|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jul 2004
|
trzanje na Leadtek TV2000 XP
javlja mi se problem kod snimanja sa TV-a ili VHS-a, prvih 30-40min radi sve odlično, i onda počne zatrzavati slika i zvuk. Konfa je iz siga, s tim da sam spuštao FSB i množitelj na 200x10 i 200x11 i opet isto. Inače zauzeće procesora je od 50-60%, a temperatura proca ne prelazi 42°C, znam da ima forumaša koji su koristili ovu karticu ili ju još uvijek koriste, možda netko zna u čemu bi mogao biti problem?: hitthewa |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
|
probat ću dodati još 512mb radne memorije, možda je zbog nedostatka rama? Javit ću kada isprobam... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
aka Mali Mirko
Datum registracije: Nov 2001
|
Ja imam expert verziju takve kartice. Cak su nam i konfe donekle slicne. S čime snimas? Originalnim Leadtek softverom ili nesto drugo? JA koristim VVCR i Picvideo mjpeg3 codec. Mozda su ove vrucine razlog? Dodatni ram tesko da ce pomoci. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
|
ma nisam napisao i moja je Expert verzija, a snimam sa originalnim Leadtek softverom. Misliš da bi do softvera moglo biti? Skinut ću softver koji ti koristiš taj VVCR, da li uz njega trebam i Picvideo mjpeg3 codec? |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rabotnik
Datum registracije: Feb 2003
|
Ja sam snimao na Palominu 2000+, 256mb sa istom karticom bez ikakvih dropanih frameova. Nisi imao kakav antivirus ukljucen za vrijeme snimanja ili slican jedac resursa? Ja sam najvise koristio Virtual VCR + PIC Mjpeg @ quality 19 jer daje najbolji omjer i kvalitetu a opet nije gladan procesora. Mjpeg moras instalirati, imas ffdshow neki svoj interni mjpeg codec ali ovaj od PIC-a mi se cini bolji. Za svaki slucaj provjeri kablove iza da nisu mozda negdje izglodani. Ja sam se jednom 2 dana mucio kak nema slike na kompu dok nisam vidio da sam vratima toliko izglodao kabel da se drzao na izolaciji zajedno ![]()
![]() |
#7 | |
aka Mali Mirko
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
aka Mali Mirko
|
Citiraj:
VirtualVCR ti je potpuni freeware, a picvideo3 mjpeg codec je komercijalni softver. Uz VirtualVCR preporucam i neki od schedulera za njega, npr. VVCR Scheduler (isto freeware). |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
u pozadini je jedino Kaspersky, ali i kada njega isključim isti klinac tako da to otpada, a proc bude na 50-60% opterećenja. Inače kada snimam nikada ne surfam netom, ne znamstvarno šta ga muči? Pa kao da sam na Duronu 500mhz i 64mb rama, i fora je u tome što tek kasnije počne kakati. Idem poskidati ovaj software i codece, i probat nadograditi postojeći Leadtekov na njihovim stranicama pa ću vidjeti tko tu koga... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 |
Premium
Datum registracije: Dec 2002
|
Probaj promjeniti PCI slot u kojem je kartica ... knjižicu u ruke i vidi ko se sa kime "šera" ... malo je prošeći po slotovima ... sličnih problema sam ja ima na Tyan S2460 ali ja tamo imam 5 PCI kartica pa je to bilo sasvim za očekivat ![]() AGP - Leadtek 280 TD ViVo PCI1 - prazan PCI2 - 3Com 3c905TX 10/100 Ethernet PCI3 - EIO DM 1007 - FireWare + USB 2.0 PCI4 - Hauppauge WinTV PCI5 - CreativLabs 5.1 Live! Digital (s time da onaj dodatak sa IDE kablom ide naotvor od PCI 1) tako da vise nema mjesta ![]() Uglavnom ista stvar je bila ili je TV trzao i snimao power point prezentacije kada se ripalo ili je mrežna radila sa 1 mbpsumjeto 100 mbps ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
Datum registracije: Dec 2005
|
Imao sam sličnih problema sa istom TV karticom i to kad je bila u PCI slotu odmah do zvučne (Audigy 2 ZS). S time da zvučna nije htjela raditi kak se spada na 5. slotu (najudaljeniji od AGP-a).
![]() |
#15 |
Premium
|
trenutno ne mogu nabaviti još DDR-a, a karticu sam ispremještao po svim slotovima i uvijek ista priča. Mislio sam da nije možda da se kartica pregrijava, ali na dodir mi ne izgled vruća (otprilike 50°C), možda da probam staviti nekakav vent na bočnu stranu da puše ravno po kartici. Nadam se da ću otkriti gdje je problem, zadnja nada mi je rušenje Windowsa. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Premium
Datum registracije: Jul 2005
|
neznan...da provjeriš možda koji su servisi uključeni, možda neki radi probleme.....meni radi normalno a radila je i prije na kompu2..isto sa samo 512 rama..i samo ffd od codeca..i origi software-om koji sam dobio uz karticu |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Into my head it goes
Datum registracije: Feb 2004
|
Imam istu karticu(al bez MiniDIN konektora ![]()
![]() |
#18 |
lepi
Datum registracije: Nov 2005
|
JA pak imam ovaj problem(ja bi reko da je to zbog sporosti kompa) : snimam nesto , i snima on snima , u mpeg2 normal quality , i recimo snimi i sat necega. sejva to , prekinem snimanje. idem opet nes drugo snimat , snimi on , al bez zvuka. lol. ak izmedu dva snimanja zgasim program skroz , i opet ga pokrenem , ima zvuka u oba fajla. ja sa svojih 1,5ghz i 256 pc2100 ddr nemam dropanih frejmova bas , imam malo , na pocetku , stim da uvijek imam bar 10 programa pokrenutih sa strane(internet programa) a ponekad i surfam .. |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Nije mobilac spor za to, ja sam i s Duronom od 1.1 GHz snimao u MPEG-2 @ 640x480 bez izgubljenih frameova. Tek na 720x576 su se počeli gubit frameovi. Koristio sam WinDVR 3. |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Into my head it goes
|
Upravo to,Athlon na 1.6GHz,WinDVR 3,mpeg2 720*576=uvijek radilo.Ovdje se izgleda radi o nasumicnom rokanju hardw i softa...
![]() |
#23 |
Premium
|
nije u pitanju nikakvo nasumično rokanje hardwera i softa, neće normalno raditi sa original Leadtekovim softwerom i postojećom konfiguracijom. Kodeci su ti koji jesu i sve to bi trebalo biti dovoljno da kartica normalno vrši capture u mpeg2 720*576, a za mobilca u kombinaciji sa Super Talentom PC3200 CL2, je 10x200 mačiji kašalj a ne nekakvo rokanje hardwera. |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Into my head it goes
|
Citiraj:
EDIT:Pronadji drugi soft koji ce ti raditi kak treba i sve ok...: hello2 :
...help me understand the best I can... Zadnje izmijenjeno od: Flood. 25.08.2006. u 02:25. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Premium
|
Citiraj:
Skidam WinDVR3 pa ćemo vidjeti kako će raditi. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Premium
|
Skinuo sam WinDVR3 (zgodan programčić ), i ista stvar se dešava kao i sa origigi softwareom, a prestalao je zezati tek kada sam ubo 3x512mb DDR400. Snimao sam u MPEG-2 720x756 oko 90min i nije bilo nikakvih problema. Očigledno je nedostatak rama u mome slučaju pravio probleme. Sada mi preostaje kupiti još rama i bez brige sam. I kanta odmah živne kada se ubode 3x512mb. Hvala svima na pomoći |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|