Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Razno
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 26.06.2003., 20:31   #1
Mrvica
samo kad bih znao

Mrvica's Avatar

Datum registracije: May 2003
Vase misljenje!

Mozete li mi rec sta vi mislite, o cijeni od oko 350 Kn za 5 bocica tinte u bojama od 60 ml (mislim na tinte za epson stylus photo printer) to bi bilo oko 8-10 punjenja i crna od 60 ml po cijeni od oko 50 Kn 6-7 punjenja ? HVALA!!!
Staro 26.06.2003., 20:52   #2
horza
ono ispred konpjuktora
Moj komp

horza's Avatar

Datum registracije: Apr 2003
mogu pitat kak ćeš to punit? mislim... nemam pojma o tome, ali kaj to ne zahtjeva neku tehniku punjenja tipa bez mješanja s zrakom, bez mjehurića, pravi omjeri i izrazito zahljeban rok trajanja i način skladištenja tih bočica? barem su tak meni rekli kad sam se htio početi baviti time.

ako je sve ok, to je super ponuda, ne ? mislim, najniže kaj sam ja našo je cca 35kn po punjenju.

Horza (death dwarf)
birthsign: rebel

character perks
+95 excel organisation, +50 weather resistance, -20 energy, -35 image of reality, -80 house choirs

major skills
open-source, discussion, self-hypnosis, poetry, schtulichism

greater powers
final waves (alcohol hypnosis +30, self)
bat brotherhood (skip sleeping, -20 energy/night)
misunderstanding jokes (demoralise +50 in 30ft radius)
summon unknown female (demoralise +75 on target)

artifacts of choice
tv remote (hibernate +20 on self)
lounge chair (fortify sleeping +60 on self)
linux (destabilise system +45 on target)

little is known about this dwarf. he is known to be active overnight and unpredictable.
Cyrodiil citizens have witnessed him in a "thompson" tavern near his lair.
horza je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 26.06.2003., 20:55   #3
STRMX
Premium

STRMX's Avatar

Datum registracije: Sep 2002
miato se time bavi pa ce ti on najbolje reci kako stoje stvari
Staro 26.06.2003., 21:01   #4
Mrvica
samo kad bih znao

Mrvica's Avatar

Po mojim informacijama puni se sa spricama (onim za injekcije) mijesanje sa zrakon neznam dali ima veze jer svaka od tih boja ima rupicu za odzracivanje tak da dolaze te boje u kontakt sa zrakom, a mjehurici preporuca se da se odstoje 24 sata prije upotrebe "da se odzrace". na koji omjer mislis ?
Staro 26.06.2003., 21:05   #5
horza
ono ispred konpjuktora
Moj komp

horza's Avatar

a znam da je bila neka spika s rokom trajanja... zapravo normalna je pojava da se ta boja zgusne, tak da ju se može kao razrjeđivati s nečim. nemam pojma... davno je to bilo

Horza (death dwarf)

character perks
+95 excel organisation, +50 weather resistance, -20 energy, -35 image of reality, -80 house choirs

major skills

greater powers

artifacts of choice

little is known about this dwarf. he is known to be active overnight and unpredictable.
Staro 26.06.2003., 21:42   #6
miato
(°_°)

miato's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Ovako, prvo i osnovno prestao sam se bavit sitnim svercom, jel cim otkrijem nesto revolucionarno (recimo ta "jeftina" tinta) nakon par mjeseci veledobavljaci prodaju po x puta nizim cijenama. Dakle, prvo i osnovno, ... malo reklame... , TECHNOMAX, kingcross, jankomir, nudi za 60ak kn bocicu od 60ml crne...
@ Mrvica, di si ti naso po 50kn?
Inace, iz osobnog iskustva, ta tinta je zakoon! Koristio sam JetTec proizvode, odlicna stvar, na svom Epsonu 680
Uglavnom, uzmes spricu, gurnes u tintu, povuces tintu u spricu, gurnes u cartridge, ustrcas i voila samo treba pripazit da ne ustrcavas zrak, onda trebas pricekat 20ak sati da izadju ti mjehurici van.
Vec jedno god i pol punim jedan te isti cartridge (jedno 10ak punjenja) i jos nisam primijetio nikakvu degradaciju u performansama. Jedino sto treba pripazit da se redovito koristi, jel ako tinta duze vrijeme stoji bez koristenja u cartridgeu pocinje se zgrusavat, i onda je to zajebancija na kvadrat. Imao sam slicnih problema kod frendova...
Inace, savjetujem ti, samo naprijed s tintom za punjenje, ako je dobre kvalitete, a usteda je 10erostruka

