|
![]() |
#1 |
aka Mali Mirko
Datum registracije: Nov 2001
|
Upgrade PCja...
Konfiguraciju vidite u sigu. Razmisljam ga malo pojacati jer novije igre nemogu vise niti poketati. Razmisljao sam o nabavci Radeona 7500 sa 64 Mb ram (cca 300-350 kn) i jos 128 Mb SDRAMa (cca 150 kn). Misljenja/iskustva kako bi to radilo (mislim igrice u 800x600 rezoluciji... nisam prezahtjevan ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Apr 2002
|
Dobro razmisljas za memoriju - dapace, razmisli i o 256MB, ali sto se tice graficke, ja bih pricekao s tim sve dok ne napravis upgrade maticne ploce / procesora. Ja bih ti preporucio ipak malo jaci upgrade sto se tice maticne ploce i procesora. Maticna ploca bazirana na KT133A chipsetu (za AMD procesore) ce ti rado prihvatiti sve stare komponente (sdram memoriju, graficku) a u vecini slucajeva ima i ISA slot te podrsku i za znatno jace procesore (pocevsi od AMD Duron a do Athlona XP). Primjerice, Epox 8KTA3+ ili Abit KT7A. Cjenovno su negdje oko ~300-400kn, dok najjeftiniji rabljeni procesor (klasa Duron) mozes nabaviti za 100kn. Onda imas nekakvu odlicnu osnovu za daljnji upgrade.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Oct 2001
|
za 150 kn kolko kazes da se lako nabaviti i 256 rama (evo ja sam neki dan uzeo 256 266DDR-a za te novce) ploca i procesor...hmm, ako nemas previse para razmisli o onome sto ti trach kaze, dakle neka kt133a i duroncek....kt7a idu od 150 kn ali najcesce se nadju po 200, za 150ak kn ces bez problema naci makar durona 1000-1100..... grafulja....nisam bas ati fan pogotov kad je rijec o starijim modelima gdje nemaju nikakvu prednost pred nvidiom a i zbog pomane na ATI cini mi se da su cijene polovnjaka lagano skocile cak i za 7500 i drustvo....tako da b u tom cjenovnom rangu nvidia mogla biti bolje rijesenje.izbor tvoj.... jos samo dobro prodaj stare komponente nekom tulcu i moze proci skoro free a dobit 3-4 puta jaci komp |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Dec 2002
|
Adapter FCPGA to P3&Celeron Tualatin CPU 82,25 kn (netko na forumu ti ima istu ploču sa tim Lin-Lin adapterom) CPU INTEL Celeron 1300 MHz Tualatin (FSB 100MHz, 256K L1, 32K L2) 340,27 kn RAM 256 Mb PC133 254,68 kn VGA MANLI GeForce2 MX400 64MB 272,29 kn Total = 949,49 kn Dobio si : jednu generaciju noviji proc sa duplo više cachea + 230% MHz RAMa + 400% više 3 generacije noviju grafičku sa T&L podrškom (oko + 300%) Mislim da je tih 950 kn još uvijek prihvatljiv upgrade u odnosu na nabavu novog kompa, s tim da bi mogao proc i grafičku nekome "uvaljati" za nekih 200 - 250 kn, dakle u anjboljem slučaju + 700 kn i imaš još uvijek solidan stroj s kojim se da čak još dobro i igrati i raditi. Ovo sam sve računao na bazi da kupuješ glanz nove stvari !!! Ako buš listao oglase i natezao se sa ljudima po newsima buš još puno bolje prošao ![]()
![]() |
#5 |
(°_°)
|
pogi, jesi razmisljao o integriranoj grafickoj... Naravno, nisu nesto specijalno, ali za neki budget - buy su ko stvorene... recimo jedan sis 730 chipset (cinimise), relativno solidna maticna (recimo ECS), za 300njak kn, i jos umjesto graficke mozes kupit 256 rama... Inace, frend mi je na toj grafickoj (sa 32mb share-a) vrtio q3a, ut, nfs5 i dr. igrice... i nista nije brejkalo
![]() |
#6 |
aka Mali Mirko
|
Re: Upgrade PCja...
Reply to ALL TNX svima na savjetma. Najblizi sam slijedecem rijesenju: Prodaja Celerona 566, TNT Vanta grafulje i 64 MB SDRAMa za neku svotu (jos nedefiniranu.... cca ukupno max 400kn ?) i kupovina P III (cini mi se da je bilo verzija 866 do 933 MHz koje idu u moj FCPGA utor i rade na 133 FSB.... jesam u pravu? ) 256 MB SDRAM Graficku ipak nebi GF 2 MX, ipak nesto drugo sto ovaj P III moze nahraniti podacima. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Oct 2001
|
ma daj nemoj se zajebavati, taj PIII sigurno neces jeftino dobiti a za njega mozes kupiti puno jaci AMD, ploce se rijesi jer te koju generaciju napredniji chipset nece ubiti a i sve ce dobiti boost na performansama, narocito memorija.... a grafulja...nisam te bas najbolje shvatio, ovako kako si ti slozio recenicu ispada ko da je mx400 prejaka za taj procesor koji si naveo - nije.a mozes je dobiti sad ultra jeftino....iako ni mx440 (cisti, ne SE) nije puno skuplji a u nekim stvarima je poprilicno bolji (u nekima skoro isti ko MX400 ali je svejedno opcenito brzi) cuvati staru plocu kraj ovako jeftinih ako nikakvih drugih onda kt133a nije bas pametno....preporucam ti ovu moju, ja sam je dobio za 250 kn, sad se moze naci za manje a primit ce skoro sve sto u nju ubacis (s crackiranim biosom FSB ide do 400, nisam isprobao dal to zaista radi ali 333 pljuje sigurno ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
MadModerator
Datum registracije: Sep 2002
|
Prodajem ja Duron 800 Mhz za 80-tak kuna ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|