|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Aug 2006
|
![]() Ovak, trebam predati na faksu zadatak, a nemogu ga predati sve dok ne saznam zašto služi polazna ćelija (header) kod implementacije liste pomoću pointera, jer me to asistent uvjek pita. Znam da on pokazuje na prvi element u listi i sadrži njegovu adresu, a sam po sebi ne sadrži nikakav element, ali ostaje mi pitanje zakaj? Sad, ili je to trik pitanje ili stvarno ima jos neki razlog zakaj postoji taj header i koju još funkciju ima, ako ima... MOLIM POMOĆ!!! :confused: |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Old school
Datum registracije: Mar 2006
|
Dinamička podatkovna struktura za realizaciju liste sastoji se od pokazivača na prvi element liste i od proizvoljnog broja čvorova. Svaki se čvor sastoji od od podatkovnog dijela i pokazivača na sljedeći element liste. Memorija za svaki čvor liste zauzme se u trenutku kad je potrebna za pohranu podataka, a oslobađa kad se podatak briše. Granulacija je veličine čvora. glavap sadrži adresu pokazivača na prvi član liste, tj. &(cvor*) ili &(&(cvor)) *glavap sadrži pokazivač na prvi član liste, tj (cvor*) ili (&cvor) **glavap je prvi član liste, tj. cvor |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
Datum registracije: Aug 2006
|