|
![]() |
#1 |
..dno
Datum registracije: Sep 2005
|
THE napajanje +500W
Dakle, treba mi napajanje, vučem se s ovim starim Codegenom (s navodnih 500W) ali su mi koliko već neki znaju riknuli diskovi. Mislim si uzeti nešto kvalitetno pa bi volio da mi sugerirate što..jer imam masu potrošača struje u kanti..7 ventova na kućištu, 2 na disku, Zalman, x850XT, Northy 3,2, 2SATA harda, pržilica, čitač, skystar2, Audigy, Lan kartica..i to je recimo to. Uglavnom ima masu napajanja u Linksu i Hgspotu, a treba mi THE napajanje (iako mnogi govore Tagan, Tagan..skužio sam da ekipa po stranim stranicama i nije tako luda za njim).. Eto finalista: FORTRON 500W, BlueStorm OCZ 520 W ModStream OCZ 520 W PowerStream Hiper 580 W 4R580-EU TYPE-R, Red label Tagan 580 W TG580-U15, Easycon Tagan 580 W TG580-U22, 2Force Kakav je Hiper (pasao bi mi uz kućište po boji..kakva je kvaliteta?) ..bilo je mnogo u linksu napajanja no sada gledam i mnoga su nedostupna..tj. nemaju ih na lageru.
![]() |
#2 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2003
|
mislim da ti nijedno neće biti dovoljno, ja bih ciljao na kilovatnog pcp&p-a : rolleyes : |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Svako će it pasat, samo gledaj koji ima što više molex-a ili priključaka, a brijem da od modularnog nebuš imal koristi (jer buš ih valjda sve poštekal da sve spojiš). Sve su to redom kvalitetna napajanja, ali bome i skupa. Kaj god kupiš, ne buš fulal...
![]() |
#4 |
JDM
Datum registracije: Sep 2004
|
Ja bi isao na seasonica, ali ako ti je jako vazna modularnost onda tagana. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
..dno
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#8 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Za tu konfu ti je dovoljno i 350-400 W... |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Moderator
|
Citiraj:
![]() Da ne bude veći nered u kučištu...dobra fora...
![]() |
![]() |
#10 | |
..dno
|
Citiraj:
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Moderator
|
Kod mog buraza sve to isto pogoni Channel Well od 420W već godinu dana. Fenomenalno napajanje, za 220kn ![]() ![]() Dobro, možda ima jedan HDD manje, ali ostalo je isto... EDIT: Moj fortron od 400W za 350kn pogonio 3 CD/DVD-ROM-a, 3 SATA diska + 1 PATA, 4 venta, zvučnu, OC-ani Venice, Potenciometar itd. Istina, taj fortron ima samo 4 molex-a, pa se moraju dokupiti oni ipsiloni...
![]() |
#12 |
Guest
Datum registracije: Apr 2003
|
Skačeš iz krajnosti u krajnost. Pogledaj konfu u mom sigu. Mičem 530W Tagan i stavljam 420W Tagan XEye. Misliš da neće moći pogoniti? Ja se kladim da hoće, i to bez problema. Ovaj vikend je selidba. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Moderator
|
Kaj možda 430W? Sigurno će Seasonic vuč to sve i još će imati rezerve... To kaj izlaze napajanja od 700W-1000W ne znači da vam to treba. Pa hebemu, jedan frajer je furao X2 3800+ OC-anog do boli, 2GB RAM-a, sa 2x7900GTX u SLI-ju i mislim 2 diska (ili 4 diska, nisam siguran) u RAID0 i imao je brand name napajanje od 420W ili 450W. Moram naći link sa tim...
![]() |
#15 |
Inquisitor DeathWatch
Datum registracije: Feb 2006
|
Ja imam Hiper Type-R 580w Black label. Pogoni konfu iz siga bez beda. I uzeo sam ovo od 580W taman zato da nemoram mislim ako uzmem jos jedan hard, vise ram-a, itd... Prakticki je necujan, jedino kad ugasis komp onda ti se onaj vent od 80mm jos vrti par minuta jer to je kao u svrhu zastite napajanja i produzavanja njegovog vijeka trajanja, i dalje se ne cuje ali cisto da znas. Kupio sam ga na preporuku jer je nesto jeftiniji od Poznatijih napajanja iste snage a jednako kvalitetan. a modularni kablovi su definitivno bonus, ako budes uzimao i nekog drugog proizvodaca definitivno preporucam da uzmes neko sa modularnim kablovima, jer ja sam smanjio "sumu" kablova za pola u kucistu. A ako imas toliko collera i komponenti u kucistu sigurno ces znati to cijenit.
![]() |
#16 |
̣
|
Tagan U22 430W (max.480W) Seasonic S12 430W (max.500W) OCZ ModStream 450W |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Guest
|
Ajme, da ovo Bubba vidi... |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
̣
|
Citiraj:
Nego,mi bumo vidli kad bu se skadilo s tvojeg kompa radi preslabog nnapajanja... ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Guest
|
Ma ovo nije bilo upućeno tebi, akumulatorče moje. ![]() Cijeli ovaj thread sa napajanjima 500+ W...Katastrofa... |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2004
|
Tu bi konfu bez problema pogonilo i kvalitetno 350W napajanje ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
Sky konfa ti je za prste polizati rista ![]() nego sto se tice napajanja ja bi uzimao ovako Seasonic, Tagan i OCZ tim redosljedom.
![]() |
#22 |
Guest
|
Tnx. ![]() ![]() Slažem se sa tim redoslijedom, jedino bi dodao tu negdje Antec i Enermax. |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2006
|
Pogledaj moj sig i jos k tome nadodaj 3x120mm @ 5v, 3x80mm@5v , 4 neonke i neon string . Sve to pokrece Tagan 480W koji je ima u proslosti iskakanja osiguraca zbog dodirivanja golih zica sa kucistem ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
JDM
Datum registracije: Sep 2004
|
Daj smanji tu SIGČINU mafijasu. Nismo na links forumu. Naime ovdje postoje neka pravila. E sad samo da primjetim da bi SVE ovdje navedene konfe fortron od 350w ili chif delta bez beda gonio, naravno na stocku. Za vise od toga, vise vata. Ali to ne znaci da vam treba 500w + . Ako se bas oces osigurat uzmi seasonica 430w i mir ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
Citiraj:
![]()
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
Citiraj:
Eto da ti olaksam samo cu ti reci da je ocz rebrandirani tagan dakle ispod poklopca su isti, tek toliko da ti ubijem volju za prepucavanjem ![]() Sto se tice hyper-a ja ga nebih uzeo vec bi radje uzeo cifteka za tu lovu.
![]() |
![]() |
#28 | |
Suit up!
|
Citiraj:
![]() A posto je OCZ rebrandani tagan, onda nevidim zasto bi netko dava 130ak kn vise za tagana.
![]() |
![]() |
#29 | |
ČLAN FKTa
Datum registracije: Jul 2004
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Guest
|
Prema onom što piše u Taganovima specifikacijama, 530W model je među bučnijima. Sutra ću imati priliku ga usporediti sa EasyConom i xeyem. Inače nije iritantno bučan, no nije u rangu sa xEyem, koji je tiši. Uglavnom, ovdje govorimo o FKT pravilima, "običnim" ljudima je napajanje nečujno. ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|