|
![]() |
#1 |
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
Problemi sa Gigabyte GA-7N400 Pro 2
Prijateljica ima konfu složenu od: Gigabyte GA-7N400 Pro 2 matične AMD Athlon XP 3000+ proca Gainward 6800 GTS AGP grafu i 2 sticka po 256 Mb RAM-a Problemi su sljedeći....Proc radi na 1300 MHz max. a ploča ima jumpere za postavljanje frekvencije. Probao sam praktički sve moguće kombinacije jumpera i radi na 750 MHz i 1300 MHz max uključujući i CW_SET na off što bi trebalo namjestiti Auto FSB po manualu, dakle da proc radi na default taktu... Pokrenuo sam CPU-Z da vidim o kojem se procu uistinu radi i CPU-Z je rekao da je XP unutra. No, CPU-Z je rekao da ploča ima 3 utora za RAM dok zapravo ima 4 i prepoznao ploču samo kao nForce 2, ne kao njen originalan naziv (ne znam da li je tako i svim tim pločama pokazivao?) i također kaže za proc da mu je multi. 13X. Po njemu omjer FSB : DRAM je 3:6 tako da mema radi na 400 MHz... Ljudi pomozite,kako natjerati taj proc i ploču da rade na def. taktu? : flyingey P.S. proc je prije radio na default taktu no uzroci zašto više ne su nepoznati.
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
U BIOS-u bi također FSB trebao staviti na 166 MHz, jumper dijeli FSB područje na, kako bih rekao, dva polja: 100/133 i 166/200 MHz.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 20.10.2006. u 18:20. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
ja imam ga7n400-l sa proc-om barton 2500+ koji trenutno radi na 2277mhz (zanči preko 3200+) stabilno... sve što sam ja radio na ovoj ploči odnosilo se na bios... znači jumpere na ploči nisam dirao... kad uđeš u bios kombinacijom tipki ctrl+f1 otvara ti se skriveni meni za postepeno podizanje frekfencija u kojem možeš isprobati do koliko ide fsb... moja pretpostavka je da ti je restiran bios te da je fsb spušten na minimum (100 ili 133mhz), sve što trebaš napraviti je da u biosu pod advanced podigneš fsb na 166 ili 200mhz... to možeš napraviti i bez otvaranja skrivenog menija... |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rambus 3xtr1m
Datum registracije: Jan 2006
|
Moj otac ima dotičnu ploču, i gore 2200 xp Thourbread. Isto preporuka ne dirati jumepre na ploči negi iskljčivo preko biosa. A o pravom imenu ploče upotri***i Everest i tamo ćeš dobiti sve potrebne informacije o ploči i procesoru ( kako ga treba postaviti i koji je multy). Oko multiplajera se ne moras brinut jer je zaključan. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
localhost
Datum registracije: May 2006
|
Ja imam tu plocu u drugom kompu iz siga i radila mi je normalno sa Bartonom 2600+ koji je bio dignut na 2222MHza odnosno ucitavalo ga je kao 3200+ Množitelj mi je bio na 11,5 *193 FSB a i na defaultu radi normalno..... Probaj staviti novi bios gore, istina Bog ja sam imao isto neke probleme sa plocom dok nisam dobio u servisu rev2 ali ne te prirode.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium moderator
|
Mucho hvala ljudi ![]() Znači ctrl + F1 (ja sam stiskao ctrl + del...bedele ![]() ![]() kontam da ih tako i ostavim,dakle u tom "položaju 1" E da i onaj kod nb-a, cw_set staviti na on ili off?
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium moderator
|
Evo, sredio sam sve. FSB na 166 MHz, jumperi namješteni za množitelj 13, CLK_SW On. Prepoznaje ga kao Athlon XP 3000+ svi sretni i zadovoljni, osobito prijateljica i njen burazer ![]() Opet zahvaljujem ljudi, najbolji ste ![]()
__________________ |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|