Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Konfiguracije
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 31.08.2006., 19:50   #1
Nia
Registered User

Nia's Avatar

Datum registracije: Aug 2006
Pomoc u izboru molim

Procesor: Athlon64 X2 3800+, sck. am2, BOX - 1135
Matična: MSI K9N Ultra-2F, nForce 570, DDR2, zvuk, S-ATA, G-LAN, PCI-E, s am2 - 718kn
Memorija: 1GB PC-5300, DDR2, PQI, 667 MHz - 612 kn
Grafička: Ati Radeon X1600 PRO, 512MB, DVI, VIVO, TV out, PCI-e - 845kn
Hard disk: SATA300 160GB Seagate Barracuda 7200 - 453kn
DVD/RW: Sony 16x Double Layer - 248kn

Kućište: EUROCASE ML-5412 Middle Tower, Full ATX 400W - 319kn
Monitor: LG L1952T 19" LCD, 8ms, DVI, 1400:1 - 2007 kn

Tipkovnica i mis: Logitech Cordless Internet Pro Desktop - 198 kn

Evo ovako nesto imam u planu.. za sada ...: evil : pa molim za savjet. Jel to OK? Sto treba mijenjat? Jel ovakvo kuciste ikako moze proci?
E i budget je vec prilicno nategnut.
Nia je offline   Reply With Quote
Staro 31.08.2006., 21:19   #2
McG
-------

Datum registracije: Aug 2005
Nego, a za kaj bu služila ta konfiguracija? Sve treba biti iz jednog ili više različitih dućana? Kolko (ako se smije znati) sveukupno para misliš dati za konfiguraciju?

Prijedlog:
DVD/RW: LG GSA-H20L, Black - 290 kn
Napajanje: Enermax 300W - 166 kn

Makar tvoje kućište dolazi s napajanjem, ipak je sumnjive kvalitete i ne bi baš bilo zgodno da kojim slučajem otkaže i sa sobom povleče još neke (skuplje) komponente. Uglavnom, ja sam u prijedlog stavil Enermax 300W napajanje koje je daleko bolje od ovog koje dolazi s odabranim kućištem.

Pošto ti je budžet kak veliš i već sad nategnut moreš prišparati tak da staviš jetiniji monitor (npr. Samsung 940N/730BF za 1.799/1.899 kn u Linksu) ili pak jeftiniju grafičku, tipa 7300GS, čija se cijena kreće (ovisno od dućanu) od 400 do 500 kn. Odma ti se otvara i mogućnost da staviš i neko kvalitenije kućište po svojem izboru. Uglavnom, mogućnosti su razne, a na tebi je da odlučiš kaj ti najbolje odgovara.
McG je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 31.08.2006., 22:18   #3
Nia
Registered User

Nia's Avatar

Ne treba biti iz istog ducana. Uzimam di daju najjeftinije. Prvo sam mislila oko 6000kn, ali mislim da ce biti blize 7000... a joj
A treba mi za doma..klasicna kucna upotreba.. od surfanja, filmova, igrica, obrade videa, raznih poluozbiljnih programa. Dosta bu se koristio i nadam se jedno duze vrijeme..
Na monitoru necu puno sparat jer sam vec dosta kvarila oci na ovom fantasticnom kojeg imam zadnjih..hmmm.. 8 godina. . Trenutno razmisljam o Samsungu SM940BF..al treba to vidjet uzivo.

Ova Club3D X1600XT grafička trenutno nije raspoloživa u linksu, ali nasla sam VGA Ati Radeon X1600XT, 256Mb GDDR3, 128bit, TV out, DVI, PCIX za 890kn u Acquisitum Magnum. Jel to to? I po čemu je bolja od one moje s početka? Matična isto.

A može proći i vrlo jeftino kućište bez ps s Enermaxom?
Staro 31.08.2006., 22:32   #4
Swarm dude
Premium moderator

Swarm dude's Avatar

X1600 XT je bolja od X1600 Pro zbog toga što ima više taktove gpu-a i memorije i koristi GDDR3 memu...Fora kod te kartice gore što si izabrala je u tome da ona ne može iskoristiti svih tih 512 Mb memorije zbog 128 bitne sabirnice i toliku količinu memorije mogu iskoristiti samo kartice sa 256 bitnom sabirnicom. I naravno, tu memoriju koju može iskoristiti je sporija zbog niže frekvencije.

Jeftinije kućište bez PSU sa Enermaxom može proći, samo je pitanje koliko ćeš biti zadovoljna završnom obradom i samom kvalitetom kućišta.

CPU: AMD Opteron 3365 cooled by LC-CC-120
MBO: MSI 760GM-E51 FX
RAM: 4 x 8 GB G.Skill Ripjaws DDR3 PC-12800
VGA: Nvidia Quadro K600
SSD: Crucial BX500 1TB
HDD: Seagate Barracuda Guardian 2 TB
PSU: Silverstone Strider Essential 600W
Swarm dude je offline   Reply With Quote
Staro 01.09.2006., 00:10   #5
McG
-------

Kaj se tiče jeftinijeg kućišta, Aplus CS-185A za 176 kn u Linksu je čist solidno za te pare i bez problema udomiš u njega Enermax napajanje i ostale komponente. Za grafičku, moreš nazvati Links (ili bilo koji drugi dućan koji ju drži po sličnoj cijeni), pitaš kakvo je stanje s karticom, ako je nema, fino ju rezerviraš i kad stigne....tvoja je. Monitor si zemi taj 940BF i nemaš brige.

Za MSI AM2 matične ploče je već bilo govora tu na forumu....uglavnom matične su nikud-nikam. Em se žestoko griju, em imaju razno-raznih problema po pitanju kompatibilnosti (pogotovo s memorijom), itd. Ja sam u prijedlog stavil jeftiniju matičnu koja se bazira na nForce4 chipsetu, ali bez problema udomljuje AM2 procesore. S druge strane ako baš hoćeš, tj. trebaš AM2 matičnu s novijim chipsetom, Asus M2N-E, nForce 570 Ultra je bolja od ove MSI, a cijena joj je cca. 780 kn u Optimumu.

Cijene svih komponenti moreš provjeriti na www.nabava.net i odma vidiš koji dućan nudi koji komponentu po najnižoj cijeni. Makar ni nabava ni razno-razni web cjenici nisu 100% točno, tak da ti je najbolje da nazoveš dućan u kojem misliš kupiti to i to...i raspitaš se dal je komponenta dobavljiva, kad stiže, rezeviraš ju ako je trenutačno nema i niko sretniji od tebe.
McG je offline   Reply With Quote
Staro 01.09.2006., 01:07   #6
bozzomfeeder
Premium
Moj komp

bozzomfeeder's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
baš ti treba 19" LCD? Pitam zato jer bi mogla ušparat s kupnjom 17" i lovu uložit u kvalitetnije kučište i napajanje,komponente koje danas dosta znače.
Staro 01.09.2006., 10:30   #7
Nia
Registered User

Nia's Avatar

19" ide definitivno.. volim gledat filmove prije spavanja iz kreveta.

Zanemarimo monitor.Mogu ici par 100 kuna gore dole ako je potrebno..nije toliko bitno. Ali ne bi htjela bacit pare na nesto preluksuzno sto mi zapravo i netreba. Kuciste ne mora bit sminka. Bilo bi dobro da nije preskupo a opet kolko tolko kvalitetno i da funkcionira optimalno. Evo tu stvarno ne znam kaj je pametno kupit. Ako ima jos neki prijedlog...

Komponente i trazim preko www.nabava.com. Sutra zovem, kupujem i rezerviram.

Maticna mi ne treba s novijim chipsetom, dakle uzimam onu tvoju jeftiniju.

A sta je s VGA Ati Radeon X1600XT iz Acquisitum Magnuma.. jel to isto kao ona iz Linksa?..u slucaju da je u Linksu nece dobivat duze vrijeme.

I puno vam hvala svima na pomoci
Staro 01.09.2006., 12:07   #8
Nia
Registered User

Nia's Avatar

Iz starog kompa selim jos 320 GB eksterni hd i mreznu karticu.
Jel mi i u tom slucaju enermax 300W dovoljan?

Ili je mozda bolje uzet Chieftec Delta 350W? I jel moze i to sve skupa u Aplus CS-185A? Il bu grunulo jednog dana?
Staro 01.09.2006., 12:21   #9
E.T.
Moderator
Moj komp

E.T.'s Avatar

Datum registracije: Jan 2004
Citiraj:
Autor Nia Pregled postova
A sta je s VGA Ati Radeon X1600XT iz Acquisitum Magnuma.. jel to isto kao ona iz Linksa?..u slucaju da je u Linksu nece dobivat duze vrijeme.
Nije ista jer ona je Club 3d a ova je Sapphirova, ali to je takoder dobar izbor...
Citiraj:
Jel mi i u tom slucaju enermax 300W dovoljan?
Ili je mozda bolje uzet Chieftec Delta 350W?
Mislim da je...no ako mozes razvuci se do chiefteca. to je odlicno napajanje
Citiraj:
I jel moze i to sve skupa u Aplus CS-185A?
Kuciste ko kuciste, ako je atx onda sve sto je atx ide u njega (napajanje, ploca...), nemore nis grunut. Ista se razlikuju po kvaliteti (na sta ima utjecaj materijal od kojeg su izradena) , zavrsnoj obradi (na neka se mozes porezati), velicini, rasporedu ventilatora (sto ima utjecaj na temperature koponenti), jednostavnosti ugradnje (i nadogradnje) pojedinih komponenti, estetici (vanjskom izgledu)...
Staro 01.09.2006., 17:23   #10
bozzomfeeder
Premium
Moj komp

bozzomfeeder's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
@Nia

http://www.adm.hr/product_info.php?c...oducts_id=1142

http://www.adm.hr/product_info.php?c...oducts_id=3167

Razmisli malo o ova 2 kučišta,ja imam Chiefteka,za cijenu nudi poprilično puno,ima mjesta za sve,kvalitetno izrađeno i što ovdje svi viču kvalitetna završna obrada.Stvarno ti nije potrebno dat 100 kuna manje za loša kvazi kučišta,kad već uzimaš kvalitetan komp
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno