|
![]() |
#1 | ||||
Registered User
Datum registracije: Jul 2006
|
Konfa, vaše mišljenje II - return of the konfa!
RAM PC-6400, 1024MB, DDR2, OCZ, Gold EL, DDR 800 MHz (x2) HDD 320.0 GB SEAGATE, 7200.10, Serial ATA II, 16MB cache, 7200 okr/min VGA PCI-E XFX, GeForce PCX 7900GT 520M Extreme Edition 1500, 256MB GDDR3, 2xDVI, TV Kućište CHIEFTEC BA-01BBB-W, BIG, Bravo series, bez PS Napajanje TAGAN 480W Easycon, Super Silent, TG480-U15, PCI-E, S-ATA, ATX2 v2.0 Monitor 19'' LCD SAMSUNG SM 920N, srebrno crni, 8ms, 250cd/m2, 700:1 Tipkovnica Samsung SWT 1200, crna, PS/2 Miš Microsoft IntelliMouse Explorer 4.0, optički
Kako mi je PC zreo za smeće a hvala Bogu imam stabilan posao, razmišljam ga zamijeniti sa nečim što bi me moglo dobro služiti slijedećih nekoliko godina i što bi se eventualno dalo upgrejdati. Pritom sam prekrižio sve nova-tehnologija-ultra-skupe-stvari jer baš nemam para na bacanje... molio bih vas za vaše mišljenje o ovoj konfi tj. jesam li što zaboravio, dajem li negdje previše para za premali napredak ili sl; hvala!
MBO MSI K9N Platinum, nForce 570, DDR2, zvuk, FW, 2xG-LAN, PCI-E, s. AM2 CPU AMD Athlon64 X2 3800+ BOX,socket AM2, Winsdor, 2000MHz, 1MB c, HTT 1000Mhz RAM PC-6400, 1024MB, DDR2, OCZ, Gold EL, DDR 800 MHz (x2) HDD 320.0 GB SEAGATE, 7200.10, Serial ATA II, 16MB cache, 7200 okr/min VGA PCI-E XFX, GeForce PCX 7900GT 520M Extreme Edition 1500, 256MB GDDR3, 2xDVI, TV Kućište CHIEFTEC BA-01BBB-W, BIG, Bravo series, bez PS Napajanje TAGAN 480W Easycon, Super Silent, TG480-U15, PCI-E, S-ATA, ATX2 v2.0 Monitor 19'' LCD SAMSUNG SM 920N, srebrno crni, 8ms, 250cd/m2, 700:1 Tipkovnica Samsung SWT 1200, crna, PS/2 Miš Microsoft IntelliMouse Explorer 4.0, optički
|
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
zippo61_junior
Datum registracije: Oct 2005
|
Možda si mogao stavit jače napajanje ali čini mi se OK |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
̣
Datum registracije: Feb 2006
|
BJEZ OD TE GRAFE! uzmi normalnu 7900GT od leadteka ![]() mon 940BF Cekaj conroe i uzmi abiticu 965 i conroe bilo koji! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
zippo61_junior
|
Ajoj da vidi grafe uzmi jednu Point of View |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
zippo61_junior
|
Rađe onda neka si uzme socket 939 ili ako hoće čekat Conroa |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Registrirani Ovisnik
Datum registracije: Apr 2006
|
IMHO: Konfa je super slozena i dobro uravnotezena. Za monitor uzmi radije SAMSUNG SM 930BF - predobar monitor, a i cijena mu je dosta pala zadnjih mjeseci tak da ga sad mozes kupiti za nekih 2600kn. Mislim da je dobro sta prelazis na AM2, jer ipak je to nov socket (iako malo bugovit), a s939 ce polako ali sigurno poceti padati u zaborav zajedno sa dobrim starim DDR-om. AM2 zajedno sa ovom tvojom memorijom je dobitna kombinacija sto se tice performansi Napajanje ti je OK, i nevjerujem da ce ti sa 480W Taganom ponestati soka Pricekaj jos par dana jer ce sada jako pasti cijene AMD-ovim procevima, pa bi tako za nekih desetak dana taj tvoj Athlon64 X2 3800+ trebao kostati oko 1200kn. I jos nesto u vezi maticne: ja bi na tvom mjestu uzeo radije http://www.links.hr/index.php?option...kl=050.303.230 cisto zato jer ima bolje rijeseno hlađenje chipseta - oni heatpipeovi na Asus-ici mi ulijevaju vise povjerenja nego ovaj pasivac na tvojoj MSI-ovkoj. A DA NE GOVORIM DA JE 150 KN JEFTINIJA... Zadnje izmijenjeno od: CRO_Dessan. 23.07.2006. u 16:39. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
̣
Datum registracije: Feb 2006
|
uglavnom dessan mojne njatke... procitaj kaj pise gore cekaj conroe lil`pig, upikni abiticu,asusicu i neki od porodice, kao sto sam vec rekao uzmi leadtek 7900gt, ima bolji hladnjak od referentnog na 7900gt ostalim... monitor 930bf? ne. uzmi 940bf koji je generaciju noviji. napajanje ce biti sasvim dovoljno. razmisli o CM iGreen Power 500w, ima 3 12v raila. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
-------
Datum registracije: Aug 2005
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | ||
Registrirani Ovisnik
|
Citiraj:
@ Baterija Ma kakav Intel... najjeftiniji Conroe ce kod nas kostat oko 1800kn, i jos neka solidna ploca za njega (abitica, asusica) - 1500kn A sa AMD-om se prođe puno jeftinije (1200kn za proc i 850kn za plocu) - covjek je napisao da nema para za bacanje pa zato radije bolje procitaj. U vezi bugova kod AM2 - vecina ce ih se rijesiti kasnijnim revizijama biosa Citiraj:
U vezi graficke se slazem s tobom - leadtek 7900gt is the way to go U vezi napajanja - ja bi radije ostao na Taganu PS: zasto odma "dessan mojne njatke" kad sam napisao IMHO - ono, napisi ti svoje misljenje i mojne srat po mojem |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Dr. Gonzo
Datum registracije: Dec 2005
|
Također sam mišljenja da se ne isplati uzimat sada, bez obzira što cijene padaju. P.S.: ne znam zašto, ali sam se tako ismijo na ovo: Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Registered User
|
Evo mene opet... nisam se oduševio brojnošću odgovora (hvala vam svima ![]() Dobio sam dojam da je Asus cjenjeniji od MSIa koji se, kakti, pregrijava al opet... izgleda da unatoč tome ljudi s Asusom imaju puno više problema sa matičnjacima nego vlasnici MSIa... tak da ste me sad zbedirali :confused: Leadteku pak izgleda zahebavaju graficke i s drajveri i imaju ispade radi loseg biosa što mi ne zvuči primamljivo. Čujem dobro o Geinwardu al već sam zabrijao složit komp u linksu a tamo ga nemaju, a meni se ne da skupljat komponente po gradu ![]() Point of view je pomalo nepoznanica a po monitorima još nisam ni zagrebao jer mi je već svega pomalo dosta... ja sam očekivao neke produktivne rasprave koje bi mi pomogle u odabiru ali gdje god se okrenem dočeka me pokolj i favoriziranje sa svih strana, ne osjećam se puno pametniji! |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Definitivno bježi od AM2 a pogotovo od one ploče jer je kenja. Pun bugova, stalno nekaj ili ne radi uopće ili ne radi kako treba, u glavnom najbolje radi kad složiš sve sa najjeftinijim komponentama ali sve je to još jaaaako zeleno! Također DDR2 PC6400 (800MHz) ti neće radit na većini AM2 ploča! Moje skromno mišljenje je da odeš ili na s939 ili s775 a što se tiće čipseta na AMD-u nisi baš u pravu. Ja bi ili uzeo s939 (3700+ ili 3800+ X2) ili s775 Preskota (PentiumD 930) ako nećeš čekat Conroe Grafu definitivno uzmi Point of view ili Leadtek 7900GT ali obične ne Extreme. A od one XFX bježi ko vrag od tamjana! Za napajenje ti je dosta sve od Seasonic 430W pa na dalje.... a njega ti i preporučujem. Kaži koliko para misliš utuć u konfu
![]() |
#13 |
Moderator
|
nemre na ''neki'' 975 jer ne mogu sve 975 ploče udomit Conroe, može i na 965 otić ali pitanje je koliko para je spreman spiskat u tu konfu.
