|
![]() |
#1 |
Moderator
Datum registracije: Jan 2005
|
Vijesti iz VIP-a
Da ne citiram clanak, evo sto kazu u Vecernjem Listu. http://www.vecernji-list.hr/home/man...24384/index.do
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: May 2004
|
Bilo bi zanimljivo da nude nekakvu normalnu soluciju za internet. Ok brzina i nije tak losa al sta da radim sa 1GB i svaki dodatni ono cijna u nebesa... Inace sada ima i official ponuda na vipu. http://www.vipnet.hr/cw/show?idc=22312564&idnews=363121 P.s. Bilo bi zanimljivo da su omogucili spajanje mobilnih telefona na te homeboxove i dok si u kuci da zoves preko mobitela na fiksnu liniju. Sada kolko je moguce ili ne pitaj vraga ali bilo bi zanimljivo... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
do you speak it?
Datum registracije: Mar 2003
|
ma pusti brzinu bitna je kvaliteta veze HDSPA, UMTS, EDGE, GPRS veza "umre" iz cistog mira, iako je jos uvjek kao aktivna, nema disconnecta ali vise nebi ni 1kb povukao, nema sanse onda moras reconnect ne korsistim proleterski carnet, nego puno skuplji "poslovni" VIP (apn) sramota! bilo je situacija, gdje sam na autocesti pustio radioparadise.com (streaming) cisto da testiram vezu ![]()
![]() |
#5 |
Premium
|
Al zipa sto je smijesno tj zanimljivo u neku ruku. Ti sada tu fiksnu liniju mozes ponjeti sa sobom, pa tolko o fiksnim linijama. Istina mogu oni zalockati na jedan repetitor al brijem da se nece igrati samo sa jednim nego par okolnih repetitora jer meni i mobitel dok je u kuci promjeni repetitor koji put. To ti daje nekakvu smijesnu mogucnost da odes sa fiksnim telefonom do frenda koji ako si na selu (izvan grada) moze biti udaljen po kilometar dva. Well, barem u teoriji ne? |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
![]() |
#7 |
do you speak it?
Datum registracije: Mar 2003
|
nije onaj slucaj sa bubbom, Zondu sam bio demonstrirao internet radio streaming u voznji ![]()
![]() |
#8 |
Guest
Datum registracije: Feb 2005
|
Ma joj...cijene za net su ima zak....c... I jos moras poptisati ugovor na 2.god u protivnom taj Homebox kosta 4000 kn + 400kn ukljucenja....NIKAD |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
NITKOV
Datum registracije: Oct 2004
|
frend danas donio homebox doma. razlog, popizdio jerbo je potpisao ugovor za dsl s t-scumom 27.11 prošle godine i dan danas ga nije dobio. i dalje je na hebenom modemu. vele problem s infrastrukturom, na čekanju ste. ajd da je negdje bogu iza nogu, nego stanuje na zagrebačkoj (črnomerec), par km od centra grada. t-scum dnevno troši bogtepitakolko love na reklame al nemaju love za sredit jednu centralu. sramota. al da se vratimo vipu. sve je u principu jednostavno osim što nije. aktivacija je takva da se ukuca četveroznamenkasti pin u slušalicu i stisnu ljestve. i to lijepo napravimo i štanga. zovem frenda u vipu, on nas nazove i radi. al mi nemremo zvat. dobro, aktivacija je u toku 24 sata, nema veze, ajmo se spojit na net. stavi on kutiju na hodnik (sredina stana) i la, la, la spojimo se mi nakon manje procedure. ali radi hebeno sporo. malo gledam, spojeno prek gprs-a. wtf? opet zovi vipovca, veli on nosi uređaj do prozora. i na koncu, dobijemo umts signal full, al pod uvjetom da moj frend drži uređaj rukom van prozora spavaće sobe koja gleda na zagrebačku. 30 cm unutra, unutar sobe, banana. jerbo to izgleda funkcionira na način full signal - radi, a ak je imalo manjkav signal - banana. na koncu smo našli neko mjesto gdje šljaka al bi trebalo stavit neku policu na zid na tom mjestu da ima di stajat. i problem je što mu sad treba malo duži lan kabel jerbo do sobe s kompom ima malo više. jel znate jel neko izrađuje mrežne kablove po mjeri i dali će cca 12m kabela utjecat na kvalitetu neta? a što se tiče prometa, hebiga, zna da je osuđen na gigu al veli da mu je i to bolje od dosadašnje patnje s modemom. i još jedan problem, valjda. nakon svakog dizanja browsera moramo ulazit u 192.168.0.1 i konektat se. očekivao bi čovjek da si automatski spojen. a možda se da nekak podesit. neznam, moral sam ić doma.
![]() |
#10 |
Premium
|
12m UTP kabela? Pf kao da ga ni nema... ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|