|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2006
|
Konfiguracija do 1000€
Treba mi novi komp, i imam 1000€ za potrosit na njega ... Sad znam otprilike sta bi htio i znam za sta ce mi sluzit ali vec jako dugo nisam gledo hardware tako da mi je tesko izabrat nesto definitivno, i trebaju mi preporuke/iskustva drugih ljudi ... Ono sta mi treba : - Obavezno dual-core - Graficka od nVidie SM 3.0 minimum (performanse mi nisu toliko bitne koliko podrzavanje DX 9.0c standarda) - Memorija bi vjerojatno bila na 1 GB minimum - HDD negdje 120-160gb dosta Za sta mi treba ? Inace se bavim programiranjem igara tako da mi je bitno da je dual-core (vec imam single ![]() Bilo bi preporucljivo da su dijelovi nabavljivi u jednom ducanu i u Rijeci - znaci Ve-Mil naj vjerojatnije ![]() U cijenu ne ide monitor. P.S. Ja sam mislio sam stavit nesto na bazi Pentium D-a i GF 6800 (obicno sam fan AMD-a no njihovi X2 mi se cine izvan cijenika) |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
a evo mog doprinosa ![]() sve iz ve-mila CPU: Intel 920Presler 1400kn MBO: EpoX 5P945-J 711kn (kad nema Asus u Ve-mulju a ova je jedina poštena) Cooler: TT BigTyphoon 310kn RAM: 2x1GB Kingmax PC5300 2x640kn HDD: Hitachi 160GB SATA2 495kn DVD-RW: Pioneer 111 295kn Floppy: 50kn VGA: Leadtek 6600TD 660kn PSU: Chieftec 450W 380kn Kučište po želji ukupno: 5580kn + kučište Treba li periferija? možeš ubacit Gainward Bliss 7600GS ako ti treba jača grafa ona je 1150kn
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
̣
Datum registracije: Feb 2006
|
@ Wolv: a malo bolja grafa možda? ![]() Kolko ja znam 1000ojjrova je 7452kn ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
|
napisao sam da može razmislit o 7600GS ali kaj ćemu ako se bavi programiranjem...a za igre je OK znam ja koliko je 1000eura a i ne mora baš svih 1000 potrošit...a treba još i kučište a možda i tipkovnicu + miš i dođe se blizu te cifre
![]() |
#5 | ||
Registered User
|
Ovo je bilo brzo ![]() Citiraj:
Citiraj:
![]() Kolko je 7600GS ?(vidio sam sad EDIT ![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
̣
Datum registracije: Feb 2006
|
O Sry onda, kad sam pisal nije pisalo ovo o 7600gs... Da samo promijeni Gainward bliss7600gs i kupuj tu konfu... |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Moderator
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#8 |
.
Datum registracije: Dec 2005
|
Evo ti AMD varijanta Athlon64 X2 3800+ - 2.289kn Epox 9NPA+ - 603kn 2*1GB Samsung, ST - 2*691,86 - 1382kn HITACHI HDT722525DLA380 250GB SATAII - 658kn Pioneer DVR-111D - 293kn Chieftec 450W - 380kn Gainward 7600gs - 1150k Thermaltake Matrix - 418kn ------------------------------------- Ukupno 7123kn, sve iz Ve-Mila Moja konfa je dosta skuplja od Wolverinove...ali pošto si stavio granicu do 1000€...ovo nije preslo limit... Edit: još imaš i za coolere...za proc TT Big Typhoon i za grafu kao sto je Wolverine rekao VF900Cu... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Moderator
|
samo kaj je 920 ipak dosta bolji proc po meni.... a i u onu konfu bez bada stane i 7600GS + 250GB Hitachi ![]() a ima i puuuno bolji cooler ![]() gle da stavi u onu Intel konfu 7600GS i 250GB Hitachi izaći će ga cca6400kn + kučište
![]() |
#10 |
.
|
@Wolverine - ja sam samo naveo varijantu sa AMD procem...ja nisam rekao da je 920 slabiji od x2 3800+ ![]() Edit: Imp ovo ti je kućište čist ok za te pare - imas ga u ve milu za 400kn... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Registered User
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Registered User
|
Citiraj:
Sad jos preporuka za neki jeftini monitorcic 17' LCD ... Neki da ne krepaju svi pixeli kad stavim prst na njega pa da mi ovaj u ducanu kaze da je to mehanicko ostecenje i da to garancija ne pokriva ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
.
|
Evo mislim da je ovaj monitor čist solidan...Samsung LCD SM710N 17" - 1700kn...Ve-Mil...http://www.ve-mil.hr/opis.aspx?sifra...63163459983921 E da si mi bliže ja bih ti sastavio komp za džabe...ja svoje komponente nikad nebih davao smotanim trgovcima da ih sastavljaju... Zadnje izmijenjeno od: Razer. 19.06.2006. u 15:26. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Doktor znanosti!
|
Imp .. ak neznaš sastavljat konfu..Nemoj platit nikome.. Imaš tu na forumu dosta likova koji bi ti 4Free napravili.. Naravno ako pod besplatno računamo pivo + čevapi ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Registered User
|
Citiraj:
![]() a) ja se nemoram za***avat sa time ... nekima je gust (bio je i meni prije) al sad je tlaka posla i gubljenja zivaca oko pipljavog posla ![]() ![]() b) mali faktorcic da ako nesto ne sljaka, nesto s***u il slicno odgovornost je na ducanu a ne na meni ... c) nije to ni tolko skupo ako se dobro sijecam nekih 150kn, ako uzmes u obzir da cu dat soma € za komp to je sitnica ... Samo sad jos da pare dodju kako je planirano ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Moderator
|
trebalo bi biti ali ako se dobro sjećam u Ve-milu imaš foru ovak: a) niš ne platiš i imaš granciju na svaku komponentu onoliku kolika je u cjeniku i imaš zapečaćeno kučište b) daš 200kn i opet imaš garanciju na sve komponente po cjeniku ali nemaš zapečaćeno kučište (ona naljepnica) mislim da je tak nekak
![]() |
#18 | |
.
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
The Man
Datum registracije: Sep 2003
|
kada pod garancijom dođeš (sa naljepnicom na kučištu) u bilo koji pc shop da ti nekaj ugrade, bilo njihovo, bilo nečije pa platiš, uvijek "zaborave" vratiti naljepnicu...
![]() |
#20 |
OMG, thats the funky shit
Datum registracije: Aug 2005
|
Ma te naljepnice rijetko tko gleda npr. Hgšrot ja skidao naljepnicu jednom jer sam mjenjao nekaj oni nisu ni obazirali pozornost na to tak da ono
![]() |
#22 |
Registered User
|
Konfiguracija je kupljena u sličnom obliku sa sljedećim izmijenama : MB Gigabyte 8I945P Pro, s775, i945P, DDR II, GLAN umijesto tamo napisanog EPoX-a reko je da to nema u ducanu :-? HDD 250gb isto hitatchi Ja mislim da i ta ploca valja ? Jos mogu promijenit jer su samo dijelovi naruceni jos nije placeno... |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Registered User
|
E da i proc sam stavio 930 umijesto 920 nekako mi se cinilo bolje dat 100 kn vise za brzi proc ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
zippo61_junior
Datum registracije: Oct 2005
|
Tu 920-icu malo clockneš i dobiš 930-icu |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
the luda ribetna
Datum registracije: Aug 2004
|
Citiraj:
bacanje love...trebo si uzet 8i945p-g edit: il kupit neku postenu plocu negdje drugdje...jerbo mos 1 komponentu izvana "dofurat" |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Registered User
|
@iveumag : zasto da se zezam s clockanjem kad mi nije bed dat 100 kn vise ![]() @mc_fish : mozes malo detaljnije zasto ... cijenovni rang je slican, kao i chipset tako da nebi mjenjo jer mijenjanje ploce mi je par dana cekanja a treba mi dosta hitno .... a zaboli me za parsto kn razlike ... bitno da sljaka ![]() Zadnje izmijenjeno od: Imp. 18.07.2006. u 21:48. |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
the luda ribetna
Datum registracije: Aug 2004
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Leteći medvjedić
|
Citiraj:
![]() Inače konfa je ok, drago mi je kaj su ti dečki pomogli |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Registered User
|
Aj da vas jos malo pognjavim ... Ima ko kakve preporuke o tipkovnici/misu nesto da bude u okviru parsto kuna - 2-300 nemora bit iz VeMila samo nabavljivo u rijeci ... Prije sam mislio da mi tipkovnica bude kakva god ali u zadnje vrijeme primjetim dosta razlike u tipkovnici na poslu i doma i koliko je ona na poslu laksa ... I jos nes ... buduci da se selim, morat cu cekat tel. broj u novom stanu par mijeseci a treba mi net dosta ... kakva su alternativna rijesenja za net bez fiksne linije ? Da uzmem wireless i trazim blesave korisnike ili ? Zahvalim vam se kad dodje komp doma pa provijerim kako to radi ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Registered User
|
![]() Mrzim ve-mil ... Pic** im materina ... kazu mi da moram cekat da mi dodju dijelovi do srijede i da je do petka slozen, i ja dodjem u cetvrtak platit i pizduni jedni kazu da sam trebao platit u srijedu i da su sad prodali sve Pentium D procesore i moram cekat sljedecu srijedu, pa mi ga u petak sastave ... Sve ovo nebi bilo toliki problem da ja nisam moro nes izprogramirat sefu za poso pred 2 tijedna, a buduci da sam stari komp poklonio sefu sam reko dal se moze strpit, al sad mi se cini da nakon mjesec dana bi lako mogo dobit nogu u guzicu radi pizduna iz Ve-Mila .... Zna ko di mogu nabavit Pentium D proc u rijeci da ga imaju tamo ili di bi mogo slozit neko konfu slicnu ovoj al da dobijem odma, jer zbilja mi je kriticno sa vremenom .... Bio sam u onom ducanu u robnoj kuci ali nemam para za Pentium D 940 koi kod njih kosta 2,450 kn !!! Aj ljudi pomagajte stvar je hitna |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|