|
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
da ... kažu low power procesor, 65W. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
niš od toga dok ja ne vidim da netko s foruma ima am2 proc..imao ga je tigman doduše ali je bio razočaran..osobno mislim da je na tom testu dosta varanja jer intel d915 nije slab procesor..tako da nemojte se baš previše nabrijavati oko ovog članka ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
music freak
Datum registracije: Jan 2004
|
..ovo iskljucivo am2 socket ili ce biti i 939 verzija ?
![]() |
#6 | |
She`s back...
Datum registracije: Jan 2006
|
Citiraj:
Istina, iz ovog članka se ne da zaključiti da je D915 slab procesor. Nego da je IZRAZITO slab procesor ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
hmm.... sumnjivo mi je sve to...isto kao i prvi ''testovi'' Conroe-a kad je odro AMD za duplo...tako sad i ovi ![]() no meni je iskreno nekako E6300 bolji CPU a i što njega nisu digli na 2,6GHz pa da vidimo onda reze. Što se tiće 3600+ X2 dobar proc sa finim OC mogučnostima ali Bože moj što se Athloni vračaju u vrijeme TB jezgre sa 256KB cache-a po jezgri... to mi je jedino onako stvarno glup potez...ajd da su ga nazvali onda Sempron ali Athlon pa sa 2x256KB : stoopid
![]() |
#8 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2005
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Pod naletima kopita zla
|
to je u biti loš procesor uz to to je u biti lažan test.. jer zamisli..imaš 939 socket koji je stvarno odlican i moze biti konkurentan intelu..nakon toga napravis AM2 koji je živo smece a intel izbaci core duo...te pregazi i 939 i AM2 barem prema sadašnjim testovima.. zar mislite da AMD nebi zvonio na sva zvona da je sa AM2 socketom pregazio CORE DUO???? ja mislim da bi ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
She`s back...
Datum registracije: Jan 2006
|
Ja mislim da su i AM2 i 775 sjajni socketi. Pa čak i 939 je još alive and kicking... Za uredske aplikacije će većina novijih sustava biti dovoljna i bitno je samo da takav sustav bude što jeftiniji. Za igranje igrica danas će sve tri navedene platforme biti i više nego dovoljne. Tu je glavno pitanje grafičke kartice i njene snage. Meni osobno nije toliko bitno radi li mi neka igra u 105 ili 137 FPS. Uopće ne vidim razloga zašto netko ne bi kupio u prvom postu navedeni procesor+odgovarajuća MBO, ako će imati daleko prihvatljiviju cijenu od kombinacije core-duo+odgovarajuća MBO čak i uz ponešto lošije performanse. Onima kojima je hobi iživljavanje nad komponentama kako bi izračunavali ludolfov broj na milijuntu decimalu predlažem da i zadnji novčić utuku u neki (pre)skupi core duo procesor i bolesno skupu memoriju. Uživati će tih 10-15 sekundi. A kad dođu do kraja, mogu izvrtiti test ponovo. ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
herr Flick
Datum registracije: Oct 2005
|
Svi ga nesto drobe i lazu, mazu. Tako i ovaj test nije objektivan. Kao i recimo testovi Conroa koji je briljirao i pomeo pod AMD-om. Ali poslije se pokazalo da to bas i nije tako. Plus sto je Intel presutio da testovi u 64bitnim instrukcijama ne idu nikako u prilog Conrou. Sve to skupa je samo marketing jer nove proizvode treba i prodati makar i napuhavanjem rezultata.
![]() |
#12 | |
Moderator
Datum registracije: Jan 2005
|
Citiraj:
Ne odnosim se samo na tebe Hamm, primijetio sam takve i slicne postove kod drugih forumasa cije sam misljenje cak i cijenio, ali sada vise ne mogu jer se pretvorilo u strasno bablje blebetanje. ![]()
![]() |
![]() |
#13 | ||
-------
Datum registracije: Aug 2005
|
Citiraj:
Citiraj:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#16 | |
Propali Amigaš
Datum registracije: Jan 2003
|
Citiraj:
1. uspješno se prešlo na novi socket, sa daleko boljim memorijskim rezultatima nego na Intel platformi. 2. ujedinjen je socket za value i performance procesore 3. i slijedeća generacija procesora će raditi na ovom socketu Mene samo zanima da li je nestašica socket 939 procesora rezultat male proizvodnje ili velike prodaje ![]() Nemojmo zaboraviti da Intel i dalje proizvoodi velikom većinom Prescotte i Celerone |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Premium
Datum registracije: Feb 2005
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
Conrić, conrić, conrić...Dobar proc, ali iskreno, ako gledamo malo dalje naprijed, meni je daleko zanimljiviji AMD. Mislim da je AMD pokazao kako se radi s memorijskim kontrolerom. Istina, _trenutno_ Intel ima bolji proc, ali po daleko višoj cijeni. Bez povlačenja paralele između ekvivalentnih procesora. Realno gledajući, jako malo ljudi treba conroa, pogotovo ocanog na 3GHz. Ja dajem više bodova na Intelove chipsete, nego na njegove procesore. Zamislite da dođe AM3 s konkurentnim AMD chipsetom (AMD+ATI zvrc, zvrc)? Mene to pali više od postojeće situacije. Onaj ko ima solidnu 939 platformu nema potrebe za prelazak na AM2 ili Conora. I točka. Moj opteron radi na 3.0GHz sa skoro defaultnom voltažom. I ne držim ga cijelo vrijeme na toliko. Ne_treba mi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Premium
Datum registracije: Feb 2005
|
I mene zanima kakve će chipsete izbaciti AMD/ATI, ali meni je kompjutor potreban sada. Budući da ne igram igrice, a SuperPI me ne dovodi do ekstaze, mislim da je ovaj procesor kao stvoren za mene. Jedino ne znam koju ploču i chipset odabrati. |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Lost soul still wondering
Datum registracije: Nov 2004
|
Tore u potpunosti se slažem sa tobom. Ma ja se još mogu igrati kvalitetno na s754 konfiguraciji ![]()
![]() |
#24 |
-------
|
Mene služi i moj Celeron, kak spada, a kamoli Opteron, preporod i pol...ima da drži desetljeće. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Pod naletima kopita zla
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Premium
Datum registracije: Jul 2005
|
Kad smo već kod StarCrafta - 'oće bit nastavka (ne mislim na proširenje ovoga, niti na nove kampanje, nego na full novu verziju, 2.0)? Nešto se pričalo o tome prije par godina, ali u zadnje vrijeme sve je obavijeno velom tajne. Sorry na OT.
![]() |
#27 |
-------
|
Moje isprike na OT-u. Navodno da bude StarCraft 2, ali Blizzard niti je opovrgnul to, niti je potvrdil. Ima na netu par filmeka kak to zgleda, tj. kak bi trebalo zgledati. Kaj bu od svega toga...samo oni znaju. |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Lost soul still wondering
Datum registracije: Nov 2004
|
Citiraj:
Također, spekuliralo se da će Blizzard nakon SC: Ghosta početi raditi na nekoj strategiji. Nakon što je projekt propao Blizzard je počeo tražiti level designere koji bi bili zainteresirani za razvijanje strategija kao što su WC i SC. Najvjerojatnije se ipak radi o Warcraftu 4 a ne o SC 2. Da su novce koje su uložili u SC ghost uložili u SC 2, mislim da bi im se višestruko isplatilo. Također prema glasinama SC 2 se već radi dugo, ali oni ne želi izbaciti na tržište igru koja nebi bila izbalansirana (rase). Kao što valjda znate, SC je jedna od rijetkih strategija u kojoj su rase dosta dobro izbalansirane.
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|