|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
![]() to mi se kučište jako sviđa...najljepše koje sam ikad vidio ![]() drugo, sviđa mi se robusna i debela maska...i što je sve teško i čvrsto...to volim : CoolRamb i sad ima 2x120 mm pa mi se čini kao i dobro hlađenje...pa ima li ko kakvih iskustava sa ovim kučištem? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Banned
Datum registracije: Sep 2006
|
Još uvijek mi nije jasno, ali vjerojatno je u meni problem, kakva iskustva s kućištem možeš imati??? osim napajanja ali to se zna. samo sam znatiželjan ne želim nikog uznemirit ili izazvat psovanje, ali vjerojatno je u meni problem samo, zato kaj imam nekog jeftinjaka kaj sam razrezo i sad glumim nekog modera, a nebi se udostojio potrošiti par kuna za neki normalan sprej |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
pa ono, jel je u redu kučište...kak se ponaša u praksi ;-) |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Banned
|
opet je možda u meni problem, ali kak se kućište može ponašati, ak ima rupe na pravom mjestu i ima mjesta za komponente kaj te još može zanimati. ti si jako sretan jer ćeš kupiti ovo kućište a nama to znači totalno ništa, ti si vjerojatno odlučio već sigruno da ćeš to kućište i uzalud ovo stavljaš, ali opet, ponavljam u meni je problem. ubuduće, nemojte(množina) se uznemiravat, ako nešto nije u redu U MENI JE PROBLEM. verojatno se nisam trebao ni javljat pošto je ovo oftopik ali eto, vjerojatno ti niko se niti nebi javio |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
pa pitam samo za savjete... |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Banned
|
ako nema dobro napajanje kućište nema pravo biti skuplje od 140 kn, to je moj savjet a ni s dobrim napajanjem nebi smjelo bit više od 500 |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Banned
|
da, upravo tako, ovo se pretvara u čet |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
@AA66 Ima boljih i ima lošijih kučišta. Prvo gledaš kvalitetu izrade i čvrstoću izrade kučišta - dal ima oštre rubove, dal se nekaj savija etc. Onda imaš raspored u kučištu, di će ići šta i kako će biti postavljeno, dal smeta nešto nećemu (znalo se događat da npr. CD-ROM smeta kondićima na matičnoj), dal ima prostora ili je sve nagruvano... Onda dal moraš koristit odvijač ili je sve tool free. Kako je sređena ventilacija kučišta (ne trebaju biti svugdje rupe), koje sve veličine ventova možeš staviti i gdje se oni nalaze (dal će hladit diskove ili ne). Dal moš dobro kablove sakrit ili ne i tako dalje... Imao sam šrot kučište, a sad imam prosječnog i po modelu starog Chiefteca koji me preporodio. Bolje hlađenje sa manje ventova (iste veličine ko prije), tiše, ne vibrira dok mi komp radi, većina stvari je tool free... Istina, ne treba davati prevelike nofce za kučišta, no max. po meni je 350-400kn bez napajanja. Pogotovo kada se sjetim SLK3000B od Anteca koji je došao oko 300 kuna, a bio je fenomenalan. Danas se ima dobrog Chiefa i TT-a za 350kn.
![]() |
#9 |
Premium
|
http://www.silverstonetek.com/products-tj02.htm mislim da je ovo njegova stranica, međutim nisam nigdje vidio da ga ni sam proizvođač zove Glacier. izgleda veoma kvalitetna izrada, privlacno i dosta mjesta iznutra... samo je pitanje kolika je cijena? i gdje bi ti to nabavio? |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
ima ga "Asbis", vrlo je kvaliteno - to mi i treba sad cijena, tu sam se i ja zamislio, al želim nešto što će mi potrajat....pa je cijena pogodila ravno 885 kn bez napajanja (koje ja imam- nedavno kupio) |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Oprosti, ali mislim da ćeš previše dati za kučište. Očigledno je dobro kučište, cijelo od aluminija, no malo mi je nekako to sve stisnuto. Rađe ti pogledaj Coolermastera ili Chiefteca nekog. Platit ćeš manje, a opet ćeš moći bolje složit kablove i bolje će ti biti. Kod kupnje svakako pogledaj unutrašnjost kučišta, zamisli si kako bi kablovi išli i šta bi se moglo srediti i na kraju, kako bi to sve izgledalo... No, to je moje mišljenje samo ![]()
![]() |
#12 |
Premium
|
naravno, cijenim tuđa mišljenja ;-) prvo sam bio zagrijan za Centurion 5 - onaj srebrno-plavi...al kad sam ovog vidio odmah sam se preporodio...lol |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
Datum registracije: Sep 2005
|
bilo je u Linksu nedavno crni Stacker za manje od 1000 kn. Mislim da ti je to bolji izbor ako vec mislis dati toliku lovu za kuciste. Neznatno skuplji a puno veci i fleksibilniji. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
|
da, al ne volim tak ogromna kučišta...a i ne sviđa mi se...lol - prvenstveno me muči ta njegova veličina...a ovaj mi je taman :-) |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
|
evo mozda se i tebi svidi - ja sam se odlucio na http://www.codegenworld.com/03_produ..._id_search=215 nije skupo, kvalitetno je i lijepo dizajnirano, i ima dobro rijesenu ventilaciju. sve sto meni treba. (u M-Computers) |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Premium
|
uffff...sry. ne sviđa mi se dizajn...makar nisam samo da lepo zgleda nego zbilja ne mogu imat nekaj u sobi kaj mi se nikak ne sviđa... ;-) vjerojatno će onda il centurion 5 ili ovo...tnx. svima |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Guest
Datum registracije: Feb 2005
|
Pogledaj Centurion 534 ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Premium
Datum registracije: Mar 2005
|
moja preporuka za cent5. dvoumio sam se izmedu 5 i 534, ali kad sam ih usporedio u linksu odluka je pala na 5.
![]() |
#20 |
Premium
|
@JuVe lijepo sređeno al nije moj stil ;-) @nicko,John_Doe između ta dva centuriona ja ću uzet 534 - moj stil, jeftinije od ovog temjina (:-() i ukupni dojam za 5 ;-) |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Premium
|
oba dva su lijepa, ali mi je 5 mrvicu lijepsi i vise mi je ono sto sam ja trazio. jos me jedna stvar odbila od 534 koja mi bas i nije bila jasna. nije imao zadnji vent, a trebao bi imat 2x120mm. 5 je imao oba, pa nisam htio riskirat i ic u dodatan trosak.
![]() |
#22 |
Guest
|
Da, kad das za kuciste 500kn, mislim da ti nije problem dati jos 50 za vent.... Centurion 534 ima 2x120mm venta (od kojih prednji dobijes s kucistem), dok Centurion 5 ima iza 120mm (dobijes ga s kucistem) i naprijed 80mm (NE dobijes ga s kucistem). Tako da ti na isto dodje...zapravo ne dodje, jer mozes ugraditi 120mm ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Premium
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#24 |
Guest
|
Dobro, to je moja greska, smijsesalo mi se....ali svejdno, mislim da 50-60kn nije problem dati ya posteni vent, a usto jos i 120mm....kod mene, 80mm nikad vise ne ide u kuciste ![]() Dapace, radje bi da mi ne daju niti jedan vent, pa si ja kupim po mojemu gustu ![]() Ajde, onaj na 534 sa LED-icama je oldican (citaj: necujan na 5V i puse ipak)... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|