|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Kaskade u monitoru
ima mi frend neki monitor 19'' na kojem su otišle kaskade. ja sam totalni njub kaj se tiče monitora, ali pretpostavljam da to ima veze s prikazivanjem boja. dal se to da/isplati popravljat?
![]() |
#2 | |
She`s back...
Datum registracije: Jan 2006
|
Citiraj:
Koliko se ja sjećam, kaskada ima veze sa konvergencom(oštrinom slike). Kad je kaskada u banani, slika je obično mutna. Ili je uopće nema. Kaskada(u servisnom terminu govori se u jednini) podiže napon sa sekundara transformatora na nekoliko kV. Ponekad su kaskada i transformator u istom plastičnom kućištu. To je "ono plastično na ploči što je spojeno kabelom na vrh unutarnjeg dijela ekrana" ![]() Cijene kaskada za TV ptijemnike su se kretale oko 200-400 kn kad sam ja bio na praksi(a to je bilo devedesetih ![]() Kako znate da je baš kaskada vrisnula? |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Frend ga je dobio takvog džabe iz neke firme, reko mu je tip koji mu ga je dao koji se, kako kaže, razumije u to. još nisam stigao pogledati monitor pa nisam vidio kakvu sliku daje, i da li uopće daje sliku, a frend ga ne želi spajati.
![]() |
#4 |
prcknedl
Datum registracije: Dec 2005
|
sam ga spoji. ak su kaskade, odlazi oshtrina. odesh nekom najobicnijem RTV serviseru, on bi to vrlo vjerojatno slozio ![]() btw. meni moj CRT pishti jaako visokim tonom na 640x480 ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|