|
![]() |
#1 |
I Love AMD and nVida
Datum registracije: Feb 2003
|
![]() Zamolio bih da me neko od vas stručnjaka uputi u postavke memorije u bios-u? Mislim kakva kombinacija se preporuča! Imam Samsumgovu! Zahvaljujem, može i neki link gdje to mogu detaljnije pročitati! ![]()
![]() |
#2 |
***2CROwded***
Datum registracije: Mar 2002
|
Gle sada da i znam odgovor ne bih ti... huh ![]() Čitaj malo po forumu, traži malo ... I postavi pitanje kako treba... Najbolje postavke za šta?!?! Šta želiš s njom!? Inače najbolje je što manje, tj. staviti timing na što manju vrijednost (tj. kraću), ideš step by step dok ne rikne ![]() Preporucam 4-2-2 2.0, a digneš i napon memorije na 2,7 V Uživaj. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Caught Somewhere In Time
Datum registracije: Oct 2002
|
Citiraj:
I kakve su to gluposti s dizanjem napona???? Ak mu ne znaš dat savjet onda mu ne preporučuj nekaj s čim može sjebat memoriju.!!!!!!!!!!!!! Jesi ti svoju memoriju dizao do ne rikne??????????????????!!!!!!!!!!!! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2002
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#5 | |
..
Datum registracije: Oct 2001
|
Citiraj:
i kako to molim te mozes dizanjem napona shebati memoriju..pa nije digao na 220V... a i da je nekim slucajem i sjebe (naravno mozda ga i meteor pogodi u glavu pri tome) ima garanciju...i boli ga john... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Caught Somewhere In Time
Datum registracije: Oct 2002
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
..
|
Citiraj:
drugo dario je trebao napisati i koji chipset koristi jer ja bogme po modelu ploce neznam koji chipset i koji ram ima... pa radje sugeriraj dariju da napise to nego li da seres okolo o stvarim koje te neidu...kao sto ja ne raspravljam tamo di ti se svadjas o atiju jer se ne kuzim u te 9xxx kartice nemoj niti ti tu..pa ce biti mir.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
***2CROwded***
|
Citiraj:
A kao drugo, zašto ne bih dao savjet?!! Mogao sam mu dati samo link na forum tj. thread gdje to ima. Ti bi volio da na forumu imaš 100 pitanja, jedan pita za Samsung memoriju do koliko ide, drugi za KINGMAX, treci za Microsan.. ... A recimo da sve mogu ici na isto?!?! Koji je smisao foruma ako pomaze samo jednoj osobi!? Ima 1000 članova i neka svaki pita za svoju memoriju, mislim da je to najbolje... Ja glup, priznam, ispričavam se svima !!!! pogotovo Dariu i pinsli.. :confused: |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Ekspert iz sjene ...
Datum registracije: Nov 2001
|
Sad svi, linč na Kovu - uubiiii, ček samo malo, pa svtan ima RAM na 2.9 i drugima je rekao da to radi - kkiillll, strgaj, iščupaj mu utrobu, huh Bogte Dario nije stavio confu u sig - smrt nevjerniku PC ekspert Biblije ... razvali konja .... Yup, inteligencija pršti na ovom forumu prema konstruktivnim idejama ![]() ![]() Neznam gospodo, ali nekako mi se čini da je ukupan cilj starije ekipe spalit sve oko sebe da dokaže kako su oni više l33t h4xorz od ostalih ... ![]() --- Ekipa ohladite malko, tha pa manje više svi znamo kako izvući maks. iz makina, ako netko to radi drugaćije, ne znaći da je to krivo. Ako netko nezna, pa pita, na njemu je da se odlući koga će poslušati ili čiji će savijet prihvatiti. ---- my 2 cents |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
I Love AMD and nVida
|
Jaooooo!
Čovijek pita za savijet i odah svađa ![]() Imam KT400 chipset, ploča teoretski može do 280 Mhz, samsumgovu memoriju DDR333, i znam da postavim sve na najmanje i to bi trebala biti najbrža kombinacija, ali sam mislio nešto u stilu bolje je spustiti cas na 2.0 a nakaj dić na 3T jer bi to trebalo biti brže, nego cas 2.5 a sve ostalo na najmanje... ovo je samo primjer.... Znači koje od svih ti postavci bi mi trebale biti prioritet, pa ću sam naći prema tome dobitnu kombinaciju, tj. kolko koja postavka može utijecati na brzinu, šta najviše narušava stabilnost itd. Bilo bi lijepo kad bi svatko iznio svoje mišljenje, a ne vrijeđanje predhodnog ![]() Unaprijed hvala!!!
|
|
Oglas
|
Oglasni prostor
|
![]() |
#11 |
***2CROwded***
|
Ja sam ti rekao šta ti je najbolje. Probaš što niže ide, zašto mijenjati ako ti radi!? Npr. ako ti radi 4-2-2 2.0, čemu mijenjati!? Bolje je imati 5-2-2 2.0 nego 4-2-2 2.5. No sve ti opet ovisi o FSB-u. Dakle ako ti FSB na ovih 2.5 ide za npr. za 10 i više Mhz, onda je ta postavka bolja... tj. onda će biti neki pomak u performansama. Mislim da sve to imaš tu na forumu, čak i postotak. S porastom FSB-a ti najviše rastu performanse. Tako da i u slučaju da su ti postavke memorije 6-3-3 2.5, a FSB si digao za 20 i ... Ove brojke za ubrzanje FSB-a su onak cca.. Uglavnom da digneš FSB ti je najbitnije. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
I Love AMD and nVida
|
Ove brojke za ubrzanje FSB-a su onak cca.. Uglavnom da digneš FSB ti je najbitnije. [/B][/QUOTE] E vidiš tako nešto me je zanimalo!!! ![]() HVALA! ! ! ![]()
![]() |
#13 |
***2CROwded***
|
Onda pitaš na taj način. Evo idemo, škola pisanja foruma: Poštovani narode, zanima me koje su postavke memorije najbolje. Htio bih ubrzati kompjuter, tj. dobiti na performansama, a da nije štetno. S obzirom da o tome neznam ništa, zanima me da li mogu uništiti ploču ili memoriju ako povisim napon. Imam xxxx ploču radi na xxx FSB-u (multiplikator xx.x), imam xxxx memoriju, radi na x-x-x x.x postavkama i na x.x V. I dobit češ iz prve odgovor koji si tražio. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
I Love AMD and nVida
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#15 |
***2CROwded***
|
Ok, pa malo se i šalim, no mislim da bi tako bilo najbolje. Mogao bi napisati šta si napravio, kako radi, koje su bile postavke koje su sada... Ajde malo aktivnosti ![]() Si zadovoljan s postavkama i tako to.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
I Love AMD and nVida
|
Citiraj:
Ubiti mene najviše zabrinjava to kaj imam mrak comp po djelovima svi su pažljivo izabrani piše koji!!! A 3d MaRk mi ne ide preko 11600, a uvijeren sam da bi trebao više!! i poriktao sam bios najbolje što sam mogao bar mislim, i malo nabrijao proc. na 1980 Mhz itd. pa rekoh da mi neko da mali savijet o mem, jer o tome nisam baš u toku!!! Procesor nebi baš trenutno previše nabrijavo jer ima neko bezveze hlađenje platio sam ga puno, a kurca ne vrijedi cijelo je bakreno i bući ko sam vrag a procesor mi je u stanju mirovanja na 50 c što nije baš neka fora!
![]() |
![]() |
#17 |
..
|
gle sve to s memorijom je djelomicno nagadjanje... najbolje ti je nekako benchati svaku varijantu...ja sam koristio rekodiranjem videa... pa pogledas npr koliko je na fsbu 133,koliko na 166 a koliko na 200 (ili koliko god ti je maximalni fsb)..i na svakoj namjestis sto nize postavke rama i benchas...naime svaka ploca i proc imaju drukcije mogucnosti... po mojem testiranju ici na maksimalni fsb pri cas2 i nije urodilo plodom ... naime 4-2-2-2 na 166 fsbu mi je bio 30-tak posto sporiji od 6-3-3-2.5 na fsbu200...naravno isti multiplier...ali da mi je pri 6-3-3-2.5 maximalno npr 170fsb onda bi mi onaj prvi mozda i bio brzi... nemoze ti se nikako tocno reci... meni zamzung radi na 2.9V bez problema i ako si voljan probaj si dignuti voltazu rama...ne vjerujem da ti moze biti ista s ramom...drugi su rekli da to nije pameto jer mozda skuris ram ali ti sam odluci...pogledaj malo po netu pa vidi ako je netko imao uopce problema s tako visokom voltazom |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
***2CROwded***
|
Hm, što se tiče bodova, koji te zabrinjavaju u 3Dma... Postoji i overclock grafičke, te je pitanje da li si nabavio najnovije drivere za svoju grafulju?! Recimo ja imam preko 15 000 bodova u 3DMu.., a brzina proca je bila oko 1900 tako da ... ![]() A svrtane, ti si samo ponovio šta sam rekao. Bolje je 6-3-3 2.5 na 200 nego 4-2-2 2.0 na 170, npr... Probaj da ti kompjuter radi na maksimalno mogućem FSBu. Svaki komp. makar isti po komponentama će se dati drugačije clockati.. Zato moraš sam testirati. Ako ti matična podržava gašenje na određenoj temp. (to u BIOSu vidiš), onda narihtaš na 60° ili čak 70° C da ti se ugasi.. A nabriješ sve, pa smanjuj dok radi . Npr. staviš FSB na 200, a napon proca ti je npr. 1.9 V, a memorije 2.9 V. SVE RADI, smanjiš napon memorije, pa opet probaš, ako radi, smanjiš napon proca. i tako dok ne dobiš s najmanjim mogućim naponima, najbolju konfu. tj. sve stabilno i ... Naravno da dođeš do određenog FSB-a, najbolje ti je sve na maks, manji multiplikator pa FSB npr. na 205, ako ti se komp ne upali pritisneš INSERT pa resetiraš. Pa smanjiš FSB na 200 i sl. UŽIVAJ ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
I Love AMD and nVida
|
Sve u svemu bez muke nema nauke!!!! Jedina stvar koja me mući je ta da sam upravo dobio novu ploču s garancije, jer sam tako prćko i ploća je bila recimo krepala(zbrejkala se)kod resetiranja i kad nešto promjenim i komp se ne upali bojim se da će se opet zbrejkati, pa fino izvadim bateriju da se vrati bios na stare postavke i onda opet...a svaki put izgubim pola godine života... ![]()
![]() |
#20 | |
***2CROwded***
|
Citiraj:
Kako ti kažeš majstore. Treba pažljivo sa svime, no za sve postoji način. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
I Love AMD and nVida
|
Citiraj:
Ali jucer sam cijeli dan proveo prčkajući i trenutno je rezultat 12600, a još nisam graf. clockao i to mi se već više sviđa. ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#22 |
***2CROwded***
|
Ma daj molim te... kako ne pali insert?!?! Držiš ga i onda klikneš na reset, a insert i dalje držiš, a tada ti komp. sve stavi na default, pa možeš normalno do BIOSA, pa dalje prčkati.. Ajde samo ti izvješćuj rezultate, mislim da bi mogao bolje ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
..
|
Citiraj:
ja tu opciju na nijednoj drugoj plociu nisam imao!! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
***2CROwded***
|
Ups... ![]() Ma mislio sam da je na svima tako ![]() Ostalo mi je u sjecanju da sam clockao Chaintechovu plocu..., no očito nije bio insert.. ![]() Sorry. |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
PC Ekspert
Datum registracije: Sep 2000
|
hm, gle, ovak... imas jedan odlican site gdje ti je sve objasnjeno: http://www.pcekspert.com/articles/74-1.html izmedju ostalog recenzirana je i samsungova memorija. sto se timinga tice, sto manji timing to bolje performanse, no nije svaka memorija ista. pravilo vrijedi kao i kod overclockinga procesora, ides dokle god je stroj stabilan, kad se pocne rusit vratis se korak nazad i to je to. a ovi majstori sto se prepucavaju bi se mogli nac u nekom parkicu i postedit nas ovdje na forumu ![]()
![]() |
#26 | |
Feldwebel
Datum registracije: Feb 2002
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#27 |
I Love AMD and nVida
|
TO JE JEDINA MANA OVOG FORUMA LJUDI SE VOLE VIŠE GAZITI NEGO POMAGATI, ALI JE TO UJEDNO I ČAR OVOG FORUMA!!! ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|