Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Konfiguracije
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 30.10.2006., 20:33   #1
Babaloo
In the lab...

Babaloo's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Konfa za Adobe aplikacije

Da li je za rad sa Adobe Illustratorom, Photoshopom i Premiereom bolje uzeti Intelov ili AMD-ov procesor? Od kojeg će više aplikacije profitirati? (Uz naravno brdo memorije)
** AMD FX-4300 @ 3.8 Ghz ** Asrock 990FX Deluxe 3 **16 GB G-Skill 1600Mhz ** Intel 545s 500 GB + 2xWD 1 TB ** MSI GTX 660 2GB ** DVD-RW LG H42N ** Corsair HX620 ** Logitech MX Master 2S ** Dell U2414 **SAMA Vulture
Babaloo je offline   Reply With Quote
Staro 30.10.2006., 21:00   #2
frANZi
Dr. Gonzo
Moj komp

frANZi's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
Nekako je oduvijek Intel bio za posao, a AMD za igranje.
frANZi je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 30.10.2006., 22:56   #3
gorluk
Čovjek
Moj komp

gorluk's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Ubodi si sljedeće:

Intel Core 2 Duo E6400 / E6600
Asus P5B (Deluxe)
2x1GB DDR2 ram
(2x) 250 ili 320GB Seagate Baracuda, SATAII, 16MB cache, 7200.10 serija

Drugo sam izaberi, pazi samo da je kvalitetno napajanje.

U svakom slučaju poželjno je imati više hard diskova, budući da je uvijek bolje držati PS scratch disk na fizički odvojenom hardu. Ako ćeš raditi s Afterima / Premierom, razmisli o stavljanju diskova u RAID polje (RAID 0, RAID 1+0 i RAID 5 su ti najbolje opcije za video - RAID 0 je najeftinija, ali i najnesigurnija opcija - kad ode jedan disk ode sve).

Ram dodaj po želji, za početak 2x1GB u dual channel modu (na tvom mjestu bih stavio ili 2GB ili 4GB, i to je to).

Što se grafičke tiče - ne treba ti nikakva skupa gaming kartica, uzmi najviše nešto ala ATI X1650 (ima 2xDVI, pa možeš dva LCD-a pogoniti preko digitalnog izlaza). Asus P5B Deluxe ima dodatni PCIe utor (nije x16, već samo x4), pa kasnije možeš ubaciti još jednu karticu i pogoniti triple display, a 3 monitora su odlično rješenje za sve Adobe aplikacije (pogotovo Premiere i After). IMHO ne isplati ti se kupovati Matrox kartice, budući da je taj njihov famozni "najbolji 2D prikaz" imao smisla sredinom 90-tih, danas ti to nema veze (ako koristiš CRT ima nekih prednosti, ali svejedno mislim kako se jednostavno ne isplati toliko novca dati za takvu karticu). Eventualno je prednost kod nekih Matrox ili Quadro FX (onih s video opcijama) pro kartica istovremeni prikaz na dva monitora i video monitor, ali ako nemaš studio za NLE i HD editing, mislim da ti se nikako ne isplati kupovati kartice od 3000, 4000, pa i više kuna.

Photoshop, Premiere i After će itekako profitirati od Core 2 Duo procesora, budući da sve te aplikacije dobro iskorištavaju više jezgri.
gorluk je offline   Reply With Quote
Staro 01.11.2006., 00:50   #4
mc_fish
the luda ribetna

mc_fish's Avatar

Datum registracije: Aug 2004

Zadnje izmijenjeno od: tor. 02.11.2006. u 09:17.
mc_fish je offline   Reply With Quote
Staro 01.11.2006., 01:21   #5
gorluk
Čovjek
Moj komp

gorluk's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Citiraj:
Autor mc_fish Pregled postova
p5b???aka lik kani photoshopom radit a ti mu preporucujem OCERSKU plocu?pa di ti je pamet ostala...neka stock ploca sa 6600 c2d i deri...jer takvi NE klokaju...isto tako treba definirat rad...

inace da ti odg na pitanje: intel ce ti trenutno bolje perfomanse davat...

trenutno je intel za oboje jaci fanzi

@gorluk neda mi se pisat...al stvarno ima gluposti, inace oko raida...postoji 0+1 koji je i brz i siguran stoga...laku noch
Ocersku ploču? Kvalitetnu i stabilnu ploču, mislim da tu ne treba štedjeti (a kao što sam rekao, opcija da ima prikaz na tri monitora je iznimno korisna, ploča ima na sebi i pristojan RAID, eSATA port itd.)

O velike li gluposti, nisam napisao još jedno RAID polje koje može koristiti.

Sorry stari, ali stalno ulijećeš s tim polupismenim postovima i spikama "ovo ti nije dobro", bez da preporučiš što bi to zamjensko bilo bolji izbor. Mislim da dečku ne pomaže previše "neka stock ploča i deri", bolje mu preporučiti konkretnu opciju. Ako ti se ne da pisati (to kažeš u svakom drugom postu), zašto onda uopće pišeš?

NHF, sve pet, ali su mi smiješni takvi uleti.
gorluk je offline   Reply With Quote
Staro 01.11.2006., 15:52   #6
mc_fish
the luda ribetna

mc_fish's Avatar

Apsolutno ništa pametno napisano.

Zadnje izmijenjeno od: tor. 02.11.2006. u 09:19.
Staro 01.11.2006., 16:24   #7
Bubba
E Pluribus UNIX
Moj komp

Bubba's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
Citiraj:
smijesni su jer neznas pa mislis da si najpametni i ja nemam vremena volje i potrebe da ti se opravdavam...ja sam napravio od ovog podforuma ono sto je, ja sam postavio moderatora, ja sam postavio pravila...dakle ocito nesta znam??
Ajde, ajde, Fisek, ne kakaj, osim sto pokazujes elementarno neznanje storage problematike, elementarnih RAID polja napose, uzitak citanja tvojih postova, pogotovo za nekoga tko se nije susretao sa tobom prije, vjerojatno predstavlja iskustvo jednako lijecenju venericnih bolesti klijestima i letlampom.

Da se i ja osobno ne slazem s nekim stvarima koje je gorluk napisao, da, no tvoj pristup je krajnje neprimjeren, *upravo* zato sto si moderator...

Programer
Rok od dva mjeseca u stvari znači četiri, ali nikako ispod šest.
Bubba je offline   Reply With Quote
Staro 02.11.2006., 02:23   #8
E.T.
Moderator
Moj komp

E.T.'s Avatar

Datum registracije: Jan 2004
Citiraj:
inace moja preporuka je neki 975 chipset...ima ih za 1000 kuna i to solidnih...
Za 1000Kn 975 chipset, koja ploca i di?

Citiraj:
Autor Bubba Pregled postova
Da se i ja osobno ne slazem s nekim stvarima koje je gorluk napisao, da, no tvoj pristup je krajnje neprimjeren, *upravo* zato sto si moderator...
Nije
http://forum.pcekspert.com/showgroups.php
Staro 02.11.2006., 09:16   #9
tor
Administrator
Moj komp

tor's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
mc_fish koji je tebi, ako smijem pitati?
Neću ni ulaziti u to kada i koga si ti postavio i gdje!!!!!!!!!, ali pripazi na jezik i izražavanje. Nema više opomena.
tor je offline   Reply With Quote
Staro 02.11.2006., 20:38   #10
mc_fish
the luda ribetna

mc_fish's Avatar

Citiraj:
Autor E.T. Pregled postova
Za 1000Kn 975 chipset, koja ploca i di?
sry gledao sam kod 965... i to intelove...enivejz to je imho puno "isplativije" od navede p5b...al sto ja znam o tome: lol2 :

Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno