Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Audio, Video, Foto
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 11.09.2006., 20:51   #1
sysyphus
Premium
Moj komp

sysyphus's Avatar

Datum registracije: Apr 2006
zvučna za Logitech

evo sutra dobivan zvučnike pa me zanima koju zvučnu da uzmen jer je inegrirana smece, do nekih 200-250 kn. zvučnici su Logitech- X530. please help
sysyphus je offline   Reply With Quote
Staro 11.09.2006., 21:23   #2
buljo
Strichek Moderator
Moj komp

buljo's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Ako želiš proć što jeftinije onda Audigy SE a ako možeš malo rastegnut i nećeš požalit onda Audigy 4

/// Asus Maximus VII Hero /// Intel i7 4790K with Cryorig H5 /// 4*8GB Kingston DDR3 1600 /// Gigabyte 1070 Ti Gaming 8GB ///
/// HDD_0 Samsung 970 Evo Plus 500 GB SSD /// HDD_1 Samsung 860 Evo 500 GB /// HDD_2 WD 1TB Black /// HDD _3 WD 2TB Red /// HDD _4 WD 3TB Red /// HDD _5 WD 4TB Red /// DVD-RW Pioneer DVR-212 ///
/// Creative Gigaworks T20 /// Fnatic Gear Red /// Logitech G502 /// Razer Goliathus /// HyperX Cloud /// Corsair 650D Obsidian /// DELL U2719D + DELL U2719D /// CorsairHX650W ///
/// Synology 918+ = 2 x 4 TB WD Red & 2 x 6 TB Seagate IronWolf ///

/// Lenovo T480s /// i5 8250u, 16 GB, NVME 500 GB /// Lenovo ProDock ///

žmnpp
buljo je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 12.09.2006., 00:30   #3
Codiac
bycod

Codiac's Avatar

Datum registracije: May 2004
Audigy SE jako dobra zvucna imam ju i prezadovoljan sam

Intel-i5-760 / Cooler-Master-Hyper-212 / Gigabyte P55-USB3
GSkill -2x4gb / MSI R7 370 2GB / Audigy SE Xtreme
Samsung EVO850 250GB / Samsung HD204UI / WDC 1TB/Samsung SH203b
Seasonic-430w / Chieftec-LCX-2x120 / DELL U2412M
Logitech Illuminated Keyboard / Logitech-G9 / Steelpad 4D / Rumble-pad-2 / Logitech-Z4

.i.

Razer Blade 15
Codiac je offline   Reply With Quote
Staro 12.09.2006., 01:16   #4
trpi
Guest

pozdrav ljudi. zanima me samo dali bi osjetio razliku u kvaliteti zvuka kad bi sad prešao sa audigya se na audigy 4, isplati li mi se....?

edit: logi x530 i ubrzo nekaj od sennehisera

Zadnje izmijenjeno od: trpi. 12.09.2006. u 01:39.
  Reply With Quote
Staro 12.09.2006., 01:35   #5
bobe
teta Mraz

imao sam "se", sad imam audigy 4 i mogu ti reć da je razlika osjetna, ali ovisi koje zvućarke imaš, imam denon pojačalo sa jbl zvučarkama pošto ove "za komp" ne puštam sebi blizu jer ne podnosim taj katastrofalni zvuk, no mislim da se na tim kompletima zvućnika to i ne primjeti previše...

bobe je offline   Reply With Quote
Staro 12.09.2006., 01:44   #6
nicko
Guest

Datum registracije: Feb 2005
Citiraj:
Autor trpi Pregled postova
pozdrav ljudi. zanima me samo dali bi osjetio razliku u kvaliteti zvuka kad bi sad prešao sa audigya se na audigy 4, isplati li mi se....?

edit: logi x530 i ubrzo nekaj od sennehisera
Onda se rastegni do Audigy 4....vjeruje mi, preporod...razlika u zvuku nebo i zemlja....
nicko je offline   Reply With Quote
Staro 12.09.2006., 02:21   #7
trpi
Guest

oj oj....tako su mi govorili i za onboard i audigy se pa je isti k samo kaj sam oslobodio proc.... i najbolji ste mi vi likovi da razlika je OGROMNA ono i još kad mi dođe da imao sam 2zs i sad 4 i osjetim razliku....osjetiš ti k moram reći
no dobro najvjerojatnije ću preć sa se na 4, čisto da mi duša mirno spava da nemam nešto okrljašteno u kompu
i 2zs ili 4, temu niže neki govore 4 neki 2zs, mene ne zanimaju konektori i sl neg samo zvuk i novoća chipa?

