|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
x2 & Windows
Zanima me da li je pri novoj instalaciji windowsa neophodno instalirati nove drajvere za dvojezgrine procesore i dual core optimizer, dali je samo to dovoljno ili treba još nešto? (imam drivere instalirane i optimizer, ali nešto debelo šteka) Ja sa svojim nikako da stanem na zelenu granu. Mema me zeza, a izgleda i windows : bonker2 Stalno mi se dešava da firefox prijavi grešku i pukne, neki program ili igra Pogledajte isto i ova očitavanja napajanja i teperature, jesu oni ok? ![]() Btw proc je sada clockan na 2,5@1,37v 166:1 tako da je mema na 400 sa 3,4,4,8@2,6v Zadnje izmijenjeno od: Orthodox. 15.08.2006. u 12:50. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
|
Pa zar niko? :S |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Napajanja i temperature su ok, dapače, super su. Ako ti je OC provjereno stabilan, onda je možda vrijeme da si windowse reinstaliraš. Inače, kad sam imao u rukama X2 proc, onda nisam instalirao nikakve drivere za njega, pa ni optimizer. Optimizer je ok i može se instalirat, ali na kakve ti drivere misliš? CnQ ?
![]() |
#4 |
The Geek Wants Out
Datum registracije: Feb 2005
|
U pravilu bi sve (osim možda štekanja u nekim igrama) trebalo raditi stabilno bez ikakvih drivera... u stvari ja sam 'vozio' x2 3800+ bez problema bez ikakvih drivera. Tek poslije sam stavljao CnQ drivere i sad na kraju optimizer... prije će bit da su ti clock ili mema uzrok nestabilnosti. Vrati sve na default pa vidi kako se ponaša sistem...
![]() |
#5 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Moderator
|
Ma prvo probaj od nekoga nabaviti, da vidiš da li je u tome problem... A inače, najbolja i najeftinija solucija je ići na UCCC - 1GB stickovi od PQI-ja, A-Date, Transcenda, Super Talenta (potonji ima HS i ne možeš biti siguran da li je na njemu UCCC; ovi ostali nemaju HS i prije kupnje moš pogledat kaj piše na chipovima od memorije, ako piše negdje na njemu SAMSUNG i UCCC, onda kupuj)
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
Cekaj cekaj samo malo ste sigurni da DFI ploce ne "vole" bas Corsair? Ako imate dokaz molio bi da mi kazete zasto jer bas tu konbinaciju mislim uzeti! |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Moderator
|
Hmm, to pitaj vukodlaka, on ima DFI i svakako se više kuži u sve to od mene. A moš i proguglat malo pa vidjet kaj vele. Ja samo velim kak je on rekel. Iako mislim da sam zaboravil napomenut, da taj problem imaju sam Lan Party-ice sa Corsairom. DAGF je kod frenda uredno radila u DC-u bez ikakvih problema...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
Evo zamenio sam 2x1gb Corsair Value-a sa 2x1gb SuperTalenta (uccc) i sve radi kako treba : cheers2 Malo sam samo naštimao postavke u biosu i mema veselo radi na 3,3,4,7 pri 2,5v na 400Mhz. Za nekih tjedan dana ćemo preći na overclock (neka se malo sve stabilizuje) ![]() Ja sam pretumbao sve moguće forume vezane za dfi i svi kažu:BIG NO NO : nono : za Corsair i Kingston, a pogotovo Value stick-ove. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Moderator
|
Dobru si zamjenu napravio. Samo, si siguran da je ispod tog super talenta UCCC? kaj nemaju oni HS? Uglavnom, voltažu za UCCC nemoj preko 2.8V, očekuj reze: 2,5-3-3-X @ 400, 2.6V 2,5-3-3-X @ 460, 2.6V 3-4-4-X @ 500-530, 2.7V-2.8V
![]() |
#15 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Moderator
|
![]() |
#17 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Ma koja stabilzacija!? LOL ![]() Profrljaj malo u memtestu bar okvirno dokle idu da imas neku sliku...kako disu ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Premium
|
Mema ide iznad 250 na 3,3,4,7 ali proc ne mogu držati na 2,5 stabilno jer mi napajanje onda postaje usko grlo. Sada sve veselo kuca na 2,4 stock voltage i 480@2,5v (3,3,4,7). Kada budem kupovao jače napajanje onda ćemo probati dalje. Za sada je i ovo ok. Everest Ultimate Edition 2006: čitanje: 6076 zapisivanje: 2394 Latencija: 51,8 CPU Queen: 4305 CPU PhotoWorxx: 21551 CPU Zlib: 28740 FPU Julia: 2717 FPU Mandel: 4028 FPU SinJulia:2498 |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
The Geek Wants Out
Datum registracije: Feb 2005
|
kako tako malo na 'memory write' ? Kod mene je mema trenutno na @217 (!) 2.5-3-3-5 pa dobijem ovo :confused: read: 6606 write: 6665 copy: 5634 latency: 49.1
![]() |
#20 | |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Citiraj:
Sigurno ova Ulimate Verzija a? ![]() Probaj sa Home 2.20.405 pa ćeš vidjeti razliku... ni ona nije savršena ali tu je negdje a ova nova bulazni...
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|