Toshiba m200 TabletPC + Samsung 205BW
miato je offline   Reply With Quote
Staro 26.06.2003., 22:07   #7
Mrvica
samo kad bih znao

Mrvica's Avatar

Cijena ta je vani ne u HR, kaj se tice zgrusavanja mislim da se to desava i na orginalima ako se ne koriste, a miato velis da ima toga u tim trgovinama koje si "reklamirao"
Staro 26.06.2003., 22:34   #8
miato
(°_°)

miato's Avatar

Citiraj:
Originally posted by Mrvica
Cijena ta je vani ne u HR, kaj se tice zgrusavanja mislim da se to desava i na orginalima ako se ne koriste, a miato velis da ima toga u tim trgovinama koje si "reklamirao"
U TECHNOMAXU ima u webshopu, pa valjda i u prodavaonici....zemaljskoj ...
a ako kupujes izvana, vrlovjerovatno ce ti nabit pdv 22 % .. plus jos ti je postarina relativno visoka... i da... savjetujem ti JetTec tintu, jel sam isprobao neku noname i jednostavno prije svakog printanja moras odvrtit 3 head cleaninga...

Staro 29.06.2003., 13:39   #9
Fbr1
Registered User

Fbr1's Avatar

Datum registracije: Jun 2003
Svaka tinta se zgrušava pa je dobro ako se printer ne koristi dva puta mjesečno izvući testu stranicu da se malo promućka. To punjenje mi se ne sviđa niti malo original je original šta će ti najbolji printer sa falšom tintom.

Možete pričat što hoćete ali nikad to nije to, razlika je nebo i zemlja posebno u visoko kvalitetnom ispisu a i dosta puta se desi da je lošije napuni (iako zavisi kako kod koga) pa kad sve zbrojiš ne prođeš jeftinije posebno ako ti uvali neko sr..nje od tinte pa ti još ode glava pa odvali par stoja.
Fbr1 je offline   Reply With Quote
Staro 29.06.2003., 13:55   #10
horza
ono ispred konpjuktora
Moj komp

horza's Avatar

Citiraj:
Originally posted by Fbr1
Svaka tinta se zgrušava pa je dobro ako se printer ne koristi dva puta mjesečno izvući testu stranicu da se malo promućka. To punjenje mi se ne sviđa niti malo original je original šta će ti najbolji printer sa falšom tintom.

Možete pričat što hoćete ali nikad to nije to, razlika je nebo i zemlja posebno u visoko kvalitetnom ispisu a i dosta puta se desi da je lošije napuni (iako zavisi kako kod koga) pa kad sve zbrojiš ne prođeš jeftinije posebno ako ti uvali neko sr..nje od tinte pa ti još ode glava pa odvali par stoja.
kako nije toto? on zna što time želi dobiti.. želi printer koji radi, ne koji može isprintati diplomski, koju slikicu s neta i sl. njegov printer nije za printanje fotki.

