|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
Prenaoponska zaštita
želio bih kupiti jedan od komercijalnih modela za prenaponsku zaštitu...vidio sam tu neke proizvođaće kao što su Belkin, APC... ako mi netko može preporučiti što da uzmem (po mogućnosi link) .... inače primarno mi je da zaštitim Ethernet (UTP kabel dolazi iz vana u stan) i ADSL, te naravno strujne utičnice... Hvala! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jul 2005
|
Ja imam od APC-a (5 uticnica) i radi OK. Ustvari...jos nije grom udario tako da ti nemogu reci da li radi ![]()
Intel Pentium D 930 / Thermaltake BIG Typhon ASUS P5LD2 - i945P KINGMAX 1024 DDR2 667Mhz x 2 ASUS Extreme N7900GT/2DHT 256MB DDR3 Levicom X-Alien Black 500W Seagate Barracuda 7200.7 80 Gb sata THERMALTAKE Matrix VD2000BNS |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
re: prenaponska
Bok. Ako hoćeš zbilja kvalitetnu prenaponsku zaštitu idi na www.phoenixcontact.com ili još bolje na site tvrtke DEHN, ne znam site , potraži na google-u. Bit je u tome što svi proizvođači UPS uređaja prenaponske zaštite rade kao kombinaciju 220V i tel. linije a za sve ostalo u kući TV/SAT, LAN, itd. kod njih nema dovoljno pouzdanih rješenja. Razlog je u tome što se za kvalitetnu prenaponsku zaštitu traži otpor uzemljivačkog voda mislim max 5 oma pa ti sad to ostvari naročito na vrhu neke zgrade! Ipak postoji nešto što se može napraviti iako nije 100% po PS-u. Sve , ali baš sve moguće ulaze prenapona u objekt prenaponski zaštititi i izvesti izjednačenje potencijala. Tako izvedeno izjednačenje potencijala svih vodljivih (metalnih)masa predstavljat će "umjetnu zemlju" pa će kod prenapona i prorade neke zaštite tvoj stan zaplivati na nekom potencijalu ali će i svi uređaji doći na isti potencijal pa će ukupni napon biti u granicama zbog prorade i ostalih zaštita. Na ovaj način treba očekivati da kod prorade 1 zaštite prorade i ostale što drastično povećava cijenu zamjene zaštitnih sklopova koji ako su dobro dimenzionirani ne smiju izgarati. Na koncu sve se svodi na ohmov zakon i udarni val 8/20uS koji se najčešće koristi kao model za proračun. ![]()
![]() |
#5 | |
music freak
Datum registracije: Jan 2004
|
Citiraj:
e ali ne filtrira ti svaki (jeftiniji) ups napon,bas je u tom razlika medju skupljim modelima
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
Hvala svima! |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas