|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jun 2006
|
Samsung 204B ili 225BW
Dvojim o ovim monitorima,pa zelim cuti vasa misljenja, postovani expertovci. 204B podrzava 1600x1200, a 225 je wide i ima egzoticnije rezolucije sto me najvise i zanima zbog ponasanja u igrama koje su imperativ prilikom odabira,ali i brzina odziva i vjernost boja. Pogledao sam par reviewa i sve mi izgleda da ide vise u korist wide monitora, sto zbog vece dijagonale (ali visina i ne, no s obzirom da mi je i na 19''@standard sasvim dovoljno,vise sirine nije na odmet). Cijena je nesto napetija kod wide-a, a malo me brine sto su rubovi kod tamnijih prikaza osvijetleni. Opet, kod 20'' 4:3 klasike kazu da deklariranih 5ms je cak i nesto sporije nego na sadasnjem 913N koji ima 8ms (makar ne uocavam ghosting uopce). I kako ce se cijene kretati sljedeci mjesec, jer sam vidio da su nesto pale,pa mozda budu jos u skoro vrijeme ili? Znam da sam zbog vece dijagonale osuden na dozivotni high end GPU, ali to je ionako teska droga bez koje nejde ![]() So, what 2 do? btw, pozeljno bi bilo prodati ovaj iz sigceka ![]()
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
Evo da ne otvaran novi post pita bi ode, posto i ja namjeravan kupit 225bw kroz mjesec dana, nadan se da se pero nece ljutit. Oce li taj monitor moc na ati9600pro ili triba imat bolju grafu za njega... Ako bi isa kupovat sta priko 20'' jel onda triba bolja graficka ? Hvala. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#5 |
Premium
|
Ne ljutim se ja samo tako ![]() Dakle...
![]() |
#6 |
The Dark Side of Moon
Datum registracije: Jan 2005
|
A čuj,svakako će ti bit bolje uzet 225BW spram 913N al opet oba monitora imaju TN matricu,rastegni se do della i dobit ćeš najbolji prikaz boja,bez ghostinga u biti savršen monitor sa S-IPS matricom ![]()
![]() |
#7 |
Premium
|
Ok, samo ti javi, no frx. Ipak, za moj ukus mi je mozda 20''ws malo "prenisko" po vertikali, zato cu najvjerovatnije riskirat do 22'',sto je skoro ko normalna 19ica. Vidio sam 19ws i to mi je a lot too small. Dell....preskup mi je, ovo je max sto trenutno mogu izdvojiti,a nisam ipak neki freak za ne znam kakvim picajzliranjem oko LCD-a,a ni ne mislim opet ulagati previse jer mi ni ovaj sada nije los. Sad dal da pricekam,ono, dvoumim se.
![]() |
#8 |
Čovjek
Datum registracije: Oct 2006
|
Yeah right. Istina je da je taj Dell bolji od navedenih monitora, ali "najbolji prikaz boja" i "savršeni monitor"? No way. Za slične novce možeš dobiti puno bolji monitor. Na tvom mjestu bih preispitao tu odluku. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
The Dark Side of Moon
|
Citiraj:
Edit:što se della tiče ima S-IPS matricu a ona ima najbolji prikaz boja od bilo koje druge matrice.I šta to ne valja onda na 20'' dellu,ne govorim o 24'' koji ima sasvim drugu matricu i grdo problema?
![]() |
![]() |
#10 |
Čovjek
|
Pa nije taj Dell jedini monitor sa S-IPS matricom. Uostalom, puno monitora koristi tu istu matricu, samo "matrica = monitor" ne stoji. Dva monitora sa istom matricom (npr. LG.Philips LM201W01 koju krosti i ovaj Dell) mogu biti dosta različiti što se tiče kvalitete. 20" NEC 20WGX2 pomete pod s tim Dellom, iako koristi istu LG-Philips matricu. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
The Dark Side of Moon
|
Citiraj:
pero@evo zbog čega ne bi uzeo SAMSUNG SM 225BW http://www.short-media.com/forum/sho...d.php?p=441001 to mi i sad smeta na 913N mada sam izvukao max iz tog monitora u natural coloru edit:gorluk@da si barem izneo neki argument/test/review di je Nec bolji od Della onda bi još razmislio,jer ovo " 20" NEC 20WGX2 pomete pod s tim Dellom" mi ama baš ništ ne znači
Macbook M1+ LG32UQ85R iPad 5 White 32gb Wifi iPhone XR 128gb Synology DS214Play(WD 2x4Tb RED) Marantz SR5010B receiver+Jamo E680(5.0)+ Nvidia Shield TV Panasonic 42PV80 Zadnje izmijenjeno od: Lihto. 29.11.2006. u 01:57. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Čovjek
|
Očito je u tome problem, čim tražiš "review" kao neku referencu - ako ćeš čitati recenzija sa sajtova tipa Tom's Hardware ili Trusted reviews, nećeš daleko dogurati, po njima je 90% monitora 9/10. Mogu ti stavit linkove na hrpu sajtova gdje je taj Dell dobio 5/5, ili 10/10, ali što to znači? Da li ti znaš na koji način funkcioniraju recenzije općenito? Ako baš hoćeš neke argumente - NEC proizvodi daleko kvalitetnije monitore od Della, NEC ima kvalitetnije komponente (osim matrice koja je ista), bolji backlight, i velik broj ljudi koji su koristili oba se kunu u NEC, itd. Što se tiče glossy ekrana kod NEC-a, ok, tebi ne odgovara i to mogu uzeti kao argument. Samo kažem da mi je malo smiješno čitati izjave poput "najbolji prikaz boja" i "savršeni monitor" vezano uz taj 20" Dell, jer je to jako daleko od istine (nemoj misliti da to pak mislim za NEC 20WGX2, samo kažem da je u tom dvoboju NEC kvalitetniji monitor s boljom slikom). |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
The Dark Side of Moon
|
Ajmo ovak,najbolji prikaz boja ima S-IPS i Dell i Nec imaju tu matricu i sve to stoji,i oba su odlična to možemo zaključit,ne?Oba monitora nema nikakav ghosting mada dell ima nešto duži response.Al ono barem meni najbitnije je to da Dell nema to staklo,a Nec ima i to mi je prevagnulo za Della.Da zaključimo tkome ne smeta to staklo će si uzet Neca a tkome smeta će si uzet Della.Osobno bi vjerovatno uzeo Neca da nema stakla zbog boljeg response timea,e sad koliko to ima veze,al sigurno je mala razlika ne vidljiva golim okom...
![]() |
#14 |
Premium
|
Uzet cu kroz tjedan dana ako bude jos na lageru 225BW i amen. Nekak cu se valda priviknut ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|