|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Dec 2002
|
![]() Naime stvar je ovakva: Jucer sam se susreo s jednim velikim problemom a to je da Radeon 9500pro BBA kupljen u Autronicu ne radi ni na nforce2 (probano na epox 8RDA+ i Soltek SL75FRn-L ploci) ni na Va KT400 (Gigabyte Ga-7vax). Kartica je cak bila i odnesena natrag u Autronc da b ju oni probali na Via KT333 i na njemu radi. Pa fanATIci recite u cemu je problem (bios kartice, nekompatibilnost ili .....) P.S: Karticu je kupio frend prije par dana i jos nije uspio ni vidjeti sliku preko te kartice. Dok je god tako ja ostajem uz Nvidiu |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
I'm DEAD sexy!!!
Datum registracije: Sep 2002
|
Kod mene ta ista kartica kupljena u Autronicu radi. Inače to se radi tak da uzmeš cijeli komp s karticom i ostaviš im ga pa nek se igraju. Da li rade druge kartice na toj ploči i jeste li ukopčali dodatno napajanje na 9500Pro?
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Re: Ati nekompatblnost?
Citiraj:
Mislim-mora delat... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Premium
|
Re: Re: Ati nekompatblnost?
Citiraj:
Probali smo na tri ploce, napajanje smo mijenjali 2 komada, ustekavali razlicite molex konektore u karticu i nece da ga jebes. Sad sam rekao frendu da odnese cijel komp tamo i ako ne dela da uzme obicni 9500 i zmoda ga. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Ekspert iz sjene ...
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
![]() Tha ništa, nosi comp s grafuljom i nadaj se najboljem :burn: |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Super Moderators
|
U pravilu... AGP-1.7v Na VIA chipsetima najnovije drivere AGP fast write off AGP 64 mb ili default V link ili 8x on Čisti reinstal NVidia drivera... Kaj je nisi meni dopelo da pogledamo... |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Premium
|
Citiraj:
Via najnoviji drijveri su instalirani Fast Write off (probali i sa off i on) Agp aperature size (probali 64MB, 128MB i 256MB i ne radi) Agp 8x ukljucen po default-u. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Super Moderators
|
U pravilu se previdi neka sitnica,pa se nazajebavaš dok ne skužiš... A možda je nanjušila da je NVidia bila prije unutra pa se duri ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Super Moderators
|
Citiraj:
Ma vi NVidiaši... ![]() Ak mu neće zamijeniti uzeće je netko od nas...ispod cijene naravno... ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Caught Somewhere In Time
Datum registracije: Oct 2002
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Premium
|
Citiraj:
Potom sam i clear cmos napravio (default na 8x) ali ne trza. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Caught Somewhere In Time
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Caught Somewhere In Time
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Premium
|
Citiraj:
i LG 774 Flatron |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
..
Datum registracije: Oct 2001
|
jel tvome frendu mozda prvo crknula graficka pa je ovu dobio kao zamijensku..posto sam ja dobio prekjucer poziv od frenda kojem je neki frend imao bas taj problem... bila je u pitanju 9500pro...koja ne znam... |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Premium
|
Malo sam izvan stvari ali budem pogleado okolo. Ali to nije ništa čudno, uvijek postoji neka VGA i Chipset koji su 100% ispravni ali zajedno nikako ne rade. Recimo nekada davno dok su se radile neke Savge4 kartice uopće nisu radile na većini VIA chipseta (valjda je zato VIA kupila S3 ![]()
![]() |
#23 |
Premium
|
Upravo onoga čega sam se bojao, problem je globalno-planetaran (kako je ovo besmislen izraz, kao Hrvatski političar zvučim ![]() ![]() http://forums.viaarena.com/messagevi...threadid=29889 Ali postoje i neki koji su to riješili. Uglavnom recept se svugdje svodi na VIA 4in1 4.46 + ATi Catalyst 03.2, FSB 133, fast writes off, voltage je auto, AGP sa 8x na 4x i tko nekima radi, pa ti vidi... Ne VIA, ne AMD, ne nVidia = sranja i problemi ![]() Da intel, da intel, da ATi = nemaš kaj pisati po forumima jer radi ![]() Valjda buš riješil problem ![]()
![]() |
#24 |
..
Datum registracije: Oct 2001
|
da ali problem je i sa nf2 plocom sto me cudi..pogotoov posto ima puno ljudi sa 9500pro i nf2om...i nemaju problema...naime to su dvije trenutno naj popularnije stvari pa ih mnogi imaju... |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Premium
|
Nisam baš "pametan" što se ATI - ja tiče, no mogu 100% sigurno reći da je napajanje dobro, jer da ne valja komp se ne bi palio, a kao drugo ja mislim da kartica šljaka.Znaš kak se to radi, odnesi još nekim prijateljima, pa ćete vidjet.Samo nemoj u servis,kad sam ja nosio komp u servis napravili su mi ga za tjedan dana, polovično riješili kvar i sad nekako osjećam da komp ne radi kao prije. ![]()
![]() |
#26 |
Premium
|
I, ovo što je crni zmaček rekao nije istina.(via, amd, nvidia = blabla)I još je najsmješnije što u ovom threadu piše kak ati nikad nema problema, a ovaj post je o problemu.
![]() |
#27 | |
Premium
|
Citiraj:
Valjda ce ju odnijeti natrag u Autronic i nek mu je zamjene za neku drugu ili nek oni isprobaju na njegovom kompu. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Super Moderators
|
Citiraj:
Bog te-nisam ni znao kak imam lošu i šugavu kombinaciju dok vi Intelaši niste počeli kvocat... ![]() Ajd sad da se priča o npr. KT133 i legendarnom 686B...ali sad ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Premium
|
Ma nisu VIA i AMD uopće loši koliko se prića (koliko ja prićam ![]() ![]() ![]()
![]() |
#30 | |
Super Moderators
|
Citiraj:
Ali za nekakvo kućno-poslovno riješenje to i nije toliko bitno. Mislim da i veliku ulogu tu igra i fino poštelan i optimizirani sistem,kad sve konfiguriraš i optimiziraš kako treba-i performanse su ti bolje,a stabilnost nije narušena. Samo kaj se škvadri neda potrošiti par dana ne zajebanciju i fino štelanje OS-a i hardware-a... Evo kod mene KT400+AMD+ATI delaju super ![]() Ne ruši se,superstabilno,ne grije se jako... A SATA.RAID,LAN,6 USB,3Fire-Wire,i još neke sitnice dobro dođu ![]() |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|