu skužiti, kako da istovremeno radi i onboard i Live...
Staro 15.11.2006., 22:24   #12
Samir_Masinac
Registered User

Datum registracije: Nov 2006
Regah se samo da dodam.
Isti problem imam i ja sa ASUSicom i kako sam iscupao iz njihovog foruma jednostavno je do southbridgea.

Dear Friend,

Thank you for contacting ASUS Customer Service.
My name is ZYC. I would be assisting you today.

Sorry, due to chipset limitation,

when you add a PCI AUDIO card to a board which use VIA VT8237 southbridge controller,

the built in AC97 audio will be disabled automaticly.

It is a chip limitation without way to fix.

Ali je neki lik rjesenje problema opisao ovako pa se jos mucim.

I found a working solution:

Download WPCREDIT from:
http://hp.vector.co.jp/authors/VA002.../download.html

Open the ISA Bridge, Select offset 50, change the 6th bit to "0". Save this in a file.

Search voor plug and play hardware .. et voilá .... there is your onboard soundcard.

Make sure you system is stable and use WPCRSET (I found it via google: wpcrs120.exe, but there could be a more recent version around, google some more for its use).

WPCRSET should be used to load the file with register settings on boot time (haven't tested this yet)
Samir_Masinac je offline   Reply With Quote
Staro 15.11.2006., 22:50   #13
domy_os
EMP moderator

domy_os's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Ne, to nije slučaj na ovoj ploči. Meni su istovremeno radile obje zvučne, ali nije bilo moguće slati isti zvuk na obje jer samo jedna može biti glavna. Možeš stavit recimo jedan player na jednu zvučnu, a drugi na drugu. Postojao je jedan program za mixanje koji je mogao na obje zvučne istovremeno slati mjuzu, ali nikako se ne mogu sjetit koji...

Nisu slomili u kratko vrijeme. Slamali su godinama, desetljećima pa i stoljećima. Svaka odgledana epizoda Big Brothera, svaki dečko koji ne zna niti promijeniti žarulju, a kamoli uzeti sjekiru i pocijepati drva, svaka cura koja misli da je briga za vlastitu obitelj robija, ali rad za par tisuća kuna u korporaciji 12 sati dnevno blagodat, svako promicanje terora političke korektnosti, svaka podrška promociji svih oblika poremećenosti… Sve to nas je dovelo do ovdje. Korona je samo zakucavanje lopte u gol nakon što je obrana već izigrana i golman odletio u prazno.

Lenovo ThinkPad T14 Gen 2 + Lenovo ThinkPad Universal Thunderbolt 4 Dock

CPU: Intel Core i7-1165G7 @ 2.8 GHz
RAM: 2 x 16 GB DDR4-3200
SSD: Samsung 970 EVO Plus 2 TB NVMe M.2
LCD: 14" FHD IPS 400nits Low Power
WLAN: Intel Wi-Fi 6 AX201
WWAN: Quectel EM120R-GL 4G LTE CAT12

LCD monitor: AOC AG493UCX
Keyboard: Razer Huntsman V2 Analog
Mice: Logitech G502 Proteus Spectrum
SB: Mackie Onyx Producer 2x2
Speakers: 2 x JBL LSR305
MFP: Canon Pixma MP240
NAS: Synology DS420+ with 4 x WD Red Pro 8 TB
HDD Dock: LC Power LC-DOCK-U3-CR + 12 x Hitachi/Samsung/Seagate/WD 1/2 TB

domy_os je offline   Reply With Quote
Staro 17.11.2006., 11:18   #14
Gabre
Lika u mom srcu
Moj komp

Gabre's Avatar

daj se sjeti!!!!!

moram reinstalirat windoze ovih dana, pa bih isprobavao sad dok još to nisam napravio, pa da kad reinstaliram, već znam postupak...

fale mi slušalice JAKO, a kretenski receiver, ne ugasi zvuk na zvučnike kad u njega ukopčam slušalice ??!!
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno