|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Nov 2001
|
preporuka za napajanje
bok ekipa , opet ja... ![]() dakle, za moju buducu konfu (Core 2 Duo based...), treba mi napajanje. dobro&kvalitetno. u komp nece ici SLI/Crossfire, tak da mi ne treba 1000W. ![]() ![]() Dajte neko dobro napajanje. Komp uzimam krajem mjeseca tak da jos ima vremena. koje marke preporucate i koji wattage? (za 2-3 diska, 2 opticka, par coolera...) |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
Chieftec 410W, Enermax 370W, neki Tagan itd... Uglavnom, tebi bi bilo dovoljno neko kvalitetno napajanje sa ~400W snage i sa više od recimo 22A na 12V railu. Sad reci koliko imaš novaca i naravno posebne želje (modularnost, da je fancy,da svijetli itd.)
__________________ |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Nov 2001
|
nikakvo svjetljenje/fancy sheme. zelim POUZDANO napajanje koje ce me sluzit godinama. oko 400W snage. razmisljo sam o nekom chieftecu,enermarxu ili taganu... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
The Dark Side of Moon
Datum registracije: Jan 2005
|
kao što je wolv reko uzmi seasonic 430W
![]() |
#7 |
zippo61_junior
Datum registracije: Oct 2005
|
Seasonic ti je odlično napajanje dok bi se menu nekako bolje rješenje činilo OCZ-ovo Modstream napajanje od 450W |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
M.U.P.
Datum registracije: Sep 2004
|
Citiraj:
![]() Za manju razliku u cijeni ako preferiraš tagana imaš onda 2force i easycon te enermax liberty
![]() |
![]() |
#9 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Kakva su Taganova 2Force napajanja? Jesu ventovi tihi ko na TGxxx-U01 seriji? Meni se vrte na 500-600 rpm...
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
__________________ |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Čiča s tamića
Datum registracije: Jul 2006
|
nije OCZ loš, ja bi uzeo njega il seasonic 430w
moj komp no2: Intel Pentium 4 Prescott 2.8GHz @ 3.4GHz, 1GB RAM 400 MHz @ 450 MHz, ASUS P4S800, Club 3D 7600GS AGP @ 470/450, 80GB WDC , 400W MS Industrial moj komp3: Intel Pentium 3 800MHz, 20GB HP HDD, 256 MB SDRAM, 200W CODEGEN PS, NvIdia TNT RIVA 32, MBO:MS-6309 LITE |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Moderator
|
OCZ ModStream se ne može mjerit sa Seasonic S12 serijom. Uzmi ili Seasonic S12 ili Enermax Liberty seriju, Tagani su mi dosta pali u zadnje vrijeme.
![]() |
#14 | |
the luda ribetna
Datum registracije: Aug 2004
|
Citiraj:
![]() : hello2 : salu na stranu ocz svijetli rekose nam autor necem to...dakel automatski ispada...nadalje s12 da pojede 3x za dorucak i trazi jos...tagan je pao...al ne tak opako ne dramatiziraj ![]() ![]() ![]() da nebi bilo ops...sva napajanja koja su nabrojana su 1. pouzdana 2. jaka 3. dugogodisnja osobna preporuka...seasonic za te pare |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Moderator
|
Gle ono kaj ''čujem'' o Taganima na netu mi je još više ubilo želju za jednim, a i na reviweima ponekad ne prođu baš najbolje. I am giving you the benefit of my considerable exerience with Tagen, I build PC's for a living and I can tell you here in the UK 2 MAJOR suppliers have stopped selling Tagens because of the failure rate and I'm sick of their VERY bad customer service when they have failed in PC's I have built, if you want satistics hows this out of 1152 PC's I built in the last 2 years 17 Tagens have failed out of 312 out of the remaining 840 power supplies of different makes including Enermax OCZ and Hiper 27 units have failed. Ekipa kod nas još uvijek na ta napajanja gleda ko bogove jer ne znaju za ništa drugo (kao evo npr naš kolega snnoopy koji nikad nije čuo za Seasonic) a kamoli za neke druge firme koje se kod nas niti ne spominju a kamoli da ih ima zakupiti. Žalosno je kad se na našim tržištima napajanja poput Raptox-a smatraju kvalitetnim i pouzdanim a npr donedavno je ModStream i PowerStream koštao zlata jer je bio ekskluziva. LOL npr jedno OCZ GameXStream napajanje od 600W vani košta 120$ a kod nas 1100kn BTW jel itko bio ikad bacil oko na ovo: http://www.xtremesystems.org/forums/...d.php?t=108088 Dobro moramo uzet u obzir da oni pate na W i da je njima nepojmljivo da jednu klokanu konfu sa dva diska, dva optikanera i X1900XT napaja 450W napajanje. (po njima je to nemoguće, no opet kod njih 600+W napajanja koštaju 100tinjak $) Iskreno ja bi osobo sad najradije kupio OCZ GameXStream ali mi je 600W previše a slabija se ne rade. A i cifa je kod nas paprena ![]()
![]() |
#16 |
Torrent freek
Datum registracije: Mar 2005
|
Ja trenutno razmišljam o Liberty 400W ![]() Vidit ću još... o toliko hardvera razmišljam, a tolko malo para da ni 1/3 ne mogu priuštit ![]()
![]() |
#17 |
zippo61_junior
Datum registracije: Oct 2005
|
Onda se na OCZ-u promijeni ventilator ali se zbog toga gubi grancija ili precvikat žicu od LED-a ako se ne želiš u to upuštat neki Tagan npr. Easycon od 430W |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
the luda ribetna
Datum registracije: Aug 2004
|
Citiraj:
al opet to je sve relativno...trebalo je napisat i serije itd...jer ja znam za 2 gdje je 12v rail jednostavno oso...ocito prevec snage trpio...sad iskreno neznam zasto je krepo jer nisam ni otvorio nit imao prilike mjerit pri radu...al opet gledano sa strane libety-a tagan je bog i batina ![]() ocz gsx nisam imao u cevapima...totalno zaboravio na to...hvala na podsjetniku enivej znas i sam da jos uvijek imam onog hipera i da taj vec god dana radi ko beba: cheers2 stoga ne vidim "potrebu" za novim/boljim/jacim psuom...citaj 525w(2 konfe s time pogonis) no mislim da je ovo mali ot ili? totalno se slazem da ce s12(seasonic za one koji se pitaju) od 430waticha bit i vise nego dosta kad smo kod psu-a jel zna neko gdje ima zippy-a za nabavit |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|