|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
Koje napajanje...
Koje napajanje da uzmem iz ve-mila, a da nije iznad 380kn, može i manje. http://www.ve-mil.hr/cjenik.aspx?GrupaOznaka=kucista Konfiguracija: P4 2.4GHz, 512MB Kingmax DDR400 + 256MB random, matična ASUS P4S800, Gainward Bliss 6800GS i napajanje MS industrial KY-400ATX P4 |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
.
Datum registracije: Dec 2005
|
Chieftec 450W, ATX 2.0, 2×12V, Active PFC, AFC, 12cm FAN - 380kn iz Ve-Mila...ili FORTRON 400W, HQ, PFC, 2 x 12V, 12cm fan - 383kn iz Ve-Mila |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
You'll Never Walk Alone
Datum registracije: Mar 2006
|
oba su dobra napajanja,ali ja bi mozda ipak uzeo cuftu 450 W ![]()
![]() |
#4 |
Guest
Datum registracije: Feb 2005
|
ma dosta ti je i fortron od 350W za tu konfu... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Guest
Datum registracije: Apr 2003
|
300W Enermax za 160 kuna u Linksu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
|
Opet problemi, u Ve-milu više nema Chiefteca i sad sam se za.... Sad mislim naručit neko iz Hg-spota, tu je link pa molim savjete: http://www.hgspot.hr/komponente.aspx?grupa=83 Mislio sam uzet ovo NEON napajanje kaj je prvo na popisu najtraženijih, šta vi mislite? |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Guest
Datum registracije: Apr 2003
|
Sad ćemo igrati igru "Što ovdje, pobogu, smrdi?". Idemo od NEON napajanja, nazivne snage 450W. Pogledajmo railove : +3.3 V - 20 A + 5 V - 30 A + 12 V - 15 A Sad bacimo pogled na Enermaxovo napajanje, nazivne snage 300W, i njegove railove : +3.3 V - 28 A + 5 V - 30 A + 12 V - 22 A ( http://www.coolergiant.com/products/....html#features ) 150W slabije napajanje da ima 8A jači 3.3V rail i 7A 12V rail!? Pa kako je to moguće!?!? Osnove elektrotehnike nam govore da prema gornjim deklariranim vrijednostima NEON napajanje u idealnom slučaju može dati 396W (dakle, zbroj snaga svih railova, mjeren na način da su svi ostali railovi bez opterećenja). Enermax pak pri takvom mjerenju daje teoretski maksimum 506W, iako ga proizvođač deklarira kao 300W napajanje, jer nije sve u životu idealno, pa tako ni raspored snage po svim railovima. Šroteks proizvođači deklariraju peak snagu koje napajanje može dati unutar jedne sekunde ili kraće. I zato, ako baš hoćeš potrošiti 160 kuna, kupi provjerenog proizvođača kao Enermax, a ne NEON koji se bavi prljavim trikovima i podvalama. I da, odgovor na pitanje iz prvog retka je da NEON smrdi. Jako. Dojadilo mi je gledati spaljene kompove zbog šroteks napajanja. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Moderator
Datum registracije: Jan 2005
|
Sto kazes na Codegena 300W? ![]() ![]() Ali ne, ozbiljno. Vrti uredno sve u sigu...pouzdanost? Ako je to rijec koja se moze vezati za ova napajanja?
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#13 |
You'll Never Walk Alone
|
takodjer nebi se kockao s codegonom meni je codegon skurilo maticnu...i znam jos jedno 3-4 ljudi da im se desilo isto ili cak i gore kad je to napajanje poludilo... SKY svaka cast na recenziji moj naklon do poda za text!
![]() |
#14 |
.
Datum registracije: Dec 2005
|
Ev ja sam očito imao sreće ...pa mi nije spalilo ostale komponente...nakon kupnje 9800pro napajanje (Codegen 300w) je riknilo u rok od tjedan dana... Hm...mislim da su u Athinog Codegena zabunom stavili Taganovu mašineriju ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Guest
Datum registracije: Feb 2005
|
Uzmes Enermaxa od 160kn ili Fortrona od 350W, sasvim dosta, a oba dva odlicna napajanja! |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
She`s back...
Datum registracije: Jan 2006
|
Zanimljiva rasprava. Evo, moj Codegan ima oko 6 mjeseci. Nedavno mi je umrla EPOXica. Nećemo svaljivati nikakvu krivnju, možda je jednostavno bilo njeno vrijeme... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Moderator
Datum registracije: Jan 2005
|
Ne dolaze u obzir nikakva napajanja, a da nisu modularna. Kola god cijena bila. Codegena mi je samo zao iz ovih razloga: http://img111.imageshack.us/my.php?image=0030th.jpg http://img71.imageshack.us/my.php?image=0114ar.jpg (ne gledajte komponente ni cooler, to mi je stara Palomino konfiguracija)
![]() |
#19 | |
zippo61_junior
Datum registracije: Oct 2005
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
You'll Never Walk Alone
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#21 |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
Atha ak je tebi to lijepo svaka cast ![]() ![]() ![]()
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Prečupavi mod
|
Cuo sam da po pitanju buke nije bas najbolji, sto ako trazim sto tise?
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Premium
|
reply
Da, sve je to lijepo kaj vi sad nabrojili, ali meni treba neko iz HGSPOTA. Prvo sam mislio uzet Hiper 530W za 530kn ![]() ![]() A koja sam ja faca: CoolRamb ![]() Da, kakva su vaša iskustva s tim napajanjem. Jel mi se to isplatilo? |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Dosta ljudi se žali na buku i cvrčanje. I ja sam htio to uzet, al sam odustao, sad tražim neko s 2 x 80 mm paralelnim, tihim ventovima i da ne cvrči. Ima tko kakav prijedlog? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2005
|
Citiraj:
![]() Nisam procitao nijedan review u kojem Liberty nije dobio apsolutnu preporuku... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Prečupavi mod
|
Covjece puna usta su ti Liberty-a ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Premium
Datum registracije: Oct 2005
|
Atha, jel to ona stara serija od 300W? Ja imam takvog, i radi vec oko 3 god bez beda. Pokretao je konfu iz siga bez beda, dok nisam poceo OC-at, onda se malo blesirao, a nisam se htio igrat sa spaljenim komponentama i kupih Chifa 400W. Odlicno napajanje.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|