|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
Amd 3200+ i hladnjak
AMD - star tjedana dana,OC s 2.0 na 2.2Ghz,radi savrseno,al recimo kad se nakon noci ohladi,kad je komp zgaseni i kad ga ujutro ukljucim,javlja mi se upozorenje prije podizanja windowsa,da je brzina vrtnje hladnjaka premalena.Danas mi se dogodilo,da upalim komp a ventilator na procesoru,krene i stane sam od sebe.Uđem u bios,pise temperatura procesora 20 stupnjeva.Zgasim AMD Cool 'n Quiet,izađem s biosa,resetiram komp i onda je bilo dobro.Hm...dali je to normalno ili??? trenutno mi je ovak: http://img96.imageshack.us/img96/8959/bezimenaxe7.jpg
![]() |
#2 |
Premium
|
vjerojatno sam tu temu trebal staviti pod probleme...sory admin...ispravi to
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Citiraj:
Ili flashaj ili ugasi monitoring vrtnje ako se može... Ili pak ugasi regulaciju broja okretaja (ja nebi ovu opciju izabrao... ![]()
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
|
zgasil sam CnQ,Ma ima mi u Biosu opcija,da si podesim na kolko mi se okretaja javlja upozorenje za premalu vrtnju.Trenutno je na 800rpm.Ali mene ne zabrinjava to,nego to kaj se danas vent opce nije vrtil.Po mojoj logici,temperatura proca je bila tak mala da ga je CnQ spustil do kraja odn. zaustavil.
![]() |
#5 |
Guest
Datum registracije: Feb 2005
|
Ne zaustavlja ti C'n'Q ventilator, stovise, on uopce ne utjece direktno na brzinu venta. C'n'Q samo spusti brzinu i voltazu procesora i procesor postae hladniji, a u biosu fan monitoring ti spusti brzinu okretaja ventilatora. Dakle on je kriv za to sto ti se zaustavlja vent. Dobro si pretpostavio, to je zato jer je proc hladan. Inace, kad clockas, OBAVEZNO iskljuci C'n'Q!!! Asusice cini mi se ne znaju bas dobro upravljat time, jer je meni na staroj konfi kad je proc ispod 40st, ventilator bio ugasen....a nisam mogao u biosu namjestit na kojoj temp ce se palit/gasit i sl. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
znaci ak mi se zaustavi vent,procu ne treba tolko hladenje??dok bude mu trebalo,vent se natrag ukljuci?
![]() |
#7 |
Guest
Datum registracije: Feb 2005
|
Pa ono u teoriji da, ali u praksi ne bas...ako mozes namjestiti u biosu da ti se vent ukljucuje nakon sto proc predje neku temp (recimo 35st) to bi bilo odlicno, u suprotnom najbolje ti je ugasit taj Q-fan... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|