|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
dajte nam kino!
evo, za sve zagrepčane koji voli filmsku industriju, jedan interesantan clanak http://www.net.hr/filmtv/page/2006/09/12/0111006.html |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
Citiraj:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Magister Mundi sum!
Datum registracije: Jun 2003
|
tak je .... kaj fali cinestaru vu zagrebu .. em ma sve puno dvorana .. em ne kosta puno ulaznica i ima vise prikazivanja filmova od jenput ... h Krapini nemamo kino vec dobirh 7 godina skoro ... a i ono kaj je prije bilo se nije moglo zvati kinom ..
![]() |
#4 |
Lika u mom srcu
Datum registracije: Jan 2004
|
ne bih se složio da ne košta puno ulaznica u cinestaru. da košta 15kn, onda bih rekao da jecijena ok, ali 30kn za večernji termin je previše. vodiš curu, još kupiš colu i čips (u konzumu) i fino te iziđe minimum, 80-90kn... a ako kupuješ unutra, onda 100minimum.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
vidi ovako: prvi film u kinu sto sam gledao bio je "Posljednji mohikanac". Imao sam 6 godina i tata me odveo u kino Apolo. Nakon toga kada god sam mogao sam isao sa starcima po Kinematografima Zagreb. Zagreb, Europa, Grič, Jadran, Kinoteka, Apolo, Lika, Mosor... Sve su to kina u kojima sam, kao i mnogi drugi, proživio prve filmske trenutke svog života. To su bila kina u kojima sam zicao plakate poslje predstave, znao kartodrapce i tete na blagajni. Kina zbog kojih sam zivio od vikenda do vikenda od 10. godine na dalje. To je bio dozivljaj. Sad odem u Cinestar i imam osjecaj koda sam dosao na tlo SAD-a. Sto je stvarno (NHF) odvratno. Nije to to. Ne kazem da nemamo gdje gledati filmove. Ali kada odrastes uz rasirenu kinematografiju po cijelom gradu, po ulicicama i malim dvoranama... Cinestar ti je za k nakon nekog vremena. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Magister Mundi sum!
Datum registracije: Jun 2003
|
Citiraj:
za to nisam znal .. jer ja sam s curom uglavnom hodal ujutro ili popodne tam .. i oba dve ulaznice su dosel oko 40 kn skupa ..
![]() |
![]() |
#7 |
nemam kaj napisati
Datum registracije: May 2003
|
Na sreću u Čakovcu je svaki ponedjeljak obiteljski dan i ulaznica za 19 i 21 h košta samo 15 kn. Kino nije nešto posebno ali je jedno od boljih ako ne brojimo Zagreb. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Banned
Datum registracije: Aug 2006
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Treba kaj skurit??
|
Slažem se mat s tobom. Isto ne volim bas Cinestar. Najdraže kino ikada mi je bilo Triglav na Trešnjevci. Kino je bilo super, imao je balkon i uvijek nove filmove, a sad je DM na tom mjestu. Suza mi je krenula na oči kad sam vidio kaj su napravili od kina u kojem sam pogledao hrpu filmova dok sam bio klinac |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Jul 2004
|
da triglav je bio zakon uvijek bi na balkonu sjedio al ***iga decki sad nam je samo cinestar preostao |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 |
crni pas
Datum registracije: Sep 2005
|
e da.............kakva šteta za ta kina, idem često u taj cinestar i koliko god stolice bile udobne i platno veliko, sve je tak nekak ljigavo, dobro si mat reko ko da stupiš na US tlo, komercijalizacija do boli, najmuka mi je kad vidim kak eksploatiraju one jadne studoše.............baš ko u mac-u (zamisli isto iz USA........)katastrofa........ |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
cinestar mi je onak nebas nesto... mogu reci da mi je brodvej ![]() dok Europa i Zagreb su mi ok... Od kada mi se Urania zatvorila tak mi svejedno di idem ![]()
![]() |
#14 |
Disturbed
Datum registracije: Dec 2005
|
U Osijeku je stanje s kinima ok, onak...dobre dvorane, hitovi dolaze na vrijeme, recimo... jedino kad dodjem u Uraniju imam feeling da gledam film na nekom laptopu il nesto jer je zvuk ubertih, dok u Europi se trese balkon kad film krene, e to se zove filmski uzitak... Inace kod nas u Petrijevcima ima jedno staro kino gdje se svake prijestupne pusti neki los film, ali bolje ista nego nista... |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Guest
Datum registracije: May 2005
|
Ne znam, meni je Cinestar zakon, otkako se napravio sve filmove sam tamo gledao, osim jednog koji sam gledao u Broadwayu. One fotelje u Cinestaru previše gode mojim bolnim leđima da bih išao negdje drugdje ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
8-bit Gen.
|
Citiraj:
E' onda te budi sramota jos vise da nisi spomenuo izvorni i prvobitni naziv tog kina : Kino Kozara. Apolo je skoro pa novije vrijeme naspram zlatnih dana Kozare. Kozara je bila kultna no1 destinacija za Bruce Lee-a i sve Hongkoske filmove koji su tada usli u zemlju. Kao i svi hitovi. Tada su se drugacije rasporedjivali filmovi po kinima. Kad je preimenovana u Apolo, napravili su dvije sanacije. Druga je imala jednu od najboljih klimatizacija u gradu, jer su gabariti kina bili idealni. Kozara (Apolo) Cental, Jadran, Gric, djelomicno Lika... to su mali kinematografi koji su imali atmosferu mali privatnih projekcijskih dvorana, posebno Gric. Kino Balkan, danasnja Europa, uvjek je imao posebno mjesto radi svog interijera i foajea. Lika je inace imala tik iznad samog kina, na otvorenom Ljetne nocne projekcije. To je bila posebna atmosfera. Simisi koji lete tik iznad glave i lagani vjetar koji je lagano sarao medju publikom. Vec se sad vide komentari koji se cude sto fali Cinestaru, takvih ce biti jos vise i vise dok ne izbrisu i jedno ovakvo pitanje u buducnosti. Neka sve prodaju bas me briga, za ljude koji kradu iz Saborskog WC-a drzace za papir, pribor za jelo i mikrofone (koju su sad sarafljeni po novom) sto ocekivati? Bili i bit ce najbolje sto novac moze kupiti. Ionako se skoro pa nema sto ni pogledati. Kad su ubili Kinoteku mogu slobodno i Europu. Borgije ne drze puno do kulture. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
ono ispred konpjuktora
Datum registracije: Apr 2003
|
jedni od pokretača: F.I.L.M. Magazin, udruga Artikul.... ta akcija traje preko godinu dana i tek sad su ju i ostali odlučili podržati http://film-mag.net/content.php?review.1728
![]() |
#18 | |||
Premium
|
Citiraj:
![]() Citiraj:
Citiraj:
![]() |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Premium
Datum registracije: Dec 2005
|
Kod Dubravkinog Puta ima jedno otvoreno/ljetno kino. Doduše, već prije nekih 20 godina, kad sam haračio onuda, bilo je zapušteno i zaraslo, tak da ne znam jel tu na forumu ima tko da je svjedočio projekcijama...
![]() |
#20 |
Guest
|
Mene boli briga iskreno. Kao klinac jedino kaj sam radio osim isao u osnovnu skolu su bila kina. prosao sve s frendom, cim je neka glupost bila odmah sam isao pogledati, a ako nebi stigao ili bi zaboravio uvijek je u SC-u poslije igrao taj film. Europa se zatvara, big deal. briga me. jedna dvorana, jedan film. fala bogu na cinestaru i broadwayu, internet rezervacijama i dost velikom izboru filma. Nije da idem, u zadnjih 6 godina sam mozda 4 puta bio u kinu. A kukate, ako se moze srusiti jedan Highbury, moze se pazite, dati kazalistu na koni Europa. Imam pametnijeg posla u zivotu nego brinuti se o jednoj dvorani s projektorom. |
![]() |
![]() |
#22 |
Zule
Datum registracije: Mar 2005
|
Baš sam htio iskomentirat ali je duke bio brži. Mat, tebi je važno da kad odeš u kino znaš tetu za pultom, vratara, lika koji kida karte, cure sa šanka.. Meni je važno da mogu rezervirat, da imam parking, da mi puca mahuna kad se lik od 2 metra sjedne ispred mene (što mi je recimo u kinu Zagreb za*ebalo par filmova pošteno, u cinestaru milina), da su sjedala udobna. Onda spominjete komercijalizaciju i izrabljivanje studoša.. dakle, bed ti je otić u kino gdje izrabljuju jadne studoše, ali nije u recimo neki supermarket, mcdonalds, birc, štagod... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
LOL Pa u Rijeci ima jedno jedino kino i cijena je 30kn balkon, 25kn parter. Stolice su tvrde tako da nakon 1h imas osjecaj kao da si na "necemu" sjedio a ne na stolici a prostora za noge ima ako si manji od 180cm. Medutim lijepo je jer je bliska atmosfera, jer po ljeti temp unutra je 40°C a nema nista lijepse od pune sale uznojenih, stisnutih ljudi. ![]()
![]() |
#25 |
8-bit Gen.
|
' Zaboravih spomenuti. Ona poznata scena iz Smogovaca : Crni Jack : Doktora, Doktora ! Komesanje u mraku..... pale se svijetla... netko sa parketa gleda prema balkonu i kaze : Ja sam doktor, sto se dogodilo? Crni Jack : Doktore, kak'vam se svidja film? (Rio Bravo) Ta scena je upravo snimana u Kozari ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Treba kaj skurit??
|
^^ to mi je jedna od najboljih scena iz Smogovaca lol |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Lika u mom srcu
|
Citiraj:
napokon mi je netko ispravno napisao ime ![]() jeste znali da se u kanadi ne mogu uopće rezervirati ulaznice? ![]() i mogu ti reć da ima svoju draž, ulaziš u dvoranu i skicaš gdje ćeš uvatit mjesto pred sami početak filma... i pohvalno: dečko koji kida karte je invalid, dečko od kojih 18-20godina u kolicima, ili čak nije ni imao noge, nisam dobro vidio. stvarno pohvalno. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Universal TooL
Datum registracije: Sep 2005
|
Ne bih se baš složio s tobom. U Osijeku su se kina skoro zatvorila da nisu uskočila djeca iz trgovačke škole sa marketing planom - za ne povjerovat. A ovo sa zvukom, mislim ok novo ozvučenje, al brate pa nije bit surrounda samo pojačat zvučnike do besvjesti da ti se mozak još pol sata poslije brćka u glavi. Ja to još nekako podnosim, al kad idem sa curom onda ili čepići za uši ili Uranija. I samo da spomenem da ni u Vinkovcima više nema kino jer se moralo zatvorit. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|