Horza (death dwarf)

character perks

major skills

greater powers

artifacts of choice

Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 29.06.2003., 14:11   #11
miato
(°_°)

miato's Avatar

joj joj... kako bubas

Ajde molimte ohladi od stvari o kojima nemas pojma.... FBR objasni nesto...
Printer, c62 (neka srednja kvaliteta) kosta u Ve-xxx trgovini 744 kn. Crni cartridge + color cartridge (original) kostaju zajedno 510kn! preko petsto kuna!!!!
Jel uistinu vjerujes da to toliko vrijedi???
Citiraj:
original je original
nije direktan primjer, al podsjecas me na jednog lika u GSM servisu... uleti lik da mu je puko display na 6210. I sada, pita koliko ce kostati popravak, a zena (prodavacica) mu lupi cijenu od 400injak kn. Odma kazem liku, "gospodine, imate u oglasniku ljude koji prodaju original Nokia displayeve za 100njak kn, daju vam i garanciju 6mj". A on odgovori : "ma kozna kakva je to kvaliteta, onda da mi poslije se pokvari, radje ja dam 4x vise para pa da dobijem kvalitetno" . Nije potrebno naglasavat da i jedni i drugi nabavljaju iz istih izvora, istu kvalitetu robe...
A sto se ticec tinte, zamjenska tinta je s razlogom jeftinija od originalne, jel ti proizvodaci ne moraju nadoknadjivati manjak sto su prodali printer po cijeni nizoj od proizvodne (ili vrlo blizu).
Jesi li ti ikad isprobao uopce kompatibilne tinte, ili si mozda tatin sin pa ti nije problem svaka 2 mjeseca izdvajat po 500kn za tintu?
A ljudi koji pljunu 5k kn za printer, naravno da ce se zapitat je li vrijedno eksperimentirat s punjenjem tinte, jel ocito imaju i para za originalne cartridge...
Za ostale smrtnike, sprica u ruke i deri...

Staro 29.06.2003., 16:13   #12
Mrvica
samo kad bih znao

Mrvica's Avatar

Ajmo ovako provjerite cijenu za EPSON STYLUS PHOTO 1290 i 895, nije bas da im je cijena nekakva niska (kak za koga) !!!
Na jednom i drugom se koriste tinte za punjenje i rade besprijekorno! Na mom primjeru (epson 680, 895 i 1290) koristim te boje vec dvije godine i zadovoljan sam da vam ne mogu rec, zna se desit da u jednom danu potrosim i do dva punjenja experimentiranje sa fotkama i slicne gluposti i jos samo da vam velim da sam isprobavao i sa originalnim tintama i da za mene razlike nema!!!! A to da neki nemaju povjerenja u neoriginale moze znacit samo ili su puni love ili printer koriste kao "vidis imam i printer", pa svake godine "lupe" 500 Kn za original tinte !!!
Pitanje "originalima" jeste li vi sigurni da u tim istim patronama koje platite 10x vise nisu iste tinte kao i ove iz bocice??? :confused:
Staro 29.06.2003., 16:30   #13
msvrtan
..

Datum registracije: Oct 2001
e miato to ti je prica da se neko jednom opekao...

tip ti se bavi revizijom...financije i to..i dobio veliki posao...i sad treba on nekaj tamo sprintati 300 stranica posla koji je napravio...a covjek kupio za hp deskjet-a neke punjene tinte...i odnio tih 300 stranica u tu firmu..

i dobio pare za taj posao nakon sto se obrukao i donio im sve isprinitano ponovo...naime zamislite covjeka od 45godina u odjelu kako da je financijski report od 330 stranica direktoru velike firme...direktor otvori beyveye da vidi i ono pola toga razmuljano..naime tinta se nije primila za papir...a prije dok je koristio origigi hp nikad mu se tako nesto nije desilo...i od te firme nikad vise ni glasa...

a sta je najgore mislim da gopsodin cak nije isao stediti nego nije stigao otici po origigi a u ilici su imali samo ove...

a ti miato ako tom tipu prodas ne-origigi tintu to je ko da si osvojio jackpot...ak ne i vise...
msvrtan je offline   Reply With Quote
Staro 29.06.2003., 17:02   #14
Mrvica
samo kad bih znao

