Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Periferija > Monitori, tipkovnice i miševi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 30.10.2006., 18:20   #1
Seafreak
Mali od soli...
Moj komp

Seafreak's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Question Odabir pravog LCD-a (oko 3000kn) please help

Znam da se raspravljalo o LCD-evima ali mene uistinu treba dodatna pomoc pri odabiru...

Dvoumim se izmedju sljedecih modela:

_____ _____ _____

LG Flatron L1900J-BF________LG Flatron L1970HR_________Samsung 931BF____________Samsung 205BW (widescreen)

LG L1900J-BF me ocarao svojim dizajnom, dok me Samsung mami zbog 20“ ali nisam siguran da li bi widescreen trebao smatrati kao prednost ili manu? Takodjer me zanima kako se taj model ponasa u nizim rezolucijama jer ipak imam Ati Radeon 9600 pro koja tesko ista moze pokrenuti u tako velikim rezolucijama... Naknadno namjeravam uzeti jacu graficku, tj cim se pojave modeli sto podrzavaju DX10.
Naime LCD bi koristio prvenstveno za surfanje i gledanje TV/DVD-a i umjereno igranje, ali i za amatersku obradu videa i fotografija... Takodjer taj LCD bi drzao duze vrijeme barem nekih 5-6 godina.
Poslao sam deckima iz www.benchmark.co.yu moju dilemu jer su oni testirali sve navedene modele. Rekli su mi da rezlike gotovo i nema izmedju Samsung 931BF i LG L1900J-BF Fantasy. Na kraju su mi ipak preporucili kupovinu Samsung 205BW obrazlozivsi da su widescreenovi ipak buducnost i da se mogu bez problema prilagoditi da rade na normalnim rezolucijama uputivsi me na www.widescreengamingforum.com da se dodatno informiram.

E sada, stah me uzimati Samsunga zbog dosadasnjih iskustava, jer 2 frenda su mi u zadnjih par mjeseci uzeli Samsunge u Ve-mila i imali su po dva i vise bad piksela. To definitivno ne bih htjeo da se meni dogodi, jer znam da bi me i onaj najmanji iritirao. Neznam kako LG stoji s garancijom na mrtve piksele ali ako je iko imao iskustava s slicnim monitorima molio bih ga za savjet. Takodjer me zanima je li velika razlika u kvaliteti slike izmedju 905BW i 931BF i da li se na widescreenu slika rasteze u nekim aplikacijama koje ne podrzavaju widescreen...
Nazalost danas samo najskuplji modeli imaju garanciju na 0 mrtvih piksela. Osim nekih modela Philipsa, te svi modeli Hyundaia, Benq i Asusa.
Cak sam razmisljao o Hyundai Q90U modelu pa ako neko ima iskustava s njima, neka ih podjeli.

P.s. Hocu li imati problema s nekim od navedenih LCD-a s obzirom na to da imam radeon 9600pro. Hocu li moci pokretati igre u rezolucijama 1024*768? Ima li kakve veze graficka s vecim monitorom tj vecom nativnom rezolucijom...

Unaprijed se zahvaljujem i nadam se da ce ovaj post koristiti i drugima koji imaju namjeru kupiti LCD. Danas je tesko naci kvalitetne informacije...
Seafreak je offline   Reply With Quote
Staro 30.10.2006., 18:58   #2
fanATIk
NITKOV
Moj komp

fanATIk's Avatar

Datum registracije: Oct 2004
Citiraj:
Autor Seafreak Pregled postova
1. Hocu li imati problema s nekim od navedenih LCD-a s obzirom na to da imam radeon 9600pro.
2. Hocu li moci pokretati igre u rezolucijama 1024*768?
3. Ima li kakve veze graficka s vecim monitorom tj vecom nativnom rezolucijom...
1. U principu ne, ja imam 19" philipsa (0 bad pixela ) i 9600xt i sve fino radi na 1280 x 1024.
2. Pa ak si dosad mogao, moći ćeš i sad. Al to ti nije nativna rezolucija monitora.
3. Ima. Veća rezolucija, više se napreže grafa.

Sve zavisi koliko zahtjevne igre igraš. Što se tiče rada u windowsima, surfanja, obrade videa itd, nemaš beda sa svojom grafom. Radiće sa svim navedenim monitorima uključujući i wide samsunga.

Asrock FM2A78M-DG3+
Athlon II 860k + Lc Power Lc-cc-120
G.SKILL RipjawsX series 8 GB
Palit GTX 460
Samsung SSD 850 EVO 250 GB, WD 640GB, Hitachi 500GB
Corsair VS550
Thermaltake Core V21
22"LCD LG W2242T
MX Revolution
Logitech X-230
Logitech K740
Canon CanoScan 4400F
Win 10

Unique case by fanATIk

fanATIk je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 30.10.2006., 19:30   #3
GrannyKiller
pazi babu!
Moj komp

GrannyKiller's Avatar

Datum registracije: Jul 2006
na Samsungu možeš igrat fino i na 1440x900, nisu veliki pixeli, a reza je manji napor za grafu nego 1280x1024 (koliko ja znam...).

1024x768 ti se na svim navedenim monitorima neprirodno rasteže, jer ni jedan nema 4:3 omjer.

kod 205BW-a nisi ograničen šta se rezolucija tiće (1680x1050, 1440x900, 1280x800...), ali ako hoćeš normalnu sliku na ostalima, moraš sve vrtit na 1280x1024.

sad šta se kvalitete slike tiće, ne bih u to ulazio...nemam ni jednog od ih modela : sweating
Staro 30.10.2006., 20:23   #4
West
Premium

West's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Nekako mi je Samsung 931BF najbolji, vise volim normalnu sliku nego wide screen, kvalitetan je, cijenom i vise nego prihvatljiv s obzirom sto nudi. Jednostavno mi je od ovih on najbolji.
West je offline   Reply With Quote
Staro 30.10.2006., 21:06   #5
gorluk
Čovjek
Moj komp

gorluk's Avatar

Radije onda uzmi NEC MultiSync 19" 1970NX za ~3200kn, budući da je bolji od svih navedenih modela.

Što se tiče 20" widescreen monitora, moraš znati kako su oni visoki otprilike kao 17" 4:3 monitor, jedino su širi, tako da ti je možda bolja opcija 19". IMHO widescreen je bolje uzeti od 23" naviše (iako je to uvelike stvar osobnih preferenci).

Uglavnom, ako želiš bolju kvalitetu slike, bolji kut gledanja i bolje boje od navedenih modela, onda ti preporučam taj 19" NEC.
gorluk je offline   Reply With Quote
Staro 01.11.2006., 16:55   #6
Seafreak
Mali od soli...
Moj komp

Seafreak's Avatar

Citiraj:
Autor gorluk Pregled postova
Radije onda uzmi NEC MultiSync 19" 1970NX za ~3200kn, budući da je bolji od svih navedenih modela.
Uglavnom, ako želiš bolju kvalitetu slike, bolji kut gledanja i bolje boje od navedenih modela, onda ti preporučam taj 19" NEC.
Pa uopce ne sumljam u kvalitetu NEC monitora, ali mislim da su oni ipak namjenjeni prvenstveno za profesionalce. Uostalom mislim da me 25ms ne bi zadovoljilo... Nekako mi sve iznad 8ms zvuci pre sporo, a ipak igram i dosta igara...
Staro 01.11.2006., 17:01   #7
Seafreak
Mali od soli...
Moj komp

Seafreak's Avatar

Citiraj:
Autor GrannyKiller Pregled postova
na Samsungu možeš igrat fino i na 1440x900, nisu veliki pixeli, a reza je manji napor za grafu nego 1280x1024 (koliko ja znam...).

1024x768 ti se na svim navedenim monitorima neprirodno rasteže, jer ni jedan nema 4:3 omjer.

kod 205BW-a nisi ograničen šta se rezolucija tiće (1680x1050, 1440x900, 1280x800...), ali ako hoćeš normalnu sliku na ostalima, moraš sve vrtit na 1280x1024.
Hoces reci da Widescreenovi bolje prikazuju nize rezolucije nego obicni 4:3 montori za koje je pozeljno da vrte 1280x1024?
Ako je to istina onda bi mi mozda bilo bolje uzeti SM 205BW? : hitthewa
Staro 01.11.2006., 17:40   #8
GrannyKiller
pazi babu!
Moj komp

GrannyKiller's Avatar

Datum registracije: Jul 2006
Citiraj:
Hoces reci da Widescreenovi bolje prikazuju nize rezolucije nego obicni 4:3 montori za koje je pozeljno da vrte 1280x1024?
Ako je to istina onda bi mi mozda bilo bolje uzeti SM 205BW? : hitthewa

hoću reći da na wide-u imaš veći izbor rezolucija (wide rezolucija naravno) - 16x10, 14x9, 12x8....finta je u tome da je 1280x1024 5:4 reza (a ne 4:3), i svi 17" i 19" monitori su 5:4, što znači da razvlače standardne 4:3 reze (vertikalno) pa to ružno izgleda, a dodaj k tome i to da su pixeli na bilo kojoj rezi ispod 12x10 ogromni, lako dođeš do zaključka da je to katastrofa (bolje rečeno potpuni promašaj).

najbolji izbor (i puno bolji od Samsunga) ti je Dell FPW 2005 kojeg ti je vranoga naveo. malo je skuplji, ali osjetno bolji
Staro 01.11.2006., 18:39   #9
gorluk
Čovjek
Moj komp

gorluk's Avatar

Citiraj:
Pa uopce ne sumljam u kvalitetu NEC monitora, ali mislim da su oni ipak namjenjeni prvenstveno za profesionalce. Uostalom mislim da me 25ms ne bi zadovoljilo... Nekako mi sve iznad 8ms zvuci pre sporo, a ipak igram i dosta igara...
Ovako, NEC monitori kao NEC 2190UX Spectraview / Multisync su za profesionalce, zato i koštaju 10000/14000kn. Ovaj NEC koji sam ti ja preporučio je "consumer" model, znači za filmove, igre, net, office itd.

Što se tiče specifikacija monitora, općenito nema smisla donositi ikakvu odluku baziranu na njima. Proizvođači koriste raznorazne peripetije i izmišljaju neke svoje metode mjerenja, kako bi dobili što bolje brojeve za specifikacije. Za svakodnevni rad to ne znači ništa.

16ms jednog proizvođača i 16ms drugog proizvođača na papiru su nebo i zemlja u stvarnosti. Svi ti proizvođači koji reklamiraju 8ms, 6ms, pa sad već i 2ms u najboljem slučaju mjere grey-to-grey response, tako da velika većina u biti ima preko 16ms.

Ako hoćeš daleko bolji monitor od svih navedenih, uzmi onda NEC MultiSync 19" 90GX2, za 3700kn. Mislim da ti se isplati dodati tih 700kn (smanji malo kave ovaj mjesec i to je to), jer ćeš dobit stvarno dobar monitor za igre, filmove, office itd. Nikako ti ne bih preporučio taj Dell, samo je malo jeftiniji od NEC 90GX2, a razlika u kvaliteti je velika.

BTW. pogledaj si ovdje razliku između 19" (4:3) i 20" (widescreen monitora), tako da vidiš što to u stvarnosti znači - nekim ljudima smeta što su 20" WS visoki samo koliko i 17" (4:3)..pogledaj pa odluči (fotka nije savršena, ali daje nekakav osnovni dojam).

http://img419.imageshack.us/img419/1...vs20necvj4.jpg

Ako veću ulažeš oko 3000kn u monitor, onda ti se IMHO isplati povuć' još malo, pa dobiti stvarno dobar monitor (za tvoje potrebe), koji će ti odlično služiti.
Staro 01.11.2006., 18:57   #10
Mar
Suit up!
Moj komp

Mar's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Ne bih se složio s tobom, gorluk.
Kao prvo sudeći po ovome NEC ima TN matricu što znači da je slika u najboljem slučaju prosjek.

Dell s druge strane ima S-IPS koja daje puno vjernije boje i ividljivi kut (po 1000-ti put).

5:4 format je jedna od najvećih gluposti proizvođača.

Dobri su jedino za browsanje, i eventualno uređivanje teksta.

WS monitori (pogotovo većih dijagonala) prednjače u svim aspektima, jer je taj format jednostavno prirodniji za ljudski mozak (da ne kažem oči) od "kockastog" 5:4.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 01.11.2006., 19:20   #11
Dule
Premium
Moj komp

Dule's Avatar

Datum registracije: Aug 2006
jel taj dell FPW 2005 isplativija investicija od 205BW ako se ide na wide?
Dule je offline   Reply With Quote
Staro 01.11.2006., 20:22   #12
Mar
Suit up!
Moj komp

Mar's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Naravno da je
Staro 02.11.2006., 02:01   #13
kalixius
...carpe diem...

kalixius's Avatar

Datum registracije: Jun 2006
Citiraj:
Autor Dule Pregled postova
jel taj dell FPW 2005 isplativija investicija od 205BW ako se ide na wide?
naravno!

nekak sam uvijek vjerovao Samsung LCD monitorima.tak da je 931BF moj izbor.
kalixius je offline   Reply With Quote
Staro 02.11.2006., 16:09   #14
Seafreak
Mali od soli...
Moj komp

Seafreak's Avatar

Ljudi moji napravili ste mi takvu konfuziju da san totalo izgubljen. : hitthewa
xVA paneli su sigurno bolji od bilo kojih TN panela i tu nema dileme.
Nazalost, sumljam da se moze dobiti dobar xVA panel za 3000kn. Mislim cak sam razmisljao naruciti iz Njemacke Viewsonic VP930b za 350e ali mislim da mi se ne isplati eksperimentirati s dostavom, a ni Vewsonic nema servis u nas...
Za Dell-ove sam cuo da su dobri iako iz osobnog iskustva znam da rade smece od kompjutora, ali izgleda da im monitori nisu losi.
Sa Samsungom sam imao losih iskustava do sada, ali vecina ljudi ipak kaze da su naj izbor u nas... NEC, Eizo i slicni su po meni izvrsni monitori ali mislim da za 3000kn mogu kupit samo neki prastari model jer su opcenito pre skupi.
Glavna mi je dilema oko odabira diagonale ekrana. Dakle kako vi kazete 4:3 i 5:4 nisu prakticni, dok je 16:9 i 16:10 mnogo prakticniji? Mislim da mi mozda cak i ne bi bilo lose da uzmem 20" wide s obzirom da manje vise sve novije aplikacije podrzavaju tu velicinu. Inace LCD bi mi bio nekih pola metra od glave max. Jer imam ograniceni prostor na radnom stolu a ne da mi se preuredjivat sobu.

Odluku bih ja sam vrlo lako donio da mi je poredat sve te ekrane ispred sebe ali na zalost to ne mogu, niti ih ima igdje...
Staro 02.11.2006., 16:40   #15
gorluk
Čovjek
Moj komp

gorluk's Avatar

Ponovit ću se - mislim kako je NEC 90GX2, za 3500kn stvarno dobar izbor, pogotovo naspram spomenutih Dellova i Samsunga. Što se tiče 4:3 naspram 16:10, to samo ti možeš odlučiti, imaš u mojem gornjem postu link na fotografiju 19" pored 20" widescreen, možda ti to olakša odluku.

Naravno, idealno bi bilo kad bi mogao uzeti NEC 20GX2, budući da je za igranje, filmove, net i office izvrstan, ali budući da košta 4500kn, mislim kako je NEC90GX2 dobra zamjena. Da su modeli prastari - nisu, i ne treba te to brinuti (a i da jesu, kakve to veze ima ako su bolji).
Staro 02.11.2006., 16:50   #16
gorluk
Čovjek
Moj komp

gorluk's Avatar

[edit] double post

Zadnje izmijenjeno od: gorluk. 02.11.2006. u 17:03.
Staro 04.11.2006., 12:39   #17
crn
The Geek Wants Out

crn's Avatar

Datum registracije: Feb 2005
Uvijek iste rasprave... ovaj dell što ga prodaje vranoga je DALEKO najbolji monitor od svih koje ste nabrojili (a pogotovu za te novce)... tko ga je vidio uživo zna o čemu govorim.

The Geek Wants OUT
by Ernest Cline

At first glance
I probably appear to be a somewhat ordinary,
somewhat average looking fellow.
Calm, harmless, at ease.

But this is by design.
You see, it is through decades of research and rigorous training that I have crafted this façade of normalcy.

And now, through intense concentration,
I am able to function in a social setting.
I can speak at length with educated people about
pertinent matters of public importance,
such as literature,
or the current political climate in Europe.

I am capable of conversing with you
without ever revealing that just underneath the surface
of this manufactured veneer
there hides an altogether different person.
A monster, some might say.
My alter-ego.
He is the opposite of the image I project.
He is the antithesis of Cool.
He is the LAST person you want to get trapped in a conversation with.

He is The Geek.
The obsessive science fiction movie watching,
comic book collecting,
Monty Python dialogue memorizing,
Dungeons and Dragons playing GEEK
that I struggle daily to keep hidden from the world.

But The Geek Wants Out.

He want to talk to you.
He wants to give you his doctoral dissertation on why
The Adventures of Buckaroo Banzai Across the 8th Dimension
is the greatest fucking film of all time!

He wants to bitch slap you because
you’ve never seen Big Trouble in Little China.
What? Have you been living in a fucking cave?!

He wants to kick your ass in Star Wars Trivial Pursuit.
And he will.
Because he’s a fucking Geek.

And he wants his toys.
He wants the complete set
in mint condition,
still in the box.
He wants every item on the planet that is even remotely related to Ultraman.
Because Ultraman is Airwolf!

He could give a squirt of piss
about sports or politics or rhetoric.
Such things are of no consequence to him.
What matters is the release date of the next Lord of the Rings movie!

You see, The Geek can’t wait.
The Geek has no patience.
He wants what he wants when he wants it.
And all he wants is stupid shit!

He wants his own Tardis.
He wants his own light saber.
He wants to buy a DeLorean and he wants to drive it 88 miles per hour.

He wants movies.
He wants to see the Director’s Cut.
He wants the impossible to find Japanese bootleg with
6 minutes of never-before-seen footage.

He wants to watch Blade Runner. Again.
He wants to watch Brazil. Again.
He wants to watch A Clockwork Orange.
Again and Again!

But I deprive him of these things, as best I can,
until I can no longer ignore his voice
screaming in my head.

I am Jekyl. He is Hyde.
I am Bruce Banner. He is the Hulk.
Especially the Hulk from issues #272 to #378.

But no longer!
I am putting a stop to all this nerdy shit right now!
I’m an adult, for Christ’s sake!
And this body isn’t big enough for the both of us.
One of us has to go, and it’s gonna be him.
I banishing the Geek forever to the Phantom Zone,
just like in Superman II !
Because, in the end –
there can be only one.
crn je offline   Reply With Quote
Staro 04.11.2006., 13:22   #18
Seafreak
Mali od soli...
Moj komp

Seafreak's Avatar

Ovih dana je Samsung 205BW poskupio sa 2800kn na 3300kn, tako da sumljam da cu ga uzet jer se moze i bolje nabavit za te pare. Pretpostavljam da se to desilo zbog velike potraznje za doticnim modelom.
U svakom slucaju Surfajuci internetom uocio sam da je DELL lansirao novi LCD E207WFP i to po preporucenoj cijeni od 290USD, znaci da ne bi trebao u nas kostati preko 3000kn. Mislim da bi to bila dobra investicija.
Uzevsi u obzir da bi mi monitor stajao nekih 50-60cm od mojih ociju smatram da bi mi bilo pametnije uzet 20" wide ekran.
Sad je glavno pitanje koliko dugo cekati DELL-a da se pojavi u nas...

Evo link specifikacija DELL E207WFP: http://www.dell.com/content/products...=19&l=en&s=dhs
Staro 04.11.2006., 13:52   #19
crn
The Geek Wants Out

crn's Avatar

Datum registracije: Feb 2005
Citiraj:
...
U svakom slucaju Surfajuci internetom uocio sam da je DELL lansirao novi LCD E207WFP i to po preporucenoj cijeni od 290USD, znaci da ne bi trebao u nas kostati preko 3000kn. Mislim da bi to bila dobra investicija.
Uzevsi u obzir da bi mi monitor stajao nekih 50-60cm od mojih ociju smatram da bi mi bilo pametnije uzet 20" wide ekran.
Sad je glavno pitanje koliko dugo cekati DELL-a da se pojavi u nas...

Evo link specifikacija DELL E207WFP: http://www.dell.com/content/products...=19&l=en&s=dhs
Nemoj se puno nadati jer distributer za hrvatsku je sklon lupanju cijena: http://www.kodeks.hr/dell/monitor.html ... jedina šansa za 'preporučenu' cijenu je da ga vranoga1 nabavi.
Osim toga taj monitor ima TN-film matricu tako da to veze nema s dosadašnjim modelima (2005 i 2007) koji imaju LG.Philips S-IPS (LM201W01 ili LM201WE2) matrice...

The Geek Wants OUT
by Ernest Cline

At first glance
I probably appear to be a somewhat ordinary,
somewhat average looking fellow.
Calm, harmless, at ease.

But this is by design.
You see, it is through decades of research and rigorous training that I have crafted this façade of normalcy.

And now, through intense concentration,
I am able to function in a social setting.
I can speak at length with educated people about
pertinent matters of public importance,
such as literature,
or the current political climate in Europe.

I am capable of conversing with you
without ever revealing that just underneath the surface
of this manufactured veneer
there hides an altogether different person.
A monster, some might say.
My alter-ego.
He is the opposite of the image I project.
He is the antithesis of Cool.
He is the LAST person you want to get trapped in a conversation with.

