|
![]() |
#1 |
ludjak
Datum registracije: Feb 2006
|
spora makina
Pozz. Ljudi, ogavan mi je komp. Izkesiro sam brdo para za njega a imam feeling da je onaj stari celeron na 1.3 i hdd s bad sectorima bio brzi od ovog sad. Ugl., imam d920 na 2.8, 512 DDR GAIL memorije i 250gb sata wd i ECS 865G (intel 865g). 1. Problem: CPU mislim da radi na 2,4 a neznam zasto. a u system properties pise 2,8.: nono : printscreen: http://38.99.150.155/dl/f77eef88a055...dn8o/slika.JPG 2. Problem: instaliro sam sp2 naknadno i jos neke updates automatske, instalirao dosta programa na c: particiju (50GB) a na d: particiji mi je muzika (200GB). I sad je sve totalno sporo, ono kad kliknem Start meni treba mu par sekundi da otvori,word dokument isto par sekundi... zasto je to? win su stari mjesec dana. Virusa i spyware*a nema. Siguran sam u to,imam i previse iskustva s time. Jel komp mozda spor zbog aut. updates koji svako malo skidaju nekaj i instaliravaju,previse zakrpa? Mozilli treba 4 okretaja na stolici da se otvori. :confused: Jel zna netko kako da si ubrzam komp bar malo, defragmentirano je stalno i registry ciscen svakih par dana... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
mislim da je problem u updateima od microsofta koje si skinul...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
1. Imaš malo RAM-a i ploča mi ne ulijeva neko povjerenje. Proc radi na 2.8 GHz. 2. "instaliro sam sp2 naknadno i jos neke updates automatske" - ovdje si sam rekao neke od uzroka problema. Dakle, integriraj SP2 na instalacijski CD Windowsa, a Automatic Updates isključi.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
ludjak
|
tnx na brzim odgovorima! @Matesonik: proc mi je stalno na 0% ili 4%, nista ne jede resurse. mem oko 280MB used. procesi su uredni skroz. idem integrirat taj sp2 na cd i nema vise updates.... a cpu-z javlja neku gresku i pola informacija fali... |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
ludjak
|
errm., kad sam pokusao integrirati sp2 u winxp cd, pomocu "cmd", javilo mi je da nisu svi fajlovi uspjesno prekopirani i da ima neka greska. anyone knows zasto to? |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Integriranje napravi pomoću nLite-a.... Znači, skini nLite + NET.Framework 2.0 (ako nemaš već) Uz to ti treba CD od Win-a i fajl od SP2...
![]() |
#8 |
ludjak
|
problem rijesen, Bitdefender 9 je radio sranja. Maknuo sam ga, procistio sve i stavio Zonealarm Internet Security 6.5.737. - prezadovoljan! Opet leti sve. Sad cu jos format i reinstall sa sp2 CD-om, iskljucit updates i sve 5! Jedino nemam vise animated smiles i pola bannera fali na web stranicama, netko ima iskustva sa Zonealarmom, di da to vratim/iskljucim? tnx svima!: sweating |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Pod privacy postavkama isključi blokiranje GIF i ostalih animacija. ![]()
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 | ||
Laughing Man
Datum registracije: Sep 2005
|
Citiraj:
Sve osim kumulativnih service packova od ms-a nebi trebalo stavljat gore.
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
Datum registracije: Jun 2004
|
Da? Kak, kaj? Istina ja instaliram s njim samo win update i addonse, registry niti ne pomišljam dirat. Imam doma na par kompova koji se koriste u različite svrhe, a u studiju na dva kompa za A/V obradu i od kad je gore kompovi su stabilniji i čini mi se brži i niti jednom nije bilo problema.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|