Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Audio, Video, Foto
Ime
Lozinka

Zaključane teme

Uređivanje
Staro 29.10.2006., 05:30   #1
kalixius
...carpe diem...

kalixius's Avatar

Datum registracije: Jun 2006
Preporuka kućnog kina??

Tražim neko kvalitetno kućno kino koje će zadovoljiti potrebe svakog kućnog korisnika...

Da uživam u zvuku,efektima i ostalom što DVD pruža.
Treba podržavati sve formate,znači i DivX te ostalo.

cjenovno gledajući - do 1500kn max

kada preporučite onda napišite zakaj baš to kućno kino i možda pokoja recenzija.fala!
kalixius je offline  
Staro 29.10.2006., 07:06   #2
vita
Premium
Moj komp

vita's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Ono što ti ja mog iz svog iskustva reči bježi od kućnih kina koji imaju cooler aktivni iza koji hladi kućno kino ne znam dal to moraju imati sva kućna kina ,a mislim da ne, ali nije ugodno kad uključiš i cooler aktivni bruji a ti fino slušaš neku mjuzu na stišano.
Mislim sve u svemu to meni ne valja , a uzeo sam samsung kino , a cijena bijaše 1700 kn.
vita je offline  
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 29.10.2006., 11:38   #3
kalixius
...carpe diem...

kalixius's Avatar

da,to je istina kaj se tiče tog hlađenja...naime,čuo sam kod frenda jedno Pioneer kino i čuje se kad ventilator radi.

a ima li tko preporuku kaj da onda napravim?
kalixius je offline  
Staro 29.10.2006., 12:15   #4
Thoroughbred B
Premium
Moj komp

Thoroughbred B's Avatar

Datum registracije: Apr 2003
Staro 29.10.2006., 23:35   #5
kalixius
...carpe diem...

kalixius's Avatar

nije loše,ali nemam toliko veliku sobu ko ti.

ne bi mi stali ti veliki zvučnici nigdje.ovak ak su manji onda ih stavim na police i super.
kalixius je offline  
Staro 03.11.2006., 15:17   #6
Gabre
Lika u mom srcu
Moj komp

Gabre's Avatar

Datum registracije: Jan 2004
Tbred - gledam one tvoje samsung zvučnike, i gledam prostoriju, i ne kužim gdje si ti izračunao da ti boravak ima 130 m2 ??

prije će biti 13 m2? ne znam jesi mijenjao razmještaj, ali TV obavezno u zrak, onaj zvučnik iz apalme kao da ga i nema, i čemu imaš DVA ista sata na zidu??
Gabre je offline  
Staro 06.11.2006., 00:01   #7
Thoroughbred B
Premium
Moj komp

Thoroughbred B's Avatar

Citiraj:
Autor Gabre Pregled postova
Tbred - gledam one tvoje samsung zvučnike, i gledam prostoriju, i ne kužim gdje si ti izračunao da ti boravak ima 130 m2 ??

prije će biti 13 m2? ne znam jesi mijenjao razmještaj, ali TV obavezno u zrak, onaj zvučnik iz apalme kao da ga i nema, i čemu imaš DVA ista sata na zidu??
Cijeli taj prostor je spojen s kuhinjom,dakle otvoren prostor,zvucnici moraju ozvucit 130m2,ukupno 190m2 s sobama...s dnevnim spojena je još jedna prostorija,dijeli ih samo staklena vrata koja su uvijek otvorena...i terasa od preko 100m2 na kojoj sam najčešče po ljeti...dakle ima tu mjesta za puno jače zvučnike...Inače,ljudi cirkuliraju svuda po stanu,nije tipična nakrcana kuhinja,sve je dosta prostorno i ima puno mjesta,iz kuhinje ima jos jedan ulaz/izlaz na terasu,dakle cirkulacija ljudi je stalna...

Što se satova tiče,još je jedan iznad njega,ajmo ga nazvat modnim detaljom interijera koji vidim ne shvačaju ljudi na balkanu Već 16 godina se bavim uređenjem vila,stanova,kuća,bazeni...interijer/eksterijer...takvi detalji su neobični i rijetki samo na ovim prostorima,što je i razumljivo...Daleko smo mi od vremena u kojem živimo (sad ovo nema veze s satom,nego općenito)

Što se TV-a tiče,stvar je navike...ali svakako je za vrat i kralježnicu u zahvalnijoj poziciji,dok se gleda TV (a rijetko gledam) obično se izležavam na fotelji...

Zvučnik jest malo skriven iza "palme" (drvo života),no nisam neki audiofil da patim za tako sitnim detaljima,čuje se i drvo ne smeta niti malo (meni,sve efekte odlično "hvatam")
Staro 06.11.2006., 01:17   #8
fanATIk
NITKOV
Moj komp

fanATIk's Avatar

Datum registracije: Oct 2004
Citiraj:
Autor Thoroughbred B Pregled postova
Već 16 godina se bavim uređenjem vila,stanova,kuća,bazeni...
Počeo si sa 4 godine? Napredno dijete: bonker : A što se satova tiče, jedan je vjerojatno za prijepodnevno a drugi za poslijepodnevno vrijeme.:clap:

Asrock FM2A78M-DG3+
Athlon II 860k + Lc Power Lc-cc-120
G.SKILL RipjawsX series 8 GB
Palit GTX 460
Samsung SSD 850 EVO 250 GB, WD 640GB, Hitachi 500GB
Corsair VS550
Thermaltake Core V21
22"LCD LG W2242T
MX Revolution
Logitech X-230
Logitech K740
Canon CanoScan 4400F
Win 10

Unique case by fanATIk

fanATIk je offline  
Staro 06.11.2006., 03:10   #9
Gabre
Lika u mom srcu
Moj komp

Gabre's Avatar

Citiraj:
Autor Thoroughbred B Pregled postova
Cijeli taj prostor je spojen s kuhinjom,dakle otvoren prostor,zvucnici moraju ozvucit 130m2,ukupno 190m2 s sobama...s dnevnim spojena je još jedna prostorija,dijeli ih samo staklena vrata koja su uvijek otvorena...i terasa od preko 100m2 na kojoj sam najčešče po ljeti...dakle ima tu mjesta za puno jače zvučnike...Inače,ljudi cirkuliraju svuda po stanu,nije tipična nakrcana kuhinja,sve je dosta prostorno i ima puno mjesta,iz kuhinje ima jos jedan ulaz/izlaz na terasu,dakle cirkulacija ljudi je stalna...

Što se satova tiče,još je jedan iznad njega,ajmo ga nazvat modnim detaljom interijera koji vidim ne shvačaju ljudi na balkanu Već 16 godina se bavim uređenjem vila,stanova,kuća,bazeni...interijer/eksterijer...takvi detalji su neobični i rijetki samo na ovim prostorima,što je i razumljivo...Daleko smo mi od vremena u kojem živimo (sad ovo nema veze s satom,nego općenito)

Što se TV-a tiče,stvar je navike...ali svakako je za vrat i kralježnicu u zahvalnijoj poziciji,dok se gleda TV (a rijetko gledam) obično se izležavam na fotelji...

Zvučnik jest malo skriven iza "palme" (drvo života),no nisam neki audiofil da patim za tako sitnim detaljima,čuje se i drvo ne smeta niti malo (meni,sve efekte odlično "hvatam")

nekako me fascinira tolika kvadratura, aj nabaci koju sliku onda te kuće, jer je po tvojim mjerama to nešto ogromanjsko...
3 sata? po meni to nije nikakav modni detalj... a recimo da pratim dizajn interijera... nisam od onih kojima kožna garnitura predstavlja vrhunac uređenja stambenog prostora.. : baad : možda netko misli ako je drukčiji, da je to odmah bolje i da onda ispada kako se kuži u uređenje... 3 sata - overkill... ajde, da svakipokazuje drugo vrijeme bi mi imalo smisla...
a pretpostavljam kad si rekao da se baviš uređenjem da ti se time bavi familija? jer si ti ipak malo premlad za tako nešto...
ako budete otvarali poslovnicu u Zg, javi se..
Gabre je offline  
Staro 06.11.2006., 15:12   #10
Thoroughbred B
Premium
Moj komp

Thoroughbred B's Avatar

Citiraj:
Autor Gabre Pregled postova
nekako me fascinira tolika kvadratura, aj nabaci koju sliku onda te kuće, jer je po tvojim mjerama to nešto ogromanjsko...
3 sata? po meni to nije nikakav modni detalj... a recimo da pratim dizajn interijera... nisam od onih kojima kožna garnitura predstavlja vrhunac uređenja stambenog prostora.. : baad : možda netko misli ako je drukčiji, da je to odmah bolje i da onda ispada kako se kuži u uređenje... 3 sata - overkill... ajde, da svakipokazuje drugo vrijeme bi mi imalo smisla...
a pretpostavljam kad si rekao da se baviš uređenjem da ti se time bavi familija? jer si ti ipak malo premlad za tako nešto...
ako budete otvarali poslovnicu u Zg, javi se..
Familija naravno,16 godina...otvorili smo među prvima u hrvatskoj,već 6 godina za redom u zlatnoj knjizi najuspjesnijih hrv poduzetnika,među 5% u hrvatskoj...dakle znamo što radimo i pratimo trendove,odlazimo na sajmove,italija,španjolska,USA...Kupci su nam najčešče ljudi kalibra Davora Šukera i ostalih nogometaša i biznismena Skupa roba,poprilično... Kvantitativno nemamo puno kupaca,ali imamo kvalitetnih s većim iznosima,pratimo izgradnje Villa najčešče stranaca,itd...U mnogim katalozima s kojima raspolazemo mogu se vidjeti slični detalji (kao npr 3 sata),to je moderno i otkačeno,uređenje stana je pratila teorija minimalizma...što se kožnih garnitura tiče,odvratno i zastarjelo,to nitko ne nudi...sada su garniture od prirodnih mramora,stakla,posebne lijevane plastike s imitacijom drva i ostalih ex popularnih materijala...itd itd

Ne možeš ni zamisliti što sve ima,imaš npr radijator u obliku planeta plutona ili slova V,ili palme...sick i perverzno skupo : wtf :

Što se poslovnice u Zagrebu tiče,biti će u Svetoj Klari,velika...samo je pitanje vremena realizacije,tu je sada aktualna proizvodnja peleta...

Kuća nije toliko velika,1500m2,poslovni prostor s 2000m2 skladišta,iznad je stan u kojem živim,ispod mene su 2 kata salona,izlozbenog prostora,treći kat ispod je skladište koje je povezano s vanjskih 2k m2...

Kad budeš u RI,javi se

Aktivno sam u tome tek ili već 3 godine...dakle aktivnog,svakodnevnog djelovanja u firmi

Oglas
Staro 06.11.2006., 15:16   #11
Thoroughbred B
Premium
Moj komp

Thoroughbred B's Avatar

Citiraj:
Autor fanATIk Pregled postova
Počeo si sa 4 godine? Napredno dijete: bonker : A što se satova tiče, jedan je vjerojatno za prijepodnevno a drugi za poslijepodnevno vrijeme.:clap:
...

A sad zašto satovi ne pokazuju jednako vrijeme to je već jedna druga priča,nitko na to ne pazi,pogotovo od kada sam se preselio gore i od kada živim sam,gore samo spavam,ručam...Većinom sam vani pošto je radno vrijeme od 08.30h do 19.30h,pa jedva čekam da pobjegnem,nemam osjećaja da sam "doma"...osim kada sam kod cure : baad :
Staro 06.11.2006., 15:44   #12
Don
je gladan!
Moj komp

Don's Avatar

Datum registracije: Nov 2005
Nema šanse da ti dnevni ima 130 kvadrata, baš nema teorije....
EDIT:sorry na OT

Zadnje izmijenjeno od: Don. 06.11.2006. u 15:55.
Don je offline  
Staro 06.11.2006., 15:58   #13
kalixius
...carpe diem...

kalixius's Avatar

Citiraj:
Autor don Pregled postova
nek nađe negdje tlocrt svoga stana ili kuće pa će tamo pisat koliki mu je dnevni...

neki stanovi su toliki,a kamoli jedan dnevni boravak.
kalixius je offline  
Staro 06.11.2006., 18:17   #14
Thoroughbred B
Premium
Moj komp

Thoroughbred B's Avatar

Citiraj:
Autor don Pregled postova
Malo prije sam objasnio...pod "dnevni boravak" podrazumjevam kuhinju,prostoriju do kuhinje (ide u širinu) i prostoriju odmah do "dnevnog boravka" koja je odvojena samo staklenim vratima koja su inače uvijek otvorena,dakle imamo otvorenog prostora 130m2,takva je konfiguracija stana...ukupna kvadratura stana je 190m2 s 2 sobe i 2 kupatila...Dakle meni je dnevni boravak prostor u kojem boravim,ne...a to je sve otvoreno,nema zida koji dijeli kuhinju,radnu sobu itd...u radnoj je jedan manji balkon,dok staklena stijena iz "boravka" vodi na terasu koja ima sigurno 100m2...Dakle puno otvorenog prostora...

Netko je rekao da mnogi stanovi ukupno nemaju 130m2,slažem se,sestra ima od 80m2 a brat 90m2,ali ovaj nije tipičan stan kao u nekim zgradama,nit smo kupili kuću...tako smo je izgradili i takvu smo konfiguraciju stana odabrali...puno prostora!

Ljudi cirkuliraju svuda,kada je neki "party"...jer je otvoren prostor,na 3 mjesta izlaziš/ulaziš na terasu...

Ovo je teški OT...fakat

Nije ni bitno,uglavnom imam preko 100m2 (tih 130) prostora unutar stana za ozvučit,s terasom preko 200m2,debelo preko...

Ovi zvučnici su mi dobri za filmove,ali za muziku je to totalno slabo...

@Kalixius... Stan ukupno ima 190m2 bez terase,osim nabrojanog imam jos 2 sobe i 2 kupatila,jedno veliko,drugo malo manje,za goste...to sve skupa ima 60-70m2 maksimalno,ako ne i manje
Staro 06.11.2006., 21:04   #15
Gabre
Lika u mom srcu
Moj komp

Gabre's Avatar

yebo te pas, a ja živim u 40m2...
Gabre je offline  
Staro 06.11.2006., 21:38   #16
buljo
Strichek Moderator
Moj komp

buljo's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Kakve veze ima veličina stana sa kučnim kinom?: nono :

/// Asus Maximus VII Hero /// Intel i7 4790K with Cryorig H5 /// 4*8GB Kingston DDR3 1600 /// Gigabyte 1070 Ti Gaming 8GB ///
/// HDD_0 Samsung 970 Evo Plus 500 GB SSD /// HDD_1 Samsung 860 Evo 500 GB /// HDD_2 WD 1TB Black /// HDD _3 WD 2TB Red /// HDD _4 WD 3TB Red /// HDD _5 WD 4TB Red /// DVD-RW Pioneer DVR-212 ///
/// Creative Gigaworks T20 /// Fnatic Gear Red /// Logitech G502 /// Razer Goliathus /// HyperX Cloud /// Corsair 650D Obsidian /// DELL U2719D + DELL U2719D /// CorsairHX650W ///
/// Synology 918+ = 2 x 4 TB WD Red & 2 x 6 TB Seagate IronWolf ///

/// Lenovo T480s /// i5 8250u, 16 GB, NVME 500 GB /// Lenovo ProDock ///

žmnpp
buljo je offline  
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Zaključane teme

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge