Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > AMD
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 20.03.2003., 14:31   #1
medo
#erase startup-config
Moj komp

medo's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
XP 1700+ (B) na KT133(A) ploči

to bi kao trebalo raditi. a je li netko baš probao i da mu je to actualy radilo na nekom sistemu?
Staro 27.03.2003., 05:33   #2
Eladio
..starija garda
Moj komp

Eladio's Avatar

Datum registracije: Dec 2002
...na mom forumu je to tip uspjesno izveo:
unknow procesor 1100 Mhz

..pa ako svi potvrdjuju da moze , nevidim razlog zasto ne

MojSkuter
---------------------------------PEACE
Eladio je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 27.03.2003., 08:47   #3
Paske
Ekspert iz sjene ...
Moj komp

Paske's Avatar

Citiraj:
Originally posted by Eladio
...na mom forumu je to tip uspjesno izveo:
unknow procesor 1100 Mhz

..pa ako svi potvrdjuju da moze , nevidim razlog zasto ne
unknown 1100 Mhz - - to je kao bio homemade proc ili je lik OC-o Athlona 900 na 1100 ili ... :confused:

Anyway ...

Ako se ne varam KT 133A nije napravljen s tolikim frekvencijama na pameti - što se tiće factory uputa. Ali bez obzira na to sve bi trebalo raditi normalno, jedino bih preporućio BIOS update prije instalacije proca.

Doduše jak proc na sporom chipsetu i SDRAM-u i nije baš neka sreća, milion stvari guši sistem od sabirnice do RAM-a.

S druge strane kupiš sada proc, pa matičnu i RAM kad se skuca love, istina, samo kaj je RAM full jeftin, a matičnu možeš kupiti i od mene
Paske je offline   Reply With Quote
Staro 27.03.2003., 09:18   #4
greg SE
Premium
Moj komp

greg SE's Avatar

Datum registracije: Oct 2001
Citiraj:
Originally posted by Paske
unknown 1100 Mhz - - to je kao bio homemade proc ili je lik OC-o Athlona 900 na 1100 ili ... :confused:

Anyway ...

Ako se ne varam KT 133A nije napravljen s tolikim frekvencijama na pameti - što se tiće factory uputa. Ali bez obzira na to sve bi trebalo raditi normalno, jedino bih preporućio BIOS update prije instalacije proca.

Doduše jak proc na sporom chipsetu i SDRAM-u i nije baš neka sreća, milion stvari guši sistem od sabirnice do RAM-a.

S druge strane kupiš sada proc, pa matičnu i RAM kad se skuca love, istina, samo kaj je RAM full jeftin, a matičnu možeš kupiti i od mene
ma isporbano radi na onoj kt7a sto sam uzeo od tebe........
ALI....jebemu na onu kx7333 si mogao flashati novi bios....proslo je puno vremena prije nego ju je ovaj upotrijebio jer se prvo predomislio od kompa a kad ga je konacno htio kupiti je zavrsio na dva mjeseca u bolnici.....
i tako nekidan dodje 1700 tbb i ostatak komponenti, ja sve sklopim, pritisnem dugme (bubnnjevi u pozadini) i nista....monitor bljesne par puta i nista....
ponekad boota ali iz svaki 15x i brzo zamrzne (jos u BIOSu)....
i tako smisljamo mi kad cemo kreniti u zg, onim vlakom u 6 ili u 9, da paskea malo naucimo pameti kad konacno uspijem skuziti nesto i proc prebacim s 1100 na koliko je stajao na 1700+ i nekim cudom stignem pritisniti F10 prije nego je zamrzao
otada je bootao kako treba....
ali svejedno sljedeci put flashaj najnoviji bios kad nesto kupujem od tebe - koju plocu prodajes sad to?ona kz7a neradi mi s mx440 pa sam prisiljen mjenjati
greg SE je offline   Reply With Quote
Staro 27.03.2003., 09:21   #5
medo
#erase startup-config
Moj komp

medo's Avatar

Citiraj:
Ako se ne varam KT 133A nije napravljen s tolikim frekvencijama na pameti
kakve sa to veze ima? ploča podržava do 1867MHz i FSB 100 i 133MHz... :confused:
Staro 27.03.2003., 09:42   #6
Paske
Ekspert iz sjene ...
Moj komp

Paske's Avatar

Citiraj:
Originally posted by greg SE
ma isporbano radi na onoj kt7a sto sam uzeo od tebe........
ALI....jebemu na onu kx7333 si mogao flashati novi bios....proslo je puno vremena prije nego ju je ovaj upotrijebio jer se prvo predomislio od kompa a kad ga je konacno htio kupiti je zavrsio na dva mjeseca u bolnici.....
i tako nekidan dodje 1700 tbb i ostatak komponenti, ja sve sklopim, pritisnem dugme (bubnnjevi u pozadini) i nista....monitor bljesne par puta i nista....
ponekad boota ali iz svaki 15x i brzo zamrzne (jos u BIOSu)....
i tako smisljamo mi kad cemo kreniti u zg, onim vlakom u 6 ili u 9, da paskea malo naucimo pameti kad konacno uspijem skuziti nesto i proc prebacim s 1100 na koliko je stajao na 1700+ i nekim cudom stignem pritisniti F10 prije nego je zamrzao
otada je bootao kako treba....
ali svejedno sljedeci put flashaj najnoviji bios kad nesto kupujem od tebe - koju plocu prodajes sad to?ona kz7a neradi mi s mx440 pa sam prisiljen mjenjati
Svakako gospodine, sljedeći put ću vam poslati i kilu sladoleda zajedno s gajbom pive, samo za vašu udobnost

Kaj sam ti ja kriv kaj imaš defektni hardware
Ploče rade - istina, istina - da si me tražio flash - no problem, ako već Greg nemože/nezna flasha bude Paske, np.

Što se tiće tvoje MX-ice, pa tko ti kriv kada kupuješ smeće Na toj ploći su uredno radili R8500 by Ati i Leadtek Ti 4200, daklem naj govoriti gluposti, ploča šljaka

Prodajem MSI nforce2, zašto, zato jerbo sam nabavio Epoxicu. MSI je radila čak cca 3 sata - samo provijera dali radi i nakon toga je lagano prešla u kutiju Zainteresiran

----- Medo, kaj se tiće KT133 chipseta, nisam ziher do koje brzine ide, ali kako veli Gregić - radi. Sad to kaj je Greg imao problema, tko mu je kriv. Najlakšu način da se to popravi je stavljanje Duron ( isl. ) proca i flash BIOS-a
Staro 27.03.2003., 11:15   #7
greg SE
Premium
Moj komp

greg SE's Avatar

inace paske za kt7a je izasao bios koji joj je tek onda omogucio da radi s ti4xxx serijom kako treba.....tako da nije bas dobro radila ni s top modelima.inace problem nije do graficke nego do abita koji je i priznao gresku ali im za sada nepada napamet kako da rijese problem.moja greska sto sam pronjuskao po netu tek kad sam vec uzeo graficku inace bi uzeo nesto drugo ili nebi uopce mjenjao.
sto se tice flashanja kx7 neznam, ja inace kad prodajem plocu flasham najnoviji bios (to cak nekad digne cijenu ako napomenes jer se neki boje to raditi).....ali to je samo moj dobri odgoj, nemoraju svi tako
ovaj nforce je malo previse za mene jer ako se nevaram pricao si o 900 kn ili tako nesto???ionako nemam para.sad sam promijenio procesor i graficku s ukupno 150 kn uloga ako odbijemo ono sto sam dobio za stare komponente i vec osjecam rupu u proracunu
Staro 27.03.2003., 12:38   #8
Paske
Ekspert iz sjene ...
Moj komp

Paske's Avatar

Citiraj:
inace paske za kt7a je izasao bios koji joj je tek onda omogucio da radi s ti4xxx serijom kako treba.....tako da nije bas dobro radila ni s top modelima.inace problem nije do graficke nego do abita koji je i priznao gresku ali im za sada nepada napamet kako da rijese problem.moja greska sto sam pronjuskao po netu tek kad sam vec uzeo graficku inace bi uzeo nesto drugo ili nebi uopce mjenjao.
sto se tice flashanja kx7 neznam, ja inace kad prodajem plocu flasham najnoviji bios (to cak nekad digne cijenu ako napomenes jer se neki boje to raditi).....ali to je samo moj dobri odgoj, nemoraju svi tako
ovaj nforce je malo previse za mene jer ako se nevaram pricao si o 900 kn ili tako nesto???ionako nemam para.sad sam promijenio procesor i graficku s ukupno 150 kn uloga ako odbijemo ono sto sam dobio za stare komponente i vec osjecam rupu u proracunu
Stari isprika zbog agresivnog tona - ovaj tjedan je živi užas, pa sam malko edgie - nhf

Što se tiće flashanja - da me netko traži normalski bih to i napravio, u tvom slućaju se nisam niti sijetio toga. Ništa osobno - slućajan propust.

Problemi s Ti 4xxx karticom nisam imao, niti sam pojma imao da postoje :confused: Obzirom da nemam više Abit-icu prestao sam pratiti razvoj i probleme iste ...

Što se nforce2 tiće - hah šteta, ako si zainteresiran na duže pruge mogu je i sačuvati, np. Samo mi javi na PM, iako sumnjam u taj razvoh događaja

nhf evo ti jedna
Staro 27.03.2003., 17:05   #9
metalac
Premium

metalac's Avatar

Datum registracije: Mar 2003
ja sam probao i nije radio dok nisam uradio BIOS update, posle toga sve je fino islo.
Staro 27.03.2003., 17:09   #10
greg SE
Premium
Moj komp

greg SE's Avatar

ako je neprodas dok nepadne cijena uzeo bi je
inace uvjek vise volim uzeti od nekoga ovako nego od krelaca s newsa....jos se sjecam onog tipa sto je nedavno kupio hard preko newsa postom a dobio bateriju od laptopa - neispravnu
iako sam ja dovoljno tvrdoglav da uhvatim prvi vlak za Zg i razbijem tipu glavu i uzmem njegov disk u toj situaciji
inace ovaj bios nebi bio problem ali mozes mislit kako je kad covjeku sastavim sve a ono nikako nece da se upali...sve komponente nove (kupljene kod onog svercera vedrana) a nesto neradi.....i sta sad, ni za plocu nisam bio siguran jel otkad je stigla nije koristena.moze biti i CPU i memorije...ma bilo sta.a tip zivi na drugom kraju grada pa nemogu tek tako ni skociti kuci da prosvrljam po netu sta bi moglo biti.4 sata sam pokusavao podici stvar do biosa....i onda sma nesto uspio i proradilo je ali nisam znao sta.nije me ni zanimalo glavno da radi.e onda je tip nesto prcko i trebalo je resetirati CMOS.nakon resetiranja opet isto sranja - i jos 3 sata pritiskanja dugmeta za paljenje
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 27.03.2003., 18:40   #11
Paske
Ekspert iz sjene ...
Moj komp

Paske's Avatar

Citiraj:
ako je neprodas dok nepadne cijena uzeo bi je
inace uvjek vise volim uzeti od nekoga ovako nego od krelaca s newsa....jos se sjecam onog tipa sto je nedavno kupio hard preko newsa postom a dobio bateriju od laptopa - neispravnu
iako sam ja dovoljno tvrdoglav da uhvatim prvi vlak za Zg i razbijem tipu glavu i uzmem njegov disk u toj situaciji
inace ovaj bios nebi bio problem ali mozes mislit kako je kad covjeku sastavim sve a ono nikako nece da se upali...sve komponente nove (kupljene kod onog svercera vedrana) a nesto neradi.....i sta sad, ni za plocu nisam bio siguran jel otkad je stigla nije koristena.moze biti i CPU i memorije...ma bilo sta.a tip zivi na drugom kraju grada pa nemogu tek tako ni skociti kuci da prosvrljam po netu sta bi moglo biti.4 sata sam pokusavao podici stvar do biosa....i onda sma nesto uspio i proradilo je ali nisam znao sta.nije me ni zanimalo glavno da radi.e onda je tip nesto prcko i trebalo je resetirati CMOS.nakon resetiranja opet isto sranja - i jos 3 sata pritiskanja dugmeta za paljenje
Heh, to je više nesuđena komplikacija
Ma bitno da si riješio - ako ništa barem mi nitko nije došao lomiti ruke
Doduše, da si mi vratio ploču lovu bi dobio bez pardona - do poštenja jako držim
Staro 27.03.2003., 23:41   #12
greg SE
Premium
Moj komp

greg SE's Avatar

Citiraj:
Heh, to je više nesuđena komplikacija
Ma bitno da si riješio - ako ništa barem mi nitko nije došao lomiti ruke
Doduše, da si mi vratio ploču lovu bi dobio bez pardona - do poštenja jako držim
nakon ovolko vremena nikad nebi vratio nekome nesto.....
mislim ja znam da sam ju neki dan prvi put upalio ali kako bi to tebi dokazao....?cak i da netrazis dokaz uvjek bi znao da mislis da sam te sjebo i sjebo plocu.......a covjek mora drzat do svog ugleda
Staro 07.04.2003., 08:01   #13
Eladio
..starija garda
Moj komp

Eladio's Avatar

Datum registracije: Dec 2002
Citiraj:

....
KT133
FSB je 2x100 ..je li tako ...JE
mnozitelj athlonaXP1700 je koji ono..aha 11

dakle 11x100 je 1100
kt133a podrzava fsb 2x133 pa onda taj athlon radi i na punoj frekvenciji

MojSkuter
---------------------------------PEACE
Eladio je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas