|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Aug 2006
|
Pomoc u izboru molim
Procesor: Athlon64 X2 3800+, sck. am2, BOX - 1135 Matična: MSI K9N Ultra-2F, nForce 570, DDR2, zvuk, S-ATA, G-LAN, PCI-E, s am2 - 718kn Memorija: 1GB PC-5300, DDR2, PQI, 667 MHz - 612 kn Grafička: Ati Radeon X1600 PRO, 512MB, DVI, VIVO, TV out, PCI-e - 845kn Hard disk: SATA300 160GB Seagate Barracuda 7200 - 453kn DVD/RW: Sony 16x Double Layer - 248kn Kućište: EUROCASE ML-5412 Middle Tower, Full ATX 400W - 319kn Monitor: LG L1952T 19" LCD, 8ms, DVI, 1400:1 - 2007 kn Tipkovnica i mis: Logitech Cordless Internet Pro Desktop - 198 kn Evo ovako nesto imam u planu.. za sada ...: evil : pa molim za savjet. Jel to OK? Sto treba mijenjat? Jel ovakvo kuciste ikako moze proci? E i budget je vec prilicno nategnut. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
-------
Datum registracije: Aug 2005
|
Nego, a za kaj bu služila ta konfiguracija? Sve treba biti iz jednog ili više različitih dućana? Kolko (ako se smije znati) sveukupno para misliš dati za konfiguraciju? Prijedlog: ___________________________________________________ Matična: DFI INFINITY nF-M2, sc. AM2 - 654 kn Grafička: Club3D X1600XT, 256MB GDDR3 - 866 kn Hard disk: 160GB Hitachi, SATA II - 453 kn DVD/RW: LG GSA-H20L, Black - 290 kn Napajanje: Enermax 300W - 166 kn ___________________________________________________ Ukupno: 2.249 kn.....sve iz Linksa + monitor, tipkovnica, miš, memorija, kućište i procesor iz tvoje konfiguracije i ispada 6.520 kn. Makar tvoje kućište dolazi s napajanjem, ipak je sumnjive kvalitete i ne bi baš bilo zgodno da kojim slučajem otkaže i sa sobom povleče još neke (skuplje) komponente. Uglavnom, ja sam u prijedlog stavil Enermax 300W napajanje koje je daleko bolje od ovog koje dolazi s odabranim kućištem. Pošto ti je budžet kak veliš i već sad nategnut moreš prišparati tak da staviš jetiniji monitor (npr. Samsung 940N/730BF za 1.799/1.899 kn u Linksu) ili pak jeftiniju grafičku, tipa 7300GS, čija se cijena kreće (ovisno od dućanu) od 400 do 500 kn. Odma ti se otvara i mogućnost da staviš i neko kvalitenije kućište po svojem izboru. Uglavnom, mogućnosti su razne, a na tebi je da odlučiš kaj ti najbolje odgovara. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
Ne treba biti iz istog ducana. Uzimam di daju najjeftinije. Prvo sam mislila oko 6000kn, ali mislim da ce biti blize 7000... a joj ![]() A treba mi za doma..klasicna kucna upotreba.. od surfanja, filmova, igrica, obrade videa, raznih poluozbiljnih programa. Dosta bu se koristio i nadam se jedno duze vrijeme.. Na monitoru necu puno sparat jer sam vec dosta kvarila oci na ovom fantasticnom kojeg imam zadnjih..hmmm.. 8 godina. ![]() Ova Club3D X1600XT grafička trenutno nije raspoloživa u linksu, ali nasla sam VGA Ati Radeon X1600XT, 256Mb GDDR3, 128bit, TV out, DVI, PCIX za 890kn u Acquisitum Magnum. Jel to to? I po čemu je bolja od one moje s početka? Matična isto. A može proći i vrlo jeftino kućište bez ps s Enermaxom? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium moderator
|
X1600 XT je bolja od X1600 Pro zbog toga što ima više taktove gpu-a i memorije i koristi GDDR3 memu...Fora kod te kartice gore što si izabrala je u tome da ona ne može iskoristiti svih tih 512 Mb memorije zbog 128 bitne sabirnice i toliku količinu memorije mogu iskoristiti samo kartice sa 256 bitnom sabirnicom. I naravno, tu memoriju koju može iskoristiti je sporija zbog niže frekvencije. Jeftinije kućište bez PSU sa Enermaxom može proći, samo je pitanje koliko ćeš biti zadovoljna završnom obradom i samom kvalitetom kućišta.
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
-------
|
Kaj se tiče jeftinijeg kućišta, Aplus CS-185A za 176 kn u Linksu je čist solidno za te pare i bez problema udomiš u njega Enermax napajanje i ostale komponente. Za grafičku, moreš nazvati Links (ili bilo koji drugi dućan koji ju drži po sličnoj cijeni), pitaš kakvo je stanje s karticom, ako je nema, fino ju rezerviraš i kad stigne....tvoja je. Monitor si zemi taj 940BF i nemaš brige. Za MSI AM2 matične ploče je već bilo govora tu na forumu....uglavnom matične su nikud-nikam. Em se žestoko griju, em imaju razno-raznih problema po pitanju kompatibilnosti (pogotovo s memorijom), itd. Ja sam u prijedlog stavil jeftiniju matičnu koja se bazira na nForce4 chipsetu, ali bez problema udomljuje AM2 procesore. S druge strane ako baš hoćeš, tj. trebaš AM2 matičnu s novijim chipsetom, Asus M2N-E, nForce 570 Ultra je bolja od ove MSI, a cijena joj je cca. 780 kn u Optimumu. Cijene svih komponenti moreš provjeriti na www.nabava.net i odma vidiš koji dućan nudi koji komponentu po najnižoj cijeni. Makar ni nabava ni razno-razni web cjenici nisu 100% točno, tak da ti je najbolje da nazoveš dućan u kojem misliš kupiti to i to...i raspitaš se dal je komponenta dobavljiva, kad stiže, rezeviraš ju ako je trenutačno nema i niko sretniji od tebe. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Registered User
|
19" ide definitivno.. volim gledat filmove prije spavanja iz kreveta. ![]() Zanemarimo monitor.Mogu ici par 100 kuna gore dole ako je potrebno..nije toliko bitno. Ali ne bi htjela bacit pare na nesto preluksuzno sto mi zapravo i netreba. Kuciste ne mora bit sminka. Bilo bi dobro da nije preskupo a opet kolko tolko kvalitetno i da funkcionira optimalno. Evo tu stvarno ne znam kaj je pametno kupit. Ako ima jos neki prijedlog... Komponente i trazim preko www.nabava.com. Sutra zovem, kupujem i rezerviram. Maticna mi ne treba s novijim chipsetom, dakle uzimam onu tvoju jeftiniju. A sta je s VGA Ati Radeon X1600XT iz Acquisitum Magnuma.. jel to isto kao ona iz Linksa?..u slucaju da je u Linksu nece dobivat duze vrijeme. I puno vam hvala svima na pomoci ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Registered User
|
Iz starog kompa selim jos 320 GB eksterni hd i mreznu karticu. Jel mi i u tom slucaju enermax 300W dovoljan? Ili je mozda bolje uzet Chieftec Delta 350W? I jel moze i to sve skupa u Aplus CS-185A? Il bu grunulo jednog dana? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | ||
Moderator
Datum registracije: Jan 2004
|
Citiraj:
Citiraj:
Kuciste ko kuciste, ako je atx onda sve sto je atx ide u njega (napajanje, ploca...), nemore nis grunut. Ista se razlikuju po kvaliteti (na sta ima utjecaj materijal od kojeg su izradena) , zavrsnoj obradi (na neka se mozes porezati), velicini, rasporedu ventilatora (sto ima utjecaj na temperature koponenti), jednostavnosti ugradnje (i nadogradnje) pojedinih komponenti, estetici (vanjskom izgledu)... |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
@Nia http://www.adm.hr/product_info.php?c...oducts_id=1142 http://www.adm.hr/product_info.php?c...oducts_id=3167 Razmisli malo o ova 2 kučišta,ja imam Chiefteka,za cijenu nudi poprilično puno,ima mjesta za sve,kvalitetno izrađeno i što ovdje svi viču kvalitetna završna obrada.Stvarno ti nije potrebno dat 100 kuna manje za loša kvazi kučišta,kad već uzimaš kvalitetan komp
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|