|
|||||||||||
|
|
#1 |
|
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Antec Phantom - The power of silence
Ovaj thread je za ljude koje zanima necujan comp. Oni koji me poznaju, znaju da je meni dobar comp jedino tih comp, a nakon duzeg vremena i isprobavanja dosta napajanja, konacno sam se dokopao jednog malo egzoticnijeg i vrijednog spomena. Antecova cijena za jedno 500W napajanje je ogromna i cisto sumnjam da bi ikad dao toliko novaca za napajanje, ali kako je bila u igri kompenzacija, rekao sam 'ko ga j... i uzeo sam ga. Phanton je za jedno napajanje jako tesko, a u zadnje vrijeme sam nosio i sastavljao neke kompletne konfiguracije koje su lakse od ovog napajanja. Sa napajanjem dolaze dodatni nosaci koji se mogu montirat na napajanje, tako da se dio tezine moze prebaciti na gornju stranicu kucista, jer treba vise od 4 standardna sarafa da izdrze skoro 3.5 kg, koliko phanton tezi, tako da nije za svako kuciste. Dimenzije su isto vece od standarda, pa definitivno ne stane u neki skuceni midi tower. Kod mene tu u igru ulazi MS-ova kopija Lian Li-jevog PC-60 kucista, tako da prostor nije problem. Antec pored CoolerMastera 450W ![]() ![]() CoolerMaster u kucistu ![]() Antec u kucistu ![]() Jedina mana za sad je naponski kabel koji je dosao sa napajanjem ![]() Ako ikad budem nosio comp u GB struja nece biti problem. ![]() Trenutno (nakon 2-3h rada) je napajanje mlako na dodir, a moji pokusaji da pokrenem vent su bezuspjesni, iako je vent nastiman da se aktivira na 40°C na vent switcu. Ali comp trenutno nije OC-an, tako da cu ga veceras malo zesce opteretit. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Premium
Datum registracije: Apr 2004
|
kolko para? izgleda odlično |
|
|
|
|
|
|
|
Oglas
|
|
|
|
#6 |
|
bycod
Datum registracije: May 2004
|
za 1200kn kupim dva necujan seasonica puno previse love iako je napajanje mrak...
|
|
|
#7 |
|
Eddie
Datum registracije: Mar 2004
|
Bleki Coolermaster 450W je relativno tih, tiši je od papsta 26db@8v i GT80mm@7V. Drugo kučište i malo spužve bi to riješile Prilično je vruć, no bitna mi je tišina. Naime, sad mi se samo proc hladi na 8V i accelero je na 40% i to je to, on izvlači sav zrak, a upuha još nemam. Po mom ukusu 12V previše struje, trenutačno (surfam) 12.26-12.37V, a 5V 5.14-5.17. U loadu ne oscilira više od ovoga, jako stabilno. Napon na CPU mi varira od 1.6V-1.65V isto kao i sa chiftecom, znači stvar ploče, u biosu je na 1.62V. Iddle cca 180W Load cca 230W Pa kupujte napajanja od 600W...
Zadnje izmijenjeno od: -POP-. 21.09.2006. u 23:37. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Iddle cca 190W Load cca 230W Ovo je vrlo vjeroatno snaga dobivena umnoškom P = U x I koja se može dobit spajanjem ampermetra u seriju s kompom na glavni vod... Baš bih morao ponovno to izmjerit da vidim koliko sad ukupno vuče struje kad je 805 unutra. ![]()
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
EMP moderator
|
Ma ne vuče...
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
|
|
|
|
|
|
|
Oglas
|
|
|
|
#12 |
|
Moderator
|
mogo si komotno uzet npr NeoHE seriju i imo bi isto gotovo nečujnu konfu ali OK Inače napajanje je mrak ![]()
|
|
|
#13 | |
|
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Citiraj:
Sto se tice ostalih necujnih napajanja, nista nije ni blizu po tisini. Za sad mi je i dalje second best Tagan, a phantom bez venta je jednako topal kao tagan kad mu radi vent. Phantomu se vent rijetko kad pokrene, npr. nakon solidnog 3Dmark loop-a i to se tako brzo vrti da mogu procitat oznake na ventu. |
|
|
|
|
|
|
|
|
Oglas
|
|
![]() |