Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 06.08.2006., 08:41   #1
Jablan
Premium
Moj komp

Jablan's Avatar

Datum registracije: Jul 2004
trzanje na Leadtek TV2000 XP

javlja mi se problem kod snimanja sa TV-a ili VHS-a, prvih 30-40min radi sve odlično, i onda počne zatrzavati slika i zvuk. Konfa je iz siga, s tim da sam spuštao FSB i množitelj na 200x10 i 200x11 i opet isto.
Inače zauzeće procesora je od 50-60%, a temperatura proca ne prelazi 42°C,
znam da ima forumaša koji su koristili ovu karticu ili ju još uvijek koriste, možda netko zna u čemu bi mogao biti problem?: hitthewa
Jablan je offline   Reply With Quote
Staro 06.08.2006., 11:05   #2
Jablan
Premium
Moj komp

Jablan's Avatar

probat ću dodati još 512mb radne memorije, možda je zbog nedostatka rama?
Javit ću kada isprobam...
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 06.08.2006., 11:31   #3
pogi
aka Mali Mirko
Moj komp

pogi's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Ja imam expert verziju takve kartice. Cak su nam i konfe donekle slicne. S čime snimas? Originalnim Leadtek softverom ili nesto drugo?

JA koristim VVCR i Picvideo mjpeg3 codec.

Mozda su ove vrucine razlog? Dodatni ram tesko da ce pomoci.
Verifikacija poštenog trgovca #1, #2, #3, #4, #5, #6, #7, #8, #9
pogi je online   Reply With Quote
Staro 06.08.2006., 13:02   #4
Jablan
Premium
Moj komp

Jablan's Avatar

ma nisam napisao i moja je Expert verzija, a snimam sa originalnim Leadtek softverom. Misliš da bi do softvera moglo biti? Skinut ću softver koji ti koristiš
taj VVCR, da li uz njega trebam i Picvideo mjpeg3 codec?
Staro 06.08.2006., 13:03   #5
Jablan
Premium
Moj komp

Jablan's Avatar

zaboravio sam reći da od codeca imam instaliran samo FFD Show.
Staro 06.08.2006., 13:19   #6
Zond
Rabotnik
Moj komp

Datum registracije: Feb 2003
Ja sam snimao na Palominu 2000+, 256mb sa istom karticom bez ikakvih dropanih frameova. Nisi imao kakav antivirus ukljucen za vrijeme snimanja ili slican jedac resursa?

Ja sam najvise koristio Virtual VCR + PIC Mjpeg @ quality 19 jer daje najbolji omjer i kvalitetu a opet nije gladan procesora. Mjpeg moras instalirati, imas ffdshow neki svoj interni mjpeg codec ali ovaj od PIC-a mi se cini bolji. Za svaki slucaj provjeri kablove iza da nisu mozda negdje izglodani. Ja sam se jednom 2 dana mucio kak nema slike na kompu dok nisam vidio da sam vratima toliko izglodao kabel da se drzao na izolaciji zajedno

Zond je offline   Reply With Quote
Staro 06.08.2006., 15:33   #7
pogi
aka Mali Mirko
Moj komp

pogi's Avatar

Citiraj:
Autor Zond
Nisi imao kakav antivirus ukljucen za vrijeme snimanja ili slican jedac resursa?
Niti to nemoze imatu utjecaja. Meni su neprestano aktivni sophos antivirus, sygate firewall i spybot teatimer pa nema. Dropane frejmove na ovom kompu nisam imao nikada. Cak i na neoptimiziranim windowsima.
Staro 06.08.2006., 15:38   #8
pogi
aka Mali Mirko
Moj komp

pogi's Avatar

Citiraj:
Autor Jablan
ma nisam napisao i moja je Expert verzija, a snimam sa originalnim Leadtek softverom. Misliš da bi do softvera moglo biti? Skinut ću softver koji ti koristiš
taj VVCR, da li uz njega trebam i Picvideo mjpeg3 codec?
Mozda update softvera i drivera sa leadtekove stranice ako preferiras taj softver. Pretpostavljam da snimas u mpeg2 format. Tu sam i ja imao problema, softver bi se jednostavno zamrznuo.

VirtualVCR ti je potpuni freeware, a picvideo3 mjpeg codec je komercijalni softver. Uz VirtualVCR preporucam i neki od schedulera za njega, npr. VVCR Scheduler (isto freeware).
Staro 06.08.2006., 15:51   #9
Buger
Premium
Moj komp

Datum registracije: Feb 2006
ista kartica, palomino 1.8+, 512MB, leadtek PVR i nikakvo trzaje, to ti je očito do proca, jer imaš nešto uključeno u pozadini ili čak surfaš netom dok ti se snima
Buger je offline   Reply With Quote
Staro 06.08.2006., 19:46   #10
Jablan
Premium
Moj komp

Jablan's Avatar

u pozadini je jedino Kaspersky, ali i kada njega isključim isti klinac tako da to otpada, a proc bude na 50-60% opterećenja. Inače kada snimam nikada ne surfam netom, ne znamstvarno šta ga muči? Pa kao da sam na Duronu 500mhz i 64mb rama, i fora je u tome što tek kasnije počne kakati.
Idem poskidati ovaj software i codece, i probat nadograditi postojeći Leadtekov na njihovim stranicama pa ću vidjeti tko tu koga...
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 06.08.2006., 20:43   #11
Buger
Premium
Moj komp

Datum registracije: Feb 2006
leadtek ti ima jedan od najboljih software-a, neznam možda imaš neki virus ili takvu gamad al to bi moralo radit bez ikakvih problema
Buger je offline   Reply With Quote
Staro 16.08.2006., 01:09   #12
Black Dragon
Premium
Moj komp

Black Dragon's Avatar

Datum registracije: Dec 2002
Probaj promjeniti PCI slot u kojem je kartica ... knjižicu u ruke i vidi ko se sa kime "šera" ... malo je prošeći po slotovima ... sličnih problema sam ja ima na Tyan S2460 ali ja tamo imam 5 PCI kartica pa je to bilo sasvim za očekivat ... Kombinacija kod mene je:
AGP - Leadtek 280 TD ViVo
PCI1 - prazan
PCI2 - 3Com 3c905TX 10/100 Ethernet
PCI3 - EIO DM 1007 - FireWare + USB 2.0
PCI4 - Hauppauge WinTV
PCI5 - CreativLabs 5.1 Live! Digital (s time da onaj dodatak sa IDE kablom ide naotvor od PCI 1) tako da vise nema mjesta
Uglavnom ista stvar je bila ili je TV trzao i snimao power point prezentacije kada se ripalo ili je mrežna radila sa 1 mbpsumjeto 100 mbps ... prošetaj TV kroz PCI slotove ...
Black Dragon je offline   Reply With Quote
Staro 16.08.2006., 06:53   #13
Jablan
Premium
Moj komp

Jablan's Avatar

vidiš mogu ti reći da sam probao gotovo sve, ali šetat karticu po slotovima nisam. Bacam se na posao, pa će se vidjeti....: DualWiel
Staro 16.08.2006., 08:40   #14
Perki
Premium
Moj komp

Datum registracije: Dec 2005
Imao sam sličnih problema sa istom TV karticom i to kad je bila u PCI slotu odmah do zvučne (Audigy 2 ZS). S time da zvučna nije htjela raditi kak se spada na 5. slotu (najudaljeniji od AGP-a).
Staro 19.08.2006., 20:04   #15
Jablan
Premium
Moj komp

Jablan's Avatar

trenutno ne mogu nabaviti još DDR-a, a karticu sam ispremještao po svim slotovima i uvijek ista priča. Mislio sam da nije možda da se kartica pregrijava, ali na dodir mi ne izgled vruća (otprilike 50°C), možda da probam staviti nekakav vent na bočnu stranu da puše ravno po kartici.
Nadam se da ću otkriti gdje je problem, zadnja nada mi je rušenje Windowsa.
Staro 20.08.2006., 14:12   #16
alimilano
Premium
Moj komp

alimilano's Avatar

Datum registracije: Jul 2005
neznan...da provjeriš možda koji su servisi uključeni, možda neki radi probleme.....meni radi normalno a radila je i prije na kompu2..isto sa samo 512 rama..i samo ffd od codeca..i origi software-om koji sam dobio uz karticu
alimilano je offline   Reply With Quote
Staro 21.08.2006., 22:18   #17
Flood
Into my head it goes
Moj komp

Flood's Avatar

Datum registracije: Feb 2004
Imam istu karticu(al bez MiniDIN konektora ),mobilca na 2.5GHz,2 gige rama.Sa Leadtekovim softom sve ok do 30s nakon sta pocnem snimati-javlja se desinhronizacija slike i zvuka.Probao sve tu navedeno,skinuo zadnju ver softa,ali napravio nisam nista.Kartica nece raditi ni sa WinDVR3.Ali kao sto pogi i Zond kazu,VirtualVCR i Picvideo mjpeg3 za snimanje,DScaler za gledanje and uzivaj!
Staro 23.08.2006., 02:30   #18
Hrvoje xyz
lepi

Datum registracije: Nov 2005
JA pak imam ovaj problem(ja bi reko da je to zbog sporosti kompa) : snimam nesto , i snima on snima , u mpeg2 normal quality , i recimo snimi i sat necega.

sejva to , prekinem snimanje.

idem opet nes drugo snimat , snimi on , al bez zvuka.
lol.

ak izmedu dva snimanja zgasim program skroz , i opet ga pokrenem , ima zvuka u oba fajla.

ja sa svojih 1,5ghz i 256 pc2100 ddr nemam dropanih frejmova bas , imam malo , na pocetku , stim da uvijek imam bar 10 programa pokrenutih sa strane(internet programa) a ponekad i surfam ..
Hrvoje xyz je offline   Reply With Quote
Staro 24.08.2006., 06:51   #19
Jablan
Premium
Moj komp

Jablan's Avatar

pa hebote ako je mobilac na 2GHz spor za normalan rad TV kartice onda ga treba sjekirom ukupusiti, sumnjam da je do toga..., nego koje kodeke podesit u capture profile za video i audio?
Staro 24.08.2006., 07:22   #20
pogi
aka Mali Mirko
Moj komp

pogi's Avatar

Za koji program sada govoris? Jesi probao VVCR?
Staro 24.08.2006., 10:21   #21
domy_os
EMP moderator

domy_os's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Nije mobilac spor za to, ja sam i s Duronom od 1.1 GHz snimao u MPEG-2 @ 640x480 bez izgubljenih frameova. Tek na 720x576 su se počeli gubit frameovi. Koristio sam WinDVR 3.
domy_os je offline   Reply With Quote
Staro 24.08.2006., 12:17   #22
Flood
Into my head it goes
Moj komp

Flood's Avatar

Citiraj:
Autor domy_os Pregled postova
Nije mobilac spor za to, ja sam i s Duronom od 1.1 GHz snimao u MPEG-2 @ 640x480 bez izgubljenih frameova. Tek na 720x576 su se počeli gubit frameovi. Koristio sam WinDVR 3.
Upravo to,Athlon na 1.6GHz,WinDVR 3,mpeg2 720*576=uvijek radilo.Ovdje se izgleda radi o nasumicnom rokanju hardw i softa...
Staro 24.08.2006., 21:38   #23
Jablan
Premium
Moj komp

Jablan's Avatar

Citiraj:
Autor flood Pregled postova
Upravo to,Athlon na 1.6GHz,WinDVR 3,mpeg2 720*576=uvijek radilo.Ovdje se izgleda radi o nasumicnom rokanju hardw i softa...
nije u pitanju nikakvo nasumično rokanje hardwera i softa, neće normalno raditi sa original Leadtekovim softwerom i postojećom konfiguracijom. Kodeci su ti koji jesu i sve to bi trebalo biti dovoljno da kartica normalno vrši capture u mpeg2 720*576, a za mobilca u kombinaciji sa Super Talentom PC3200 CL2, je 10x200 mačiji kašalj a ne nekakvo rokanje hardwera.
Staro 25.08.2006., 02:11   #24
Flood
Into my head it goes
Moj komp

Flood's Avatar

Citiraj:
Autor Jablan Pregled postova
nije u pitanju nikakvo nasumično rokanje hardwera i softa, neće normalno raditi sa original Leadtekovim softwerom i postojećom konfiguracijom. Kodeci su ti koji jesu i sve to bi trebalo biti dovoljno da kartica normalno vrši capture u mpeg2 720*576, a za mobilca u kombinaciji sa Super Talentom PC3200 CL2, je 10x200 mačiji kašalj a ne nekakvo rokanje hardwera.
Upravo svi tvrdimo,ako sam dobro skuzio,da nije problem u konfi(proc- najbitniji,RAM),vec se da naslutiti da i tebe i mene najvjerojatnije hebe:kartica,HARDWARE,koja sa svojim defaultnim SOFTWARE-om nece raditi kako treba,dok ostali nemaju tih problema.Sa drugim softom(VirtualVCR) je sve ok,barem meni.Ako to nije rokanje(u glavu),sta je onda?
EDIT:Pronadji drugi soft koji ce ti raditi kak treba i sve ok...: hello2 :

Zadnje izmijenjeno od: Flood. 25.08.2006. u 02:25.
Flood je offline   Reply With Quote
Staro 25.08.2006., 06:48   #25
Jablan
Premium
Moj komp

Jablan's Avatar

Citiraj:
Autor flood Pregled postova
Upravo svi tvrdimo,ako sam dobro skuzio,da nije problem u konfi(proc- najbitniji,RAM),vec se da naslutiti da i tebe i mene najvjerojatnije hebe:kartica,HARDWARE,koja sa svojim defaultnim SOFTWARE-om nece raditi kako treba,dok ostali nemaju tih problema.Sa drugim softom(VirtualVCR) je sve ok,barem meni.Ako to nije rokanje(u glavu),sta je onda?
EDIT:Pronadji drugi soft koji ce ti raditi kak treba i sve ok...: hello2 :
nadam se da će drugi softwer pomoći i da će kartica napokon raditi kako spada, u protivnom bih ju mogao odnijeti na reklamaciju i nadoplatiti nešto krznatih za neku bolju.
Skidam WinDVR3 pa ćemo vidjeti kako će raditi.
Staro 03.09.2006., 20:19   #26
Jablan
Premium
Moj komp

Jablan's Avatar

Skinuo sam WinDVR3 (zgodan programčić ), i ista stvar se dešava kao i sa origigi softwareom, a prestalao je zezati tek kada sam ubo 3x512mb DDR400.
Snimao sam u MPEG-2 720x756 oko 90min i nije bilo nikakvih problema. Očigledno je nedostatak rama u mome slučaju pravio probleme. Sada mi preostaje kupiti još rama i bez brige sam. I kanta odmah živne kada se ubode 3x512mb. Hvala svima na pomoći
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno