|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2005
|
Problem... Ne mogu otvoriti ni jednu stranicu!
Pozdrav svima! Evo ovako, ima dva pc-a spojena na adsl preko routera. E sad stvar je da na jednom kompjuteru sve sljaka, a na drugom ne mogu otvorit ni jednu stranicu. Mada mogu pingat (npr. www.google.com), radi tracert...ali ne mogu otvorit google :mad: A kad spojim modem direktno na taj komp, onda sve radi. Nova je instalacija XP-a, tak da nije neki spyware, nemam instaliran nikakav firewall (osim onog od Xp-a). Ima tko mozda kakvu ideju sta bi moglo biti? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Nov 2001
|
aj napisi IP adrese od svakog. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
PC1 IP Address: 192.168.1.2 Subnet Mask: 255.255.255.0 Default Gateway: 192.168.1.1 DHCP Server: 192.168.1.1 Lease Obtained: 22.8.2006 19:51:09 Lease Expires: 1.9.2006 19:51:09 DNS Server: 192.168.1.1 Evo...a na drugom je sve isto osim IP koji je 192.168.1.3 |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Dok je nama nas :)
Datum registracije: Apr 2005
|
Ajde kad pingaš google pogledaj mu IP, pa umjesto www.google.com u adress bar upisi taj ip i pogle dali ce ti otvoriti.
![]() |
#6 | |
Registered User
|
To sam prvo probao, al nista od toga...Da on bloka portove onda nebi mogao ni pristupit stranici ni kad modem spojim direktno na komp...kaj ne? A i probao sam dal je port otvoren sa telnet www.google.com 80 i to isto prolazi...:confused: Citiraj:
![]() Pozdrav |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Registered User
|
Router je CANYON CN-BR1. Ali ne vjerujem da je problem u routeru buduci da imam i Linux na toj masini u kojem sve radi za 5, ali u XP-u kao sto sam opisao. Najbolje od svega sto sam vec u vise od nekoliko navrata slagao vec takve stvari i nikad mi se nije desilo nista slicno. I ovaj komp je radio bez problema do prije 3 tjedna kad mi je riknula maticna, i sad s ovom novom nece ![]() Pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Guest
Datum registracije: May 2005
|
Stavi zadnji firmware na router/Resetiraj router/eventualno probaj switchat kablove na routeru od ta 2 kompa |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Guest
|
Kazes da ti ping radi i tracert. Probaj ovo. udji u Internet Explorer, pa onda otidji na Tools, pa "Internet Options" unutra otidji na "Connections", pa onda stavi kvacitu na ako mozes "Never dail a connection" , te otidji onda na "LAN settings" dolje, te oznaci "Automatically detect settings". Onda napisi www.google.com u Internet Exploreru i vidi dal ti otvara!? |
![]() |
![]() |
#12 | ||
Registered User
|
Citiraj:
Citiraj:
Probao vec, ne pomaze. Mada bi ta kvacica trebala biti iskljucena, ali probao sam i s ukljucenom ali nista, ista stvar ![]() Pozdrav |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
|
jesi iskljucio DHCP na routeru? |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Registered User
|
Nisam, zasto bi ga iskljucio? Mislis da sve onda probam rucno upisivati? Citiraj:
Pozdrav |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
just like Registered User
Datum registracije: Jul 2004
|
aha,aha... sad ću lupat no... da li ti je na routeru nekako aktivan URL blocking možda za za taj problematični PC (IP) ili u Internet options-Content Advisor da je on aktivan???
![]() |
#17 | |
Registered User
|
Citiraj:
Sve sam iskljucio na routeru od tih stvari, URL blocking, MAC filtering.... Cak sam ga i resetirao par puta, al opet nista. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Premium
|
pa za tvoju "ogromnu" ![]() router: 192.168.1.1 postavi i one DNS-ove koji vec idu iskljuci DHCP DOOBRO provjeri sve postavke na routeru (ak ne znas, read the f** manual ![]() komp #1: 192.168.1.100, gateway: 192.168.1.1 komp #2: 192.168.1.101, gateway: 192.168.1.1 subnet mask i na kompovima i na routeru 255.255.255.0 takodjer odi u device manager i provjeri postavke same mrezne kartice (transfer mode stavi na auto i sl.) |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
just like Registered User
Datum registracije: Jul 2004
|
banana... ![]() no ako niš drugo....baš me zanima u čemu je stvar.... tebi inače dhcp dodjeljuje neki range od 192.168.1.2 pa do 192.168.1.x a da mu promjeniš da ide od nekog druigog broja...tako da se makne x.x.x.103 npr. od 192.168.1.20 mad ato niš ne bi trebalo riješiti ali kad sam već više od pola napisao da ne brišem ![]() ![]() si probao sa ipconfig /release ipconfig /renew ??? da li vidiš drugi 192.168.1.2 comp na mreži...da li možeš kopirati s jednog na drugi comp bez obzira što si isključio XP FW si pogledao u exeptions ...za mrežu dali ima kvačicu i...mislio sam da nešto znam..ali više ne znam ![]()
![]() |
#20 |
Dok je nama nas :)
Datum registracije: Apr 2005
|
Probaj dignuti neki live linux ili windows pa preko njih probaj na tom računalu na internet. Ako ide onda znaš da ti je do winsa, u suprotnom je problem u switchu/routeru i sl. Inače, ne znam stvarno što bi moglo više biti...
![]() |
#21 | |||
Registered User
|
Citiraj:
Citiraj:
Probao vec sve od navedenoga ali ne pomaze... Vidim drugi komp u mrezi, mogu pristupat s jednog na drugog, mogu kopirat s jednog na drugi, samo ne radi net na ovom jednom ![]() Citiraj:
I DOBRO sam provjerio postavke na routeru (upravo ovo i pisem prek njega, samo iz linuxa) ![]() Nista probat cu iskljucit DHCP pa javim jel bilo kakvih rezultata. Pozdrav |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Registered User
|
Citiraj:
![]() To sam sljedece mislio probat, sutra cu kupit novu mreznu pa cu isprobat. Javim vam ishod. Pozdrav |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Guest
Datum registracije: May 2005
|
Jel mrezna integrirana? Ako je, instaliraj zadnje drivere za maticnu plocu, a ako nije onda zadnje za mreznu karticu |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Registered User
|
Citiraj:
koriste ![]() Update: Hvala svima na odgovorima. Evo izgleda da je problem bio u integriranoj mreznoj kartici (a nova ploca) . Kupio sam mreznu i sad sve radi OK.: goood : Pozdrav Paradox |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Registered User
Datum registracije: Sep 2006
|
Dakle, imam već duže vrijeme adsl od hta i od kada imam zna mi se desit ( čitaj: u zadnje vrijeme stalno) krepava veza pa moram restartat računalo par puta dok ne dođe na svoje. Imam t-comov LAN modem Siemens C-010-I i Canyon CN-BR1 ruter. Netko ko se kao kuži u te stvari mi je sređivo mrežu sa mojim kompom i laptopom u drugoj sobi. Problem je u tome da veza "puca" odnosno izgubi se, bilo nekad kada sam ja samo online ili kad je laptop online. U onoj dolje desno ikonici mi ne blinka desni monitorčić i kao ne prima podatke i sranje... pomoć |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|