|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jun 2006
|
Problem sa grafikom
Pozdrav Vec par dana pokusavam otkloniti sljedeci problem, ali neuspjevam, u igrama mi se zablokira komp. Kad pokrenem neki igru (unreal, company of heroes, nfs) sve je uredu prvih 20min a onda se komp zablokira. To mi se i prije desavalo sa starim grafickim karticama ati 9200 i 9600, ali od kad sam kupio novu powercolor 9800 problem je sve cesci tj. pri svakom pokretanju igara. U windowsima i programima koji nekoriste 3d grafiku sve radi normalno. Pokusao sam ovo da otklonim problem: - ponovo instaliro winxp - izmjenio par serija drajvera - pocupao van tv-tuner, zvucnu, floppy, dvd... - ocistio ventilator na procesoru i promjenio pastu (ovo je malo popravilo stanje, al svedno se zablokira) - ostavio kuciste otvoreno kod testiranja Temperatura cpu-a na idlu mi je oko 42C + sto sam stavio jos jedan ventilator na chipset + sto je kuciste otvoreno, pa sam eliminirao problem pregrijavanja. Napajanje je enermax i iskljuceni su svi nepotrebni djelovi hardvera pa sam eliminirao i problem napajanja. Maticna ploca je ova Gigabyte 7VT600P-RZ: - http://www.gigabyte.com.tw/Products/...ProductID=1786 bios verzija F5 (najnoviji sa gigabyte stranice) ostatak konfiguracije MBO: Gigabyte 7VT600P-RZ CPU: Sempron 2500+ RAM: 2 x 512 MB Kingmax VGA: Powercolor 9800 Pro 128MB HDD: Seagate 120 GB, ATA100, 8MB PSU: Enermax Liberty 370W DVD: NEC +-RW ND-3550A Ako se netko susreo sa ovakvim problemom ili ima nekakav prijedlog/rijesenje bio bih jako zahvalan! : hello2 : Zadnje izmijenjeno od: chombila. 28.10.2006. u 16:20. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Lega, lijepo te molim pročitaj pravila i stavi što detaljniji opis konfiguracije u sig ili poruku, inače ključam temu. Hvala na razumijevanju.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006