|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
![]() Pozdrav ![]() Evo već nekih mjesec dana uživam u svojoj novoj konfi ali prije tjedan dana mi se pojavio problem kojeg do sad nisam uspio riješiti a progooglo sam masu stranica i foruma , ali ništa ne pomaže : hitthewa U biosu memorija radi na svom default taktu od 400 (200) mhz ali kad uđem u windowse taj takt se jednostavno prepolovi i dođe na 100 mhz : stoopid Matična i memorija su iz siga a evo i slika iz CPU-Z i Everesta ... ![]() ![]() Da li bi nova matična riješila nešto s obzirom da sam čuo (neznam koliko je to točno) da ova epoxica zna ponekad radit ovakve probleme ? E da ... i ništa nije ocano (za sad) mada mislim da to nebi utjecalo na ovako nešto ![]() Comp. je virus / spyware / malware - FREE ![]() Hvala ![]() Zadnje izmijenjeno od: Black_Dragon. 10.09.2006. u 01:26. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
-------
Datum registracije: Aug 2005
|
Najlakše da provjeriš dal te ploča zeza, je da od nekog posudiš memoriju i ako bu ista stvar ko i s tvojim OCZ-om, onda fino reklamiraš ploču. Si del zadnji BIOS, ako nisi deni...9npa6811 BIOS. Moreš i za svaki slučaj s Memtest-om (ako već nisi) provrteti nekolko put, da vidiš dal memorija možda ne kenja. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() Hvala ti McG ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Probaj preko A64info-a metnut iz win-a memoriju na DDR 400 (oliti na 200Mhz). Ako radi iz win-a (nemoj najedanput na 200, prvo 133 pa 166; da ne bi slučajno prog nenamjerno izazvao grešku), onda te BIOS zeza. Ako neće, onda je do matične ili memorije... Makar svakako promjeni BIOS-e, da ne bi bilo da je i u BIOS-u. Ali netko je imao ovdje već taj problem... P.S. Ako neće tako, onda metni na 400x6 ako ti je proc stabilan na 2.4Ghz, time buš dobil DDR400 sa tim množiteljem ![]() Šalim se naravno
"Everything with a heartbeat can knock you down" Zadnje izmijenjeno od: Vuco. 10.09.2006. u 04:03. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rambus 3xtr1m
Datum registracije: Jan 2006
|
Ako se problem pojavio sam od sebe, mislim da si ti prilikom instalacije nekih programa za dijagnostike ili klokanje jednostavno neku stavku preskočio i automatski sa windozima ti pušta takt. Preporuka reinstal windowsa. Jer ne može biti problem u biosu kad jednom je takt 400mhz a u windozima 100, bios ne može naknadno mijenjat frekvenciju. KAko se postavi tako je, to je ne ki registry u windozima koji pravi problem,e. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Ne treba značit. Bilo je meni da sam u BIOS-u stavio HTT od 300, pa mi je u win-u prikazivao defolt, 200. Tako može biti i njemu sa memorijom. Mislim da samo treba isprobati sve BIOS-e, eventualno nečiju memu i ako ništa ne pomaže, reklamirat...
![]() |
#9 |
Premium
|
E ovako ekipa ... malo sam testirao i na kraju se uhvatio biosa ... kombinirao sve moguće što sam tamo našao i memorija je vraćena na svojih 200 mhz ![]() Konačno sam miran, a i danas sam stavio nove lođi Z5400 zvučnike ... što reći nego totalna uživancija :clap: |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|