Zadnje izmijenjeno od: trpi. 12.09.2006. u 02:39.
  Reply With Quote
Staro 12.09.2006., 02:36   #8
bobe
teta Mraz

a pa pitao si mišljenje i dobio ga, ja sam inaće 4-ku dobio a ne kupio pa sam u skoro isto vrijeme istu pjesmu slušao i vidio da je razlika velika u ćistoći tonova,
no u pravu si da je "se" isti k.... kao i svaki bolji onboard zvuk
sad ti sam odlući, još imam "se" tu negdi u ormariću pa ću sutra napravit i test,
no raćunaj na to da mi pojačalo i zvućnici koštaju kao 2 prosjećna kompa na forumu, pa ne znam baš oće rezultati bit realni,
a to šta misliš da ja ne osjetim razliku, tu se grdno varaš, jer ja osjetim sve što se tiće zvuka i ne podnosim niti najmanji šum ni izoblićenje koje ti nebi ni ćuo...
audigy 4 definitivno!
ili dobar sacd player

Staro 12.09.2006., 09:05   #9
sysyphus
Premium
Moj komp

sysyphus's Avatar

a za x-530 jeli se osjeti velika razlika jer ipak ima dobre razlike u cijeni oko 200 kn, i jos me zanima oce li mi to dovoljno biti za sobu 15 kvadrata.
Staro 12.09.2006., 11:07   #10
sysyphus
Premium
Moj komp

sysyphus's Avatar

Zvučna je kupljena kupija san Audigy SE bulk pa ceka ju se jos zvucnici valjda ce dobro to sljakat.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 12.09.2006., 11:50   #11
nicko
Guest

Datum registracije: Feb 2005
Citiraj:
Autor sysyphus Pregled postova
a za x-530 jeli se osjeti velika razlika jer ipak ima dobre razlike u cijeni oko 200 kn, i jos me zanima oce li mi to dovoljno biti za sobu 15 kvadrata.
Bit ce ti dosta za 15kv.
nicko je offline   Reply With Quote
Staro 12.09.2006., 12:44   #12
Codiac
bycod

Codiac's Avatar

Datum registracije: May 2004
Citiraj:
Autor bobe Pregled postova
no u pravu si da je "se" isti k.... kao i svaki bolji onboard zvuk

definitivno se nebi slozio jer vecina onboard ploca ima onaj ac97 sto je brat bratu ***eno smece.

Imao sam an7 sa soundstormom i mogu reci da je audigy se bolja od soundstorma, ne puno ali je bolja tako da usporedba sa svakim "boljim" onboard rijesenjem ti pada u vodi. Naravno openminded sam prema tvojim argumentima pa si daj oduska

Intel-i5-760 / Cooler-Master-Hyper-212 / Gigabyte P55-USB3
GSkill -2x4gb / MSI R7 370 2GB / Audigy SE Xtreme
Samsung EVO850 250GB / Samsung HD204UI / WDC 1TB/Samsung SH203b
Seasonic-430w / Chieftec-LCX-2x120 / DELL U2412M
Logitech Illuminated Keyboard / Logitech-G9 / Steelpad 4D / Rumble-pad-2 / Logitech-Z4

.i.

Razer Blade 15
Codiac je offline   Reply With Quote
Staro 12.09.2006., 13:01   #13
buljo
Strichek Moderator
Moj komp

buljo's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Baš me zanima kome je onboard i SE imaju isti zvuk, jel to bilo na zvučnicima od 20 kn? ili 30?

Jel mislim to vam ne stoji pogotovo ako sam sa 2 na 4 osjetio razliku a kod integrirane (koju sam imao 1 dan jer nedjeljom hg ne radi) nisam čuo 30% zvučnog spektra kao kod ove dvije

/// Asus Maximus VII Hero /// Intel i7 4790K with Cryorig H5 /// 4*8GB Kingston DDR3 1600 /// Gigabyte 1070 Ti Gaming 8GB ///
/// HDD_0 Samsung 970 Evo Plus 500 GB SSD /// HDD_1 Samsung 860 Evo 500 GB /// HDD_2 WD 1TB Black /// HDD _3 WD 2TB Red /// HDD _4 WD 3TB Red /// HDD _5 WD 4TB Red /// DVD-RW Pioneer DVR-212 ///
/// Creative Gigaworks T20 /// Fnatic Gear Red /// Logitech G502 /// Razer Goliathus /// HyperX Cloud /// Corsair 650D Obsidian /// DELL U2719D + DELL U2719D /// CorsairHX650W ///
/// Synology 918+ = 2 x 4 TB WD Red & 2 x 6 TB Seagate IronWolf ///

/// Lenovo T480s /// i5 8250u, 16 GB, NVME 500 GB /// Lenovo ProDock ///

žmnpp
buljo je offline   Reply With Quote
Staro 12.09.2006., 13:07   #14
SRV
Premium
Moj komp

SRV's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
Evo ja sam neki dan izvadio prastaru Live-icu iz kompa(nije ni 5.1, nego 4.1 ), mislio je prodat i dok ne skupim lovu za Audigy4 korisiti integriranu, ali kad sam cuo tu integriranu, koji katastorfalan zvuk!!! Cak i prastara Live-ica brise pod sa bilo kojom integriranom zvucnom...
I naravno vratio sam nazad Live-icu
SRV je offline   Reply With Quote
Staro 12.09.2006., 13:19   #15
Flood
Into my head it goes
Moj komp

Flood's Avatar

Datum registracije: Feb 2004
Citiraj:
no raćunaj na to da mi pojačalo i zvućnici koštaju kao 2 prosjećna kompa na forumu, pa ne znam baš oće rezultati bit realni,
a to šta misliš da ja ne osjetim razliku, tu se grdno varaš, jer ja osjetim sve što se tiće zvuka i ne podnosim niti najmanji šum ni izoblićenje koje ti nebi ni ćuo...
audigy 4 definitivno!
Onda si kupi ozbiljniju zvucnu karticu...
Staro 13.09.2006., 12:36   #16
sysyphus
Premium
Moj komp

sysyphus's Avatar

evo i ja san jucera proba na integriranoj i zvuk je puno losiji naspram Audigy-a SE, zvucni su odlicni samo su im cudni malo visoki tonovi,a bass me skroz iznenadia vrata mi od sobe nostop suskaju, ali sve u svemu prezadovoljan san
Staro 13.10.2006., 07:55   #17
musso
Unregistered User
Moj komp

musso's Avatar

Datum registracije: Jun 2002
Citiraj:
no raćunaj na to da mi pojačalo i zvućnici koštaju kao 2 prosjećna kompa na forumu, pa ne znam baš oće rezultati bit realni
Jesi li mozda probao mozda spajati na nekakav eksterni rack sa chinchevima ili na prednji panel? Trebalo bi biti puno bolje nego drito u karticu.
musso je offline   Reply With Quote
Staro 15.10.2006., 13:58   #18
bobe
teta Mraz

evo nisam bio na temi neko vrijeme pa da napišem još ponešto

@musso: nisam ništa probavao jer mp3-ce i ne slušam previše, preferiram audio cd, ali neke stvari nemam original pa znam pustit i mp3; nikakav pasivni rack ne može poboljšati kvalitetu zvuka, već samo pretpojaćalo koje ja već imam i preko njega mi sve ide

@flood: sad sam naveo zašto nemam bolju zvućnu, mp3 mi nije prioritet, a profi sound sa xxy ulaza i izlaza mi ne treba, rađe kupim preamp u A klasi

@ codiac-: za mene je zvuk sa bilo koje onboard zvućne njesra kao i onaj sa "se", razlika sigurno postoji, no za mene je ona nebitna budući da je kvaliteta zvuka i obje jedinice za mene neprihvatljiva, a nasuprot tome audigy 4 je znatno bolja za tih 200kn, npr, kad ništa ne svira i na pojaćalu pojaćam do nekih 30%, iz "se" se ćuje šum koji je na 50% već nepodnošljiv, dok se iz "četvorke ne ćuje ništa do nekih 70%

Staro 15.10.2006., 18:43   #19
musso
Unregistered User
Moj komp

musso's Avatar

Citiraj:
evo nisam bio na temi neko vrijeme pa da napišem još ponešto

@musso: nisam ništa probavao jer mp3-ce i ne slušam previše, preferiram audio cd, ali neke stvari nemam original pa znam pustit i mp3; nikakav pasivni rack ne može poboljšati kvalitetu zvuka, već samo pretpojaćalo koje ja već imam i preko njega mi sve ide
Koje pretpojacalo?

Ja spajam na rotela i mislio sam da bi bio bolji zvuk kada bi chinchevima spajao sa prednjeg panela nego kada bi spajao drito iz kartice... da se izbjegnu smetnje iz racunala?
Staro 15.10.2006., 19:48   #20
bobe
teta Mraz

pretpojaćalo je kenwood c1 , stara krama ali radi odlićno, s tim da je nekad u pogonu a nekad nije pošto preamp na denon PMA1055 radi odlićno;
šta se tiće spajanja na prednji panel, ne znam dali bi se time puno dobilo, a na svome sam case-u napravio mod (totalka) pri kojemu sam sa prednjeg panela skinuo doslovno sve, ćak i usb-e tak da mi to otpada
inaće, kojeg rotela imaš, ja se već neko vrijeme namjeravam riješit ovog denona i na proljeće iz slovačke uvest rb991 i rc1090 sve novo za oko 12-13kkn, čujem sve dobro o njima pa me zanimaju tvoja iskustva
uglavnom, mislim da se ne treba puno trudit oko dobivanja nekog high end zvuka iz kompa jer je to nemoguće, a high end zvućne su neisplative; puno je lakše kupit dobr sacd player...
evo tek sad vidim da sam otišao dosta ot

Staro 15.10.2006., 20:15   #21
musso
Unregistered User
Moj komp

musso's Avatar

RA-03 ah iskustava, odlicno , s time da su zvucnici jos bolji B&W CM1
Znam da je nemoguce, no zelim dobiti sto bolji zvuk s kompa, ipak imam ogromnu bazu mp3a. A trebam i zbog spajanja gitare na komp...
Najvjerojatnije cu uzeti Xfi platinum ili fatality (elite nije toliko bolji...)
Naravno da ce prioritet dobrog slusanja biti neki cdplayer (moram skupit za koji mjesec), najvjerojatnije rotelov da mi pase (cca 3900kn, ima svoj trafo...)
Staro 15.10.2006., 20:40   #22
bobe
teta Mraz

uf koji zvućnici :, da su meni dva ta ,
inaće ja sam isto svirao i planirao uzest neku bjesnu zvućnu, al sam od toga odustao, i ćak mislim da se njima ne bi dobilo tako veliko poboljšanje u zvuku u odnosu na cijenu, no tu je složeni softver i profi funkcije
šta se tiće izbora profi sounda, ja bi definitivno išao na "m-audio", nikako creative, iako ne znam dali ih ima kod nas

Staro 15.10.2006., 23:03   #23
Flood
Into my head it goes
Moj komp

Flood's Avatar

Datum registracije: Feb 2004
Ovdje ima svacega.Creative zaobici u sirokom luku...
Staro 16.10.2006., 11:25   #24
bluntafari
Djembe playa

bluntafari's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Citiraj:
Autor musso Pregled postova
Najvjerojatnije cu uzeti Xfi platinum ili fatality (elite nije toliko bolji...)
Nemoj molim te uzeti Creative za takav sistem, pliz.

Uzmi TerraTec, Teac, Tascam, ...

Evo ovdje imaš Marian i E-Mu (bazirana na Creative chipu ali ipak nije Creative) kartice pa pogledaj što se nudi. Ja osobno bi za te pare do 1300-1400 kn uzeo TerraTec Aureon Universe sa front panelom. Automatski smanjuješ šum koji proizvodi komp i imaš ulaza/izlaza u izobilju.
Staro 16.10.2006., 11:38   #25
musso
Unregistered User
Moj komp

musso's Avatar

Citiraj:
Autor bluntafari Pregled postova
Nemoj molim te uzeti Creative za takav sistem, pliz.

Uzmi TerraTec, Teac, Tascam, ...

Evo ovdje imaš Marian i E-Mu (bazirana na Creative chipu ali ipak nije Creative) kartice pa pogledaj što se nudi. Ja osobno bi za te pare do 1300-1400 kn uzeo TerraTec Aureon Universe sa front panelom. Automatski smanjuješ šum koji proizvodi komp i imaš ulaza/izlaza u izobilju.
E-MU 0404 je nesto sto sam trazio. No gle, uz XFi dobijem daljinski i nenad***ivu podrsku za igre a isto tako i front panel. Po cemu ti je terratecov aureon bolji od creativeovog Xfia?
Staro 16.10.2006., 12:19   #26
bobe
teta Mraz

samo da kažem da skupe creative kartice ne spadaju u red profi kartica, već su sam ušminkane za malo zahtjevnije korisnike
prave profi kartice su "m-audio", "e-mu", Creamware, RME itd.
terratec isto tako, imaju nekoliko "looks like profi" kartica, no to nije to

Staro 16.10.2006., 15:03   #27
bluntafari
Djembe playa

bluntafari's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Citiraj:
Autor musso Pregled postova
E-MU 0404 je nesto sto sam trazio. No gle, uz XFi dobijem daljinski i nenad***ivu podrsku za igre a isto tako i front panel. Po cemu ti je terratecov aureon bolji od creativeovog Xfia?
Po tome što ima bolji zvuk, odnosno ne mogu ništa tvrditi za X-Fi Platinum jer ga nisam čuo ali poznavajući Creative to je žestoko farbanje zvuka. Ako su ti igrice i daljinski važni onda uzmi Creative. Mene za igre živo zaboli kita, a daljinski imam na pojačalu. No tebi je najlakše procjeniti što ti najbolje paše, a ako je to Creative neka bude.

Citiraj:
samo da kažem da skupe creative kartice ne spadaju u red profi kartica, već su sam ušminkane za malo zahtjevnije korisnike
prave profi kartice su "m-audio", "e-mu", Creamware, RME itd.
terratec isto tako, imaju nekoliko "looks like profi" kartica, no to nije to
Slažem se. Nije ni TerraTec profi kartica ali po meni je bolja od Creative-a. Naravno što se glazbe tiće. A i nekako mi driveri od 1 MB ulijevaju više povjerenja od onih koji imaju par sto megi.
Staro 02.11.2006., 12:46   #28
svebee
/

Datum registracije: Oct 2006
vjerojatno ću isto kupit logitech x-530 pa da pitam kaj da uzmem: SE ili 4 ?? napomena: nisam neki audiofil, trenutno koristim onboard zvučnu i plastikanere za 20kn, da li se osjeti razlika (obični smrtnik) na tim zvučnicima između te 2 kartice? hvala.
svebee je offline   Reply With Quote
Staro 02.11.2006., 17:17   #29
technix
Registered User

technix's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Citiraj:
Autor phissen Pregled postova
trenutno koristim onboard zvučnu i plastikanere za 20kn, da li se osjeti razlika (obični smrtnik) na tim zvučnicima između te 2 kartice? hvala.
Ne.
technix je offline   Reply With Quote
Staro 11.11.2006., 22:06   #30
svebee
/

Datum registracije: Oct 2006
kupio sam Logitech X-530 i zvučnu Audigy SE i šta reći....rastura !!! : sweating
sa onboard zvučne i plastikanera za 30kn na ovo - preporod

sam imam jedan problemčić...ne radi mi central zvučnik...jer zna ko kak ga upalit :clap:

p.s. svima preporučam ovu kombinaciju...

EDIT: naravno ovim sam se počastil za rođendan....

EDIT2: kad idem ono diagnostic tools onda radi central al inače nigdje ne...u čem je problem? tnx.

Zadnje izmijenjeno od: svebee. 11.11.2006. u 22:50.
svebee je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno