Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > AMD Radeon
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 26.06.2003., 09:49   #1
Black Dragon
Premium
Moj komp

Black Dragon's Avatar

Datum registracije: Dec 2002
Question MS Industrial 8500

OK, da se riješim ovog Savage4 u drugom kompu. Gledao sam malo okolo i vidio novi u dućanu 8500 sa 64Mb za 390 kn i onaj sa 128 za 440 kn. Dakle ima tko ili netko vidio taj MS Industrial RadeON 8500. Aj brzo odgovore jer ako imaju na skladištu ga kupim danas do 16 - 17

Some men aren't looking for anything logical. They can't be bought, bullied, reasoned or negotiated with. Some men just want to watch the world burn.
Black Dragon je offline   Reply With Quote
Staro 26.06.2003., 10:59   #2
marac
Premium

marac's Avatar

Imam Filing da je to neka kukukukukulelelelele izvedba.
Ispravite me ako grijesim
marac je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 26.06.2003., 11:47   #3
Jelc
Super Moderators

Datum registracije: May 2002
Mislim da su oni delali nekakve ATI-ce koje su se prodavale pod nekim drugim "brandom",sad pod kojim-nemogu se sjetiti...

Čak mislim da je dosta R200 na tržištu bilo iz te tvornice...mislim da su to Kinezi...

A odi vidi frekvu GPU-a i memorije...mislim za te novce...
Jelc je offline   Reply With Quote
Staro 26.06.2003., 11:56   #4
Black Dragon
Premium
Moj komp

Black Dragon's Avatar

Ma nema na skladištu, možda do ponedjeljka Ja sam ti živac i ja bi danas nekaj donio doma, gledam ove 7500 i nema ih ispod 355, a onaj GForce4 MX440 sa 64 MB ima za nekih 290 i još je ABITov. A, da si ja uzmem jedan GShit. Brzinski je tu negdje kao 7500 ali mislim da je DX 8 taj GForce4 MX440 pa ima ipak malo dulji vijek trajanja. Dakle nema tih kukulelele 8500, onda ostaje MANLI RadeON 7500 64 DDRa za 355 ili ABIT GForce4 MX 440 za 290, sve razumljivo novo iz dućana

Some men aren't looking for anything logical. They can't be bought, bullied, reasoned or negotiated with. Some men just want to watch the world burn.
Staro 26.06.2003., 12:12   #5
marac
Premium

marac's Avatar

Gle imam ja jednu Gshit MX440 od MSI-a i mogu ti reci da je to poprilicno dobra kartulja za tu lovu.
Preporucio bih ti da izbjegavas SE, LelE itd verzije te kartice jer onda u vecini slucajeva imaju SDRAM memoriju i spore su ko puz.
Ova moja 440 ide bez beda na 350/515 i sve igre mozes vrtit s Kvaliti setindisima i teksture sharpeningom!
Tv-Out je poprilicno dobar tako da bi ti to bila moja preporuka!
marac je offline   Reply With Quote
Staro 26.06.2003., 13:39   #6
segregator
Propali Amigaš
Moj komp

segregator's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
Citiraj:
Originally posted by Black Dragon
ali mislim da je DX 8 taj GForce4 MX440 pa ima ipak malo dulji vijek trajanja.

krivo misliš
segregator je offline   Reply With Quote
Staro 26.06.2003., 15:15   #7
>>>KUKY<<<
Premium
Moj komp

>>>KUKY<<<'s Avatar

Datum registracije: Mar 2003
Citiraj:
ali mislim da je DX 8 taj GForce4 MX440 pa ima ipak malo dulji vijek trajanja.
O da krivo mislis...
Staro 26.06.2003., 15:43   #8
Jelc
Super Moderators

A ja bio ubijeđen da je ta MX-ica DX7...

Makar ak taj komp koristiš za server-ni netreba ti nekaj bolje.
Možeš si ostavit i ovu...

A za tri glave se možeš lijepo počastiti...ohladi si dobro vino ili šampanjac,pikni njićpa haša-nebuš ni primjetil da nemaš ni AA ni Aniso
Staro 26.06.2003., 18:05   #9
greg SE
Premium
Moj komp

greg SE's Avatar

Datum registracije: Oct 2001
Citiraj:
Originally posted by Jelc
A ja bio ubijeđen da je ta MX-ica DX7...

Makar ak taj komp koristiš za server-ni netreba ti nekaj bolje.
Možeš si ostavit i ovu...

A za tri glave se možeš lijepo počastiti...ohladi si dobro vino ili šampanjac,pikni njićpa haša-nebuš ni primjetil da nemaš ni AA ni Aniso
ma i jesu dx7 ali neSE verzije su poprilicno ok za te novce.....narocito sad kad vidim da ih ima za manje od 300 kn
ali istini za volju ako je 8500 390 kn kako BD rece onda je bolje da se uzme njega ako vec se izmedju toga bira jer razlika i nije bas neka u cijeni a bez obzira sto puk odvje prica da se ispod 9500 neisplati uzimati sve se i dalje moze fino igrati i na ovim slabijim karticama....ja cu uskoro mjenjati jer izgleda da sam dobio neki posao preko ljeta
greg SE je offline   Reply With Quote
Staro 26.06.2003., 18:10   #10
msvrtan
..

ova moja iz siga ti je dosla u ms industrial pakiranju a zapravo je manli...kartica je meni vise nego ok samo kaj vent nakon xy pocne ruzati...zapravo ne ruzati nego pocne biti glasan...
msvrtan je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 26.06.2003., 18:11   #11
pinsla
Caught Somewhere In Time

pinsla's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
Zbog tih ms sranja ja svoju staru 8500 ne mogu prodat za pristojnu lovu fakat ne kužim kaj bi je trebal dat za 200 kn??? a ima 128 rama
pinsla je offline   Reply With Quote
Staro 26.06.2003., 19:09   #12
miato
(°_°)

miato's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Re: MS Industrial 8500

Citiraj:
...vidio taj MS Industrial ...
Jel ima ta firma MS IND. ikakve veze sa nekim hrvatom? :confused:

Toshiba m200 TabletPC + Samsung 205BW
miato je offline   Reply With Quote
Staro 26.06.2003., 20:09   #13
greg SE
Premium
Moj komp

greg SE's Avatar

Citiraj:
Originally posted by msvrtan
ova moja iz siga ti je dosla u ms industrial pakiranju a zapravo je manli...kartica je meni vise nego ok samo kaj vent nakon xy pocne ruzati...zapravo ne ruzati nego pocne biti glasan...
ma sve ti je to manli - jedino sto su ulozene neke pare, zaposleni ljudi iz dobrih firmi, otvoreni novi modernizirani pogoni....i onda naravno nisu mogli ostaviti ime manli uz sve to.....i nastade MS industrial (mozda je postojao i prije pa su samo kupili brand, nisam 100% siguran)....
jedno je sigurno - jeftino je i poprilicno pristojno dok pod "manli " i dalje dolazi svasta.a i rusi cijene trzista polovnjaka pa mi je MSi postao omiljena firma posto kupujem samo polovno
Staro 26.06.2003., 22:11   #14
Ljoshy
Premium

Ljoshy's Avatar

Datum registracije: Apr 2003
KUPI RADEON!!!
Ljoshy je offline   Reply With Quote
Staro 27.06.2003., 00:08   #15
Black Dragon
Premium
Moj komp

Black Dragon's Avatar

Ovako, da bio sam u ludoj zabludi da je ABIT Siluro GForce440 MX DX 8.x kartica, ne pratim najbolje nVidia zbivanja ali sam mislio možda i je (na HGSpotovom cjeniku piše da je, eto od kuda mi ta dezinformacija ), pa sam odustao, sada onaj 8500 je tolki kukulelele da mi je čak onaj nepristojni tip u RAJu (obojica su bahato nepristojni i uvalili bi ljudima sve i svašta ) pored Cibone rekao da je to tako dobra kartica da je bolje da si kupim neki GShit 2 MX 400 ne go to, dakle od toga ništa. Sad si gledam punokrvni 7500 sa 64Mb za onih 350 kn ili da si uzmem MANLI 9100 sa 64 koji je 250/185 za nekih 550,00 a to je ipak 200 kn ili skoro 50% više nego kaj sam mislio dati za grafulju za drugi komp. Znate na tom seka kuca tekstove i tako ali kada dođe ekipa da se baci i neki noviji game u mreži. BTW znate koji je Sex Rune u mreži, veća zabava od Q3, UT i C&C Generalsa za brzo ubijanje vremena i vrti se na savageu4 u 1024 na full detaljima (stari UT engine). Mislim da bum ipak uzeo 7500 ili taj 9100:confused: Bum razmislil još koji dan ...

Staro 27.06.2003., 00:55   #16
msvrtan
..

pa moja ti je dosla na 250/230..a platio sam je 500kn prije nekih 3-5 mjeseci..ne sjecam se kad tocno...

il kupi od pinsle punokrvnog ati 8500 kojeg on nikako da proda..
Staro 27.06.2003., 08:38   #17
greg SE
Premium
Moj komp

greg SE's Avatar

Citiraj:
Ovako, da bio sam u ludoj zabludi da je ABIT Siluro GForce440 MX DX 8.x kartica, ne pratim najbolje nVidia zbivanja ali sam mislio možda i je (na HGSpotovom cjeniku piše da je, eto od kuda mi ta dezinformacija ), pa sam odustao, sada onaj 8500 je tolki kukulelele da mi je čak onaj nepristojni tip u RAJu (obojica su bahato nepristojni i uvalili bi ljudima sve i svašta ) pored Cibone rekao da je to tako dobra kartica da je bolje da si kupim neki GShit 2 MX 400 ne go to, dakle od toga ništa. Sad si gledam punokrvni 7500 sa 64Mb za onih 350 kn ili da si uzmem MANLI 9100 sa 64 koji je 250/185 za nekih 550,00 a to je ipak 200 kn ili skoro 50% više nego kaj sam mislio dati za grafulju za drugi komp. Znate na tom seka kuca tekstove i tako ali kada dođe ekipa da se baci i neki noviji game u mreži. BTW znate koji je Sex Rune u mreži, veća zabava od Q3, UT i C&C Generalsa za brzo ubijanje vremena i vrti se na savageu4 u 1024 na full detaljima (stari UT engine). Mislim da bum ipak uzeo 7500 ili taj 9100:confused: Bum razmislil još koji dan ...
wow...bjezi od tog 9100 manli, brojke koje si napisao ti dovoljno govore zasto je jeftin....ali jebiga, nije kriv manli vec ati koji negdje mora uvaliti svoje škart chipove jer bacanje nije ekolosko
jebemu kad si vec dogurao do vecih cifri odi na newse ili kupi plavi, nadji si neku dobru grafulju, telefon u ruke i ponudi 100 kn manje nego tip trazi
ja sam bas htio uzeti neku 4200 za 400 kn ali sranje, pol sata prije sam narucio memoriju od onog levata sto je prodavao na trznici a bilo mi glupavo sad mu otkazat
Staro 27.06.2003., 12:39   #18
segregator
Propali Amigaš
Moj komp

segregator's Avatar

Citiraj:
Originally posted by greg SE
ali jebiga, nije kriv manli vec ati koji negdje mora uvaliti svoje škart chipove jer bacanje nije ekolosko
Još jedna pametna od našeg stručnjaka za sve i sva... memorija je na 185 zato što ATI mora uvaliti škart čipove (koji rade na dotičnoj na 250). A što reći...bar je nabio još par postova...

Mislim da kolega Svrtan ima ovdje bolji materijal za poll...
Staro 27.06.2003., 16:14   #19
msvrtan
..

da li si vidio da je mem na 185? mislim da cak manli 128 ima samo 200 na memoriji..stoga ne vjerujem da je 64mb na 185!!!!pogledaj karicu i njenu memoriju...moja je 4ns...sto je oko 250mhz..moze i malo vise
Staro 27.06.2003., 16:28   #20
Black Dragon
Premium
Moj komp

Black Dragon's Avatar

Kupio ATi OEM novi u kutiji sa godinom garancije za 296,00 kn. Dakle ATi 7500 270 (290 je full) / 230 64Mb DDRa. Ide UT2k3 u 1024x768, sve normal kao lud. Zadovoljan, bolje mi je to od GForca 4 MX 440 koji dođe 2 kn više .Ne moram skidati dva seta drivera, čuj driveri su danas ipak oko 12 - 15 mb i na to treba misliti (škrtac)

Staro 27.06.2003., 19:44   #21
pinsla
Caught Somewhere In Time

pinsla's Avatar

Citiraj:
Kupio ATi OEM novi u kutiji sa godinom garancije za 296,00 kn. Dakle ATi 7500 270 (290 je full) / 230 64Mb DDRa. Ide UT2k3 u 1024x768, sve normal kao lud. Zadovoljan, bolje mi je to od GForca 4 MX 440 koji dođe 2 kn više .Ne moram skidati dva seta drivera, čuj driveri su danas ipak oko 12 - 15 mb i na to treba misliti (škrtac)
dobar izbor
Staro 27.06.2003., 20:58   #22
greg SE
Premium
Moj komp

greg SE's Avatar

Citiraj:
Ne moram skidati dva seta drivera, čuj driveri su danas ipak oko 12 - 15 mb i na to treba misliti (škrtac)
ma smao se treba strpiti da izadje engleska verija, ove medjunarodne su tako velike a zapravo je samo rijec o help fileovima....

segregator - jednom ces nauciti da kvalitetu chipa neodredjuje samo frekvencija na kojoj radi.....a skart nemoze hraniti memoriju na visokoj frekvenciji....jednostavnije je staviti sporu memoriju i prodat karticu na male pare i svi sretni.....
ti seres bez osnove, kad ja nesto kazem onda nebubam iz glave vec nesto znam/cuo sam/procitao......a i postoji ti dokumentacija o takvim stvarima, malo potrazi
Staro 27.06.2003., 23:21   #23
Jelc
Super Moderators

Ako grafulja ima GPU na 250-a memoriju na manje,šparalo se na memoriji.

Bilo je primjera da je bilo modela sa 5ns.

Budući da memorija nije jeftinjak-račun je jasan
Mislim da je u puno slučajeva memorija glavni krivac.
Jer ima npr.dosta modela koji imaju memoriju deklariranu na 4ns/standard za LE modele/ a delaju ispod 250???
A to je zato kaj je mem.nekvalitetna a ne GPU...

Evo ti primjer-moja na R8500 LE je 4ns,flashnuo sam na 275-275...a nafrljio sam jedamput tu istu mem. na 314...

E onda proizvođači stave mem.lošije kvalitete,PCB je po meni nekvalitetniji nego na starim 8500 modelima,i još je nemožeš ni flashati...

I to je to...
Dovoljno je pogledati koliko su koštali 9100 modeli 250-250,a koliko ostali.
Staro 27.06.2003., 23:36   #24
greg SE
Premium
Moj komp

greg SE's Avatar

ma na cem da se spara ljudi koji kupe takve modele se nesmiju buniti....bili su jeftini...
ali jedno je kad kupis grafulju i nemoas pojma za to a drugo kad znas da je spora i opet je kupujes jer ti ime lijepo zvuci....tako nesto smo imali ovdje
Staro 28.06.2003., 00:27   #25
pinsla
Caught Somewhere In Time

pinsla's Avatar

Citiraj:
ma na cem da se spara ljudi koji kupe takve modele se nesmiju buniti....bili su jeftini...
ali jedno je kad kupis grafulju i nemoas pojma za to a drugo kad znas da je spora i opet je kupujes jer ti ime lijepo zvuci....tako nesto smo imali ovdje
Tako nešto imamo na tvom primjeru!! Kupio si grafu za koju znaš da je spora ko trabant i opet si je kupio jer ti ime nvidijino i mx jako lijepo zvuči
Da ne govorim kad smo u priči o škart čipovima jel ti nekaj znači ime mx ????
Staro 28.06.2003., 00:29   #26
pinsla
Caught Somewhere In Time

pinsla's Avatar

Baj d vej narode ja sam konačno prodal 8500 za 530 kn, a jebiga kaj je tu je
Staro 28.06.2003., 00:45   #27
Black Dragon
Premium
Moj komp

Black Dragon's Avatar

Aha, žvaće mali 7500 i C&C Generalse na 1024x768 na korak ispod High bez greške. Ršum jedinica na ekranu i niti da trzne, sutra ćemo vidjeti kad nas u mreži bude 4voro kako će 1300, 512Mb i 7500 to iznjet i podnjet... ako UT2k3 leti moralo bi i ovo ...

Staro 28.06.2003., 10:30   #28
greg SE
Premium
Moj komp

greg SE's Avatar

Citiraj:
Originally posted by pinsla
Tako nešto imamo na tvom primjeru!! Kupio si grafu za koju znaš da je spora ko trabant i opet si je kupio jer ti ime nvidijino i mx jako lijepo zvuči
Da ne govorim kad smo u priči o škart čipovima jel ti nekaj znači ime mx ????
ne bas, imao sam MX400 i dosao sam u situaciju da ovu mogu dobiti tako rec besplatno....posto je ipak brza zasto to nebi napravio????onda je ova grafulja kostala oko 400 kn kod svercera a ja sam je dobio za 250 koje sam dobio prodavsi staru mx400....i bila je potpuno nova s garancijo
nemamo svi para da radimo velike skokove i pomaci u konfi su mali ali stalni.....

btw, i meni generals radi bez problema na 1024x768....
istin anovih igara nemam bas previse jer nisam nabavljao, sve sto imam novo kod sebe je enter the matrix koji isto radi bez frke na istoj rezi
Staro 28.06.2003., 16:31   #29
Jelc
Super Moderators

Citiraj:
ne bas, imao sam MX400 i dosao sam u situaciju da ovu mogu dobiti tako rec besplatno....posto je ipak brza zasto to nebi napravio????onda je ova grafulja kostala oko 400 kn kod svercera a ja sam je dobio za 250 koje sam dobio prodavsi staru mx400....i bila je potpuno nova s garancijo
nemamo svi para da radimo velike skokove i pomaci u konfi su mali ali stalni.....

btw, i meni generals radi bez problema na 1024x768....
istin anovih igara nemam bas previse jer nisam nabavljao, sve sto imam novo kod sebe je enter the matrix koji isto radi bez frke na istoj rezi
Je...je...ono...nisam baš nabavljo nove igre...

Ma nabavljo bi Greg nove igre-al mu ne stanu na hard
Staro 28.06.2003., 18:22   #30
segregator
Propali Amigaš
Moj komp

segregator's Avatar

Citiraj:

segregator - jednom ces nauciti da kvalitetu chipa neodredjuje samo frekvencija na kojoj radi.....a skart nemoze hraniti memoriju na visokoj frekvenciji....jednostavnije je staviti sporu memoriju i prodat karticu na male pare i svi sretni.....
ti seres bez osnove, kad ja nesto kazem onda nebubam iz glave vec nesto znam/cuo sam/procitao......a i postoji ti dokumentacija o takvim stvarima, malo potrazi
Izjava godine. A ja kad nešto kažem, ja stavim i link, za razliku od nekih koji bubaju napamet i onda kasnije seru da ne bubaju napamet, a linka nigdje. Evo, čekam i spreman sam se izviniti na grešci ako mi nađeš link na kojem je objašnjeno da loš čip ne može "hraniti" memoriju doviljno brzo.
Samo mislim da ću se načekati...
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno