|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2005
|
čudan problem
pozdrav, Problem je da su iz start menua nestali "search" i "run" opcije tj start menu završava s "help and support" . search opciju ne mogu pokrenuti niti s window explorera. Još je jedan problem system restore je isključen i ne mogu ga uključiti nazad, u servisima je označeno automatic i started. Jedini razlog koji mi pada na pamet je da sam se nedavno igrao s "system mechanic"-om i još jednim programom za optimiziranje rada pc-a. Njih sam oba deinstal. međutim možda su njihove postavke ostale. No, bilo kako bilo, kako vratiti i pokrenuti ove servise na xp sp2.( nenmam system restore) BTW kako u servisima prepoznati opciju "run" ? Hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Za search probaj Win + F, a za run Win + R. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
Thanks, ovak je na win+f ne reagira na win+r odgovor jer da je operacija otkazana zbog restrikcija podešenih na računalu i kontakt your administrator. Ok i to je nešto, to sam i mislio ali ne znam gdje podesiti promijeniti te restrikcije, gledao sam group policy, no nisam ništa dirao je r ne znam. Ja sam inače logiran kao admin |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Kernel panic
Datum registracije: Jan 2006
|
@brale, provjeri da li ti je uključeno ovo što je spomenuo Mortal. Zatim odi u C:\WINDOWS\system32 i pokreni gpedit.msc, odi u User cofig., Administrative templates, Start menu and taskbar i poigraj se s opcijama (remove run form start menu, remove search...)
![]() |
#6 |
Registered User
|
Hvala mortal, u costomize dvanced, nema ponuđene opcije za search i run Hvala immort4l, Vratio sam ih nazad ! Još samo kako da pokrenem system restore !? |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Kernel panic
Datum registracije: Jan 2006
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#8 |
Registered User
|
Ovakva je situacija Sys restore enejblao sam u registryu jer drugačije nije išlo( ni su servces, ni u GP)jednim ključem , drugo nisam dirao . I sad imam stanje ovako : Syst restore je uključen i nadgleda sustav, ali kad pokušam ga otvoriti u system tools javlja da" syst restore is not able to protect your system , please restart and try again" Što još mogu pokušati, mislim osnovni je problem poništiti postavke sstema koje je zadao "syst mehanic" ili onaj drugi "systerac"što sam ih "isprobavao" ((tih aplikacija nemam više na računalu) ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Vrati ponovo System Mechanic i u njemu probaj učitat default postavke, ako postoje... |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Registered User
|
U syst mech. postoji takva opcija, ali iako sam sve moguće vezano za postavke računala vratio. Syst Restore nije se vratio. Zna li netko postavke u regedit, za system restore? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|