|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2006
|
ATX2 na ATX MB ??
Pozdrav Napajanje je chiefetc Power supply GPS-400AA-101A - 400W. Maticna Ploca je DFI NF2 u400gs-afg. Maticna zahtjeva osim 20pinskog kabla za napajanje i stabilizacijski 4-pinski. ATX napajanje ima raspored 4-pinskog dva puta +12V i dva puta GND, dok ATX2 napajanje ima +12V,GND,+3,3V i 5V. Ja sam izvukao 12V i GND iz 4-pinskog ATX2 napajanja i spojio na maticnu . Zanima me da li se smije napajanje tako opeteretiti. Ne vidim razloga zasto ne, kada je ionako 4-pinski namijenjen za stabilizaciju napona. Jedino ce narančasta i crvena ostati neiskorištene Kontakt: fire1984@net.hr 098730685 |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
čekaj malo, ti brkaš dva različita 4pin konektora onaj pravi 4pin konektor je 12v 4pin konektor (2x 12v i 2x GND) a onaj drugi je dodatak 20pin ATX konektoru kako bi napajanje moglo zadovoljiti ATX2,0 normu tj kako bi imalo 24pin ATX konektor i zato onaj 4pin ima +12v, +3,3v, +5v i GND i ATX i ATX2,0 imaju doadtni 4pin sa 2x12v i 2x GND, dok ATX2,2 ima i EPS tj 8pin +12v konektor (2x 4pin 12v) dakle konektori su ATX1,1 -> 20pinATX + 4pin +12v ATX2,0 -> 20+4pin ATX ili 24pin ATX + 4pin +12v ATX2,2 -> 20+4pin ATX ili 24pin ATX + 2x 4pin +12v ili 1x 8pin +12v ili ćak 1x 4pin +12v + 1x 8pin +12v (ovisno o proizvođaću)
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
Hvala wolv ![]() Sve sthima, sta da ti kazem, ovakvu slicnu glupost vec dugo nisam napravio. Kako sam modao malo kuciste, kablove sam iza sakrio, i doadtni 4pin sa 2x12v i 2x GND se zaglavio iza, a nisam bio siguran da ATX2,x ima taj isti ![]() ![]() Sad kad sam nasao konektor, problem rijesen, ali me svejedno zanima da li se smije malo brikat ![]() Oprosti na gnjavazi zbog moje gluposti ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
nemaš bada, često ljudi rade takve stvari (guraju 4pin +12v na ATX i obratno) i onda naravno slijedi rikavela a brikat možeš ali moraš pazit kaj radiš, iskreno ovo tvoje mi nije bilo baš jasno ![]()
![]() |
#5 |
Registered User
|
Da, evo sad kad citam ponovno post, malo sam zakomplicirao. Kad sam slab na rijecima, nije mi to struka ![]() Istina, treba pazit izmedju ova 2 razlicita 4-pin voda. Jer se oba mogu smjestit na ATX MB ![]() Pozdrav |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|