|
![]() |
#1 |
Feelin Distinctive Shit
Datum registracije: Mar 2006
|
Hip-Hop
E sad, da vidim, koliko vas ima! U ovom topicu razgovarajte o hip-hopu, šta se sluša, stavljajte lyrice najdražih pjesma, koji vam je naj producent... ajd sad...
Zadnje izmijenjeno od: DJ Distinctive. 23.05.2006. u 15:42. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Hejter
Datum registracije: Mar 2005
|
Slusa se GangStarr , Talib , Onyx , EPMD , MOP , Fat Joe ( stariji albumi ) , DITC i Big L , i naravno kompliacije pod Rawkus produkcijom - Lyricist Lounge i Soundbombing . i naravno - 2pac i Biggie kad ne znam kaj bi . |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Guest
Datum registracije: May 2005
|
Luniz - I got 5 on it, over and over and over again ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Ufff....puno toga slusam, trenutno manje poznate izvodace, koji nisu komercijala i jos neke druge. Recimo - King T, Eazy-E, Dead Prez, Jeru The Damaja, Mobb Deep, Big Pun, Tim Dog, Kurupt, Mr.Trippalot, Delinquent Habits, Noreaga i naravno Biggie, 2Pac i Big L koji su carevi (R.I.P.). Vec sam negdje u threadu "sto slusate?" napravio popis aktualnih stvar, ali to je samo dio ![]() Trenutna playlista je ovakva http://www.imagesforme.com/images/35...ylista mp3.JPG i povecava se svake minute s novim stvarima. Sto se tice producenata ima ih dobrih, ali mislim da su medu najboljima Dr.Dre i DJ Premier ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() ali dobro... u zadnje vrijeme slušam Gnarls Barkley, Madliba, Arctic Monkeys i Franz Ferdinand. Od rap producenata provjerite 9th Wondera, Pete Rocka, Khrysisa, Nikolay (pogotovo na Foreign Exchange albumu "Connected"). I tako... Ne baš neki gangsta thug rap, ali je cakani, jazzy/soul.... ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
ma mene u rapu zivcira ono ja i moja kučka ***************emo se u autu.. riječnik su malo zah***************ali žena- kuja djevojka- kučka više djevojaka na okupu- ********************e itd...meni se to ne sviđa i sva ta preseravanja sa kučama/autima/lancima itd... ima rapa kojeg i dan danas poslušam..ali to je rijetkost... jedino što mi u zadnje vrijeme valja je edo majka..ove MTV face nemogu ni smisliti.. pogotovo onog 50centa...što ga jedan od onih šest metaka nije pogodio u glavu i riješio svijet buke koju on naziva muzikom nhf ali zivcira me taj glamur i takav odnost prema drugom spolu..NE NISAM FEMININIZIRAN..ali curu si ne nazivam kujom niti ********************om i za žensku osobu ne kažem treeeeba itd... jos jednom NHF |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
zippo61_junior
Datum registracije: Oct 2005
|
Svatko sluša šta hoće a ne da mu netko naređuje šta da sluša |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Feelin Distinctive Shit
|
Citiraj:
A da poslušaš recimo freddie foxxx, gang starr, wu tang, da beatminerz, edo g, talib kweli ili nešto slično, imao bi sasvim drugačiji stav prema hip-hopu Ne kažem da su te riječi p**********ka, k*******va itd. dobar odnos prema ženama, ali to govore samo te "face#" sa MTV-a. Ove repere što sam ja naveo imaju rime o životu, mc-ingu, produciranju i battleovima a ne o tome kako mu je cura k********va ali ga to ne smeta. Evo recimo od gang starr-a stvar discipline govori o ženskama kao dobrim bićima, evo dio: Yo, just because I want to, it don't mean I will And just because I'm angry, it don't mean I'd kill And just because she looks good, it don't mean I'd hit it And just because I'm horny, it don't mean i'm widdit Just because I make records, don't mean that I'm gassed And just because I'm rapping, don't mean I chase ass Just because I'm whylin, don't mean I can't stop I got discipline baby and I use it a lot
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
M.U.P.
Datum registracije: Sep 2004
|
Sluša se samo 50cent i eminem oni su najbolji ![]() Slušam 2pac-a i outlawze(za mene to nije hip-hop, gangsta rap ili šta već) to je klasa iznad. Nešto malo ice cube, nwa i bone thugz and harmony, to je sve šta slušam od mjuze
![]() |
#13 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Imam oko 150-200 ORIGINALA (zamislite) koje sam skupljao do 2000 godine.Od tad nijedan rapper/hiphopper nije bio vrijedan mojih 130 kuna za original CD. Imam skoro sve od Ice-T,Ice cube,MC Ren,NWA,EAZY-E itd itd neda mi se pisat. Pola od toga vise ne slusam ali skupljam.... ![]() BTW , svaki komercijalni rapper ima pokoju odlicnu pjesmu i odlicne rijeci i zato ne volim pljuvat po niti jednom od njih. Jedino mi 50cent i njegova ekipa ne valja. Ovo drugo mogu poslusat..... |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Djembe playa
Datum registracije: Feb 2006
|
Ja sam staro hip-hop dijete, slušam Hip-Hop još od 96-97, ustvari bolje je reći slušao sam ga, jer ovo što se danas radi je većinom smeće. Čast iznimkama! Hip-Hop je nekada bio bolno funky (ma milina) i bio je glas s ulice, a danas je glas iz rezidencijalnog područja. I danas mi je uvijek drago čuti te stare stvari i pokoju novu napravljenu kako spada. I danas imam Hip-Hop grupu i pišem tekstove i zadnjih par lajnova iz jedne moje pjesme opisuje trenutnu situaciju sa mnom i Hip-Hopom : "Nije bilo mp3-a neki mogu da se sjete svaki novi album se snim'o na kazete Bile su to godine, nikada ponovljive stvari više manje su bile neodoljive Sada kad pogledam više Hip-Hop ne trebam nema ono srce da mu budem tako predan Ali dio mene on će uvijek biti sine jer i danas kao nekad iz mene teku rime" Dakle je*iga, koliko god mi danas Hip-Hop bio dosadan on će uvijek biti dio mene.
![]() |
#15 | |
Guest
Datum registracije: May 2005
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Premium
|
50Cent i njegova ekipa G-Unit, su napocetku bili u usponu, cak sam i naisao na par dobrih stvari koje nisu komercijala, ali to je sve. Kasnije su se poceli raspadati, a najvise zahvaljujuci samome 50Cent kad je odhebao The Game-a koji ga owna u repanju i stvarima. Nije mu htjeo dati lovu za njegove prodane cd-e posto je to bila sve u vlasnistvu 50centa i od tada ga Game mrzi i preimenovao je G-Unit na G-Unot (g you not) i ima hebene stvari na temu toga i razne dissove 50-ija. Game je sad solo tj. sa svojom ekipom i ima sad nekolko novih albuma koji su fakat dobri, u vecini stvari pljuje po 50centu i G-unitu tolko da mu 50cent nije ni do koljena. Toliko o 50Centi ![]() Bas sam dobio od frenda dvd, di ima dosta albuma od Game i ima odlicnih stvari, tolko od The Game-a ![]() Zadnje izmijenjeno od: West. 24.05.2006. u 01:42. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
80286
Datum registracije: Jul 2004
|
yep game je napravio dobar potez sto je otiso iz gunita, jer 50i je previse srao njemu, i kad je ovaj pokuso neku svoju stvar naprvit, 50i je moro bit n njoj ono koda mu je on neki bog, sto eminem nije 50iju radio nego mu je samo pomago oko produkcije, i definitivno game ima bolji glas i flow od centa bar po mome misljenju, i sto bruno kaze od negdi 2000te nije bilo nesto dobrih albooma, bilo je, al ne previse sto je steta, nema vise onog starog rapa nego se sad svi furaju na bling bling cars, hoes an jewelry.....***************iga! i za kraj evo jende lajne....oni koji su u tom sranje ce znat od koga je: "life's a bitch and then u die, thats why we get high, cause u never know when ur gonna go!"
![]() |
#18 |
Feelin Distinctive Shit
|
ma sad je game glavni, zakon je, ima dobar glas a dolazi iz comptona
![]() |
![]() |
#19 | |
Djembe playa
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#20 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Feelin Distinctive Shit
|
ja sam jednom kupio original album od p diddy-a i bad boy familly samo zbog jedne pjesme... album nije ništ posebno a to je bilo prije 3 god
![]() |
![]() |
#22 |
Guest
Datum registracije: Feb 2005
|
mos def, talib kweli, dre, 2 pac obavezno, outlawz....ima jos dosta dobrih |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Djembe playa
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#24 |
zippo61_junior
Datum registracije: Oct 2005
|
Ja mislio da N.W.A nitko ne sluša btw ja imam od njih original Straight Outta Compton i meni je dobar album |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Feelin Distinctive Shit
|
a stvar straight outta compton je totalno jaka, ono, svi nabrijani, instrumental isto. uf covjece... You are now about to witness the strength of street knowledge Verse One: Ice Cube Straight outta Compton, crazy motherfucker named Ice Cube From the gang called Niggaz With Attitudes When I'm called off, I got a sawed off Squeeze the trigger, and bodies are hauled off You too, boy, if ya fuck with me The police are gonna hafta come and get me Off yo ass, that's how I'm goin out For the punk motherfuckers that's showin out Niggaz start to mumble, they wanna rumble Mix em and cook em in a pot like gumbo Goin off on a motherfucker like that with a gat that's pointed at yo ass So give it up smooth Ain't no tellin when I'm down for a jack move Here's a murder rap to keep yo dancin with a crime record like Charles Manson AK-47 is the tool Don't make me act the motherfuckin fool Me you can go toe to toe, no maybe I'm knockin niggaz out tha box, daily yo weekly, monthly and yearly until them dumb motherfuckers see clearly that I'm down with the capital C-P-T Boy you can't fuck with me So when I'm in your neighborhood, you better duck Coz Ice Cube is crazy as fuck As I leave, believe I'm stompin but when I come back, boy, I'm comin straight outta Compton Chorus: [City of Compton, City of Compton] [Eazy E] Yo Ren [MC Ren] Whassup? [Eazy E] Tell em where you from! Verse Two: MC Ren Straight outta Compton, another crazy ass nigga More punks I smoke, yo, my rep gets bigger I'm a bad motherfucker and you know this But the pussy ass niggaz don't show this But I don't give a fuck, I'ma make my snaps If not from the records, from jackin the crops Just like burglary, the definition is 'jackin' And when illegally armed it's called 'packin' Shoot a motherfucker in a minute I find a good piece o' pussy, I go up in it So if you're at a show in the front row I'm a call you a bitch or dirty-ass ho You'll probably get mad like a bitch is supposed to But that shows me, slut, you're composed to a crazy muthafucker from tha street Attitude legit cause I'm tearin up shit MC Ren controls the automatic For any dumb muthafucker that starts static Not the right hand cause I'm the hand itself every time I pull a AK off the shelf The security is maximum and that's a law R-E-N spells Ren but I'm raw See, coz I'm the motherfuckin villain The definition is clear, you're the witness of a killin that's takin place without a clue And once you're on the scope, your ass is through Look, you might take it as a trip but a nigga like Ren is on a gangsta tip Straight outta Compton... Chorus: [City of Compton, City of Compton] [Dr. Dre] Eazy is his name and the boy is comin... Verse Three: Eazy-E ...straight outta Compton is a brotha that'll smother yo' mother and make ya sister think I love her Dangerous motherfucker raises hell And if I ever get caught I make bail See, I don't give a fuck, that's the problem I see a motherfuckin cop I don't dodge him But I'm smart, lay low, creep a while And when I see a punk pass, I smile To me it's kinda funny, the attitude showin a nigga drivin but don't know where the fuck he's going, just rollin lookin for the one they call Eazy But here's a flash, they never seize me Ruthless! Never seen like a shadow in the dark except when I unload, see I'll get over the hesitation and hear the scream of the one who got the last penetration Give a little gust of wind and I'm jettin But leave a memory no one'll be forgettin So what about the bitch who got shot? Fuck her! You think I give a damn about a bitch? I ain't a sucker! This is the autobiography of the E, and if you ever fuck with me You'll get taken by a stupid dope brotha who will smother word to the motherfucker, straight outta Compton Chorus: [City of Compton, City of Compton] [Damn that shit was dope!]
![]() |
![]() |
#26 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Najbolja stvar od NWA je "Automobile" i tocka ![]() ![]() ![]() ![]() Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Premium
|
Imam neki oldschool od nwa........N.W.A. - N.W.A. And The Posse - 1987 01 - Boyz-N-the Hood 02 - 8 Ball 03 - Dunk the Funk 04 - A Bitch iz a Bitch 05 - Drink it up 06 - Panic Zone 07 - L.A. is the Place 08 - Dopeman 09 - Tuffest Man alive 10 - Fat Girl 11 - 3 The Hard Way |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Feelin Distinctive Shit
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Hejter
Datum registracije: Mar 2005
|
Fat Joe je napravio najbolji Diss na Fifty Centa - mislim da je My fofo pjesma , do bola . inace, prvi albuma od 50 centa je cist ok - prvi prije Get rich sa hitom Ina da club , ne mogu se imena sjetiti ali imam ga i cak i moze proci . |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Feelin Distinctive Shit
|
power of dollar cuo sam to od fat joea, dobro ga je skajlo
![]() |
|
|
Oglas