Mrvica's Avatar

Svi vi tu govorite o nekakvom tudjem iskustvu sa tim bojama, osim miata, jeste li ih vi probali!? Znam ja da ima tih tinti na tone koje su noname, ali ako ti proizvodjac daje garanciju za mene nema dvojbe koristim ih i koristit cu ih ! Ovome sto se razmazalo to na papiru zalosno sto nije odmah provjerio kak je isprintano nego sav puca od srece i kod direktora kad tamo !!!
Desi se to i kod noname WC papira nekontrolirano koristenje i prst ti je u dupetu
Staro 29.06.2003., 17:48   #15
msvrtan
..

Citiraj:
Svi vi tu govorite o nekakvom tudjem iskustvu sa tim bojama, osim miata, jeste li ih vi probali!? Znam ja da ima tih tinti na tone koje su noname, ali ako ti proizvodjac daje garanciju za mene nema dvojbe koristim ih i koristit cu ih ! Ovome sto se razmazalo to na papiru zalosno sto nije odmah provjerio kak je isprintano nego sav puca od srece i kod direktora kad tamo !!!
Desi se to i kod noname WC papira nekontrolirano koristenje i prst ti je u dupetu
nije provjeravao pol sata nakon printanja...pogledao je nakon sto bi stranice izasle van iz printera...i kad je sve poslozio mu se razmazalo..a covjek to nije primjetio..

inace ja koristim doma refilove iz micromacra i dobri su...ali da cu koristiti bilo koji necu..
Staro 29.06.2003., 20:01   #16
miato
(°_°)

miato's Avatar

Onaj ko je jednom probao kompatibilne tinte (ili tinte u bocici) i pazljivo ih je koristio, kupovao je kvalitetne, narocito ove iz bocice, 99% sigurno se vise nikad nece vratit na originalne tinte. Stvarno, ne vidim zasto su ljudi tolko skepticni prema tim stvarima...
A svratan, vrlo je vjerovatno da taj tvoj covjek vise nikad nece kupovat punjene tinte, dapace, vec je sigurno nabavio laserski printer No to je mali postotak ljudi koji su se opekli sa punjenim tintama.
No znam da pocesto ljudi koji se bave refillom, da bi sto vise zaradili, pune svakakvim tintama, ponekad i razredjuju s vodom!
Ako bilotko kupi JetTec-a, (ne da ih reklamiram), gotovo sigurno nece pogrijesit.
Citiraj:
by mrvica Desi se to i kod noname WC papira nekontrolirano koristenje i prst ti je u dupetu
lol :clap:

Staro 02.07.2003., 00:41   #17
Fbr1
Registered User

Fbr1's Avatar

Ako ti nije bitan ispis onda vjerovatno koristiš printer isključivo za neke tekstove i ostale amaterske uratke pa tako gledaš i na boju s amaterskog stajališta.

Da cijena se isplati osim ako ne zvrndaš bezveze s printerom za svaku glupost 400 tinjak kuna nije uopće puno posebno ako eadiš nešto pa ti se tih 400 Kn višestruko isplati. Mislim da su neki previše razmaženi i htjeli bi sve za 10-etak kuna.
Staro 02.07.2003., 00:43   #18
Fbr1
Registered User

Fbr1's Avatar

Miato ohladi

Miato preburno reagiraš posebno to s objašnjavanjem tatinim sinovima itd... Sigurno nisam rekao bezveze a i msvrtan ti je dobro rekao.

Kad trebaš nešto ozbiljno hitno napravit vrlo kvalitetno a s vremenom si uzak kao i s novcima onda bi te ja pitao da ti iz printera na HighQuality na Photo papiru počmu izlazit kojekakve iskrzane žvrljotine i da je roza zamijenila crvenu i tako dalje i na samom kraju ti se od te visoko kvalitetne boje zaštopa glava od 450 Kn.

Pa da Miato mislim da sam fino prošao nekih 200 Kn skuplje nego da sam kupio original tintu. Ti već ako ne razmišljaš o nekim stvarima nemoj tako srljat.
Staro 02.07.2003., 01:01   #19
Fbr1
Registered User

Fbr1's Avatar

Usput ništa bolje nisam prošao ni s tonerom za lasera HP koji je printao uredno ali boja je trajala barem duplo manje.

Ne znam za vas ali samo original ne da mi se riskirat jer sam u oba dva slučaja prošao skuplje toner za laser je košta nekih 550-600 Kn a ovaj 300-tinjak.

Oćeš prije dođeš kasnije, oćeš jeftinije prođeš skuplje, uvijek sam bio skeptičan pomalo s tim tonerima ali eto išao sam provjerit i bolje da nisam.

Netko 'ko ima super jeftin printer koji košta manje od glave od nekog drugog printera i ne namjerava printat ništa posebno može pokušat ali inače nema smisla jer boja ako ćemo realno za većinu printera nije skupa. Meni u Canon staviš i zaboraviš kad si je stavio.
Staro 02.07.2003., 01:08   #20
widowmaker
m e m b e r
Moj komp

widowmaker's Avatar

Datum registracije: Dec 2002
hebote jesi tvrd Fbr1. Stvar je u tome da kad kupiš printer za max 400 kuna, onda ceš uzimati refil za 70 kuna i neceš ga koristiti za ozbiljan posao
Staro 02.07.2003., 08:42   #21
Mrvica
samo kad bih znao

Mrvica's Avatar

Da ne pisem ponovo!

Citiraj:
Ajmo ovako provjerite cijenu za EPSON STYLUS PHOTO 1290 i 895, nije bas da im je cijena nekakva niska (kak za koga) !!!
Na jednom i drugom se koriste tinte za punjenje i rade besprijekorno! Na mom primjeru (epson 680, 895 i 1290) koristim te boje vec dvije godine i zadovoljan sam da vam ne mogu rec, zna se desit da u jednom danu potrosim i do dva punjenja experimentiranje sa fotkama i slicne gluposti i jos samo da vam velim da sam isprobavao i sa originalnim tintama i da za mene razlike nema!!!! A to da neki nemaju povjerenja u neoriginale moze znacit samo ili su puni love ili printer koriste kao "vidis imam i printer", pa svake godine "lupe" 500 Kn za original tinte !!!
Pitanje "originalima" jeste li vi sigurni da u tim istim patronama koje platite 10x vise nisu iste tinte kao i ove iz bocice??? :confused:
Nije bas da su ta dva printera za 400-tinjak kuna!
Staro 02.07.2003., 09:55   #22
miato
(°_°)

miato's Avatar

Vec sam reko da neko tko pljune gro para za printer ne prihvaca kompromise kod tinti, jel ocito ima para... I taj printer je namjenjen za profesionalno / poluprofesionalno koristenje, pa, kao sto kazes ne mogu si priustiti packanje i slicne stvari koje ljudi automatski vezu uz kompatibilne tinte, ali nikad uz originalne:confused:
Uglavnom, neda mi se prepucavat s nekim ko je tolko tvrdoglav da ga nemozes ni uvjerit da se zemlja okrece oko sunca, ako on to ne vjeruje...

Staro 02.07.2003., 14:37   #23
msvrtan
..

Citiraj:
proizvodacke tinte su sigurno kvalitetnije od svih ostalih..samo da li ti treba ta kvaliteta i da li je uvijek vidljiva je drugo pitanje...
Staro 02.07.2003., 14:57   #24
Fbr1
Registered User

Fbr1's Avatar

Miato izgleda da si ovdje tvrdoglav jedino ti.

Ja sam samo komentirao moje iskustvo s tintom i mišljenje o njoj a kao što si ti rekao rekao sam isto i ja samo ne čitaš "Netko 'ko ima super jeftin printer koji košta manje od glave od nekog drugog printera i ne namjerava printat ništa posebno može pokušat ali inače nema smisla jer boja........"

A normalno da vežem s tom tintom jer imam razlog, original tinta me nije nikad iznevjerila. MADE IN JAPAN Canon.
Staro 02.07.2003., 15:09   #25
Mrvica
samo kad bih znao

Mrvica's Avatar

Ajd Fbr1 i ti citaj malo sto sam ja napisao ak je za tebe Epson stylus photo 895 i 1290 jeftin printer,a koristim na njima te tinte o kojima je rijec! Ti jesi probao te tinte, ako da napisi kakve probleme si imao s njima? Ako moze bez onog "moj frend" ili od "frenda frend", tvoje iskustvo s tim tintama?
Staro 03.07.2003., 12:25   #26
Fbr1
Registered User

Fbr1's Avatar

Mrvice stvarno si Mrvica. Ako si ćorav već sam napisao to što si rekao da napišem bez onog "frend od mog frenda" a za Epson ja nisam komentirao ništa.

Izgleda da se ovdje osim nekoliko osoba okupljaju sami debili sa svojim fantazijama i izmišljotinama.
Staro 03.07.2003., 12:40   #27
Fbr1
Registered User

Fbr1's Avatar

Ako si mislio na ovo "Netko 'ko ima super jeftin printer koji košta manje od glave od nekog drugog printera i ne namjerava printat ništa posebno može pokušat ali inače nema smisla jer boja........"
ne moraju se svi komentari nužno odnosit na tebe mogu bit samo komentar kometara ili općenito mišljenje.
Staro 03.07.2003., 12:49   #28
Mrvica
samo kad bih znao

Mrvica's Avatar

Citiraj:
Originally posted by Fbr1
Mrvice stvarno si Mrvica. Ako si ćorav već sam napisao to što si rekao da napišem bez onog "frend od mog frenda" a za Epson ja nisam komentirao ništa.

Izgleda da se ovdje osim nekoliko osoba okupljaju sami debili sa svojim fantazijama i izmišljotinama.

Da, to sam i ja zakljucio, kad sam procitao ovo iznad!
Staro 03.07.2003., 12:56   #29
Fbr1
Registered User

Fbr1's Avatar

Opet uvaljivanje vlastitog neshvaćanja

I ti Miato također uvaljuješ mi sam neka sranja koja si malo pomiješao. Dao sam mišljenje o korištenju tinte i zgrušavanju a to s jeftinim printerima i tvrdoglavosti si ti sam izmislio jer nitko nije spominjao teorije sa jeftine printere.

Iznio sam mišljenje o korištenju original i zamjenske tinte kako u normalnim tako i onim skupljim printerima gdje spada i navedeni Epson. O jeftinim printerima sam napisao i ja jednako. Da je Epson stylus Photo jeftin ne čini mi se baš.

Miato ti i Mrvica možete skupa pod ruku pa lagono do reffill shopa.
Staro 03.07.2003., 12:59   #30
Fbr1
Registered User

Fbr1's Avatar

Citiraj:
Ajd Fbr1 i ti citaj malo sto sam ja napisao ak je za tebe Epson stylus photo 895 i 1290 jeftin printer,a koristim na njima te tinte o kojima je rijec! Ti jesi probao te tinte, ako da napisi kakve probleme si imao s njima? Ako moze bez onog "moj frend" ili od "frenda frend", tvoje iskustvo s tim tintama?

Evo ti konjino pa čitaj: "Usput ništa bolje nisam prošao ni s tonerom za lasera HP koji je printao uredno ali boja je trajala barem duplo manje.

Ne znam za vas ali samo original ne da mi se riskirat jer sam u oba dva slučaja prošao skuplje toner za laser je košta nekih 550-600 Kn a ovaj 300-tinjak. "

.....a one gori s Canonovim catriegom mislim da ne treba spominjat jer si stvarno budala.

Glupo se svađat s budalama.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno