|
![]() |
#1 |
ZIJEEEEEV!!!
Datum registracije: Mar 2006
|
![]() E sad...akonto forumskog downtimea ![]() Kao prvo, potrebno mi je kvalitetno modularno napajanje, po mogucnosti sto tise, iako to i nije neki odlucni faktor, koje ce me sluziti kako se spada bareeeem 3-4 godine ![]() Naravno...prvo mi je u oci upao Tagan (kao naj... napajanje, ali isto tako i najskuplje) - znaci Tagan easycon 480W - garancija 3 godine - 750kn Slijedece napajanje je OCZ modstream 520W - kod njega mi definitivno ne trebaju one djidje midje poput uv reaktivnih kablova i osvjetljenog venta...ali ne zvuci lose...pa tu je pnda pce forum da mi kaze isplati li se to...takodjer...izgleda da je trenutno nestasica ovih napajanja na podrucju hrvatske - cijena 638 kn Trece (ali ne i posljednje napajane ![]() I posljednje napajanje je Hiper Type-R 580W , napajanje koje me takdojer dosta privlaci...ali neznam...nesto me kopka oko njega? - cijena 688 kn Eto, tu su moje dvojbe na kvadrat ![]() ![]()
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Koje god uzmes,neces pogrijesiti. Zato uzmi ono koje ti se najvise svidja,daje najvise vati,za manje para. I pogodio si. Ja bi recimo uzeo ili Ocz ili Antec. Tagan je skuplji od ostalih a nudi manje wati ,dok su svi po kvaliteti tu negdje (kako svi kazu). HIPER ne bi uzeo jer ga dosad nisam vidio bas kod previse ljudi,pa nisam bas uvjeren da je DUGOROCNO kvalitetan. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
1. sto ces s tim napajati? konfu iz siga? 2. ako je odgovor na 1. DA, onda ti je dosta i modstream 450W ili tagan 430W 3. Hiper je najslabiji 530W, pa i taj ce ti biti dosta, osim ako je nedostupan... 4. Antec, ako se ne varam nije modularan, a i cemu 550W HE?! mislim, ok je ak imas viska para i zelis okolo pricati da imas pola kW napajanje, ali ti netreba, netreba ni meni, ali nije bilo slabijeg modela ![]()
![]() |
#4 |
ZIJEEEEEV!!!
|
Ovaj navedeni antec je modularan...a sto se tice wataze....trenutno mi nije potrebna ta vataza....ali za godinu dvije....bit ce....zato i kazem....trazim DUGOROCNO isplativo napajanje koje ce moci napajati moju sadasnju konfu i sve buduce nadogradnje....Znam da je tesko reci sta ce biti za par godina...ali tako ja gledam....sada je to overkill....ali ubacim unutra novu graficku....promjenim plocu...stavim novi proc...pa mozda i sli jednog dana (iako tesko)...pa jos koji disk viska...itd.itd. Poanta je da zelim imati napajanje koje ce mi biti dostatno neko duuulje vrijeme....
![]() |
#5 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Gledaj ne treba ti ta snaga da ga hebeš ali ako imaš para kako got ti želiš po tišini 1. Antec 2. Tagan 3. OCZ 4. Hiper po kvaliteti 1. Antec 2. Hiper 3. Tagan i OCZ s tim da su Tagan i OCZ više manje isti iskreno ako imaš para uzmi Antec NeoHE ali probaj nać 500W model jer 550W je full puno inaće što misliš koliko W troši jedna konfa tipa E6600 2GB RAM-a 2 Raptora X1950XTX pod opterećenjem? BTW čuo sam ih sve tako da znam koliko je koji glasan a imao sam 450W ModStream 2x 580W Hiper TypeR i sad imam 430W Antec NeoHE a Easycon sam vidio i čuo kod masnog (430W)
![]() |
#6 |
Premium
|
e pa ako tako gledas, onda uzmes anteca i miran si...ali, nesto mi govori da je ta cijena anteca iz optimuma i mislim da ga oni nemaju (ako se ne varam Wolv je trazio isto, pa su rekli da ga nema, a kad ga bude bilo, ne garantiraju da ce biti ta cijena...)
![]() |
#7 |
Moderator
|
nema u optimumu tog Anteca a i prava cijena tog napajanja je 1100-1200kn pobogu pa vani su po 120$
![]() |
#9 |
Junior Member
Datum registracije: May 2003
|
Tenutno kak se stvari lreću na nasem trzistu tvoje rjesenje je seasonic 500W. Bilo ih je i valjda jos ima u linxu.
__________________ |
![]() |
#10 |
Moderator
|
on hoće modularno napajanje Bruno onda nek čeka M12 seriju
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 | |
ZIJEEEEEV!!!
|
Citiraj:
![]() Sto se tice ove tvoje konfe...pretpostavka je da trosi do nekakvih 450W....ne vise ni u ludilu i toga sam svjestan....samo jednostavno volim kupiti provjerene stvari koje ce imati malo (ili u ovom slucaju puno) tog extra juice-a ako ga ikada zatrebam... ![]() Eto...hvala na expresnoj pomoci...sto se mene tice moze lock ![]()
![]() |
![]() |
#13 |
Moderator
|
Nije ono moja konfa nego jedan primjer ja imam A64 ![]() onaj primjer koji sam dao troši 280W ![]() tako da si onda dobro razmisli koliko jako napajanje trebaš. IMHO uzmi si 430W Antec NeoHE i miran si ili ako ti baš ne treba modularnost onda uzmi Seasonic 430W Ako uzimaš Hiper dosta ti je i 530W (i previše)
![]() |
#15 |
Guest
Datum registracije: May 2005
|
Tak svejedno koje od tih napajanja uzmeš. Ja bih uzeo najjeftinije. I za 2 godine bi svako od tih trebalo zadovoljavati po mojoj slobodnoj procjeni. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Moderator
|
Nekima nije svejedno ![]() Neki znaju točno što žele samo je pitanje mogu li si to priuštiti
![]() |
#17 |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
Ja bih pricekao modularnog Seasonica ![]()
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Moderator
|
A gle ako mu treba napajanje sada i ako baš mora bit modularno onda je od nabrojenih najbolji izbor Antec NeoHE s tim da mu 550W ne treba već je 430W dosta a ako misli da je to malo onda nek proba nać 500W model BTW kaj se tiće OCZ-a mislim da ih nema više po dučanima
![]() |
#19 |
Prečupavi mod
|
Da bas sad moram uzeti modularca, uzeo bi ili tog Anteca ili Tagana ![]() ![]()
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Moderator
|
iskreno od te modularnosti nemaš neke prevelike koristi evo meni je ostao samo jedan kabel u vrečici...tak da imaš igranja i sa jednim i sa drugim. Ja više držim do toga da su kablovi fino sleavani neg da su modularni. No kao što sam već gro puta rekel jedino me kablovinje na Hiperu očaralo (sistem modularnosti) sve ostalo je više manje ista fora Tagančeka sam imal jednog i IMHO više niti jednog a i kaj čujem po forumima vani nit me više privlače tak. Kod nas je zasad vrh ponude Seasonic i njega se držat treba. Antec NeoHE serija je u biti Seasonicov proizvod Također vani jako hvale Enerovu Liberty seriju i OCZ-ovu GameXStream seriju a i OCZ više nije Topower ko ranije (ModStream i PowerStream) već FSP tak da se malo uzdigao No ta napajanja su kod nas jako skupa a i najslabije ima 600W no sad idem previše u OT ![]()
![]() |
#21 | |
Torrent freek
|
Citiraj:
Po defaultu je ok, kad klokam na granici je, al dere bez problema ![]() Tako da...
![]() |
![]() |
#22 |
.
Datum registracije: Dec 2005
|
@Wolverine - zašto ne Tagana EasyCon? Što im fali? |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
![]() |
#25 |
Moderator
|
Nisam ja mjerio već sam čitao po reviewima i više puta naišao na istu brojku Ne mogu nać više link sa onog review-a ali evo jedan sličan isto X6800 ali sa samo jednim diskom http://techreport.com/reviews/2006q3...x/index.x?pg=9 Zatim klokani Venice, 3 diska, 2x512MB RAM-a http://www.madshrimps.be/?action=get...19&articID=482
![]() |
#26 | |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#27 |
Moderator
Datum registracije: Jan 2005
|
Sva napajanja sa odlicna, a tvoje je koliko novaca mislis utuci u to. Kako je Wolv rekao - Tagan i OCZ su slicni, Antec je najkvalitetniji i najtisi, ali zato ima i cijenu. ![]() Vlasnik sam OCZa 450W i napajanje je odlicno, makar je meni bio bitniji izgled od napona i railova. ![]()
![]() |
#28 | |
-------
Datum registracije: Aug 2005
|
Citiraj:
Je krepal, pa usput za sobom povlekel i druge kompnonete, variral ti je napon u smislu npr. 11.70V do 12.10V, počel je cvrčati, ventilator je bil (pre)bučan....ili? Je možda u Lijepoj Našoj počela turneja krepavanja Tagan napajanja, pa svaki drugi kupljeni primejrak biva vraćen za dan-dva u razne IT dućane? Daj neki razlog/argument s tvoje strane, pusti razne inozemne forume. Kolko je znam FSP Group prizvodi samo GameXStream seriju OCZ-ovih napajanja. 600 i 700W verije, isto ko i Epsilon seriju. Dok Topower (i dalje) proizvodi ModStream i PowerStream, po OCZ-ovim specifikacijama. Uglavnom ako imaš kakav link, bil bi i više nego zahvalan. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Ev1LMa5ter
|
Recimo da danas "prosjecan" CPU trosi 75W + VGA 70W + 2x512 20W + 2harda 50W + maticna 25W + sve ostalo oko 50W i dosli smo do ~300W tako da bi 450-500W trebalo voziti malo dulje....
androidhrvatska.com Zadnje izmijenjeno od: EvilM@ster. 02.10.2006. u 12:56. |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Ev1LMa5ter
|
Evo moja konfa iz siga trosi max 240W : goood : I preporuka za napajanje je SEASONIC 380W, S12-380, Super Silent, 12cm vent., ATX2 ver 2.0 u Linksu za 500kn
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|