|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2005
|
workgrupa i izlaz na net
Više je računala u workgrupi (<10) jedno je spojeno na dsl Dakle, kako omogućiti ostalim računalima da izađu na net? (Win su XPSP2) |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: May 2004
|
ICS internet connection sharing? Desni klik na konekciju, properties, advanced i dalje ce ti biti jasno. Ako zapnes imas jako puno vec otvorenih topica na ovu temu. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
hvala, vidio sam postove. pa evo malo konkretnije pitanje . 1. ako je jedno računalo spojeno na dsl i omogućen ICS, sva druga računala samo omogućim ICS i postavim ip prvog računala kao gateway, Da li će sva računala istovremeno dijeliti tu konekciju ? 2. ako spojim dsl na mrežu(LAN) i sva računala, Upišem IP dsl modema kao gateway svim računalima te spojim na net taj dsl, hoće li sva računala istovremeno dijeliti tu konekciju ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Jun 2006
|
Ti si od T-Coma iznajmio dvije zice koje idu do njihove centrale, i koliko god compova spojis, opet sve ide preko te dvije zice. Te dvije zice zamisli kao DSL. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | ||
Premium
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
Citiraj:
dakle, u ovom drugom slučaju, jedno će od računala morati "dialup-ati" konekciju i tada to računalo postaje gateway...time se vraćaš na slučaj br.1 u slučaju da svoj modem možeš "pretvoriti" u ruter (a mislim da svi modemi koje t-com daje idu u ruter mod), onda dobivaš ono što si htio |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Registered User
|
hvala, u tom jest stvar, kako natjerati, konfigurirati router 515 simens da prihvati vise istovremenih rutanja tj izlaza na net |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Dec 2002
|
RTFM ... još je bar i na Hrvatskom ako ti je "latinski" 21 stoljeća problem. Uglavnom raditi će 100% ako sve složiš kako piše u knjižici ... ako će te se "pobit" jel netko ima veliki ping, oavj šalje ogroman mail ili netko torennta ili magarči pa svi ostali ne mogu na net, ... iz ormara stari kramp P133+ i 64MB rama, neki HDD do 2GB i m0n0wall, a taj siemens u kantu za smeće ako te ne "zadovoljava" ... |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Registered User
|
Na žalost nisam našao postavke za konfiguraciju rutera za dijeljenje internet konekcije. Čak i u naprednim postavkama ( NAT ) objašnjava se kako dozvoliti pristup na računalo u Lan-u s neta a ne obratno. Ja bi popizd* ali ne vidim UPUTE za dijeljnje konekcije na net i ogtovo. dakle ako netko hoće, moli9m barem hint. ( siemens 515) Hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Registered User
|
Hvala, DHCP mi je disejblan zbog toga jer mi je ljepše raditi u LAN-u sa statičkim adresama. Mislim, trebao bi ruter rutati bez obzira. On je 192.168.1.1./24, ostali u istoj mreži . Može li ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Registered User
|
Ok, Gdje se prijavljujem s adresama? |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Premium
|
Advanced setup>LAN>dhcp server na toj stranici imaš jednu tablicu gdje selektiraš strojeve ili ručno ubacuješ MAC adrese: Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Registered User
|
Hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Registered User
|
da se javim još jednom hvala Mailmanu. Enejblao sam DHCP i morao promijeniti postavke na TCP/IP lokalne mreže i sad šljaka. Ali ?! Zašto ruter mora imati enejblani dhcp servis ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
|
|