![]() |
#15 | |
.
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Registered User
|
Citiraj:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
-------
Datum registracije: Aug 2005
|
@this little pig Na ovoj temi je bilo riječi o proizvođačima grafičkih kartica, pa baci pogled, ako ti se da. Kaj se tiče Leadteka, XFX (i ostalih firmi), te negativih, tj. pozitivnih iskustava s dotičnim firmama....moraš razmeti da svaki kupac, tj. vlasnik kartice ima svoja iskustva i doživljaje. Npr. ako neko jedno dogledno vrijeme kupuje grafičke kartice samo jedne firme, onda bu taj isti uvijek tvrdil da je ta firma najbolja i da nema bolje....zakaj...zato jer njemu tak paše. S druge strane, neko more kupiti samo jednu-dve kartice te firme koju ovaj drugi hvali i kuje u nebesa i dosta mu je da samo na jednoj (ili ako baš nema sreće i na obje kartice) nakaj otide, ili nekaj ne valja ili ne dobi cijeli bundle ili nekaj deseto...i taj kupac bu cijelo vreme trubil/tvrdil kak ta i ta firma ne valja, zato jer je on imal negativna iskustva s tom grafičkom karticom. Kaj se tiče XFX Extreme, bila je već prije tema na forumu da te kartice vole otići u vječna lovišta. KLIK Dok su eVGA i BFG riješili probleme i kolko-tolko smirili kupce, XFX je već druga priča. |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Dijelim mišljenje mnogih da AM2 nije još spreman za potpunu upotrebu jer je još dosta bugovit. Osim toga, testovima je dokazano da su performanse konfi sa DDR2 800 i AM2 skoro iste kao i s939 sa DDR400. Tek kada DDR2 1066 budu u prometu, možeš očekivati neki vidljivi rast performansi. Ako se uzme u obzir da su cijene s939 proceva jako pale zadnjih dana, smatram da je to bolja kupnja.
![]() |
#20 | |
Moderator
|
Citiraj:
Čuj dečec dragi ja sam to za MSI i PC6400 čuo od ljudi koji u jednom danu slože više konfi nego ih ti vidiš u godinu dana. Za XFX sam ziher kako naklokane verzije ne valjaju pišljiva boba...em bacaju artefakte a vole i riknut....ako ne vjeruješ google je tvoj frend...ili odi na nVidiinu stranicu i njihov forum pa vidi što se priča za XFX Uz njih je eVGA imao gadnih problema sa Superclock verzijama ali eVGA je izbacio zato 7 (čitaj sedam različitih BIOS-a i digao napon na 1,45v dok XFX nije izbaco ništa-toliko o njihovoj ažurnosti i brizi za klijente) Leadtek je imao problema sa svojim Extreme karticama alo koliko sam upoznat top je riješeno (moja je imala probleme ali sam sam modao bios i sad radi ko zvijer) dok obične koje imaju def 450MHz Core one nemaju ama baš nikakvih problema nit su imale, znam troje ljudi koji su ih kupili u zadnjih tjedan-dva i rade ko zvijeri. Tako da ako sumnjaš u moja mišljenja ne moraš me odmah napadat ![]() Ne pričam gluposti i definitivno neću reč da je nešto kenja ako nisam i sam čuo od ostalih ili se i sam uvjerio u to....ovdje sam da pomognem a na tebi je da odlučiš hoćeš li poslušati savjet ili ne...meni iskreno ni iz džepa ni u džep. A što kažete da će kasnije revizije BIOSA sredit....istina ali do tada će već korisnik dobit sijede koliko će ga njegov teško zarađen i skupo plačen komad hardware-a ubijat u pojam.
''Of all the things I've lost I miss my mind the most'' Mark Twain Zadnje izmijenjeno od: Wolverine. 26.07.2006. u 19:31. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Registrirani Ovisnik
|
@ this little pig Gle, ja sam ti onu asusicu preporucio samo zato jer ima bolje sređeno hlađenje od MSI-ovke, a ne iz nekog osobnog iskustva. nforce5 se jako grije i zato sumnjam da ce ga neki jadni pasivac adekvatno hladiti. Nekuzim kako mozes zakljuciti da je Asus slab proizvođać Maticnih ploca samo po tome sto si NEGDJE procitao da je NEKA Asusica prdnula - to je u najmanju ruku neuko. Sveukupno gledajuci Asus je vjerojatno najprestižniji proizvođać MB-a i veoma cijenjen od strane korisnika - tu si se jako zaj_ebo. BTW, Stvarno nemas srama kad napadas covjeka koji ti dobronamjerno daje savjet. I tu si se zaj_ebo : suicide . Preporucujem ti da se registriras sa novim nickom, jer ce ti malo tko vise htjeti pomoci. Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Registered User
|
Hm... stvarno mi nije jasno gdje sam ja to "napadao" i "pljuvao"... evo čitam svoj zadnji post i ništa! Da se nije netko drugi logao na moje ime i napisao post koji je kasnije izbrisao? ![]() Zadnje izmijenjeno od: this little pig. 27.07.2006. u 16:56. |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
.
|
Ti nemoraš clockati, zato jer XFX-ove grafe već dolaze tvornički clockane a.k.a. skurene ''out of box''... |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Registered User
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Moderator
Datum registracije: Jan 2004
|
Ajde dosta deranja i svadanja jer tema inace ide pod kljuc... @this little pig obrisi onaj post ili smanji size i makni caps |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Registrirani Ovisnik
|
@ this little pig Sorry za bilo kakvu agresivu sa moje strane. On Topic: Nakon duge i neprospavane noci, i milijardu procitanih clanaka tipa "Conroe vs AM2" i "Conroe overclocking" (clanaka za koje vjerujem da su koliko-toliko objektivni) dosao sam do drasticne promjene razmisljanja. Ako ti nije bed izdvojiti 600 kuna vise od orginalnog plana, vjerujem da bi ti se na kraju isplatilo uzeti Conroe E6300(oko 1600kn) + Abit AB9 Pro(oko 1200kn) - ova kombinacija je neusporedivo jaca od tvoje orginalne (X2 3800+ i onaj MSI), a da ne govorim o izostanku BUG-ova i brutalnoj stabilnosti zbog koje sigurno neces dobiti sijede. Inace za mene se moze reci da sam AMD fan, ali trenutna nadmoc Intela se nemoze zanemariti. IMHO ako trazis najbolji omjer ulozenog i dobivenog - poslusaj moju preporuku. A da ne kazes da samo puno pricam - ja cu uzeti istu takvu kombinaciju za cca 3 mjeseca kad krenem u lov na novu konfiguraciju. Jos kad bi htio sve to skupa malo kloknuti... ![]() Zadnje izmijenjeno od: CRO_Dessan. 27.07.2006. u 17:00. |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Registered User
|
Sve OK... ispričavam se ako sam krivo složio neku rečenicu, nisam imao namjeru sumnjati u ničiju stručnost.: bonker : Budem onda nešto skemijao u vezi too much para... npr. ne kupio odmah monitor ili sl. Hvala na savjetu, i tebi i ostalima koji su pomogli! |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|