Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Svaštara
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 14.09.2006., 12:26   #1
mat
Premium
Moj komp

Datum registracije: Feb 2006
dajte nam kino!

evo, za sve zagrepčane koji voli filmsku industriju, jedan interesantan clanak

http://www.net.hr/filmtv/page/2006/09/12/0111006.html
mat je offline   Reply With Quote
Staro 14.09.2006., 12:39   #2
s.u.l.e.l.u.s
Premium

s.u.l.e.l.u.s's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
Citiraj:
Autor mat Pregled postova
evo, za sve zagrepčane koji voli filmsku industriju, jedan interesantan clanak

http://www.net.hr/filmtv/page/2006/09/12/0111006.html
I vi se žalite,a imate onaj cinestar,pogledaj malo kakva je situacija u ri,..a u Opatiji ili lovranu,2 urušena kina koja ne rade već godinama,ljetna radi samo po ljeti : DualWiel : roller :
s.u.l.e.l.u.s je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 14.09.2006., 12:54   #3
IceFisherman
Magister Mundi sum!
Moj komp

IceFisherman's Avatar

Datum registracije: Jun 2003
tak je .... kaj fali cinestaru vu zagrebu .. em ma sve puno dvorana .. em ne kosta puno ulaznica i ima vise prikazivanja filmova od jenput ... h Krapini nemamo kino vec dobirh 7 godina skoro ... a i ono kaj je prije bilo se nije moglo zvati kinom ..

INTEL PIV 2.6C@3.1 on ABIT IC 7
Sapphire radeon x1650PRO
2x512mb 433mhz Kingmax

WDC 10GB & Hitachi 160GB & Seagate 80GB
AOC 17", LCD, LM760
Win XP PRO SP2 & SUSE 10.1
Aopen H600B black pearl & Fortron 350W

www.crazywarriors.com
IceFisherman je offline   Reply With Quote
Staro 14.09.2006., 13:02   #4
Gabre
Lika u mom srcu
Moj komp

Gabre's Avatar

Datum registracije: Jan 2004
ne bih se složio da ne košta puno ulaznica u cinestaru.

da košta 15kn, onda bih rekao da jecijena ok, ali 30kn za večernji termin je previše. vodiš curu, još kupiš colu i čips (u konzumu) i fino te iziđe minimum, 80-90kn... a ako kupuješ unutra, onda 100minimum....
Gabre je offline   Reply With Quote
Staro 14.09.2006., 13:10   #5
mat
Premium
Moj komp

vidi ovako:

prvi film u kinu sto sam gledao bio je "Posljednji mohikanac". Imao sam 6 godina i tata me odveo u kino Apolo. Nakon toga kada god sam mogao sam isao sa starcima po Kinematografima Zagreb. Zagreb, Europa, Grič, Jadran, Kinoteka, Apolo, Lika, Mosor... Sve su to kina u kojima sam, kao i mnogi drugi, proživio prve filmske trenutke svog života. To su bila kina u kojima sam zicao plakate poslje predstave, znao kartodrapce i tete na blagajni. Kina zbog kojih sam zivio od vikenda do vikenda od 10. godine na dalje. To je bio dozivljaj.

Sad odem u Cinestar i imam osjecaj koda sam dosao na tlo SAD-a. Sto je stvarno (NHF) odvratno. Nije to to. Ne kazem da nemamo gdje gledati filmove. Ali kada odrastes uz rasirenu kinematografiju po cijelom gradu, po ulicicama i malim dvoranama... Cinestar ti je za k nakon nekog vremena.
Staro 14.09.2006., 13:17   #6
IceFisherman
Magister Mundi sum!
Moj komp

IceFisherman's Avatar

Datum registracije: Jun 2003
Citiraj:
Autor Gabre Pregled postova
ne bih se složio da ne košta puno ulaznica u cinestaru.

da košta 15kn, onda bih rekao da jecijena ok, ali 30kn za večernji termin je previše. vodiš curu, još kupiš colu i čips (u konzumu) i fino te iziđe minimum, 80-90kn... a ako kupuješ unutra, onda 100minimum....

za to nisam znal .. jer ja sam s curom uglavnom hodal ujutro ili popodne tam .. i oba dve ulaznice su dosel oko 40 kn skupa ..

INTEL PIV 2.6C@3.1 on ABIT IC 7
Sapphire radeon x1650PRO
2x512mb 433mhz Kingmax

WDC 10GB & Hitachi 160GB & Seagate 80GB
AOC 17", LCD, LM760
Win XP PRO SP2 & SUSE 10.1
Aopen H600B black pearl & Fortron 350W

www.crazywarriors.com
IceFisherman je offline   Reply With Quote
Staro 14.09.2006., 13:27   #7
Bran
nemam kaj napisati

Bran's Avatar

Datum registracije: May 2003
Na sreću u Čakovcu je svaki ponedjeljak obiteljski dan i ulaznica za 19 i 21 h košta samo 15 kn. Kino nije nešto posebno ali je jedno od boljih ako ne brojimo Zagreb.

Bran je offline   Reply With Quote
Staro 14.09.2006., 13:29   #8
Imitator
Banned

Imitator's Avatar

Datum registracije: Aug 2006
Citiraj:
Autor mat Pregled postova
vidi ovako:

prvi film u kinu sto sam gledao bio je "Posljednji mohikanac". Imao sam 6 godina i tata me odveo u kino Apolo. Nakon toga kada god sam mogao sam isao sa starcima po Kinematografima Zagreb. Zagreb, Europa, Grič, Jadran, Kinoteka, Apolo, Lika, Mosor... Sve su to kina u kojima sam, kao i mnogi drugi, proživio prve filmske trenutke svog života. To su bila kina u kojima sam zicao plakate poslje predstave, znao kartodrapce i tete na blagajni. Kina zbog kojih sam zivio od vikenda do vikenda od 10. godine na dalje. To je bio dozivljaj.

Sad odem u Cinestar i imam osjecaj koda sam dosao na tlo SAD-a. Sto je stvarno (NHF) odvratno. Nije to to. Ne kazem da nemamo gdje gledati filmove. Ali kada odrastes uz rasirenu kinematografiju po cijelom gradu, po ulicicama i malim dvoranama... Cinestar ti je za k nakon nekog vremena.
Ja živim u Ilici, točno preko puta kina "Apolo".....razumijem te u potpunosti o čemu pričaš.........inače sad trenutno nešto rade na zgradi gdje je bio Apolo, ali čisto sumnjam da radovi imaju ikakve veze s nekim kinom.....kakve sam sreće otvorit će poslovnicu Ve-Mila....: giljotin
Imitator je offline   Reply With Quote
Staro 14.09.2006., 13:42   #9
vga killer
Treba kaj skurit??

vga killer's Avatar

Slažem se mat s tobom. Isto ne volim bas Cinestar.

Najdraže kino ikada mi je bilo Triglav na Trešnjevci. Kino je bilo super, imao je balkon i uvijek nove filmove, a sad je DM na tom mjestu. Suza mi je krenula na oči kad sam vidio kaj su napravili od kina u kojem sam pogledao hrpu filmova dok sam bio klinac
vga killer je offline   Reply With Quote
Staro 14.09.2006., 13:45   #10
jed2i
Premium
Moj komp

jed2i's Avatar

Datum registracije: Jul 2004
da triglav je bio zakon
uvijek bi na balkonu sjedio
al ***iga decki sad nam je samo cinestar preostao
jed2i je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 14.09.2006., 14:29   #11
mat
Premium
Moj komp

hehe vidi se tko je stara škola
tiglav = mosor

ja sam najvise volio prvi red red balkona u zagrebu. nikog ispred tebe, samo platno.. milina :nostalgic:
Staro 14.09.2006., 15:43   #12
glista
crni pas
Moj komp

glista's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
e da.............kakva šteta za ta kina, idem često u taj cinestar i koliko god stolice bile udobne i platno veliko, sve je tak nekak ljigavo, dobro si mat reko ko da stupiš na US tlo, komercijalizacija do boli, najmuka mi je kad vidim kak eksploatiraju one jadne studoše.............baš ko u mac-u (zamisli isto iz USA........)katastrofa........
glista je offline   Reply With Quote
Staro 14.09.2006., 22:34   #13
Codiac
bycod

Codiac's Avatar

Datum registracije: May 2004
cinestar mi je onak nebas nesto...

mogu reci da mi je brodvej drazi onaj u kaptol centru.

dok Europa i Zagreb su mi ok...

Od kada mi se Urania zatvorila tak mi svejedno di idem

Intel-i5-760 / Cooler-Master-Hyper-212 / Gigabyte P55-USB3
GSkill -2x4gb / MSI R7 370 2GB / Audigy SE Xtreme
Samsung EVO850 250GB / Samsung HD204UI / WDC 1TB/Samsung SH203b
Seasonic-430w / Chieftec-LCX-2x120 / DELL U2412M
Logitech Illuminated Keyboard / Logitech-G9 / Steelpad 4D / Rumble-pad-2 / Logitech-Z4

.i.

Razer Blade 15
Codiac je offline   Reply With Quote
Staro 14.09.2006., 22:52   #14
h3lld
Disturbed
Moj komp

h3lld's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
U Osijeku je stanje s kinima ok, onak...dobre dvorane, hitovi dolaze na vrijeme, recimo... jedino kad dodjem u Uraniju imam feeling da gledam film na nekom laptopu il nesto jer je zvuk ubertih, dok u Europi se trese balkon kad film krene, e to se zove filmski uzitak... Inace kod nas u Petrijevcima ima jedno staro kino gdje se svake prijestupne pusti neki los film, ali bolje ista nego nista...
Staro 15.09.2006., 02:00   #15
Crais
Guest

Crais's Avatar

Datum registracije: May 2005
Ne znam, meni je Cinestar zakon, otkako se napravio sve filmove sam tamo gledao, osim jednog koji sam gledao u Broadwayu. One fotelje u Cinestaru previše gode mojim bolnim leđima da bih išao negdje drugdje , a karte su svugdje više manje iste cijene - doduše slažem se sa Gabrom, puno previsoke.
Crais je offline   Reply With Quote
Staro 15.09.2006., 08:20   #16
Visage
8-bit Gen.
Moj komp

Visage's Avatar

Citiraj:
Autor Imitator Pregled postova
Ja živim u Ilici, točno preko puta kina "Apolo".....razumijem te u potpunosti o čemu pričaš.........inače sad trenutno nešto rade na zgradi gdje je bio Apolo, ali čisto sumnjam da radovi imaju ikakve veze s nekim kinom.....kakve sam sreće otvorit će poslovnicu Ve-Mila....: giljotin

E' onda te budi sramota jos vise da nisi spomenuo izvorni i prvobitni naziv tog kina : Kino Kozara.

Apolo je skoro pa novije vrijeme naspram zlatnih dana Kozare.

Kozara je bila kultna no1 destinacija za Bruce Lee-a i sve Hongkoske filmove koji su tada usli u zemlju. Kao i svi hitovi. Tada su se drugacije rasporedjivali filmovi po kinima. Kad je preimenovana u Apolo, napravili su dvije sanacije. Druga je imala jednu od najboljih klimatizacija u gradu, jer su gabariti kina bili idealni.

Kozara (Apolo) Cental, Jadran, Gric, djelomicno Lika... to su mali kinematografi koji su imali atmosferu mali privatnih projekcijskih dvorana, posebno Gric.

Kino Balkan, danasnja Europa, uvjek je imao posebno mjesto radi svog interijera i foajea.

Lika je inace imala tik iznad samog kina, na otvorenom Ljetne
nocne projekcije. To je bila posebna atmosfera. Simisi koji lete tik iznad glave i lagani vjetar koji je lagano sarao medju publikom.

Vec se sad vide komentari koji se cude sto fali Cinestaru, takvih ce biti jos vise i vise dok ne izbrisu i jedno ovakvo pitanje u buducnosti.

Neka sve prodaju bas me briga, za ljude koji kradu iz Saborskog WC-a drzace za papir, pribor za jelo i mikrofone (koju su sad sarafljeni po novom) sto ocekivati? Bili i bit ce najbolje sto novac moze kupiti.

Ionako se skoro pa nema sto ni pogledati. Kad su ubili Kinoteku mogu slobodno i Europu. Borgije ne drze puno do kulture.

>>>> PCE kante 2012 <<

>>>>>>>>> PCE & ostalo <<<<<

>>>>>>> Što sam Slušao? <<<<<<

>>>>> Gimnastika za Okulare & LCD Addendum<<<<

>>>>> P o s t ... M j e s e c a <<<<

Zadnje izmijenjeno od: Visage. 15.09.2006. u 08:47.
Visage je offline   Reply With Quote
Staro 15.09.2006., 08:30   #17
horza
ono ispred konpjuktora
Moj komp

horza's Avatar

Datum registracije: Apr 2003
jedni od pokretača: F.I.L.M. Magazin, udruga Artikul.... ta akcija traje preko godinu dana i tek sad su ju i ostali odlučili podržati
http://film-mag.net/content.php?review.1728

Horza (death dwarf)
birthsign: rebel

character perks
+95 excel organisation, +50 weather resistance, -20 energy, -35 image of reality, -80 house choirs

major skills
open-source, discussion, self-hypnosis, poetry, schtulichism

greater powers
final waves (alcohol hypnosis +30, self)
bat brotherhood (skip sleeping, -20 energy/night)
misunderstanding jokes (demoralise +50 in 30ft radius)
summon unknown female (demoralise +75 on target)

artifacts of choice
tv remote (hibernate +20 on self)
lounge chair (fortify sleeping +60 on self)
linux (destabilise system +45 on target)

little is known about this dwarf. he is known to be active overnight and unpredictable.
Cyrodiil citizens have witnessed him in a "thompson" tavern near his lair.
horza je offline   Reply With Quote
Staro 15.09.2006., 10:26   #18
mat
Premium
Moj komp

Citiraj:
Kino Kozara.
aaaaaaaaaaaaaa! svaka cast!: cheers2

Citiraj:
Kozara (Apolo) Cental, Jadran, Gric, djelomicno Lika... to su mali kinematografi koji su imali atmosferu mali privatnih projekcijskih dvorana, posebno Gric.
u potpunosti se slazem! a na kraj bih dodao i posebno jadran! tamo sam znao gledati isti film 2 puta za redom. svi su znali jedni druge. konobari, gospoda na blagajni, cura iz fast fooda, frajer iz projekcijske dvorane... bas je bila onako... totalno domaca atmosfera. i onda jos uletis nutra i poznas 90% ljudi oko sebe. tamo su isli ljudi koji su znali cjeniti jedno tako malo kino.

Citiraj:
Lika je inace imala tik iznad samog kina, na otvorenom Ljetne
nocne projekcije. To je bila posebna atmosfera. Simisi koji lete tik iznad glave i lagani vjetar koji je lagano sarao medju publikom.
za ovo recimo ni nisam znao
Staro 15.09.2006., 10:58   #19
Perki
Premium
Moj komp

Datum registracije: Dec 2005
Kod Dubravkinog Puta ima jedno otvoreno/ljetno kino. Doduše, već prije nekih 20 godina, kad sam haračio onuda, bilo je zapušteno i zaraslo, tak da ne znam jel tu na forumu ima tko da je svjedočio projekcijama...
Staro 15.09.2006., 11:17   #20
Mad_Duke
Guest

Mene boli briga iskreno. Kao klinac jedino kaj sam radio osim isao u osnovnu skolu su bila kina. prosao sve s frendom, cim je neka glupost bila odmah sam isao pogledati, a ako nebi stigao ili bi zaboravio uvijek je u SC-u poslije igrao taj film.

Europa se zatvara, big deal. briga me. jedna dvorana, jedan film. fala bogu na cinestaru i broadwayu, internet rezervacijama i dost velikom izboru filma. Nije da idem, u zadnjih 6 godina sam mozda 4 puta bio u kinu.

A kukate, ako se moze srusiti jedan Highbury, moze se pazite, dati kazalistu na koni Europa. Imam pametnijeg posla u zivotu nego brinuti se o jednoj dvorani s projektorom.
  Reply With Quote
Staro 15.09.2006., 12:26   #21
raf
šlap
Moj komp

raf's Avatar

Datum registracije: Apr 2006
Citiraj:
Autor Mad_Duke Pregled postova
Imam pametnijeg posla u zivotu nego brinuti se o jednoj dvorani s projektorom.
Slazem se
raf je offline   Reply With Quote
Staro 15.09.2006., 13:16   #22
Newbie Pro
Zule
Moj komp

Newbie Pro's Avatar

Datum registracije: Mar 2005
Baš sam htio iskomentirat ali je duke bio brži. Mat, tebi je važno da kad odeš u kino znaš tetu za pultom, vratara, lika koji kida karte, cure sa šanka.. Meni je važno da mogu rezervirat, da imam parking, da mi puca mahuna kad se lik od 2 metra sjedne ispred mene (što mi je recimo u kinu Zagreb za*ebalo par filmova pošteno, u cinestaru milina), da su sjedala udobna. Onda spominjete komercijalizaciju i izrabljivanje studoša.. dakle, bed ti je otić u kino gdje izrabljuju jadne studoše, ali nije u recimo neki supermarket, mcdonalds, birc, štagod...
Staro 15.09.2006., 13:40   #23
Andeo
Premium
Moj komp

Andeo's Avatar

Datum registracije: Nov 2005
LOL
Pa u Rijeci ima jedno jedino kino i cijena je 30kn balkon, 25kn parter. Stolice su tvrde tako da nakon 1h imas osjecaj kao da si na "necemu" sjedio a ne na stolici a prostora za noge ima ako si manji od 180cm. Medutim lijepo je jer je bliska atmosfera, jer po ljeti temp unutra je 40°C a nema nista lijepse od pune sale uznojenih, stisnutih ljudi. Tako da mi Cinestar cekamo vec godinama...
Staro 15.09.2006., 13:43   #24
MAHER
Premium
Moj komp

Datum registracije: Apr 2005
ma žao mi je europe i zagreba,cinestar je ok ali ovo je bio doživljaj
MAHER je offline   Reply With Quote
Staro 15.09.2006., 15:09   #25
Visage
8-bit Gen.
Moj komp

Visage's Avatar

'

Zaboravih spomenuti.

Ona poznata scena iz Smogovaca :

Crni Jack : Doktora, Doktora !

Komesanje u mraku..... pale se svijetla... netko sa parketa gleda prema balkonu i kaze : Ja sam doktor, sto se dogodilo?

Crni Jack : Doktore, kak'vam se svidja film? (Rio Bravo)

Ta scena je upravo snimana u Kozari
Visage je offline   Reply With Quote
Staro 15.09.2006., 17:41   #26
vga killer
Treba kaj skurit??

vga killer's Avatar

^^ to mi je jedna od najboljih scena iz Smogovaca lol
vga killer je offline   Reply With Quote
Staro 15.09.2006., 18:02   #27
mat
Premium
Moj komp

hehehehe sjecam se toga!!

nisam znao da je snimano u apolu ali znam da su ispred kina snimali kod zagreba na cvjetnom. mazalo je isao s dunjom a jack je zicao za ulaznicu
Staro 15.09.2006., 19:57   #28
Gabre
Lika u mom srcu
Moj komp

Gabre's Avatar

Citiraj:
Autor Crais Pregled postova
Ne znam, meni je Cinestar zakon, otkako se napravio sve filmove sam tamo gledao, osim jednog koji sam gledao u Broadwayu. One fotelje u Cinestaru previše gode mojim bolnim leđima da bih išao negdje drugdje , a karte su svugdje više manje iste cijene - doduše slažem se sa Gabrom, puno previsoke.

napokon mi je netko ispravno napisao ime

jeste znali da se u kanadi ne mogu uopće rezervirati ulaznice? ja bio...

i mogu ti reć da ima svoju draž, ulaziš u dvoranu i skicaš gdje ćeš uvatit mjesto pred sami početak filma...

i pohvalno: dečko koji kida karte je invalid, dečko od kojih 18-20godina u kolicima, ili čak nije ni imao noge, nisam dobro vidio.
stvarno pohvalno.
Gabre je offline   Reply With Quote
Staro 16.09.2006., 02:43   #29
mat
Premium
Moj komp

ticket point je jedna od stvari koje su srozale filmsku industriju u zadnjih nekoliko godina...
Staro 16.09.2006., 03:04   #30
Pajser
Universal TooL

Pajser's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
Citiraj:
Autor h3lld Pregled postova
U Osijeku je stanje s kinima ok
Ne bih se baš složio s tobom.
U Osijeku su se kina skoro zatvorila da nisu uskočila djeca iz trgovačke škole sa marketing planom - za ne povjerovat.
A ovo sa zvukom, mislim ok novo ozvučenje, al brate pa nije bit surrounda samo pojačat zvučnike do besvjesti da ti se mozak još pol sata poslije brćka u glavi.
Ja to još nekako podnosim, al kad idem sa curom onda ili čepići za uši ili Uranija.
I samo da spomenem da ni u Vinkovcima više nema kino jer se moralo zatvorit.
Pajser je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno