Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Razno
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 08.11.2006., 23:08   #1
SunBlade
Registered User

SunBlade's Avatar

Datum registracije: Jun 2004
Moje iskustvo sa kupnjom lapa u Konikomu

Evo moje iskustvo sa Konikomom i kupnjom lapa. Dodem u Konikom u Virovitici i nadem si ok HP lap i vec isti dan pokupim neku dokumentaciju o njemu i papire za neku kredu. I tako ja sve papire lijepo rijesim i posto sam radio posaljem frenda po lap da mi ode. Taj dan dolazim kuci sav sretan kao malo dijete jer sam dobio novu "igracku". Stavljam bateriju i palim lap kada ono.....sok totalni!! Umjesto 64 bitnog AMD-a, unutra je Celeron......umjesto 80 gb harda, unutra 60 gb hard.....umjesto 512 MB rama, unutra je 256 MB...uglavnom totalno krivi lap tj nekih 2 k kuna jeftiniji model....a ja platio onaj skuplji tj. totalno drugi lap!! Jos prodavac mom frendu prilikom kupnje govori kao da je to "pila" od lapa...kao super 64 bitni proc, 80 gb hard, 512 MB rama itd. U nevjerici uzimam lap i vracam ga istoga trena u Konikom. Dolazim tamo,a ono ovi se prave ludi jer kao sta ja hocu za tu lovu!! Jos mi se ismijavaju i podrugljivo mi se smiju. Na lapu u trgovini su lijepo pisale specifikacije i sta je u njemu, a oni meni dali neko smece tj. nista od onoga sto je po njihovim specifikacijama tebalo biti unutra i sto su jos usmeno potvrdili da je unutra!! Kada su skuzili da znam o svemu tome daleko vise od njih samih,jos su mi se poceli hvaliti kako su to namjerno sve napisali i da su vec na taj nacin prodali 4-5 komada i da se nitko nije zalio!! I ok....kao ponistiti ce ugovor o kreditu. Isti dan saljem mailove u sjediste Konikoma u Os ili gdje je vec i nazove me neki gospodin i kaze da ce ponistiti ugovor i kao pitao me tko je to tocno napravio i jos neke gluposti. Uglavnom, znam da nitko nije snosio bas nikakve odgovornosti niti bilo sta drugo za takav nacin "uvaljivanja" robe...jedino sam ja izgubio 50-ak kuna za javnoga biljeznika i dnevnicu na poslu jer sam ranije izasao van sa posla da sve papire sredim. No, sta je sa ostalima koje su prodali na isti nacin!? Zanimljivo je to sto se nisu udostojili ni ispricati, ni na mail odgovoriti sa isprikom! Da zivimo u Americi jos bi ih tuzio i dobio zmaj od lapa u znak isprike.
Jos sam jednu zanimljivu stvar dozivio u istome Konikomu kada sam kupovao prije cca 2 god novi mobitel. Kupio sam neku Nokiu i kada sam dosao kuci shvatio sam da je rabljena......neki tuljan nije pobrisao odlazne poruke iz moba!!! No, nisam htio reagirati makar je cijena mobitela bila nekih 1600 kn, no ovo sa laptopom je ipak malo previse.
To sve bih mozda mogao ocekivati od nekoga losega privatnika, ali od ovakve trgovine to nisam ocekivao....stvarno im je to odlicna reklama.
No, kako god bilo na kraju sam kupio Acer Aspire 5101AWLMi VGA i dobio sam napokon ono sto sam platio,ali ne naravno u Konikomu jer tko zna sta bi mi pokusali prodati. Zalosno je to na koji nacin prodaju robu i varaju ljude kojima novac "ne raste na drvecu" i koji se dosta toga odricu da si mogu priustiti neku takvu stvar da bi na kraju bili prevareni.
Konikomu dajem jedan veliki minus radi toga i sigurno vise necu ni pomisljati na kupnju kod njih, stovise ne zelim cak vise ni u izlog pogledati.
Izvinjavam se na duzem postu, ali morao sam reci na koji nacin neke firme zaraduju na ljudima i cak se ne udostoje ni ispricati nakon toga tj. kada naide netko tko ipak nije toliko naivan.
SunBlade je offline   Reply With Quote
Staro 09.11.2006., 09:00   #2
daytripper
Ultrabitchinfast

daytripper's Avatar

Datum registracije: May 2006
Mogao si im inspektorat poslati. Da vidis.... zatvaranje.

Oglas
Staro 09.11.2006., 09:20   #3
nino
PizzoZder
Moj komp

nino's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
A sta je pisalo na racunu?

NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera
nino je offline   Reply With Quote
Staro 09.11.2006., 21:02   #4
SunBlade
Registered User

SunBlade's Avatar

Pisalo samo HP nx6310 ili koji je vec bio model.....ni ne sjecam se vise. Uglavnom nije bilo nista u njemu od onoga sto je trebalo biti. Stvar je u tome sto je lap bio izlozen i na njemu je lijepo pisalo sta se od hardveraja nalazi unutra tj. sta bi se trebalo nalaziti. Nisam mogao vjerovat kada su se oni jos i kao zbunili sto vracam lap jer su na taj nacin vec prodali 4-5 kom., kako su mi i sami rekli....i jos su kao znali da nista od toga sto su napisali nije unutra, tj. jedina stvar koja je bila unutra je dvd przilica. I kada mi je frend lap preuzimao jos su ga kao hvalili, ono kako je dobar lap i nabrajali mu hardveraj koji kao "ima" u njemu.
Staro 09.11.2006., 22:36   #5
Brown Acid
..dno
Moj komp

Brown Acid's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
Prijavi ih inspektoratu..možeš i online...ja bi ih prijavio, al ne mogu u tvoje ime..
Staro 10.11.2006., 10:40   #6
tor
Administrator
Moj komp

tor's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Ma prijavi ih, nemoj da to samo tako prođe.
tor je offline   Reply With Quote
Staro 10.11.2006., 12:39   #7
bobe
teta Mraz

Datum registracije: Apr 2006
treba poćet prijavljivat sve, kod nas je takav mentalitet da se ljudi jednostavno pomire sa time jer smo balkan i to je kao normalno, osobno znamm za takve, no misli na ljude koji se ne razumiju i prevareni su a da to i ne znaju, takvih je ouno, i bit će ih sve dok se ne počnu prjavljivat sve ovakve prevare
prijavi to odma, jer je oćito da su to namjerno napravili, ne slučajno, i još je oćitije da će pokušat opet,,,

bobe je offline   Reply With Quote
Staro 10.11.2006., 13:03   #8
SPLiFF
Premium
Moj komp

SPLiFF's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
definitivno prijavi, nek ti ne bude tesko!

sto kazes, zao mi naivnih ljudi koji ne znaju sta kupuju pa im uvale svako sranje! A masa ljudi mi se zalila na konikom zbog iste stvari! I jednom sam iso vesmasinu kupit tamo i pise cjena na njoj ogromna, kao akcija, ne znam bubnit cu 1600kn... i dobijem racun ono 500kn skuplje. Kao to su na krivu stavili cjenu, nije to ta. Naravno nisam ju uzeo. To su mucke, jedna od najgorih trgovina kod nas!!!
SPLiFF je offline   Reply With Quote
Staro 10.11.2006., 16:22   #9
Lihto
The Dark Side of Moon
Moj komp

Lihto's Avatar

Datum registracije: Jan 2005
prijavi u svakom slučaju,barem da spasiš da ostali koji misle kupit ne prođu tako
Synology DS214Play(WD 2x4Tb RED)
Marantz SR5010B receiver+Jamo E680(5.0)+ Nvidia Shield TV Panasonic 42PV80
Lihto je offline   Reply With Quote
Staro 10.11.2006., 21:02   #10
SunBlade
Registered User

SunBlade's Avatar

A kako da prijavim kada su ponistili racun i kome bih mogao prijaviti? Makar, rado bi ih prijavio. Zvao me neki lik iz Konikoma u Os i pitao me tko mi je to prodao od prodavaca, kako izgleda....sta su mi sve rekli i tako.... Ma uzas!! No, novac od javnoga biljeznika mi nitko nije vratio. Nikada vise nista od njih necu kupiti. Najjace mi je bilo ono kada je tip rekao da je kao znao da su napisani sve krivi podatci i da su na taj nacin vec prodali 4-5 kom.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 10.11.2006., 21:05   #11
Red_Dragon
Lost soul still wondering

Red_Dragon's Avatar

Datum registracije: Nov 2004
"Jos mi se ismijavaju i podrugljivo mi se smiju."

"Kada su skuzili da znam o svemu tome daleko vise od njih samih,jos su mi se poceli hvaliti kako su to namjerno sve napisali i da su vec na taj nacin prodali 4-5 komada i da se nitko nije zalio!!"

Isuse Kriste koja gamad. Nemoj da to prođe nekažnjeno. Ma takvima bi trebalo zabraniti rad. Ne mogu vjerovati, još ti se onda i hvale da su uvalili drugima!! Fuj!
Staro 10.11.2006., 21:06   #12
SunBlade
Registered User

SunBlade's Avatar

Spliff je dobro rekao, jedna od najgorih trgovina. Sta da vam kazem, meni su koristeni mob prodali.....kao sto sam rekao bilo je odlaznih poruka na njemu.
Staro 10.11.2006., 22:13   #13
Gericom
Respected User

Gericom's Avatar

Datum registracije: Jun 2006
Ma u novine s tim!!!:mad:
A i ovakve objave na forumima čine svoje

Ajd što su gamad,al još ti se smiju u facu i priznaju da su gamad,dao bi mu ja

Takva gamad će i dalje egzistirat i zarađivat na nama jer pravna država ne funkcionira i sudovi su u qur..
Probaj se potužit onoj udruzi za zaštitu potrošača ili još bolje potuži se OTV-u bit će im to udarna vijest dana

Black beast
DFI Infinity NF4 Ultra-U,AMD Athlon 64 3200+(AC freezer 64 pro),2X512MB Kingmax PC3200,Gigabyte Radeon X1600pro 256MB,Seagate 250Gb
Pioneer DVD-RW DVR-111D,Thermatlake Mambo+Fortron350W
17" LCD Philips 170C

Gericom je offline   Reply With Quote
Staro 10.11.2006., 22:46   #14
SunBlade
Registered User

SunBlade's Avatar

Hehehe.....Gericom vjeruj mi svakakve su mi ideje padale na pamet. Najzalosnije od svega je sto nitko za to nece odgovarati i kao da se nista nije ni desilo. Oni iz Os su me vjerojatno radi reda nazvali i misle si "tko ga hebe". Ok, ponistili su ugovor kada sam vratio lap, ali tko ce mi vratiti lovu od javnoga biljeznika!? Ocito nitko!
Staro 10.11.2006., 22:46   #15
Crash009
Banned
Moj komp

Crash009's Avatar

Datum registracije: Jan 2005
nije mi prvi puta da cujem ovu spiku za konikom...

frned prije par godina kupi komp, ono pila na papiru mi pokazivao... radilo se o athlonu 2500+ giga rama i 9500 radeonka, dodjem ja kod njega da pogledam, a imao sam sta i vidit... athlon 2500+ 256 rama i radeon 7000 grafa...

vratio im komp, nakon jedno dva dana natezanja s njima i nakon više od 3 tjedna dobio ono sta je platio...

ja kod njih nebi kupio ni plasticnu vrecicu
Crash009 je offline   Reply With Quote
Staro 11.11.2006., 01:39   #16
SPLiFF
Premium
Moj komp

SPLiFF's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
evo sjetio se upravo... da ne bude sve tako crno, prije nekih 5,6 godina sam uzeo Baricu kod njih od 40GB (koja me i dan danas odlicno sluzi), al neka divlja maticna mi ju nije prepoznavala zbog starog biosa. Decki na racunalnom odjelu su mi flashali bios (ja onda nisam ni znao da tak sta postoji) bespla. Al cini se da je ovo sasvim neki drugi Konikom...
SPLiFF je offline   Reply With Quote
Staro 11.11.2006., 15:00   #17
Paske
Ekspert iz sjene ...
Moj komp

Paske's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Udruga potrošać !

Stvarno pravi razliku ;D
Paske je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas