Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Razno
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 29.04.2003., 20:17   #1
msvrtan
..

Datum registracije: Oct 2001
iskustva s maxtorom...

evo posto uskoro kupujem dodatni disk zanima me koliko mi se isplati za 120gb maxtora dati 1000kn ili ipak uzeti seagate za 1200? 200kn mi nije malo a disk bi mi sluzio za arhive i sl...a treca opcija je ibm iako njega bas nebih zbog losih iskustava od prije..istina krasi ga cijena od 1000kn...

naime najvise me brine tisina...frendov maxtor 10gb je glasniji od mog venta na volcano 7+ u serdnjem modu..a to necu!!!
msvrtan je offline   Reply With Quote
Staro 29.04.2003., 20:22   #2
tor
Administrator
Moj komp

tor's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Re: iskustva s maxtorom...

Citiraj:
Originally posted by msvrtan
evo posto uskoro kupujem dodatni disk zanima me koliko mi se isplati za 120gb maxtora dati 1000kn ili ipak uzeti seagate za 1200? 200kn mi nije malo a disk bi mi sluzio za arhive i sl...a treca opcija je ibm iako njega bas nebih zbog losih iskustava od prije..istina krasi ga cijena od 1000kn...

naime najvise me brine tisina...frendov maxtor 10gb je glasniji od mog venta na volcano 7+ u serdnjem modu..a to necu!!!
Zadnjih godinu dana radim samo s njim. 5 komada na poslu, 2 doma. I ne čujem ih. Pogotovo ove zadnje tanke (ATA 133). Samo preporuka. Nije prvi u ničemu ali nije ni pogotovo zadnji...
tor je offline   Reply With Quote
Oglas

Oglas
Oglasni prostor

Staro 29.04.2003., 22:34   #3
LordNitro
Premium

LordNitro's Avatar

Datum registracije: Dec 2002
S maxtorom nemam loših iskustava, jedino ne znam kakva je o va novija serija.Nisu bas tako jako bucni kako ljudi pricaju!

Kirk: "Spock, you want to know something? Everybody's Human."
Spock: "I find that remark... insulting."
LordNitro je offline   Reply With Quote
Staro 29.04.2003., 23:08   #4
marac
Premium

marac's Avatar

Takodjer preporucujem Maxtora!
Imam jednog od 40GB i super je!
Ne cuje se puno jace od recimo barracude a osjetno je brzi!
marac je offline   Reply With Quote
Staro 29.04.2003., 23:48   #5
msvrtan
..

ma nije mi vazna brzina nego tisina...a maxtor je navodno ok sto se tice kvarenja...a kako ce to biit disk koji ce se koristiti tek tu i tamo sve ostalo mi nije tak vazno....cak razmisljam jos usparati pa uzeti onog ibm/hitachia od 180gb za 1600 kn jer ima 3g garancije...
Staro 29.04.2003., 23:49   #6
marac
Premium

marac's Avatar

Citiraj:
ma nije mi vazna brzina nego tisina...a maxtor je navodno ok sto se tice kvarenja...a kako ce to biit disk koji ce se koristiti tek tu i tamo sve ostalo mi nije tak vazno....cak razmisljam jos usparati pa uzeti onog ibm/hitachia od 180gb za 1600 kn jer ima 3g garancije...
I noviji maxtori imaju 3 godine garanciju samo su nesto skuplji!
marac je offline   Reply With Quote
Staro 29.04.2003., 23:56   #7
msvrtan
..

Citiraj:
Originally posted by marac
I noviji maxtori imaju 3 godine garanciju samo su nesto skuplji!
mislim da je 2g ali mi onda pada omjer cijene i velicine...dokje kod onog ibm/hitachia otprilike isti...
Staro 30.04.2003., 00:44   #8
matijas
Premium

matijas's Avatar

Imam 40GB Maxtora kupljenog u 6mj. 2002, zadnja 3 mjeseca radi konstantno 0-24 i nema problema (preko njega je u tom periodu proslo cca 120GB), ne grije se skoro nista, dovoljno je tih da se ne cuje po noci u posve tihoj sobi.
Pocetkom ove godine je bilo problema zbog buga u software-u samog diska (javljao gresku S57 i koraptirao podatke), na Maxtorovim stranicama je sve bilo uredno dokumentirano i nakon napravljenog Low Level formata zasad sve radi ok (kuc, kuc,...)
Staro 30.04.2003., 03:38   #9
Black Dragon
Premium
Moj komp

Black Dragon's Avatar

Maxtor/Quantum je po meni uvijek bio The One disk, ostalo sam malo poprijeko gledao. Ovog Seagatea sam uzeo na nagovor frenda. Uglavnom nemam loših iskustava sa Maxtorom, stari 15 GB radi bez greške kao i onaj od 20Gb. Mada imam susjeda kojem je 120Gb Max crkao nakon 3 dana (natovarili ga DiVXima za X-BOX (pretvorili X-Box u Video JukeBOX ) ali je dobio novi i istom tom čovjeku je prozviždao i čudno radi jedan od 40 Gb i to nako 1,5 godine. Mada mislim a je taj u stanju polomiti čekić (ne dršku već onu metalnu glavu , ali nikada se ne zna). Uglavnom bez obzira na iznimke ja uvijek dajem glas za Maxa.

Some men aren't looking for anything logical. They can't be bought, bullied, reasoned or negotiated with. Some men just want to watch the world burn.
Black Dragon je offline   Reply With Quote
Staro 30.04.2003., 09:34   #10
dario-RUS
I Love AMD and nVida

dario-RUS's Avatar

Datum registracije: Feb 2003
Thumbs up MaXtoR

Ja imam doma trenutno jednog podosta bučnog Maxtora od 60Gb, koji sam kupio prije 1 god., ali moj kompić je kupio isto od 60Gb pola godine kasnije i taj se uopće ne čuje!!!!
U tih godinu dana nisam imao nikakvih problema!!!
Toplo bi ti preporučio Maxtora, pogotovo ako je jeftiniji!!
Ati nešto
1x 36Gb WD Raptor, 2x750Gb Samsung (raid 0)
dario-RUS je offline   Reply With Quote
Oglas

Oglas
Oglas Oglasni prostor

Staro 30.04.2003., 09:53   #11
gpremec
matroxfanatic

gpremec's Avatar

Thumbs down

I opet se vracamo na ono: "meni radi super, a i mom frendu" logiku.

Firma u kojoj radim kupila je 60-tak novih racunala u zadnjih pola godine, sve sa tankim Maxtorima. Kako je u tih zadnjih pola godine 15-tak od tih 60-tak Maxtora riknulo, firma koja nam je prodala racunala morala je zamijeniti sve preostale diskove. Kako sam kroz svoj rad uvidio da se Seagate diskovi daleko najmanje kvare, Maxtori su zamijenjeni Seagateima. Od tada se niti jedan disk nije pokvario.

Vjerujem li tankim Maxtorima? NE!

Toliko o tankim Maxtorima.
Staro 30.04.2003., 09:59   #12
dario-RUS
I Love AMD and nVida

dario-RUS's Avatar

Datum registracije: Feb 2003
Ok, ja sam samo iznio svoje mišljenje i iskustvo!!!
Ati nešto
1x 36Gb WD Raptor, 2x750Gb Samsung (raid 0)
dario-RUS je offline   Reply With Quote
Staro 30.04.2003., 10:15   #13
gpremec
matroxfanatic

gpremec's Avatar

Citiraj:
Originally posted by dario-RUS
Ok, ja sam samo iznio svoje mišljenje i iskustvo!!!
Nemam nista protiv osobnog misljenja, naprotiv. Problem se javlja kada netko brani svoje stavove do groba na osnovu jednog ili dva primjerka.

Sto se toga tice, frend ima tankog Maxtora od 20GB vec godinu i pol, i radi savrseno. Isto tako, prije godinu i pol sam cuo od tipa koji radi u firmi koja uvozi Maxtore da se ti tanki Maxtori kvare oko 20%.
Staro 30.04.2003., 10:34   #14
tor
Administrator
Moj komp

tor's Avatar

Citiraj:
Originally posted by gpremec
Nemam nista protiv osobnog misljenja, naprotiv. Problem se javlja kada netko brani svoje stavove do groba na osnovu jednog ili dva primjerka.

Sto se toga tice, frend ima tankog Maxtora od 20GB vec godinu i pol, i radi savrseno. Isto tako, prije godinu i pol sam cuo od tipa koji radi u firmi koja uvozi Maxtore da se ti tanki Maxtori kvare oko 20%.
A to je valjda sreća. Meni nije nijedan riknuo od ovh 7. Ima i onih starih i na 5400 i na 7200, i novih tanjih na 7200. I nijedan nije ošo. Jebiga, sreća valjda. Sad osloniti se na to....
Ja kupujem sljedeći tjedan maxa od 80 GB pa kud puklo da puklo. Valjda neće nešto u njemu.
tor je offline   Reply With Quote
Staro 30.04.2003., 10:40   #15
Paske
Ekspert iz sjene ...
Moj komp

Paske's Avatar

Trenutno u compu:

Maxtor 60 Gb star par mj.
Seagate 120 Gb star cca 1 mj.

Maxtor SE ČUJE, tu nema ali, čak ponekad nadglasa napajanje

Segate se NE ČUJE - nije najbrži, nije naj luđi, ali je naj TIŠI
Paske je offline   Reply With Quote
Staro 30.04.2003., 12:53   #16
msvrtan
..

Citiraj:
I opet se vracamo na ono: "meni radi super, a i mom frendu" logiku.

Firma u kojoj radim kupila je 60-tak novih racunala u zadnjih pola godine, sve sa tankim Maxtorima. Kako je u tih zadnjih pola godine 15-tak od tih 60-tak Maxtora riknulo, firma koja nam je prodala racunala morala je zamijeniti sve preostale diskove. Kako sam kroz svoj rad uvidio da se Seagate diskovi daleko najmanje kvare, Maxtori su zamijenjeni Seagateima. Od tada se niti jedan disk nije pokvario.

Vjerujem li tankim Maxtorima? NE!

Toliko o tankim Maxtorima.

da premec ali po tome ti nitko nebi mogao savjetovati kaj kupiti..isto tako se sad mogao javiti neko iz velike firme koji je kupio do sada 1000 maxtora i da se nije niti jedan pokvario..i tebe popljuvati...

ali drago mi je da si ovo javio jer nebih se htio opeci sa kupnjom diska koji ce mozda gectkr...iako cu ga ja istina malo koristiti ali kaj cu s 100gb podataka kaj ce biti na njemu...

i svako iskustvo mi je drago da se navede...ja nemrem smisliti ibm nakon sto su mi 3(4zapravo) crkla..ali imas ljudi koji hoce samo ibm zato sto s njima nisu imali problema....

uostalom kakvi su ovi noviji od 180gb..ima ko?
Staro 30.04.2003., 19:40   #17
gpremec
matroxfanatic

gpremec's Avatar

Citiraj:
da premec ali po tome ti nitko nebi mogao savjetovati kaj kupiti..isto tako se sad mogao javiti neko iz velike firme koji je kupio do sada 1000 maxtora i da se nije niti jedan pokvario..i tebe popljuvati...
Hm, bas te i ne razumijem.

Kazem da sam prije godinu i pol pricao s tipom koji radi u firmi koja uvozi Maxtore i on je vec tada rekao da se tanki Maxtori 20% kvare. Situacija se nije nista promijenila, nazalost.

Dali ce firma koja je kupila x komada takvih diskova imati 5% ili 50% pokvarenih, to je vec pitanje slucajnosti, ali nema sanse (ili je barem nevjerovatno malo vjerovatno) da od 100-tinjak komada ne naletis na problematican primjerak.

S druge strane, zasto popljuvat? Nije meni namjera da popljujem ljude koji imaju iskustva na osnovu 2-3 komada, vec samo upozoravam da je takvo iskustvo ne bas najtocnije.

I ja sam se kunuo IBM diskovima, sve dok meni (6 mjeseci star) nije vrisnuo.
Staro 30.04.2003., 23:22   #18
msvrtan
..

Citiraj:
Hm, bas te i ne razumijem.

Kazem da sam prije godinu i pol pricao s tipom koji radi u firmi koja uvozi Maxtore i on je vec tada rekao da se tanki Maxtori 20% kvare. Situacija se nije nista promijenila, nazalost.

Dali ce firma koja je kupila x komada takvih diskova imati 5% ili 50% pokvarenih, to je vec pitanje slucajnosti, ali nema sanse (ili je barem nevjerovatno malo vjerovatno) da od 100-tinjak komada ne naletis na problematican primjerak.

S druge strane, zasto popljuvat? Nije meni namjera da popljujem ljude koji imaju iskustva na osnovu 2-3 komada, vec samo upozoravam da je takvo iskustvo ne bas najtocnije.

I ja sam se kunuo IBM diskovima, sve dok meni (6 mjeseci star) nije vrisnuo.
naravno da je bolji veci uzorak...

a to s ibmom nazalost sam i ja imao...4gb radio ko beba pa ga prodao da kupim 15gb..i onda radio super...njega prodao da kupim 40gb.. i on riknuo nakon 3 mjeseca...iako sto je najgore disk radi pod linuxom posto sam ga posudio frendu..on je izolirao bed sektore i puknuo ga u server...bilo je jos poslije par problema ali je radio...

onda je frendov 15gb gecrkt kod mene...pa njegov 40gb opset...pa 120 gb na posudbi (sjecas se te price)..pa frendova 20gb sada nakon 29mjeseci rada...

zakaj me ne cudi kaj su spustili garanciju na godinu dana?

a pricao sam ja davno s tipom iz autronica dok su oni uvozili wd ... pa su prestali jer su one serije od 1,2 i 1,6 gb pola bile vracene...odnosno na 2 prodana jedan je isao natrag!!! a najgore je sto covjek nije mogao vjerovati da ja u kompu imam oba diska i da rade bez problema!!!
Staro 01.05.2003., 15:18   #19
Jelc
Super Moderators

Datum registracije: May 2002
Imam
Stari WD850MB-sa Amige,ruži...
WD 2oGB 5400,ruži ali je JAKO pouzdan i izdržljiv...
Barracuda 120GB 7200,jako,jako,tiha-prekratko je imam da bih davao ocjene o kvaliteti ali za sada dela fino...i tiho.

Mislim-najbolje je kad škvadra diskutira o tišini HD-a,onda dođeš kod dotičnog-a kad ono u kompu x ventova,grafulja OTES ili vent nakeljeni ORB,CPU hladi Delta vent...i onda se nadglasavaš s tipom u razgovoru tipa njemu se čini da mu pržilica ruži:mad: ...i da kaj bi to moglo biti...

Pa da ga ubiješ...

Pa nije to ko prije-da kad hard počne delat dobiješ infarkt...

Ono sa OTES-om i ORB-om je iz iskustva...
A jedan je kupio Barracudu na moju preporuku-i onda je stavio neko šrot hladilo za HD,platio ga 60-atak kuna,joj...kak TO ruži...i onda meni priča kako se ITEKAKO osjeti kak je novi HD tiši...
Jelc je offline   Reply With Quote
Staro 01.05.2003., 21:24   #20
miato
(°_°)

miato's Avatar

Citiraj:
Originally posted by Jelc
...Mislim-najbolje je kad škvadra diskutira o tišini HD-a,onda dođeš kod dotičnog-a kad ono u kompu x ventova,grafulja OTES ili vent nakeljeni ORB,CPU hladi Delta vent...i onda se nadglasavaš s tipom u razgovoru tipa njemu se čini da mu pržilica ruži:mad: ...i da kaj bi to moglo biti...
upravo to, ubitacno
JA sad itekako cujem hard koji zuji ko sam vrag (da nemam vodeno nego neku alphu vjerovatno ga nebi ni cuo ), al me uzasno iritira...
probao sam ga otkopcati, i samo vent na napajanju i pumpa za vodu su stvarali buku... ali buka je bila takva da se trebas truditi da zapravo nesto cujes

Toshiba m200 TabletPC + Samsung 205BW
miato je offline   Reply With Quote
Staro 01.05.2003., 22:01   #21
Jelc
Super Moderators

Datum registracije: May 2002
Citiraj:
Originally posted by miato
upravo to, ubitacno
JA sad itekako cujem hard koji zuji ko sam vrag (da nemam vodeno nego neku alphu vjerovatno ga nebi ni cuo ), al me uzasno iritira...
probao sam ga otkopcati, i samo vent na napajanju i pumpa za vodu su stvarali buku... ali buka je bila takva da se trebas truditi da zapravo nesto cujes
Pa da...mislim,ak netko hoće TIHI hard-nek si pikne Barracudu,ako hoće brzinu Maxtor ili WD...
Jelc je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno