|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Sep 2002
|
LAN an' privacy
Posto sam apsolutni laik za mreze, a sutra idem na LAN, zanime ma share folders an' similar crap. Kazu moji 'mudri' windowsi, da ukoliko nemam NFTS, nemogu odredjivati private foldere. Znaci li to da je moj cijeli komp share-an? Ja bi htio stavit sve tri particije private, kaj oni imaju prckat po mom kompu, jel tak? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
PC Ekspert
Datum registracije: Nov 2001
|
Re: LAN an' privacy
Citiraj:
Za igrat igrice u LAN-u ne moras imati nista shareano. Bilo bi jos bolje kada bi imao NTFS, onda bi mogao stvarno zabraniti pristup svemu mogucemu, a ovako ces samo biti nevidljiv ![]() A zasto ne konvertiras FAT32 u NTFS? Onda promijeni ime administratorskom accountu, disable-aj guest account i tesko ce ti netko onda upast.. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
Oglasni prostor
|
![]() |
#3 | |
Premium
|
Re: Re: LAN an' privacy
Citiraj:
Prokleti FAT32, cekamo onaj novi datotecni sustav, da vidimo. Kazu da ce imati sigurnost NTFS i bit brzi od FAT32. A ja cu letit na mjesec snagom svojih ruku i nogu. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
PC Ekspert
Datum registracije: Nov 2001
|
Re: Re: Re: LAN an' privacy
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2002
|
Re: Re: Re: Re: LAN an' privacy
Citiraj:
![]() -- Trenutacno pegla: The Rolling Stones - Around and Around |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Premium
|
Re: Re: Re: Re: Re: LAN an' privacy
Citiraj:
![]() Moral of this story is: format it to NTFS. Thank you guys Evo za obojicu ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Premium
Datum registracije: Apr 2002
|
Re: LAN an' privacy
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#8 |
ono ispred konpjuktora
Datum registracije: Apr 2003
|
Ma molim vas !
shared folders-->shares. -->
ako ne postoji domena, nego su svi na radnoj grupi administratorske shareove ti nitko ne vidi, a pristupiti im se može samo ako netko baš zna sharename, administratorski login name i password za tvoje računalo. (dobro, ima izuzetaka i malo je složenije, ali to je to.) ako si na domeni, svi s potrebnim ovlastima mogu to vidjeti (domain administratori i sl.) ako si fakat paranoik, vidjeti ti mogu i oni koji posjeduju administratorske alate (Ideal Administrator, Hyena i sl.) jedino rješenje koje ja mogu smisliti (a meni itekako treba) je neki firewall koji se može dobro postaviti za LAN. trenutno si ga tek tražim... bezuspješno jer su svi optimizirani za Internet. ako netko nađe, trebam. ajd da malo proserem i o filesystemu. Prednosti NTFS-a u ovom slučaju baš i ne dolaze do izražaja. oni credentialsi i slične stvari su odlične kada postoji više korisnika na jednoj stanici, ili više remote korisnika, ili kada je dobena dobro konfigurirana s fiksnim korisničkim profilima. kada se radi o ovakvoj mreži to baš i nije od velike pomoći. ostani na FAT32 i stalno si gledaj u computer management-->shared folders-->sessions i prati logove. ako skužiš da neko kenja, čupaj kabel. baš se sluša Steppenwolf - Born To Be Wild e, marac... smijem drpit ideju? pliiiiz? kaj je vama ' zar ste svi paranoični? ovako... bez obzira na filesystem ono što šeraš moraš sam odrediti da želiš šerati. dakle, za sve i jedan folder koji želi samo desni gumb sharing i bok.
sad pravi pain in the ass... administratorski shareovi. to bi ti bili C$, D$ i slično. nije ih pametno isključivati, ali je moguće pod XP iz computer management-->shared folders-->shares. ako ne postoji domena, nego su svi na radnoj grupi administratorske shareove ti nitko ne vidi, a pristupiti im se može samo ako netko baš zna sharename, administratorski login name i password za tvoje računalo. (dobro, ima izuzetaka i malo je složenije, ali to je to.) ako si na domeni, svi s potrebnim ovlastima mogu to vidjeti (domain administratori i sl.) ako si fakat paranoik, vidjeti ti mogu i oni koji posjeduju administratorske alate (Ideal Administrator, Hyena i sl.) jedino rješenje koje ja mogu smisliti (a meni itekako treba) je neki firewall koji se može dobro postaviti za LAN. trenutno si ga tek tražim... bezuspješno jer su svi optimizirani za Internet. ako netko nađe, trebam. ajd da malo proserem i o filesystemu. Prednosti NTFS-a u ovom slučaju baš i ne dolaze do izražaja. oni credentialsi i slične stvari su odlične kada postoji više korisnika na jednoj stanici, ili više remote korisnika, ili kada je dobena dobro konfigurirana s fiksnim korisničkim profilima. kada se radi o ovakvoj mreži to baš i nije od velike pomoći. ostani na FAT32 i stalno si gledaj u computer management-->shared folders-->sessions i prati logove. ako skužiš da neko kenja, čupaj kabel. baš se sluša Steppenwolf - Born To Be Wild e, marac... smijem drpit ideju? pliiiiz?
![]() |
#9 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2002
|
Re: Ma molim vas !
Citiraj:
![]() Ako trebas kakvu pomoc u vezi toga (neda ti se stalno pisat javi mi se na PM or ICQ da automatiziramo to) -- Trenutacno pegla: Alvin Lee & TYA - Solid Rock - - Rock´n Roll Music To The World "Marijuana is nature's way of saying "high"." |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
Re: Ma molim vas !
shared folders-->sessions i prati logove. ako skužiš da neko kenja, čupaj kabel. |
Originally posted by Horza kaj je vama ' zar ste svi paranoični? ovako... bez obzira na filesystem ono što šeraš moraš sam odrediti da želiš šerati. dakle, za sve i jedan folder koji želi samo desni gumb sharing i bok. ostani na FAT32 i stalno si gledaj u computer management-->shared folders-->sessions i prati logove. ako skužiš da neko kenja, čupaj kabel. |
|
|
Oglas
|
Oglasni prostor
|
![]() |
#11 |
Premium
|
"kratki" izvjestaj sa LAN-a: cca 10:30 prijevoz je dosao po mene. Auto renault scenic, u prtljazniku jedan big i jedan midi tower, jedan 17" samsung monitor i dva ruksaka. stali su moj ruksak i midi tower. otraga na sicu jos jedan 17" samsung i dva covjeka. na suvozacevom mjestu ja i moj monitor na mjestu gdje su noge (malo me vozac lupo kaj je stavljo u petu, a ja sam istego misic na ledjima od neispravnog sjedenja). Putem jedna kava za dobro jutro (na koju nije mogo doc organizator partya, pa se malo naljutio, ko mu kriv kad spava do 11) 12: donosenje stola na terasu, murphyev zakon: vrata su preuska da udju u sobu koja vodi na terasu. uz puno manevara i mucenja, stol je prosao. slaganje kompova, razmjena datoteka i instalacija igara. Plug 'n' play. 13: pocetak gejmanja, prvi je na redu battlefield Igra je odlicna. Iako ne volim temu drugog svjetskog rata (ni prvog of kors) i pucacine mi nisu omiljeni zanr, stvarno sam uzivo u gameu. Balans igre je savrseno pogodjen i igra nije ni predinamicna ni prestaticna. Stiscem ruku game designeru. Nap. kako igramo na terasi, prokleto sunce nas ubija. Znojimo se ko ludi, a na monitorima k**ca ne vidimo (konca ljudi, konca, sta ste vi mislili? ![]() Pkusavamo igrati tamnije mape, ali stvarno se nista ne vidi, samo pustinje prolaze. Pokusavamo osposobiti nwn, ali nam ne uspijeva zbog tehnickih poteskoca (ako ga je netko uspjesno igrao, molim vas da se javi). Sljedeci je Warcraft3, iako me igra nije odusevila u singleplayu (presao sam ju cijelu) u multiplayu je bila vrlo dobra. Nazalost neke mudre taktike nismo imali prilike isprobati jer nas je bilo pet (jedan nije dosao), pa je uvijek bilo tank rush trojica na jednog (uspjeli smo triput izgubit, jednom kad je s njima bio kompic, dvaput na istoj mapi, ocito na ne pase). 19: pada polagano mrak i mozemo igrati i tamnije mape battlefielda, oci nam se zahvaljuju. Usred noci smo se prebacili na Quake3 i moza na pasu. Kasnije se vracamo Warcraftu. Uglavnom igrali smo do 7 ujutro (sa pauzom za pizzu, ah koji klise). do 9 smo spavali, pa sa frendom da odveze auto na servis (joj tu je bilo svega, jer je netko od nas trebao vozit njegov drugi auto iz nas, a svi neispavani... ![]() Ovo je sve u svemu bio i jedan veliki test nasih komponenti i racunala, a bogme i nas samih. Igranje po vrucini 18 sati bez prestanka je dobar test za stabilnost sistema. Od nas pet, samo je jedan kompjuter imao problema, ali samo pri bootanju i jednom kod startanja mreze kod Quake3. (win98, ostala racunala su bila 3 XPa i jedan 2000). Skoro zaboravih, od silnog igranja i stiskanja miseka, mali kompa se izlizao. Sa strane (lijeve i desne) ima neku vrstu gume, da prsti ne klize. Ta guma se izlizala, totalno sam se sokirao kad sam vidio da mi je pola misa pozelenilo (ispod gume je zelena opet guma, ali malo gladja). Vracanje doma i jedan veliki reality check. Ako ste procitali cijeli post do kraja, jedna ![]() Errata igrali smo Homeworld, igra me razocarala. Djeluje vrlo jednostavno, cak i pomalo arkadno. Zadnje izmijenjeno od: Elven. 18.07.2003. u 10:47. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2003
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#15 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2001
|
Citiraj:
nitko nekaze da je to lose, ponekad i tako nesto treba cisto radi odrzavanja zivaca.... ali nemoj tvrditi nesto sto ne stoji samo zato sto si opjednut q3-em |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2003
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#17 | |
Premium
|
Citiraj:
ti stvarno mislis da se quake moze nosit sa battlefieldom u bilo kojem, osim free for all modu? cak ni TDM nije bolji u Quake, pocevsi od mapa, oruzja, do toga da jedan lik moze nosit sve naoruzanje ovog svijeta, nema 3D terena, nema vozila, nema zaklona.... ma sta ti uopce moram nabrajati? nemoj me povlacit za jezik, jer ce jos ispast da kazem da je q3 los game. to nije, "ali.... (uvijek postoji neki ali)" |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|