|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Nov 2001
|
overklok xp 2400
proc je xp 2400+ sa 266 FSB, jel tako nekako ide oznaka? ploca Abit KR7a pitanje prvo, multiplier mogu povecavat do =<13 il tako nekako to izgleda, sad naravno na difoltu sabirnica je 133 i on to nekako sam stavi na 15 pa to ispadne nekih 2000 MHz, za prepoznavanje procesora koristim Sandru, znali tko kako on odredjuje dal ce to bit multiplier 15 a ne 13,5 tj mogu li ja na to ikako utjecat najveci problem pri occ-u mi je RAM koji je 266 MHz i koji kolko mi je poznato ne trpi neka overklokiranja sabirnice il sam u krivu? radi se od 2 kom 256 ram-a, jean je Nanya drugi Twinmos mislim :/ Ima li tko iskustva sa dizanjem sabirnice i sl. ram-a? Iam vodeno hladjenje (home made, kanta vode mi stoji pored kucista ![]() Hvala unaprijed na odgovorima |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
...
Datum registracije: Nov 2002
|
Ako podrzava, u BIOSU mozes mjenjat mnozitelj (multiplier). Sumnjam da je taj proc zakljucan ako je tbred. Ja sam digo svoj ram sa 400 na 450mhz. ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
..
Datum registracije: Oct 2001
|
chipset?procesor? ako nije kt400 ili nf2 nemozes mjenjati multi a da ne spajas mu bridgeve... drugo...ram ti je los ocanje...osim ako ne postavis da ti je ram i dalje na 266 ali dizes samo fsb...a kak mi se cini da je tvoja ploca kt333 il prije ne vjerujem da ces moci do 166fsb...ja sam na kx7-333 mogao do 166 s tbred b procesorom..ako ti je procesot palomino onda se ostavi corava posla jer neces s fsb-om daleko dogurati...a spajanje bridgeva ti nece jako lako ici |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Registered User
Datum registracije: Nov 2001
|
ploca je kt266 cipset cilj mi je izvuci sto vise iz postojece konfiguracije, kupovanje novih komponenti ne dolazi u obzir zapravo sam i ocekivao ovake odgovore, al thx inace uspio sam natjerat ga da radi na 148 sabirnici to ispadne 2225 MHz, ostavio sam 4:2:1 omjere, ne znam kako ce to utjecat na ostale komponente al eo drze se jos |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2003
|
Citiraj:
![]()
![]() |
|
|