|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
RAM
Opet imam pitanje vezano uz RAM i opet nema pravog dijela foruma gdje da ga svrstam... al ovaj podforum je nekako prikladan budući da će taj RAM u biti bit jedan od zadnjih dijelova slagalice u mojoj novoj konfi (sig). Naime, uzeo sam ASUS p5b i ona ima 4 utora za memoriju, dva žuta i dva crna - lako je zaključit da su tako obojani za lakšu orijentaciju kad se stavlja dual-ram. Budući da je ovdje u Splitu jako teško nać neku dobru memoriju po razumnoj cijeni, razmišljam o tome da uzmem samo jedan stick od 512MB recimo Kingmax 667, tek onako da probam konfiguraciju... E sad, kad bi kasnije uzimao još memorije i ako bi uzeo još identičnih stickova i popunio sva 4 utora... da li bi to bilo gore (da li je to... veće opterećenje) nego da imam samo 2 sticka od 1GB, a druga 2 utora slobodna? Da se razumijemo, sumnjam da će mi unutar sljedećih 3-4 godine, ako ikad, trebat više od 2GB rama u kompu. Naravno, tu je i taj "problem" što ti stickovi onda nisu nekakav dual-memory pa onda ne iskorištavaju mogućnosti do optimuma... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
the luda ribetna
Datum registracije: Aug 2004
|
nebi bilo gore jer je to intel a njega latencije ne hebu 5% |
![]() |
![]() |
|
|