He is The Geek.
The obsessive science fiction movie watching,
comic book collecting,
Monty Python dialogue memorizing,
Dungeons and Dragons playing GEEK
that I struggle daily to keep hidden from the world.

But The Geek Wants Out.

He want to talk to you.
He wants to give you his doctoral dissertation on why
The Adventures of Buckaroo Banzai Across the 8th Dimension
is the greatest fucking film of all time!

He wants to bitch slap you because
you’ve never seen Big Trouble in Little China.
What? Have you been living in a fucking cave?!

He wants to kick your ass in Star Wars Trivial Pursuit.
And he will.
Because he’s a fucking Geek.

And he wants his toys.
He wants the complete set
in mint condition,
still in the box.
He wants every item on the planet that is even remotely related to Ultraman.
Because Ultraman is Airwolf!

He could give a squirt of piss
about sports or politics or rhetoric.
Such things are of no consequence to him.
What matters is the release date of the next Lord of the Rings movie!

You see, The Geek can’t wait.
The Geek has no patience.
He wants what he wants when he wants it.
And all he wants is stupid shit!

He wants his own Tardis.
He wants his own light saber.
He wants to buy a DeLorean and he wants to drive it 88 miles per hour.

He wants movies.
He wants to see the Director’s Cut.
He wants the impossible to find Japanese bootleg with
6 minutes of never-before-seen footage.

He wants to watch Blade Runner. Again.
He wants to watch Brazil. Again.
He wants to watch A Clockwork Orange.
Again and Again!

But I deprive him of these things, as best I can,
until I can no longer ignore his voice
screaming in my head.

I am Jekyl. He is Hyde.
I am Bruce Banner. He is the Hulk.
Especially the Hulk from issues #272 to #378.

But no longer!
I am putting a stop to all this nerdy shit right now!
I’m an adult, for Christ’s sake!
And this body isn’t big enough for the both of us.
One of us has to go, and it’s gonna be him.
I banishing the Geek forever to the Phantom Zone,
just like in Superman II !
Because, in the end –
there can be only one.
crn je offline   Reply With Quote
Staro 04.11.2006., 14:10   #20
Seafreak
Mali od soli...
Moj komp

Seafreak's Avatar

Citiraj:
Autor crn Pregled postova
jedina šansa za 'preporučenu' cijenu je da ga vranoga1 nabavi.
Osim toga taj monitor ima TN-film matricu tako da to veze nema s dosadašnjim modelima (2005 i 2007) koji imaju LG.Philips S-IPS (LM201W01 ili LM201WE2) matrice...
Znam da ima TN panel, ali mislim da za 3000kn ne mogu trazit XVA ili IPS panele... Mislim da bi DELL E207WFP u svakom slucaju bio bolji od Samsunga 205BW.
Sto se tice pumpanja cijene, ne vevjerujem da ce biti 50% skuplji od preporucene cijene... Uostalom ako ne ista izlaskom modela E207WFP pas ce i cijena modela 207WFP, a i to ne bi bilo lose...
Staro 05.11.2006., 01:46   #21
gorluk
Čovjek
Moj komp

gorluk's Avatar

Citiraj:
Autor crn Pregled postova
Uvijek iste rasprave... ovaj dell što ga prodaje vranoga je DALEKO najbolji monitor od svih koje ste nabrojili (a pogotovu za te novce)... tko ga je vidio uživo zna o čemu govorim.
Da je bolji od NEC 20WGX2 nema apsolutno nikakve šanse. Dotični NEC ga dere u svim segmentima.
Staro 06.11.2006., 10:03   #22
9800pro
aka Edo, aka Syncros

9800pro's Avatar

Datum registracije: Mar 2005
A kaj s ovim monitorom, Philips 190P7ES, nekak mi je za te novce najbolja opcija, ima 3g garancije + garancija na bad i zalijepljene pixele. http://www.mikronis.hr/shop/item.asp...4183&catid=166
Trenutno je u Mcomputersu 2.683,51 kn na akciji.
9800pro je offline   Reply With Quote
Staro 07.11.2006., 23:44   #23
Red_Baron
Premium
Moj komp

Datum registracije: Nov 2002
Citiraj:
Autor vranoga1 Pregled postova
20" DELL UltraSharp FPW 2005, 1680x1050
Koja bi otprilike bila najslabija grafička koja bi omogućila normalan rad s ovim monitorom u windowsima, a koja u igrama?
Red_Baron je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno