Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Audio, Video, Foto
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 19.08.2006., 09:26   #1
dina
Registered User

Datum registracije: Aug 2006
mp3 player: creative vs sony

pozdrav svima!
kod playera mi nisu važni nikakvi gadgeti, ni radio, ni mikrofon. bitno mi je da je zvuk dobar, slušalice isto ali nije nužno, i da nije prevelik i pretežak. još mi je bitno da je sadržaj pregledan i da se lako barata fileovima. išla bih do 1000 kn.
gledajući po netu, našla sam ove modele:

Creative MuVo V200 1 GB FM
Creative Zen Nano+ 1GB
SONY NW-E003/B MP3 player 1GB

pa vas lijepo molim za savjet. može i neki alternativni prijedlog. hvala!
dina je offline   Reply With Quote
Staro 20.08.2006., 09:55   #2
xPsycho
Premium
Moj komp

xPsycho's Avatar

Datum registracije: Oct 2005
moj prjedlog bi bio Creative MuVo V200 1 GB FM on mi nekak najbolje izgleda a i cuo sam dost pohvala o njemu
xPsycho je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 20.08.2006., 13:43   #3
Tomo
Re-Registered User
Moj komp

Tomo's Avatar

Datum registracije: Apr 2006
Glasam za V200. Imao sam ga! Odlican Player ( za tu svotu love). Zvuk je odlican, slusalice i nisu neko savrsenstvo ali mogu posluziti! Software je ok, lako se snalazi u njemu. Ima FM sa kojeg mozes snimat u memoriju. Jedino je mozda problem sto ima mrvicu mali ekran! Ali ako te to ne smeta slobodno uzmi, neces pozalit!

A ovaj SONY NW-E003/B koliko sam cuo je dobar! samo sto moras imat software na kompu da prebacujes muziku! Zvuk je Sony-jevski (dakle dobar) slusalice su na razini! Sto se tice baterije tu mozes naici na problem: recimo slusas muziku i rikne baterija moras ju napunit doma na struju a Creative V200 samo skocis do najblizeg kioska i uzmes jednu Duracell-ku i nastavis dalje!
Tomo je offline   Reply With Quote
Staro 20.08.2006., 14:00   #4
raf
šlap
Moj komp

raf's Avatar

ja sam se zakleo curi ako jos jednom kupim nesto sonyevo a da zahtjeva ŠUGAVI sonic, da mi moze prodat komp i potrositi ih na sebe...

Ne ozbiljno ako mp3 moze raditi bez ikakvih patcheva bez sonic-a uzmi. ako ne, ili ga moras instalirat da bi nesto drugo koristio bjezi.

kada se taj instalira pa pocne prisvajat mp3ce, prebacivati ih u neki svoj format koji svira samo u njemu, pa imas duplo pjesama, pa ti neke nece prebacit ako sumnja da su skinute s neta. uglavnom FUJJJ!!

Ja sam takva iskustva imao s MD-om, neznam da li je takva situacija i s mp3 playerima, ali ako je bjez!!!
raf je offline   Reply With Quote
Staro 20.08.2006., 14:26   #5
dina
Registered User

tnx svima. ovako, pročitala sam na netu da ti jeftiniji playeri ne podnose dobro previše memorije pa me zanima ima li istine u tome. dakle, da li mi išta mijenja na kvaliteti ako uzmem 512 mb umjeste 1 gige? i jel 512 premalo? player nije za mene nego za dečka, koji voli muziku i dosta sluša pa bih htjela da zvuk bude ok i da mu dosta stane... a ja nemam pojma o mp3 playerima osim toga, našla sam još jedan - iriver t10 i t20 koji bi mi po cijeni bili prihvatljivi pa ako je netko imao, javite. pozdrav
Staro 20.08.2006., 14:32   #6
dina
Registered User

e da, još nešto. gdje da ga kupim? vidim sad da imaju u ve-milu, jel to ok? ljudi se po netu žale i na njih i na hgspot, a drugi dućani ih čini mi se prodaju po višim cijenama.
Staro 20.08.2006., 14:38   #7
Tomo
Re-Registered User
Moj komp

Tomo's Avatar

Na 512MB ti stane cca 120 pjesama (ako su kodirane na 128kbps) i oko 100 pjesama ako su kvalitetnije kodirane (160+ kbps ili VBR=> Variable bitrate). Dakle u 1GB ti stane oko 200-240 pjesama sto je dosta (oko 10 albuma).

Sto se tice "no name" player-a. USB sucelje je sporo sto znaci da ce ti dosta vremena trebat da napunis tih 512MB/1GB, a i zvuk je dosta nekvalitetan!

EDIT: Trazi na www.nabava.net tamo ce ti nac di ti je pojedini MP3 Player najjeftiniji!
Staro 20.08.2006., 14:42   #8
dina
Registered User

[quote=Tomo;502133 Sto se tice "no name" player-a. USB sucelje je sporo sto znaci da ce ti dosta vremena trebat da napunis tih 512MB/1GB, a i zvuk je dosta nekvalitetan![/quote]

ovaj, pod jeftiniji sam mislila ove gore navedene (za razliku od onih što koštaju, ne znam, 2000kn)
Staro 20.08.2006., 14:43   #9
dina
Registered User

Citiraj:
Autor Tomo Pregled postova
EDIT: Trazi na www.nabava.net tamo ce ti nac di ti je pojedini MP3 Player najjeftiniji!
bila sam, samo sam gledala razne stvari i već pomalo zaboravila. uglavnom, nabava kaže ve-mil.
Staro 20.08.2006., 15:40   #10
Tomo
Re-Registered User
Moj komp

Tomo's Avatar

Citiraj:
Autor dina Pregled postova
ovaj, pod jeftiniji sam mislila ove gore navedene (za razliku od onih što koštaju, ne znam, 2000kn)
Aha, onda nema veze koji ces uzet od ova tri. Sva tri su OK. Makar bi ja opet da uzimam, uzeo Creative!
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 21.08.2006., 01:01   #11
spawn
Premium
Moj komp

spawn's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Im sony e003 crni sa fm-om. I ovo sto pise RAF o njemu je 99% netocno osim da ti stavrno treba sonic software za prevbacivanje pjesam. NE duplira pjesme, NE prebacuje u neki drugi format ako ne zelis,NE odbija poslusnost ako "sumnja da si skinute s neta (smijesno) ,NE ubija kalasnjikovim, NE eksplodira ako slusas samo rock, NE mase repom kad ga ubodes u usb itd itd. Odlican mp3 player ,za 30 minuta punjenja na usb-u slusas neprekidno preko 20 sati. Zvuk odlican. Ako ti ponestane struje odi negdje u internet caffe ubodi ga 5-10 minuta i opet mozes slusat oko 3-5 sati mjuzu. Eto.
spawn je offline   Reply With Quote
Staro 21.08.2006., 06:37   #12
raf
šlap
Moj komp

raf's Avatar

Citiraj:
Autor raf Pregled postova
Ja sam takva iskustva imao s MD-om, neznam da li je takva situacija i s mp3 playerima, ali ako je bjez!!!
@ Bruno jesi procitao ovaj dio?

Takva sranja sam imao s mini discom, ne s mp3 playerom. Samo sam rekao da mi je software ostavio gorak okus u ustima i da ga vise nikada necu instalirani na komp. A od takve velike kompanije poput sonya je stvarno jadno sto nemozes koristiti soft koji zelis. Soft je prebacivao u neki svoj format jer se radi o MD-u ne mp3 plajeru, i STVARNO nije htio neke mp3-ce prebacit pa ti reci sta hoces.

Ja sam eto rekao da vise nista necu kupiti sta koristi sonic. Jesi ti mozda imao mini disc s ti softom pa nisi imao problema kao ja?
raf je offline   Reply With Quote
Staro 21.08.2006., 10:16   #13
marko_1
Premium
Moj komp

marko_1's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Mene program ubija u pojam jer se zbog njega instaliraju jos neka 4 sranja dakle 5 stvari vise + 1 proces, tak da cu sada slozit neku kantu dovoljno jaku da to pokrene pa si sa nje prebacivat pjesme. Moj glas ide za sony-a jer sam i ponosni vlasnik istoimenog, ima pre******ebeno trajanje baterije, sa upgradeom firmware-a sa 1.0 na 2.0 mozes preslusavat i AAC i m4a, kaj se tice sonic stagea ako se covjek pozabavi opcijama moguce ga je probaviti...
marko_1 je offline   Reply With Quote
Staro 21.08.2006., 14:16   #14
dina
Registered User

a ***************emu, baš sam se odlučila uzet v200 a sad opet moram mozgat o sonyju. sony mi je ljepši :kokoš: al mi se ne sviđa taj sonic stage, makar dečko voli čačkat po kompu pa će vjerojatno bez problema izać s njim na kraj. zvuk je dobar, baterija dugo traje, to mi se sve sviđa. vidim da ću kriomice morat ispitat njegove frendove...
u međuvremenu, pišite
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno