|
![]() |
#2 |
Strichek Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Ako želiš proć što jeftinije onda Audigy SE a ako možeš malo rastegnut i nećeš požalit onda Audigy 4
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
Audigy SE jako dobra zvucna imam ju i prezadovoljan sam ![]()
![]() |
#4 |
Guest
|
pozdrav ljudi. zanima me samo dali bi osjetio razliku u kvaliteti zvuka kad bi sad prešao sa audigya se na audigy 4, isplati li mi se....? edit: logi x530 i ubrzo nekaj od sennehisera ![]() Zadnje izmijenjeno od: trpi. 12.09.2006. u 01:39. |
![]() |
![]() |
#5 |
teta Mraz
Datum registracije: Apr 2006
|
imao sam "se", sad imam audigy 4 i mogu ti reć da je razlika osjetna, ali ovisi koje zvućarke imaš, imam denon pojačalo sa jbl zvučarkama pošto ove "za komp" ne puštam sebi blizu jer ne podnosim taj katastrofalni zvuk, no mislim da se na tim kompletima zvućnika to i ne primjeti previše...
![]() |
#6 |
Guest
Datum registracije: Feb 2005
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Guest
|
oj oj....tako su mi govorili i za onboard i audigy se pa je isti k samo kaj sam oslobodio proc.... i najbolji ste mi vi likovi da razlika je OGROMNA ono i još kad mi dođe da imao sam 2zs i sad 4 i osjetim razliku....osjetiš ti k moram reći ![]() no dobro najvjerojatnije ću preć sa se na 4, čisto da mi duša mirno spava da nemam nešto okrljašteno u kompu ![]() i 2zs ili 4, temu niže neki govore 4 neki 2zs, mene ne zanimaju konektori i sl neg samo zvuk i novoća chipa? Zadnje izmijenjeno od: trpi. 12.09.2006. u 02:39. |
![]() |
![]() |
#8 |
teta Mraz
|
a pa pitao si mišljenje i dobio ga, ja sam inaće 4-ku dobio a ne kupio pa sam u skoro isto vrijeme istu pjesmu slušao i vidio da je razlika velika u ćistoći tonova, no u pravu si da je "se" isti k.... kao i svaki bolji onboard zvuk sad ti sam odlući, još imam "se" tu negdi u ormariću pa ću sutra napravit i test, no raćunaj na to da mi pojačalo i zvućnici koštaju kao 2 prosjećna kompa na forumu, pa ne znam baš oće rezultati bit realni, a to šta misliš da ja ne osjetim razliku, tu se grdno varaš, jer ja osjetim sve što se tiće zvuka i ne podnosim niti najmanji šum ni izoblićenje koje ti nebi ni ćuo... audigy 4 definitivno! ili dobar sacd player ![]()
![]() |
#10 |
Premium
|
Zvučna je kupljena kupija san Audigy SE bulk pa ceka ju se jos zvucnici valjda ce dobro to sljakat. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Guest
Datum registracije: Feb 2005
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
definitivno se nebi slozio jer vecina onboard ploca ima onaj ac97 sto je brat bratu ***eno smece. Imao sam an7 sa soundstormom i mogu reci da je audigy se bolja od soundstorma, ne puno ali je bolja tako da usporedba sa svakim "boljim" onboard rijesenjem ti pada u vodi. Naravno openminded sam prema tvojim argumentima pa si daj oduska ![]()
![]() |
#13 |
Strichek Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Baš me zanima kome je onboard i SE imaju isti zvuk, jel to bilo na zvučnicima od 20 kn? ili 30? Jel mislim to vam ne stoji pogotovo ako sam sa 2 na 4 osjetio razliku a kod integrirane (koju sam imao 1 dan jer nedjeljom hg ne radi) nisam čuo 30% zvučnog spektra kao kod ove dvije
![]() |
#14 |
Premium
Datum registracije: Sep 2005
|
Evo ja sam neki dan izvadio prastaru Live-icu iz kompa(nije ni 5.1, nego 4.1 ![]() I naravno vratio sam nazad Live-icu ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Into my head it goes
Datum registracije: Feb 2004
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#16 |
Premium
|
evo i ja san jucera proba na integriranoj i zvuk je puno losiji naspram Audigy-a SE, zvucni su odlicni samo su im cudni malo visoki tonovi,a bass me skroz iznenadia vrata mi od sobe nostop suskaju, ali sve u svemu prezadovoljan san |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Unregistered User
Datum registracije: Jun 2002
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
teta Mraz
|
evo nisam bio na temi neko vrijeme pa da napišem još ponešto @musso: nisam ništa probavao jer mp3-ce i ne slušam previše, preferiram audio cd, ali neke stvari nemam original pa znam pustit i mp3; nikakav pasivni rack ne može poboljšati kvalitetu zvuka, već samo pretpojaćalo koje ja već imam i preko njega mi sve ide @flood: sad sam naveo zašto nemam bolju zvućnu, mp3 mi nije prioritet, a profi sound sa xxy ulaza i izlaza mi ne treba, rađe kupim preamp u A klasi @ codiac-: za mene je zvuk sa bilo koje onboard zvućne njesra kao i onaj sa "se", razlika sigurno postoji, no za mene je ona nebitna budući da je kvaliteta zvuka i obje jedinice za mene neprihvatljiva, a nasuprot tome audigy 4 je znatno bolja za tih 200kn, npr, kad ništa ne svira i na pojaćalu pojaćam do nekih 30%, iz "se" se ćuje šum koji je na 50% već nepodnošljiv, dok se iz "četvorke ne ćuje ništa do nekih 70%
![]() |
#19 | |
Unregistered User
|
Citiraj:
Ja spajam na rotela i mislio sam da bi bio bolji zvuk kada bi chinchevima spajao sa prednjeg panela nego kada bi spajao drito iz kartice... da se izbjegnu smetnje iz racunala? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
teta Mraz
|
pretpojaćalo je kenwood c1 ![]() šta se tiće spajanja na prednji panel, ne znam dali bi se time puno dobilo, a na svome sam case-u napravio mod (totalka) pri kojemu sam sa prednjeg panela skinuo doslovno sve, ćak i usb-e tak da mi to otpada inaće, kojeg rotela imaš, ja se već neko vrijeme namjeravam riješit ovog denona i na proljeće iz slovačke uvest rb991 i rc1090 sve novo za oko 12-13kkn, čujem sve dobro o njima pa me zanimaju tvoja iskustva uglavnom, mislim da se ne treba puno trudit oko dobivanja nekog high end zvuka iz kompa jer je to nemoguće, a high end zvućne su neisplative; puno je lakše kupit dobr sacd player... evo tek sad vidim da sam otišao dosta ot ![]()
![]() |
#21 |
Unregistered User
|
RA-03 ah iskustava, odlicno ![]() ![]() Znam da je nemoguce, no zelim dobiti sto bolji zvuk s kompa, ipak imam ogromnu bazu mp3a. A trebam i zbog spajanja gitare na komp... Najvjerojatnije cu uzeti Xfi platinum ili fatality (elite nije toliko bolji...) Naravno da ce prioritet dobrog slusanja biti neki cdplayer (moram skupit za koji mjesec), najvjerojatnije rotelov da mi pase (cca 3900kn, ima svoj trafo...) |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
teta Mraz
|
uf koji zvućnici ![]() ![]() inaće ja sam isto svirao i planirao uzest neku bjesnu zvućnu, al sam od toga odustao, i ćak mislim da se njima ne bi dobilo tako veliko poboljšanje u zvuku u odnosu na cijenu, no tu je složeni softver i profi funkcije šta se tiće izbora profi sounda, ja bi definitivno išao na "m-audio", nikako creative, iako ne znam dali ih ima kod nas
![]() |
#24 | |
Djembe playa
Datum registracije: Feb 2006
|
Citiraj:
![]() Uzmi TerraTec, Teac, Tascam, ... Evo ovdje imaš Marian i E-Mu (bazirana na Creative chipu ali ipak nije Creative) kartice pa pogledaj što se nudi. Ja osobno bi za te pare do 1300-1400 kn uzeo TerraTec Aureon Universe sa front panelom. Automatski smanjuješ šum koji proizvodi komp i imaš ulaza/izlaza u izobilju.
![]() |
![]() |
#25 | |
Unregistered User
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
teta Mraz
|
samo da kažem da skupe creative kartice ne spadaju u red profi kartica, već su sam ušminkane za malo zahtjevnije korisnike prave profi kartice su "m-audio", "e-mu", Creamware, RME itd. terratec isto tako, imaju nekoliko "looks like profi" kartica, no to nije to
![]() |
#27 | |
Djembe playa
Datum registracije: Feb 2006
|
Citiraj:
![]() Slažem se. Nije ni TerraTec profi kartica ali po meni je bolja od Creative-a. Naravno što se glazbe tiće. A i nekako mi driveri od 1 MB ulijevaju više povjerenja od onih koji imaju par sto megi.
![]() |
![]() |
#28 |
/
Datum registracije: Oct 2006
|
vjerojatno ću isto kupit logitech x-530 pa da pitam kaj da uzmem: SE ili 4 ?? napomena: nisam neki audiofil, trenutno koristim onboard zvučnu i plastikanere za 20kn, da li se osjeti razlika (obični smrtnik) na tim zvučnicima između te 2 kartice? hvala. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
/
Datum registracije: Oct 2006
|
kupio sam Logitech X-530 i zvučnu Audigy SE i šta reći....rastura !!! : sweating sa onboard zvučne i plastikanera za 30kn na ovo - preporod ![]() sam imam jedan problemčić...ne radi mi central zvučnik...jer zna ko kak ga upalit :clap: p.s. svima preporučam ovu kombinaciju... EDIT: naravno ovim sam se počastil za rođendan.... ![]() ![]() EDIT2: kad idem ono diagnostic tools onda radi central al inače nigdje ne...u čem je problem? tnx. ![]() Zadnje izmijenjeno od: svebee. 11.11.2006. u 22:50. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|