|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Aug 2006
|
Ima li entuzijasta za izradu zvučničkih kutija (ili nešto slično)
Evo samo da se pohvalim svojom izvedbom jedne ideje, koju sam slučajno uočio na NET-u. Naravno, slike u attachmentu
![]() |
#2 |
NITKOV
Datum registracije: Oct 2004
|
???? daj mi molim te link na tu stranicu da vidim što je autor htio s tim. a što se izrade kutija tiče, radio sam par kutija za sub za auto.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
Ne znam koji je bio link, probao sam valjda 100 puta poslije Googlati, ali više nikada na taj sajt doći. Tražio sam nešto u stilu tube loudspeakers. Što se tiće slika to sam ja slikao svoje "loudspeakere" i mogu ti reći da bez dampinga i izračuna sa velikom rupom odozada to zvuči jako dobro.
![]() |
#5 |
Registered User
|
To je bilo malo experimentiranje, a kaj se tiče zvučnika, skinuti su s jednog starog kazića, stavljeni u PVC cijevi i napravljena je jednostavna skretnica.
![]() |
#7 |
Registered User
|
Istina, samo zavisi na kaj to spajaš? Ovo je spojeno preko autopojačala na PC, za slušanje (ionako okrnjenih) mp3-ca, pa su za tu kvalitetu zvukom i izgledom zvučnici sasvim OK
![]() |
#8 |
pwner sa stilom
Datum registracije: Jun 2006
|
gle mi sig, custom made kutije ![]()
![]() |
#9 |
Registered User
|
pusa i tebi: goood :
![]() |
#10 |
NITKOV
Datum registracije: Oct 2004
|
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Evo par slika što zasad sad imam Inače stari radi kutije, zvučne stupove po naruđžbi a ovo je što sad imam doma iako ima još par stvarčića za sklopit. http://img62.imageshack.us/img62/152/fil16485dp6.jpg http://img101.imageshack.us/img101/6715/fil18297bk2.jpg http://img101.imageshack.us/img101/513/fil20433ky7.jpg http://img101.imageshack.us/img101/2535/fil20427xz2.jpg
![]() |
#12 | ||
Raindrops keep fallin'...
Datum registracije: Feb 2005
|
Citiraj:
![]() Ovi zvučnici prkose svim zakonima fizike. Zvučnička kutija se pravi od materijala koji ne prenosi vibracije. Što bi se rekli, mora biti "umrtvljen". Ove plastične su sve samo ne to. Ni dampinga nema. Samo nebo zna kako se zvukovi odbijaju unutar tih cijevi. Pa driveri...na slici su razdvojeni cca. 30 cm. Zna se da je idealan zvučnik ( visokim i mid.) daje zvuk iz jedne točke. Ovaj dizajn definitivno ne prati tu filozofiju. Al' ako tebi dobro sviraju samo naprijed. ![]() Citiraj:
Ne treba čak ni medijapan, uzmeš ivericu od nekog ormara i napraviš kutiju koja sa dobro napravljenom skretnicom ugazi ove što po trgovinama koštaju preko 1000 kn. Prije bi rekao da su ovi tvoji nešto zeznuli sa skretnicom.
![]() |
![]() |
#13 |
AutoCad & Allplan expert
Datum registracije: Jan 2004
|
off topic; zast sajli pise br postova 1 a samo u vom theardu ih ima nekoliko??? @Wolverine; stari nabavlja i prodaje komponente ili mu treba donijet zvucnike pa on samo napravi kutiju?
![]() |
#15 |
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
__________________ |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|