|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
Zvučna polovna - max 100 kn
Razmišljam o prelasku sa integriranog Realtek ALC850 čipa na neku "pravu" zvučnu karticu. Uzeo bih nešto polovno, nikako ne preko 100 kn (vrlo poželjno i manje). Fora je što mi ne treba nikakva podrška za 5.1 ili 7.1, EAX i dr. moderne tehnologije. Jedino što želim je dobiti kvalitetniji zvuk pri slušanju muzike. Pitanje: Mogu li za te novce dobiti nešto što je bolje od ALC850 integriranog na ploči i koliko je to bolje? Ako da, molim da navedete neke nazive starijih kartica koje bi potražio po oglasima.
![]() |
#2 |
Banned
Datum registracije: Jan 2005
|
Audigy SE ili Live! 5.1 audigy se prodaje po cca 120, a Live-ica cca 80-100kn polovno naravno |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
el se poboljsa kaj zvuk od standardnog integriranog njub ![]()
![]() |
#5 |
Guest
|
baš i ne između integrirane i live 5.1, jedino kaj oslobodiš procesor, ali između integrirane i audigy se se osjeti.... |
![]() |
![]() |
#6 |
music freak
Datum registracije: Jan 2004
|
..da da mos mislit,mislim da nema smisla usporedjivati integriranu zvucnu sa bilo kojom karticom iz serije sound blaster a i opcenito..stvar sluha je*iga
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
![]() |
#8 |
Djembe playa
Datum registracije: Feb 2006
|
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Oct 2005
|
evo ja sam bio prisiljen uzeti neku zvučnu jer je moja na ASRockici rinula a kak onda trenutačno nisam bio u najboljoj novčanoj situaciji uzeo sam Live! 5.1 za 100kn i mogu reci samo rjeci pohvale za nju...... tj. cist solidno obavlja svoj posao iako ciljam na neku Audigy 4 i 2 ZS (ili kak vec ima naziv) |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
Znači svakako se vrijedi isprsit za "pravu" zvučnu? Ma nek bude onda, jednom se živi....znači da gledam nešto od ovoga: - Creative Live 5.1 ( jel to puni naziv? ) - SB live! 1024 .....ima još koja umirovljenička karta?
![]() |
#12 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Citiraj:
Samo, moras imat malo kvalitetnije zvucnike da osjetis razliku. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Strichek Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Po kvaliteti do 100 (eventualno 150kn) 1. Audigy2 (nije ZS rabljena može ič za 150kn) a nema je nijedna zvučna iz Live! serije niti Audigy SE 2. Audigy SE za mjuzu odlična, rabljena za nekih 100kn 3. Live! serija možda čak i ove nove 24-bitne samo neznam za koliko bi ih ljudi prodavali Osobno bi išao na Audigy2 ako bi našao. Inače kak ja ne volim Terratec zbog drivera koji su toliko sje** al samo za slušanje bi bila zvučna super Terratec Aureon Sky 5.1
![]() |
#16 |
Premium
|
O kakvim se problemima radi(lo)? Što se tiče same instalacije kartice, koji je postupak - deinstaliram drivere za zvuk, isključim onboard zvuk u BIOS-u, ubodem novu karticu i stavim nove drivere?
![]() |
#17 |
Strichek Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Netrebaš niš micat samo pukni drivere od Liveice, problemi sa driverima, u pravilu sa samim zvukom u nekim programima, nekim igrama i slično.. Možeš imat i 2 zvučne paralelno. onboard i PCI
![]() |
#18 |
Premium
|
Evo stigla pošiljka...i razočaranje : "Creative SB PCI128 (Ensoniq ES1371)", Model Number: CT4810. Na čipu piše CT2518-DAQ. Tip me prevario, namjerno ili ne nebitno sad. Wikipedia kaže: http://en.wikipedia.org/wiki/Creativ...ers#References Creative Labs Model Numbers - Wikipedia, the free encyclopedia I sad ima još i ovo: http://en.wikipedia.org/wiki/Sound_Blaster Sound Blaster - Wikipedia, the free encyclopedia Dole je opisana dotična kartica, i na kraju stoji ovo: "The chips do not support hardware acceleration of any kind as they are entirely software-driven" - može netko pojanit ovo? Inače karticu sam ubo i upravo slušam preko nje. Zvuk je kvalitetniji - detaljniji, i nema distorzije basa kod glasnije reprodukcije.
divovski kompjuteri Zadnje izmijenjeno od: tomasini_. 06.12.2006. u 07:20. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|