|
|||||||||||
|
|
#1 |
|
(=gnome_power=)
Datum registracije: Sep 2006
|
pozdrav... posjedujem gigabyte matichnu ik1100... i sve je bilo ok dok mi nisu krepala 5 od 6 moguchih ddr utora... a poshto imam dva modula od 512 ddra na dual channelu... : hitthewa eh sad bi me zanimalo koju biste mi novu matichnu preporuchili.... htio bih da ima min 4 ddr utora, lan on board, agp i s-ata suchelje... unaprijed zahvaljujem... |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
Je li bitan overclock? Ako nije, onda će ti biti dovoljna skoro pa bilo koja i865PE matična ploča (samo pazi da nije ASRock ConRoe 865PE ). Ploče sa i865PE chipsetom generalno imaju sve što tebi treba, samo trebaš pripaziti da neke ploče nisu osakaćene, dakle da imaju 3 DIMM-a ili slično (ili imaju LGA775 podnožje) Imao sam iskustva sa Asus P4P800-X, dobra ploča, stabilna i nudi solidan oc. Na temelju svog iskustva mogu ti preporučiti tu ploču. Ako ti je overclock bitan,onda ćeš trebati tražiti na aukcijama i tržnici Abit IC-7, AI7 ili Asus P4C800,P4P800 SE itd. Nažalost, teško će ti biti naći neku solidnu ploču u trgovinama... EDIT: u Nitelu imaju P4P800-X i Gigabyte 8IG1000G na cjeniku za koliko-toliko pristojnu cijenu.Nazovi pa pitaj imaju li ih na lageru.
__________________ Zadnje izmijenjeno od: Swarm dude. 01.09.2006. u 15:02. |
|
|
|
|
|
|
|
Oglas
|
|
|
|
#4 |
|
(=gnome_power=)
|
hmm... ozbiljno razmishljam o Asus P4P800-X... neshto sam se kloshario po netu i ljudi imaju dobre preporuke... cheerio! naravno, ako ima josh preporuka... ![]() eh, da, overclock nije u mojoj sferi interesa... josh mi je ekipa preporuchila sljedechu matichnu... koja je razlika?Zadnje izmijenjeno od: brain_fart. 01.09.2006. u 17:04. Razlog: nadopuna posta |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
Yes,jako dobra ploča ![]() Prilikom POST-a imaš logo i na njemu piše Compatibility,Stability,Reliability i mogu reći da je barem u mom slučaju bilo potpuno točno i istinito. Kod P4P800 SE je stvar u boljem overclocku od P4P800-X,sve ostalo je isto.
__________________ |
|
|
|
|
|
#6 |
|
(=gnome_power=)
|
ok, chini se da je ipak ta matichna... thanks... |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Premium
Datum registracije: Oct 2005
|
|
|
|
#10 |
|
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
Nema do Abita za s478. Za Asus imam dojam da je ipak mrvicu iza, unatoc nekim prednostima u odnosu na Abit.
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
|
|
|
|
|
|
|
Oglas
|
|
|
|