|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
Break in tones for Headphones
http://www.rock-grotto.co.uk/Headphonebreakin.htm# Jel ovo sigurno? Zašto mi player pušta samo 20 - 16,000 khz , ostale preskače ?
divovski kompjuteri Zadnje izmijenjeno od: tomasini_. 10.11.2006. u 03:17. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
Kako misliš preskače ostale? Pa to je nekakav sinusni signal kome se frekvencija kontinuirano povećava sa 20Hz do 16kHz. Ispod 20Hz ne čuješ više, a ni tih 20 zapravo ne čuješ jer ti zvučnici\slušalice to ne mogu niti reproducirati. Ove frekvencije iznad 16 kHz ti ne znače baš nešto ako želiš potrgat slušalice... A zašto želiš potrgat slušalice? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Guest
|
|
![]() |
![]() |
#5 | |
Lika u mom srcu
Datum registracije: Jan 2004
|
Citiraj:
zapravo uopće ne vidim smisla ovo raditi na slušalicama, a i postoji mogućnost da ih trajno oštetiš.. ne preskače on njih srećo, već ih jednostavno slušalice ne mogu reproducirati.. 20Hz ne mogu reproducirati najkvalitetniji subwooferi, a ti bi to na slušalice :clap: isto vrijedi i za drugu krajnost... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Guest
|
Citiraj:
Zadnje izmijenjeno od: trpi. 12.11.2006. u 13:29. |
|
![]() |
![]() |
#7 |
Lika u mom srcu
Datum registracije: Jan 2004
|
bilo bi dobro kad bi tomasini napisao o kakvim se uopće slušalicama radi... koliko si platio te sennheiser slušalice, znam da koštaju ko sv petra kajgana... iako ne volim slušalice previše, ali bih samo volio čuti kvalitetne |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Guest
|
ja svoje 400kn, a on ima briem senn 202 ili 201 jer je pito za njih(oboje oko 230kn), prve 18 druge 21hz.... |
![]() |
![]() |
#10 |
Unregistered User
Datum registracije: Jun 2002
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Guest
|
![]() mi govorimo o dubokim tonoima, 20 hz, a ne visokim 50Khz=50000hz. kakv veze imaju visokotonci sa subwoferovim frekvencijama? i kao prvo da mie znati koi to visokotonac more do 50000hz(50khz):clap: |
![]() ![]() |
![]() |
#12 | |
Unregistered User
Datum registracije: Jun 2002
|
Citiraj:
"isto vrijedi i za drugu krajnost..." napisao lik evo ti 50 kHz: http://www.vjesnik.hr/pdf/2006%5C04%5C05%5C35A35.PDF dajem ti na hrvatskom da se ne mucis sa prijevodom kad ti vec tesko ide sa hrvatskim pa se malo obrazuj u ovom podrucju e a odmah ispod njega imas i 70kHz zvucnik... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Guest
|
aha ok. a baš me zanima čemu to, kad se već 20000 nemože čuti a kamoli 50000. |
![]() |
![]() |
#14 |
Émile Flournoy
Datum registracije: Oct 2003
|
1. Ljudi čuju frekvencije preko 20 KHz ali ne cijeli spektar. Da bi ih čuo trebaš imati snimak u DTS-u ili SACD-u i zvučnike koji su u stanju te frekvencije reproducirati a takvih ima dosta vec dugo vremena. 2. Rijetko koji subwoofer može reproducirati 20Hz. Proizvođači uvijek napišu pored frekvencijskog raspona +/- 3dB šđto je u prijevodu +/- gotovo 90+%. Za slušalice da i ne govorim... |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
teta Mraz
Datum registracije: Apr 2006
|
lool, ćega ovdje sve piše, ljudi ne ćuju frekve od preko 20khz, rijetko i toliko, ali jeli logično da će visokotonci koji imaju raspon do 50Khz bolje reproducirat nego oni od 20Khz, pa valjda im je lakše...he he.. uglavnom kad malo razmislim ne vidim svrhu ovog threada..
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|